divendres, 20 de juny de 2008

Diverses esmenes al congrés de CDC plantegen la ruptura amb Unió

Durant els dies 11 al 13 de juliol, es celebrarà el proper congrés de CDC, un congrés que està obert als nous temps, que ha de servir per modernitzar el partit, i per construir la casa gran del catalanisme amb una aposta clara per defensar sense complexes la sobirania nacional de Catalunya.
Aquests mesos els militants escollits en les assemblees locals i territorials com a delegats al congrés ,han estat treballant les diverses ponències que es debatran ,i fruit d’aquest treball son les diverses esmenes que s’han elaborat, i que aprovades en les assemblees territorials es votaran al plenari del congrés.
Dona la sensació que aquest cop la ciutadania espera molt de les resolucions que puguin sortir, ja que en aquests moments som l’únic referent catalanista al nostre país, i no els podem decebre.
Aquesta vegada CDC parla clarament d’assolir la sobirania nacional, sense embuts ni dobles llenguatges.


També de manera oberta, s’haurà de plantejar definitivament les relacions amb Unió democràtica de Catalunya, en aquest sentit existeixen varies esmenes on es demana d’una vegada per totes la fusió de Unió amb convergència, i sumar-se al projecte de la casa gran del catalanisme, o bé, desfederar-nos i concórrer cadascú per separat.
No pot ser tampoc que a nivell Europeu, els diputats de CDC a l’eurocàmara formin part del grup dels partits lliberals, i els d’unió formin part del grup popular europeu junt amb el PP.
I esperem que Unió es sumi en aquest projecte i s’integri completament.. No es pot prescindir de cap catalanista, els necessitem a tots dins de la casa gran.

Els militants de CDC tindran la paraula, i el proper dia 13 de juliol, es posaran definitivament les bases per avançar de manera clara cap un partit fort, internament cohesionat, amb un lideratge clar, i amb un full de ruta que marcarà sense pors ni dubtes la sobirania nacional de Catalunya.
Molts ciutadans en aquests moments orfes de referent nacional, ho esperen, ho desitgen, i estic segur que ho trobaran.

10 comentaris:

Artur ha dit...

Tots els partits tenen com a objectiu final aconseguir una estructura vertebrada, que ja està bé, però també unitària o monolítica. Aquest efecte té, o pot tenir, en l'àmbit electoral, conseqüències negatives. Fixem-nos que tant ERC, PSC-PSOE i PP tenen actualment tensions internes, cercant una orientació específica i un posicionament determinat.

Tal com diu Xavier Sala Martin, el català és sociològicament convergent i aquesta mateixa idea es reflecteix en la pròpia pluralitat catalana i en el propi partit.

Parlar de sobiranisme i d'independència és marejar la perdiu i és també entrar en el terreny que interessa Esquerra. ERC, subsistint gràcies al convergent desencantat, treu el tema de la independència quan necessita espai comunicatiu mentre que en el dia a dia es dedica al servilisme socialista. Per altra banda el socialisme català busca el centre perquè vol viure del votant català tolerant, centrat i social-demòcrata. Al PSC no li interessa tenir per company de viatge a ERC i prefereix que CiU es dilueixi.

Cal vigilar perquè tots els partits desitgen que Convergència es defineixi com a sobiranista, independentista i separatista: És la millor manera de xuclar els seus simpatitzants i votants: els més catalanistes, cap a Esquerra; els més social-demòcrates cap el PSC. També el PP vol esgarrapar vots i simpatitzants que vinguin de CiU.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Bé Artur, el teu anàlisi no esta mal enfocat, però el que està clar es que CIU després de guanyar dos eleccions consecutives al parlament de Catalunya, no ha pogut sumar majoria, això vol dir que tant psc_PSOE, com ERC prefereixen sumar entre ells, que sumar amb CIU, i això ens obliga a tenir que aconseguir un resultat tant ampli, que eviti que puguin de nou sumar els perdedors. Per aconseguir això, hem de recuperar el vot que va marxar de CIU cap a ERC, que ERC no ha estat capaç de mantenir, i que actualment es un vot desencantat i que va a parar a l'abstenció o a les CUPS. El vot fidel de CIU, que malgrat tot ens ha seguit votant, si ho ha fet en les pitjors circumstàncies, ho seguirà fent, ara ens falta tornar a retrobar el vot, que havia estat nostre, i també hem d’aconseguir il•lusionar al votant jove, que no es deixin enredar més pels cants de sirena de ERC,
I francament crec que CDC o CIU tornarà a ésser ben aviat la força hegemònica que havia estat fins ara.

