dilluns, 2 de juny de 2008

Mas deixa clar al PSOE que de res valen els “elogis” si no hi ha gestos


Ja hi tornem a ésser, si fa quatre dies eren els dirigents de ERC i candidats al seu proper congrés Puigcercós i Benach, que deien que amb CIU haurien de tenir llaços estables. ( que no s’ho creuen ni ells mateixos).
Ara es des de Madrid, que veuen com es de difícil tirar endavant amb projectes i l’aprovació dels pressupostos generals de l’estat sense gaudir d’una majoria estable, i li fan festes de nou a CIU, gairebé dient-nos lo guapos que som i recordant que sempre hem col·laborat en la governabilitat de l’estat.
Ja no recorden que fa 4 dies, els seus companys del PSC ens deien per activa i per passiva que pactaríem amb el PP, i que nosaltres representàvem la dreta de Catalunya.
Enfí tan uns, (ERC), que davant del seu congrés d’aquest cap de setmana haurà de plantejar-se el seu futur i la seva pròpia subsistència com a partit, les enquestes pronostiquen que si es fessin eleccions ara ERC patiria una davallada important passant de 21 a tenir de nou els 14 diputats que fins fa 4 anys sempre havia tingut. I se’n adona que el seu suport al tripartit el fa perdre suport popular, i per això tornen de nou a parlar d’acostament a CIU.
Com per altra banda en Zapatero, que volia mantenir acords puntuals amb altres forces polítiques per no tenir que claudicar a les reivindicacions de CIU, i es troba que amb el PNV ara no pot pactar i menys amb el pols al govern de l’estat que manté el govern basc amb l’anunci en ferm de la convocatòria de la consulta popular pel mes d’octubre.
Descartat doncs un pacte amb PNV, Zapatero només pot sumar majoria amb els 10 diputats de CIU, i clar ara tot son festes i elogis cap a CIU.

Però el nostre secretari General Artur Mas ja s’ha encarregat de dir que no calen floretes ni paraules, el que calen son gestos i fets, i els fets demostren que el PSOE encara no ha complert rés del que es va comprometre amb Catalunya, i que no valen regateigs amb el finançament ni retallades estatutàries.
Al mateix temps que no cal que ens vinguin a buscar mentre a Catalunya CIU que es la primera força política al Parlament segueixi a l’oposició. ““Mentre hi hagi un tripartit a Catalunya al qual hem de fer oposició cada dia, no es pot recolzar els socialistes a Madrid. És incompatible. Seria una incongruència", ha remarcat.

Per tant , avís per navegants, Ara per ara que no ens busquin.


9 comentaris:

Joan ha dit...

una pregunta .

� saps quan pensa el govern publicar las balanzas fiscals tal i com havien promes?

feliu ha dit...

una resposta:

Mai.

Jamás de los jamases.

Josep (sl) ha dit...

Sí per ells som la dreta, som la dreta i què? Si han de pactar serà amb nosaltres.
Almenys a diferència d'ERC no ens hem d'empassar la 3a hora de castellà i ens hi hem oposat des de el primer moment.

Josep (sl) ha dit...

http://www.elsingulardigital.cat/cat/viewer.php?IDN=21631

joan ha dit...

Feliu:

Ja, pero es que el President Zapatero es va comprometre publicament.

salutacions

robsup2007 ha dit...

Hola Quim.
Al meu blog he publicat un article ahir on parlo precisament de les balances fiscals. Tal i com ha dit Feliu, la meva opinió és el mateix, es a dir, dubto moltíssim que les balances fiscals es publiquin degut que això suposaría treure la llum el per què de tots els mals que patim els catalans econòmicament parlant, on no podem desenvolupar uns serveis adequats per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i per què ens estem empobrint cada cop més per manca de recursos.
En ZP buscava al debat d'investidura una abstenció, que en aquest cas era la del teu grup CiU i aleshores va fer la promesa de publicar les balances fiscals com a promesa estrella del debat, abans de dos mesos. Resulta que ara ve Solbes i diu que bé, que una cosa és l'acalorament del debat on es diu una cosa per buscar l'abstebció d'un grup i una altre molt diferent l'equip humà per portar-lo a cap. O sigui, excuses i més excuses d'una cosa que no es té ni ganes de fer-la. I si es publiquen, a veure quines balances fiscals ens publicaràn..., ni quina barreja de dades extranyes...
El més probable em penso serà que agafin probablement com a excusa final la falta de consens existent per portar a cap aquesta tasca.
Mentides, mentides i més mentides... ¿Fins a quan?.
Per cert Quim, ¿ja estas millor?.
Un salut

Robert

Joan ha dit...

Robert

Léxplicacio que dones es molt encertada.

gracies

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Robert molt encertat el teu comentari.
I gràcies, si ja estic millor, era una questió familiar que sortosament de moment després del ensurt inicial, `sembla que la cosa no sigui tant greu i es pot controlar.

Joan ha dit...

Quim,

Desitjo que ben aviat, la situació estigui del tot controlada.

Ànims i una abraçada

Salutacions
Joan