dissabte, 20 de desembre de 2008

Zapatero i Montilla no aconsegueixen tancar el nou finançament


Tal i com estant succeint els esdeveniments, podem donar per segur que no s’acomplirà la data del 31 de desembre per arribar-se a l’ acord en finançament. I més tenint en compte qui negocia, un mut i un mentider.
Gairebé que podríem dir que s’està preparant la escenificació d’un desacord acordat, Zapatero i Montilla han pactat un desacord, així tots dos surten guanyant, a Espanya en Zp podrà treure pit davant del PP dient que el PSOE no ha cedit a les pressions catalanistes, i en Montilla a Catalunya, on tots els mitjans de comunicació mediàtics dominats per l’aparell del psc-PSOE, posaran de relleu la “fermesa” de Montilla davant del PSOE, tant valent com el president Pujol, o diran que inclòs mes valent, que ha estat capaç de plantar cara a Madrid. ( tot i que aquesta fermesa, s’ha traduït amb un Sí als pressupostos generals de l’estat).
Aquesta escenificació del desacord, no preocupa gaire al PSOE per una possible pèrdua de vots a Catalunya, ja que han guanyat sempre de manera clara en totes i cadascuna de les eleccions generals celebrades, i només cal que posin la por de que torna el PP, per tornar a guanyar de carrer de nou a Catalunya.

Sembla que al PSC el desacord tampoc li preocupa gaire, perquè es un tema que podran explotar dient que han estat valents de cara a la negociació, i que per defensar els interessos de Catalunya no han arribat a cap acord. I si finalment s’arriba a un acord per 4 engrunes, sempre ho podran vendre com un gran èxit negociador.

Afortunadament aquest pla estudiat no es perfecte, ja que aquesta comèdia de falset, tant si acaba amb acord ( un acord que no agradarà a ERC, perquè no satisfarà les necessitats de Catalunya i tornarà a posar al tripartit en una situació incòmoda,al defensar de nou postures diferents). Com si acaba la comèdia amb el desacord, ERC, es podrà donar per satisfeta a nivell de tripartit, però l’electorat no.

L’electorat no està per comèdies, i menys encara per tragèdies i farses, i la tragèdia protagonitzada pel tripartit ja fa massa que dura.
Normalment les tragèdies acaben malament, i aquesta del tripartit tindrà un final tant tràgic que potser algun partit del que la formen no aixecarà mai mes el cap.

10 comentaris:

L'home del sac ha dit...

No hi haurà acord, o si n'hi ha no serà bo. Està clar. Negociant amb qui es negocia, i tenint la pella pel mànic qui la té, és impossible.
Pensa que ha de ser un acord que satisfagui també als andalusos, extremenys, etc... Així és impossible, perquè si volem que baixi el dèficit fiscal de Catalunya, però alhora que no es queixin els que tenen superàvit...
A més, encara que incrementin els recursos directes de la Generalitat, per exemple amb els impostos cedits, després, a banda d'això, l'estat fa més transferències per equilibrar. El que es farà serà augmentar els impostos cedits i disminuir la resta de transferències i ja està. El que no pot ser és intentar que dos més dos sumin cinc.
Des del moment en que el finançament es va treure de l'estatut i es va deixar per negociar més endavant ,quedava clar que no tindríem res que s'assemblés al que deia l'estatut aprovat pel Parlament (i d'això ja saps que en culpo en gran part al teu partit).
Total, que penso que hi hagi acord o no, no tindrem més diners i tot continuarà igual. Amb Espanya haurem topat.

Efrem ha dit...

Ahahah, en realitat em sembla que ets més radical que jo, el que passa que d'una altra manera. En fí, un mut i un mentider.... No ho sé, tan de bo no fos així. Tan de bo despertem a tota la societat del somni del tantsemenfotisme...!

Salut i bon nadal :)

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Efrem, jo no soc mes radical que tu,(no sé el radical que ets tu), crec que el nostre objectiu es el mateix, jo soc independentista. Vull que el meu país, Catalunya esdevingui un estat lliure i sobirà, i ho hem d'aconseguir per la via pacífica, amb el recolzament majoritari del poble de Catalunya, mitjançant referèndum per decidir la sobirania nacional de Catalunya.
hem de sumar esforços, sinó sempre ens trepitjaran. Tots els catalanistes hem de remar al mateix temps i tots junts.

Josep (sl) ha dit...

crec que hauríem de definir abans que és radicalitat, perquè és subjectiva, i per què és radical?

Josep (sl) ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Xapix ha dit...

`què esperem del PSOE i del Montilla..., en fi al que anava BON NADAL I PRÒSPER 2009

SALUTACIONS MONT-ROGENQUES!!!!!

Mar Roca i Sol ha dit...

Bon Nadal!

Joan Güell i Serra ha dit...

La comèdia fa massa que dura i cal fer baixar el teló.

El meu deisg pel 2009 és un govern nacionalista de debò, un govern Convergent!

Molt bones festes Quim!

runescape gold ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
alerts ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.