dimecres, 10 de setembre de 2008

Xapapote a Tarragona?:


Coincidint amb l’acomiadament de l’exposició del Titànic a Tarragona, ens trobem que el proppassat dimarts un vaixell carregat amb 750 tones de fuel, s’enfonsa al port de Tarragona, una gran taca negra va banyar les aigües de Tarragona. La Capitania General Marítima, i la inefable ministra Maleni, van tranquil·litzar a la població dient que la taca estava controlada, i que el que es pretenia era confinar el fuel en un àrea restringida i evitar que la taca sortís del recinte portuari.
Per altra banda, els responsables del govern espanyol i els de Capitania Marítima, amb el capità Fernando Collado al capdavant, asseguren no poder confirmar encara quina quantitat de fuel s'ha vessat al mar i mantenen que la xifra aproximada que podria haver escapat al mar és la que contenia el tanc trencat, unes 180 tones de cru.
Segons informa el diari de Tarragona “Si bé el gruix de la taca està controlat, embarcacions de tipus pelícan i un remolcador treballen més enllà del moll de Reus per netejar les restes que s'han escapat de la contenció de les barreres i han arribat arreu de la infrastructura portuària en major o menor quantitat”. .

També es desconeixen les causes del enfonsament del vaixell, la ministra no va voler revelar cap de les hipòtesis que s'estan plantejant perquè creu que «han de ser els investigadors els qui es pronunciïn en aquests sentit».

Esperem que en un termini curt de temps es pugui solucionar el problema del vessament de fuel, i no es converteixi Tarragona en el segon xapapote.
De moment sembla que les nostres platges no corren perill, però encara les tasques de neteja i buidament del fuel del vaixell duraran uns dies encara sense determinar.
Sembla però que aquest cop ha funcionat el Pla Nacional de Contingències per Contaminació Marina per poder mobilitzar els recursos i els equips necessaris per poder controlar el vessament. Tot i que sembla que el centre de coordinació operativa de la Generalitat de Catalunya va tardar gairebé una hora en activar el pla.

S’haurà d’investigar exhaustivament les causes d’aquest enfonsament i demanar les responsabilitats a qui pertoqui, tal i com reclama la entitat ecologista mediterrània, Centre d'Iniciatives Ecològiques.
(Foto extreta del diari Aquí)

1 comentari:

Anònim ha dit...

¡Arriba España!