divendres, 3 d’octubre de 2008

Diumenge cita obligada amb els castells


La primera fase de remodelació de la plaça de Braus, pràcticament està enllestida i preparada pel proper concurs de castells que es celebrarà aquest diumenge 5 d’octubre.
Aquesta primera fase ha contemplat la rehabilitació i cobriment, amb un cost de 20 milions d’euros. La coberta fixa disposa de 92,40 metres de diàmetre, s’han construït noves grades, s’ha netejat la façana exterior i s’han millorat les evacuacions interiors i exteriors de l’edifici. Tot està preparat per la celebració del concurs. Un cop realitzat es durà a terme la segona fase de remodelació que consistirà en la instal·lació de la part mòbil de la coberta, i de la realització de les obres de fontaneria i electricitat, climatització i ventilació de l’edifici, rehabilitació de la planta baixa del mateix , pavimentació exterior i la construcció d’edificacions annexes.
En resum Tarragona gaudirà d’un equipament multiusos o polivalent de gran aforament, però que malauradament tot i l’oferiment de la diputació de Tarragona perquè sigui transferit a L’Ajuntamen per el seu manteniment i explotació, L’alcalde Ballesteros ha rebutjat l’oferiment perquè diu que actualment no es una prioritat i que no contempla la seva gestió.
Es una llàstima que una vegada finalitzada l’obra no pugui ésser propietat municipal, i així gaudir d’aquest espai per els tarragonins i clubs, que podria donar per molt, com així es fa en d’altres ciutats que han convertit les seves plaçes de Braus en palaus d’esports amb capacitat per a mes de 15.000 persones.
Malgrat tot el president de la diputació de Tarragona ja ha anunciat després del rebuig de la cessió per part de l’alcalde de Tarragona que “la plaça acollirà espectacles musicals, obres de teatre, concursos de castells, competicions esportives, curses de Braus i tota mena d’actes culturals.

De tota manera aquest diumenge veurem les noves grades plenes de gom a gom i sentirem de nou el so de les gralles, mentre que per primer cop sota coberta les colles castelleres enlairaran els seus castells, un espectacle únic al mon, que es reprodueix cada dos anys, i que fa posar la pell de gallina i es posen els nervis a flor de pell.

Molta sort a les colles Tarragonines, esperem que hi hagi poca llenya, i ...Pit i amunt!!.

6 comentaris:

L'home del sac ha dit...

Doncs a veure si hi puc passar diumenge encara que només sigui una estona. Mai he estat a un concurs de castells i em fa gràcia d'anar-hi.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

doncs de debò que val la pena.
potser es un pel llarg, perque quant es fan ja quarts de 4 un ja comença a estar una mica cansat, però es molt molt emocionant

kiko ha dit...

Un buen trabajo hecho por parte de la diputación ha quedado una plaza de toros fantástica y lo más importante que se puede utilizar para cualquier acto y durante todo el año, pero bueno volviendo al concurso de castillos, la verdad es que no me he ido nunca ni creo que valla, no por nada si no porque me da fobia tanta aglomeración de gente, pero seguro que resultara un concurso fantástico como cada año y esperemos que este año las collas de casa realicen mejor papel que otros años, divertiros a tope.
Salud
PD:
Veo que escribes en catan y cuando me contestas a mi lo haces en castellano, te agradecería que lo hicieras en catalán ya que lo entiendo y escribirlo lo hago con muchas faltas pero estoy en ello.

L'home del sac ha dit...

Bona lliçó la que dóna en kiko demanant que li contestis en català...
A veure si aprenem que la nostra llengua no fa falta canviar-la parlem amb qui parlem.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Kiko, tens tota la raó, i et contestaré en català.
Tornes a tenir raó quant parles d’aglomeració i efectivament a la plaça de Braus els dies de concurs hi ha molta aglomeració, però t’asseguro que es un espectacle digne de veure. D’aquells que fan afecció, però que al mateix temps fan pujar l’adrenalina.
També es un dia de molta feina als serveis d’urgències de Joan XXIII i Santa Tecla, donada la quantitat de contusions i cops que reben els castellers en les seves caigudes. Esperem que no hagi cap accident fort i tothom pugui gaudir de la festa castellera.

Xapix ha dit...

ânims i que vaigui be els castells, que aquesta practica es molt nostra!!

Salutacions