dissabte, 31 de gener de 2009

Amb la salut no s’hi juga.


Aquests dies els diaris han reflectit clarament les mancances a nivell sanitari que tenen els barris de ponent. El CAP de la Granja, ha esdevingut completament incapaç d’assumir tota la població que actualment té assignada i que comprèn vora de 45.000 usuaris, això dona una situació de col·lapse total del centre pel que fa a l’atenció mèdica dels seus usuaris,

No pot ser que per poder ser visitat pel metge de família es trigui més de 12 dies, que per ésser visitat per un especialista es triguin mes de 6 mesos, i el mateix succeeix per la realització d’ una prova diagnostica. No pot ésser que els pediatres estiguin del tot desbordats i que les urgències estiguin en situació de col·lapse total.

Ja fa més d’un any que davant d’aquest caos, representants veïnals i d’entitats de ponent es van reunir amb el director d’atenció primària del Camp de Tarragona Jordi Daniel Díez i la Directora del Servei de Atenció Primària Tarragona-Valls, Neus Saun Casas, als que van traslladar les següents peticions:
•Més recursos per evitar la massificació dels CAP
•Més metges i més infermeres
•Visita amb metge família per com a màxim 2 o 3 dies
•Que les visites d’urgències les efectues un metge i no una infermera
• Reducció del temps d’espera també en les llistes per a metges especialitzats, proves diagnostiques i operacions
Daniel i Saún van reconèixer que el cap de la Granja tenia mancances de personal sanitari i d’infrastructures, i que no havien estat capaços d’absorbir el creixement de la zona de Ponent de Tarragona. Tanmateix es van comprometre a traslladar aquestes reivindicacions al director dels serveis territorials de Salut a Tarragona. Un any després les coses segueixen igual o pitjor.
D’altra banda, fa també aproximadament un any que els responsables de Salut parlen de la construcció d’un nou centre d’assistència primària entre Camp clar i Bonavista per donar servei a tot Ponent. sembla que només es queda en això paraules, perquè no hi ha cap partida per la construcció d’un nou centre als pressupostos de la Generalitat del 2009.

Davant de tot això el Grup Municipal de CIU de l’Ajuntament de Tarragona demana
que construeixin el nou cap de ponent i solucionin d’immediat els problemes existents al cap de la Granja. I sol·liciten als Senyors del PSC- PSOE deixin d’enganyar als ciutadans de Tarragona, primer amb l’aigua, desprès amb l’ensenyament, i ara amb la sanitat. El Grup de CIU li recomana a l’ alcalde Ballesteros, que agafi el “toro” per les banyes i d’una vegades per totes posi primer a Tarragona, davant de qui sigui, tant de la Generalitat, com del seu partit.
Perquè amb la salut dels ciutadans no s’hi juga.

7 comentaris:

Assumpta ha dit...

Sembla mentida que la sanitat, quelcom tan important, vagi tan malament.

Endavant amb les vostres reivindicacions!!

Efrem ha dit...

De moment li podem donar la culpa a Espanya, però ai del dia que no ens robin i això segueixi passant, Déu vulgui que no arribi mai, però si arriba haurem tocat fons.

Salut!

Kiko ha dit...

Totalmente de acuerdo, desde que se traspaso la sanidad bajo mi punto de vista estamos de mal en peor, y no hay que olvidar que esto que esta pasando no es solo, ni afecta solo a los amigos de ponet, también afecta a toda la demarcación, si no nos damos una vuelta por los caps y lo podemos comprobar, el que no carece de una cosa carece de otra y también hay que decir que muchas veces es culpa de los que se encuentran al frente de ellos, que por pereza o por rebeldía al sistema político, hacen que esto funcione mal.
¿Dónde están las dos pesetas de las antiguas que subieron los combustibles, teóricamente para reparar y arreglar la sanidad en Cataluña?, eso supone muchos millones al día, a la semana, al mes y muchos mas al año, ¿Dónde esta ese dinero?,¿en que se ha empleado?, por que esta claro que en la sanidad NO, por lo menos al 100%, que es por lo que se incremento los combustibles.
Salud.

Anònim ha dit...

És necessari una nova organtizació i compliment de tots els aspectes, no s'acaba d'entendre com encara en la medicina hi ha certs punts que són tant lents, però jo confio en què mica en mica tot es vagi situant, però està fatal eh...

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Assumpta, no es que la sanitat vagi malament, es que no es dediquen tots els calers que s’haurien de dedicar, i els que “pensen” sembla que ho facin amb els peus i no amb el cap. No es troben professionals, perquè marxen fora que paguen millor.
Efrem aquest cop no es culpa de Espanya, bé si vols per culpa del finançament, però la fugida de professionals no es culpa de Espanya, i la creació d’un CAP es responsabilitat del govern català i de la politica sanitaria.
Kiko totalment d’acord amb tu, on han anat a parar els diners de l’increment de la gasolina a Catalunya?.
Cesc un cop mes estic d’acord amb tu, s’han de replantejar moltes coses, amb la salut dels ciutadans no es pot jugar.

Josep-Empordà ha dit...

La sanitat és un reflexe de com va el Pais. Als ineptes que son al govern (em resisteixo a dir que governen) no se'ls pot demanar més.

En Xavier Trias fou el conseller de salut que més feu creixre el prestigi de la sanitat catalana, i....sense ni un duro, escamotejat fins a l'absurd per la gasiveria PSOEcialista que governaba i governa Espanya impedint qualsevol progrés nacional i econòmic de Catalunya. Recordeu al qualificatiu de "victimistes"...i de "manca de gestió"?

Ara, la Generalitat administra un pressupost més del doble del més gran administrat mai per CiU, i gràcies al denostat i criticat Pacte del Majestic, que ja te conya la cosa!. Ho heu notat en quelcom?.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Tú mateix seràs el millor testimoni de les mancances del sistema sanitari.