El Capità Tarragona ha dit...

Hola Quim!!

el dia 19 de juny va fer un any que vas penjar aquest post: http://quimamoros.blogspot.com/2007/06/presentaci.html

Fa un any que vas començar amb el bloc

I, a més, fa un any que ens vam coneixer!!

Només un any??

A que sembla que sigui més temps??

ENHORABONA I ENDAVANT CRACK!!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Gràcies Albert, la veritat es que ni me’n recordava que ja fa un any.
ho vaig iniciar amb molta il•lusió, i et puc dir que ni de lluny m’esperava que m'atrapés tant el tema del bloc, ni que la gent em llegiria.
Em pensava que escriuria per a mi sol, i la veritat es que estic molt content i he conegut a molta gent de manera virtual

Anònim ha dit...

Quim, acabo de llegir al bloc de l’Aregio un post que titula: MESURES ECONOMIQUES I FISCALS PER L’ANY 2009 i la primera mesura és reduir els salaris del funcionaris municipals. De tots, incloses les categories laborals més baixes, que són les més populars. Aquest home no deu estar massa lúcid oi? Què es pot esperar d’un aspirant a alcalde, que estant a l’oposició anuncia sense cap tipus d’escrúpol ni rubor que vol congelar el sou dels funcionaris i treballadors municipals? Que comenci per fer públic tots els sous que cobra de les diferents administracions públiques, Però la vida és així! Fins quan, però? Per què no es replanteja que el seus sous com a polític són força desmesurats en comparació al que cobra la majoria d’empleats municipals? Per què quan va ser president de la Diputació no va deixar que fos el poble qui decidís el seu sou? Què es pot esperar d’un personatge que es va valer del càrrec de la diputació per a endollar ‘amics’ de l’Albada que ara parasiten d’assessors pel grup municipal de CiU a canvi de vots i plataformes antisocialistes? Convergents, us dic: quina merda no?
Apa Noi

jo ha dit...

Quim, no sé si sabies que per presentar les esmenes calia que el President local fes arribar la "clau" als delegats que ss'han esmerçat en treballar les ponencies que com saps tenet tanta importancia en aquest congrès. En quansevol cas per fer la "casa gran" i treballar per uns objectius i ideals no es pot desitjar a la gent un "bon vent i barca nova" i tampoc creura que uns son el bons i els unics en que podem compartir taula, perqué llavors no hi serem tots, un desaire no s'apaga amb un café.

Artur ha dit...

Reduir la despesa pública és un pas important per a reduir el dèficit. Aquí no es poden plantejar públicament aquestes propostes perquè no són políticament correctes.

És evident que les crisis les pateixen els treballadors, no pas els funcionaris. Els empresaris i treballadors assumeixen riscos molt importants. Els funcionaris, l'únic risc, és el de congelar el seu salari. Si la majoria de la societat assumeix riscos també els hauria d'assumir el funcionari. Privatitzar la gestió pública seria una mesura que optimitzaria els serveis i reduiria el dèficit.

feliu ha dit...

Encara que minsos, tonc algun coneixament d'economia. Estem en una situació de stacflacció, situaciño que es caràcterisa per una parada económica amb inflacció de preus, el que cal es rellançar l'economia amb un increment de la producció que faci creixa la demanda, per contenir el preus i al creixa la producció, engegar el cecle, producció-salaris-consum-producció.

Crec que un increment de la despesa pública productiva o en infraestructures amb mesures per parar i abaixar els preus junt amb les rendes del capital seria bó.

Cal tenir uns asalariats més ben qualificats i un teixit economic modern i dinàmic.

feliu ha dit...

Quim posa als teus enllaços el "ciu et diu" es molt bó i parla del que el periodistes amaguen (cobran)

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

feliu ja hi es des de fa dies, als enllaços de CDC posa grup municipal de CIU
potser hagués d'haver posat ciu et diu