dijous, 11 de setembre de 2008

La Diada del Finançament


Montilla assegura que "només acceptarà el millor acord possible"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat aquest dimecres que caldrà ser "flexibles" en la negociació del finançament, però ha afirmat que "només acceptarà un acord que sigui el millor possible per a Catalunya" i que la seva reclamació "és de llei". En el missatge institucional de l'Onze de Setembre, el president ha remarcat que s'aconseguirà un bon finançament si els partits són capaços de "mantenir la unitat política i social" i ha demanat confiança a la societat catalana. Així mateix, Montilla ha ressaltat que la "crisi econòmica se superarà", però ha avisat que "caldran sacrificis".

Està clar, aprovi el que s’aprovi, sempre dirà que es el millor acord possible . en Montilla doncs, ja ha començat a recular, el toc d’atenció donat l’altre dia per Alfonso Guerra, recordant que primer està el PSOE i després Catalunya, li han fet reflexionar, i Montilla com es d’esperar acceptarà l’acord en finançament que li marqui el PSOE.

El president Montilla també ha dit que "mai no s'havia invertit tant en el país com en aquests darrers anys". Ho diu tal qual, i es queda tant ample, com pot ésser tant cínic??, on es veuen les inversions del tripartit?, serà a Barcelona, perquè a les comarques Tarragonines, rés de rés.
Tot i això, ha indicat que es necessiten "més recursos" i un "finançament més just" per "garantir i millorar uns serveis educatius, sanitaris, judicials i socials de qualitat; per garantir i ampliar els centres culturals i esportius; per garantir i reforçar la seguretat als carrers i carreteres; perquè funcionin, millor, els transports públics, així com perquè el país vagi endavant com els catalans mereixen". Igual que en Zapatero que el mateix dia 11 de Setembre, ha dit que mai s’havia invertit tant en infrastructures a Catalunya. ( a si?, quines??), i també diu en Zapatero, que està segur que Catalunya tindrà el millor acord en finançament que mai ha tingut.
Estem arreglats, la paraula de Zapatero ja la coneixem “paraules que el vent s’endugué”, i de Montilla que ens podem esperar?.
Ara com sempre li donaran la culpa a CIU, perquè diran que es la responsable d’haver trencat la unitat de les forces polítiques, i en realitat els únics responsables seran el govern espanyol del PSOE, per no complir amb l’estatut i el govern català per acceptar-ho.

Enfì aviat sabrem quant deixarà d’estirar la corda el PSC per transformar-se en PSOE, es qüestió de temps. Perquè el temps es qui treu i dona raons.

Malgrat tot segur que el PSC-PSOE dirà que es un gran acord perquè hauran aconseguit millorar l’anterior acord, i si no al temps... ICV posarà el crit al cel, però no farà rés ,com sempre.
I ERC ??, ERC votarà en contra a Madrid com a mesura testimonial, però s’aferrarà encara més fort al tripartit i a Montilla. El que està clar es que tot el peix ja està venut, i estem assistint a un acte teatral amb un final ja conegut.

5 comentaris:

ALP2500 ha dit...

Quim jo tinc un altre culpable, i aquest som tots els catalans que cada quatre anys anem a votar aquesta gent, perquè la única finalitat de tots plegats es assegurar.se la cadira i poca cosa mes, les promeses fetes davant la campanya electoral s'esfumen amb el temps i ningú s'en recorda i així anem fent, cada dia passant i desprès sortirà la famosa frase que tinc clavada a l'esquena que es el seny Català, que aquest diu esperar, esperar a que, a que passi el temps i arribi un moment que ja no es puguin espoliar mes i llavors ja no siguem interessants?, potser abans d'aquest moment el poble ha de dir prou. o Caixa o Faixa

Mar Roca i Sol ha dit...

Hola Quim,
jo crec que aquest pas serà clau pq ERC sortir del govern, eleccions anticipades i una nova direcció la generalitat, si amb tot això i sumem que ERC i poden haver moltes sorpreses serà quan els catalans començarem a veure la llum.
Dels verds ni en parlem si hi ha anticipades aquests tindran una caiguda important per no haver fet bé les coses.
Serà en aquest moment quan CIU ha de començar a parlar clar i català sense por i sembrant un futur.

Ramon ha dit...

Xerrada i exposició a Reus sobre els 100 anys d'estelada
Òmnium Baix Camp organitza el divendres 19 de setembre a dos quarts de vuit del vespre al Centre de Lectura de Reus una conferència sobre la història de la senyera estelada a càrrec d'Oriol Falguera, membre de la Comissió 100 Anys d'Estelada, i de l'historiador local Pere Anguera, el qual ha prologat la darrera edició del conegut llibre "Origen de la bandera independentista" de Joan Crexell.
La xerrada servirà per inaugurar una exposició conmemorativa del centenari de la bandera, que es podrà visitar al mateix Centre de Lectura (c/ Major, 15 de Reus) del 19 de setembre al dissabte 4 d'octubre.
Els actes els organitza Òmnium Baix Camp en col·laboració amb la Comissió 100 Anys d'Estelada i el Centre de Lectura.
Més informació: www.baixcamp.omnium.cat
omnium@tinet.cat
http://www.new.facebook.com/event.php?eid=35040749965

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

alp la campanya que es va fer per a fomentar l'abstenció a les eleccions generals, el que va aconseguir fou afeblir als partits catalanistes, potser ara CIU si hagués recuperat els 5 diputats que va perdre ERC, i que van anar a parar al PSC, potser ara la nostra posició hagués sigut més decisiva, ara....ja es massa tard per a lamentacions.

Assur ha dit...

Jo crec que el Montilla ara va de colomet ... i resulta que tot això ja esta més que pactat ...