divendres, 5 de desembre de 2008

La satisfacció política dels catalans sota mínims

La insatisfacció política dels catalans augmenta fins a punts àlgids quan se celebren dos anys del segons govern tripartit. L'Índex de Satisfacció Política (ISP) s'ha situat en el -2,11, el valor més baix de tota la sèrie i en relació a l'anterior onada ha empitjorat en -0,2 punts. El percentatge d'insatisfacció política ha patit un ascens (+3,4) ,El 72,2% dels catalans està insatisfet amb els polítics, la major dada des de 2005, segons conclou l'Índex de Satisfacció Política que elabora el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat corresponent al mes d'octubre. Així, la insatisfacció política de la ciutadania ha tingut una evolució ascendent en els últims tres anys.
Potser que s’ho facin mirar!!!.Coincidint que el PSOE-PSC governa a tot arreu, Estat Espanyol, Catalunya, Ajuntaments, Diputacions, Consells Comarcals, l’índex d’insatisfacció a augmentat entre la ciutadania de Catalunya., des de els darrers 3 anys.
Davant d’aquesta desafecció, en Montilla diu que la societat catalana està reaccionant” de manera adequada a la situació de crisi econòmica. el president de la Generalitat ha mostrat la seva preocupació per la desafecció dels ciutadans per la política. “Volem una societat exigent amb si mateixa i amb aquells que la representen”.

Aquesta exigència però, sembla que no es aplicable ni al govern de Catalunya, ni al govern de l’Estat, que una vegada més passen olímpicament de la preocupació dels ciutadans, i no son capaços de donar solucions als greus problemes que té la nostra societat.
Davant de la crisi econòmica que afecta a tots els sectors de la nostra societat, encara es hora que el govern de Catalunya i el seu president diguin rés ni donin solucions, a part de les paraules de Montilla que aconsellava als ciutadans que gastessin més.... ???, aquesta era la genial solució que al president se li ha ocorregut per solucionar la crisi econòmica.

Mentre tant des de el PSOE , El seu portaveu parlamentari al Congrés dels Diputats, José Antonio Alonso, ha advertit aquest divendres sobre la possibilitat que el nou sistema de finançament autonòmic no estigui acordat abans de l'1 de gener del 2009 i per tant no es pugui incloure als pressupostos generals de l'Estat.
Això provocarà per tant un nou incompliment per part de Zapatero de l’estatut.

Per la seva banda Artur Mas ha denunciat que l'acord unitari del Parlament no ha servit per res, ha assegurat que els indicis que té CiU és que l'acord que arribarà no és el que necessita Catalunya ni el que compleix l'Estatut. Ha lamentat que ni el president Montilla ni cap membre del Govern informi de les negociacions pel finançament a CiU, i ha denunciat que els moviments que es fan demostren que el PSC segueix l'estela del PSOE.

Per tant no ens ha d’estranyar que davant de tants incompliments, tantes falses promeses i tantes incoherències en el si del govern de Catalunya, la ciutadania estigui desafectada o insatisfeta.

8 comentaris:

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Els catalans no estarem mai satisfets políticament perquè som exigents i volem un status de ciutadania on se'ns respecti i se'ns garanteixi i ampliïn els nostres drets, en contes de retallar-los per la via de fet com he observat que estan fet a la majoria de les administracions.

Modifiquen el texte, diuen que amplien drets, van de garantistes, i a l'hora de la veritat fan el que volen.

kiko ha dit...

Mande quien mande, nunca estaremos satisfechos con las poéticas realizadas y eso se debe 1º a que bajo mi opinión no estamos unidos, políticamente ya que solemos llevar la contraria por llevarla, sea buena o mala idea, si la propone el contario hay quedarle la vuelta para intentar destruirla y por eso nunca estaremos satisfechos.
Salud.

Tresinores ha dit...

Patètic. El Montilla és patètic quan” aconsella als ciutadans que gastessin més.... “ Això simplement és un comentari digne del bar Casa Pepe o Los Dos Hermanos i no pas el raonament d'una persona que te accés a informació i disposa de formació suficient per processar-la.

Ara bé, de tots és sabut que el Montilla no te formació, no te ni papa de macroeconomia i per tant, que volem? SI ens conformem a tenir un President tant disminuït i tant controlat per la central això és el que toca. Algunes nacions, posen al cap davant a la persona més preparada, nosaltres hi tenim un Montilla, i així anem.

jo ha dit...

Crec que comneça a ser hora de ppanificar quan i que farem quan el 31 de desembre, no sapiguem res del finançament previst al nou Estatut.

Joan Güell i Serra ha dit...

El que hem d'aconseguir és canalitzar aquesta insatisfacció en una mobilització de la societat. Hem de començar a reivindicar el que ens toca perquè els que governen són incapaços.
Malauradament han estat els propis polítics els qui han banalitzat la política i és normal que es tradueixi en desencís.

Anònim ha dit...

Quim,he llegit la teva alegoria,envers al ISP.Estic plenament d'acord amb el que suscites.La meva humilt opinió es quina mena de comunió,sensibilització,ajut i claretat n'hi ha entre el ciutadà i el Govern ? Senzillament es nula.Tot es falàcia,despropòsits i el mes trist,no vec un arbre sòlid,fresc,ben cuidat i alimentat.
Vec un arbre sense flors,deixat i que si no l'endreçem ben aviat,l'agonia pot ser llarga i amb un preu molt alt.
Salutacions.
Xavi G.

nike shoes ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
splendid ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.