dilluns, 9 de juny de 2008

Llarga vida al tripartit? O la lenta agonia de ERC?

Aquest passat dissabte, ERC va donar una lliçó de democràcia interna i mitjançant votació dels seus militants a les diferents seus del partit van poder escollir lliurement al nou president i nou secretari general de ERC.
Fins, aquí tot correcte, i com era d’esperar va sortir escollit president del partit en Joan Puigcercós ( que havia dimitit de conseller de governació per preparar aquestes eleccions), i com a secretari general en Joan Ridao.

Això no treu, que amb la presentació de 4 candidats a presidir el partit i 4 per a secretari general, hagi hagut un resultat molt ajustat, en Puigcercós ha guanyat només amb un 37% dels vots i el segon candidat més votat a estat en Carretero, que encapçalava el sector crític del partit i que es mostrava obertament crític amb el tripartit, demostrant que cada cop va tenint més suport. I que lluny de tancar la crisi, pot ésser que encara s’agreugi més.Amb la victòria d’en Puigcercós el tripartit podrà respirar tranquil, al menys fins a la tardor, perquè tot i que el nou president de ERC, es un clar defensor de l’actual govern tripartit, en el congrés de ERC de la propera setmana, es pot determinar una nova revisió del pacte, o la sortida del govern, si guanya la esmena a la totalitat en la ponència d’estratègia política que ha presentat el sector que encapçala el propi Carretero..
Que Puigcercós hagi guanyat amb el 37% dels vots dels militants, vol dir que un 63% han optat per les altres opcions, i haurà d’anar amb molta compta de cara al congrés que no sumin les seves forces i l’aprovin un programa que no es el seu, i tingui que defensar una sortida de l’actual govern perquè així ho mana la militància.Potser seguir amb la mateixa política duta fins ara , li garantirà a Montilla la presidència fins al 2010, però la realitat es que això representa una lenta però inexorable agonia per ERC i la crònica de una mort anunciada, i això la gent de ERC ho sap, o canvien la estratègia o només es quedaran amb els vots dels militants, i només amb 10.000 vots no sumaran amb ningú,.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

La lenta agonia d'ERC... ai és el que voldries.

Per molt que els convergents doneu canxa des dels vostres mitjans (La Vanguardia, etc.) als candidats de la dreta dins d'ERC, els militants sabem triar.

I abans de criticar ERC, mira't a casa, que tens feina!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Anònim no ho dic jo, ho diuen els resultats electorals. I mentre doneu suport al tripartit anireu perdent recolzament popular. De tota manera ja s'ho trobareu no creus?.
Per cert a part de la vanguardia ( que no es un mitja nostre ni molt menys, quin mes tenim?, perquè aquell etc?.
Vinga nano, quant torneu a tenir 13 diputats se’n adonareu

El Petit ha dit...

Felicitats Montilla! Tens el govern assegurat i ERC està al teu servei! Visca el PSOERC.

Quim, hem de ser positius. Malgrat aquests resultats, ara sabem que d'aquí dos anys no hi hauran suficients vots d'Esquerra per repetir el Tripartit.

No hi ha mal que per bé no vingui.

Josep (sl) ha dit...

Jo opino que els 2. A la curta. Jo preferia un victòria de Carretero. tot i què Perdia CiU, guanyava Catalunya. Amb Puigcercós Guanya El tripartit a la curta i guanya CiU a mt. Ara mateix l'equació mental hem dóna què perd ERC però també perd Catalunya.

joan ha dit...

quina rao tens Quim, es clar que donar suport al psc ha pasat i pasara factura a ERC.