diumenge, 14 de desembre de 2008

ERC ofereix a CiU una candidatura catalanista a Europa


ERC de la ma de Joan Puigcercós, i per tornar a fer creure que son equidistants, ha ofert un parany a CIU, li proposa una candidatura catalanista a les properes eleccions Europees, i posa unes condicions, perquè així sigui CIU qui digui que no, i poder dir un altre cop que es CIU qui tanca la porta a un acord catalanista.
Aquestes condicions son: els diputats d’aquesta candidatura haurien de defensar a Europa quatre idees: el dret de decidir dels Països Catalans, el dret del poble català a ser representats a Brussel·les, la llengua i la cultura catalanes i la manera de veure el món del poble català.
El president d’Esquerra ha assegurat que tot i que “algú hi vol veure una voluntat tacticista, no ho és” i en aquest sentit ha afegit que “és una proposta clara i franca als altres partits”.

D’entrada ens està mentint descaradament, perquè sí que es una voluntat tacticista, com que les enquestes no els hi son favorables han de fer creure que son equidistants, no tenen el més mínim interès en realitzar la citada candidatura. Tampoc s’entén que ara estiguin preocupats per a les eleccions europees en crear una una candidatura catalanista amb CIU, i justament a Catalunya no sigui important per ells una candidatura catalanista, i segueixin optant per mantenir a Montilla de president.

Quant es forma una coalició electoral, es per anar junts tant al govern com a l’oposició, i no pots pretendre anar de la mà a un lloc, i que els mateixos et mosseguin la ma l’altra. O ets coalició a tot arreu o no ho ets enlloc.
Potser la primera condició per acceptar dita candidatura passaria per una Moció de censura a Montilla, o ruptura del govern tripartit, tot seguit govern CiU-ERC i llavors si, una candidatura europea ERC-CIU, aleshores sí.
Mentre això no sigui així, mentre ERC segueixi preferint formar part del tripartit, qualsevol proposta que faci serà qualsevol cosa menys catalanista, i llavors que no ens busqui.
Ara ,com sempre , tornaran a dir que de nou es CIU qui ha tancat la porta, de fet com sempre ha passat, no es que CIU tanqui la porta, es que ells mai l’han arribat a obrir, sempre ens han posat una balda al darrera que impedeix que la puguem obrir.


7 comentaris:

Artur ha dit...

ERC és l'oportunisme personificat. Convergència ha de tenir dignitat, que és allò que ara per ara li falta a Catalunya

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Artur, ERC sempre ha estat oportunista, sempre ha fet les coses pensant en com podria fotre a CIU. El govern d'entesa tripartit, es el govern d'entesa per fotre a CIU, es l’únic que els uneix a les tres forces perdedores de les eleccions.
però tot arribarà i tard o d'hora la gent de Catalunya posarà a tothom on es mereix.
N’estic segur que la derrota de ERC serà tan forta, que hauran de passar per una tercera refundació si no vol desaparèixer, la primera la va fer Colom, la segona Carod i la tercera la farà Carretero.

feliu ha dit...

Aquets trepats, con tal de tocar "cuixa" es venen a s'ha mare.

Dani Juárez ha dit...

Hola Quim,

Totalment d'acord. ERC es l'oportunisme en majuscules, ells saben que el tripartit està esgotat i comencen a moure fitxa.

Ara li toca a CIU tenir memoria. Ni més ni menys.

Josep (sl) ha dit...

Jo veig un problema de fons. Tots dos partits formen part de diferents aliances europees. CDC, és dels liberals Europeus, UDC dels popular europeus i ERC d'un altra. La coalició sols duraria fins a l'elecció i és fragmentaria als 5 minuts de saber el resultat.

handmade jewelry ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
jacker ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.