dimarts, 20 de gener de 2009

Barack Obama. L’esperança per un mon millor


Mai l’elecció d’un president havia generat tanta expectació. A Washington més de 4 milions de persones han sortit al carrer per seguir en directe l’elecció del seu president, i han estat mils de milions d’espectadors arreu del mon que han seguit per TV el primer discurs presidencial. El discurs ha estat breu, només ha durat vint minuts, sense llegir un sol paper, però ben estudiat i mirant contínuament al auditori ha deixat anar unes pinzellades del seus nous reptes.
Obama n’era conscient que ja està fent història, es el primer president negre dels estats units d’Amèrica, un país que durant moltes generacions va patir de lluites racials, Ha parlat de justícia, d’igualtat, de llibertat, tots els homes tenen el dret a ser lliures i a viure amb pau i amb dignitat, ha dit.
Ha parlat de reformar la educació, la sanitat, i la política en medi ambient, ha parlat també de la justícia social, també a mencionat la crisi econòmica que està assolint al mon. I també ha dit que vol liderar el procés de la pau al mon, USA a dit, vol ser amic de tots els països que busquen la pau i la dignitat.
Es indubtable que la presa de possessió de Obama com a president dels USA, marca l’inici d’una nova era, moltes son les esperances dipositades pels ciutadans del poble Americà en el seu líder ara convertit en president. La nova Amèrica es més mestissa com ell i més interracial que mai, Obama ha d’encapçalar la renovació i la transformació d’un país que darrerament havia perdut part del seu liderat mundial.
Després de la tristor dels darrers governs Bush, una nova expectativa s’obre al mon.
Esperem que aquestes il·lusions i expectatives que avui comencen no es dilueixin ràpidament com un terrós de sucre.


Yes We Can (Yes We Did!) - Barack Obama & WIll-I-Am

6 comentaris:

Assumpta ha dit...

Només puc dir que li desitjo molta sort i que espero que això que els Estats Units volen ser amics de tots els països que busquen la pau no siguin només unes paraules que "queda molt bé dir" el dia de la presa de possessió i que després es queden en res...

Si vol, ja pot començar a demostar-ho.

Cesc ha dit...

I ara esperem que tot vagi fent el seu camí... i que no deixi mai de lluitar pel seu país :)

Cesc ha dit...

I ara esperem que tot vagi fent el seu camí... i que no deixi mai de lluitar pel seu país :)

L'home del sac ha dit...

M'ha encantat el seu discurs!!! Les referències als valors, la llibertat, a la humilitat, al treball... i que ha mencionat a Déu unes quantes vegades i això no és cap escàndol!

Tarragona La Bonica ha dit...

aquest no sap el que li ve a sobre!!!


www.tarragonalabonica.com

feliu ha dit...

De moment ja ha demanat 1.100 soldats espanyols cap a Pakistan, els del Liban, i altres nan morin. Que jo sàpiga al Irak no va morir-ne, potser perqué van arribar l'endema d'acabarse la "guerra. Ah!, la pena de mort es mantindrà i de l'abort ni parllar.ne, això si, molt bé DEU AJUDI A AMERICA.