diumenge, 25 de gener de 2009

CDC, sense cap mena de dubte avança cap el sobiranisme


Ja fa varis post que de manera explicita, dic que estic molt content de la aposta clara i valenta d’en Artur Mas de confiar en Ramon Tremosa, reconegut sobiranista com a cap de llista de CIU a les eleccions Europees.
En l’anterior post faig referència a que la decisió ha estat del tot encertada donada totes les reaccions que s’han provocat per part dels altres partits polítics per intentar desacreditar al candidat, uns pregonant que CDC ha radicalitzat el missatge i d’altres intentant desactivar l’efecte Tremosa dient que no es una persona independent, o que CDC encara es manté ambigua en els seus plantejaments sobiranistes.

Està clar que per molts gestos que faci CDC, mai seran prou per alguns., encara ens exigeixen més, ens demanen que ens proclamen obertament per la independència. I CDC no ho oblidem es un partit nacionalista, mai s’ha proclamat independentista, però sempre ha treballat per la consciència nacional de Catalunya, i avançant pas a pas, i conscienciant a la societat que algun dia Catalunya esdevindria sobirana.
El tripartit s’ha passat tots aquests anys demonitzant els 23 anys de govern de CIU, i resulta que vist els resultats, després de 5 anys de tripartit, es pot afirmar que qualsevol dels governs de Pujol, li dona 5 voltes a la nefasta i trista actuació de les dos experiències tripartites.

En els 23 anys de govern de CIU, mai va haver cap conseller al govern que no fos catalanista, es a dir sempre els consellers van ser de CIU i durant 4 anys van haver també de ERC, però malgrat governar tres legislatures en minoria mai van haver consellers ni del PSC-PSOE ni del PP al govern de Catalunya, i evidentment cap president espanyol es va veure mai al balcó de la Generalitat a la presa de possessió de cap govern de Pujol.
Amb el govern tripartit, ERC un partit anomenat independentista regala la presidència a Montilla, i el primer gest que vam veure va ser Zapatero a la presa de possessió, i en 5 anys de govern Tripi, ni hem avançat en consciència nacional, ni hem avançat cap a la independència, tot i que ERC s’autoproclama independentista. Justament fan tot el contrari del que ens reclamen a nosaltres.
CIU, sense perdre la centralitat que la caracteritza, sense grans estridències, amb serenor, ja ha fet prou gestos per possessionar-se fermament a favor de la sobirania de Catalunya, a la Casa Gran del catalanisme hi caben tots els sobiranistes i catalanistes que vulguin entrar, malgrat que molts no s’ho van creure, al congrés de CDC la ponència d’estratègia parla clarament de que la fita a assolir es la sobirania nacional de Catalunya, i al dret a decidir del nostre poble, però malgrat tot ens van tornar a dir que érem molt tèbies en els nostres plantejaments, i ara amb la elecció de Tremosa, un sobiranista declarat, CDC torna fer un pas endavant a favor de les tesis sobiranistes. Tenint en compta que CDC no s’autoploclama un partit independentista, deu ni do, l’aposta clara i valenta que fa.
Mireu, la qüestió es, que amb el tripi al govern estem perdent miserablement el temps i la il·lusió. Només un projecte polític sòlid amb una bona base a sota i un gran suport popular pot fer tornar la il·lusió al nostre poble, n’estic convençut que amb la tornada de CIU al govern i en Artur Mas de President de Catalunya, la il·lusió tornarà als ciutadans, i l’orgull de ser catalans tornarà a reeixir.
El vaixell de CDC navega amb un full de ruta clarament sobiranista, fem que entre tots arribi a bon port.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Psst Psst pasa-ho!

http://tinyurl.com/accb47

Pacte nacional ja!

feliu ha dit...

Les resolucions de la Ponencia 1 del 15 Congrès de CDC. Marcava uns terminis que ja s'han complret, per elaborar un full de ruta en sis mesos que ens encasinès cap a la Plena sobirania, nacional, dins els concert de les Nacions, lliure, sobiranas e independents, si fos al cas demamar una consulta popular (segons estatuts) i obrar el Parlament en consecuencia, i si fos, e cas de Kosovo. L'altre dia en Oriol Pujol Ferrusola, a dir que Convergencia no ha dit mai que fos independentista. Davant això haig de recomenar que tot CDC es llegeixi la ponencia 1 aprovada en el 15 congrès i que no perdem la dignitat, dons ja diu el refrà, "si un no fa el que pensa, acaba fen el que pensa". I ja està bé de xarrameca, prou !. prou ! i prou!.
A cumplir L'Estatut de Catalunya que forma part de la Constitució, i que no tenen res a dir uns desprestigiats jutjes espanyols, refrendad ploble o recurrerim al article 15 del Drets Humans, on un no es obligat a tenir una nacionalitat ni a ser desposeit de la que vol.

jo ha dit...

Que caram vol dir sobiranisme, segons el diccionari, sobirà, voldir, el de més amunt, com ho es el Pallars Subirà.

Per tant caminar (fins quan?) cap el sobiranisme ja es més que caminar cap a la terra promesa, potser per que ja hi som i algú ens tanca els ulls o som pocs decidits. Que pasa si, rebutjat l'Estatut o passat el ribot i deixat com a paper de fumar (al temps) tenim ja l'evidencia que la via estatutaria ha quedat, esgotada?, que ens queda per mantenir la dignitat i la no submissió, mantenin els nostres drets nacionals. Espanya no ens vol com som i ck volem, dons no en hi cap fiquem més, la sobirania per si sola, sense terminis, i sense adjetius no vol dir res, ja em estat massa enganyats, elstres pobles en mneys rao (Groelandia) i menys població son Estat i Catalunya serà o no serà, si no som ESTAT. HO HAS ENTÈS BÉ?.

L'home del sac ha dit...

Doncs sí, és un bon pas. Esperem que en segueixin d'altres!