dissabte, 10 de maig de 2008

Per fí la pluja!!!!


Mentre llegia a la premsa la noticia de que el proper dimarts dia 13 de maig Barcelona rebrà el primer vaixell carregat d’aigua de Tarragona, dels nostres precaris pous. El vaixell, serà el primer dels 10 que subministraran aigua a l'àrea metropolitana mentre duri la sequera. L'aigua transportada en vaixells des de Tarragona, que subministrarà l'empresa Ematsa --que s'encarrega de la distribució a la capital tarragonina--, circularà per una xarxa de canonades de nova construcció d'1,5 quilòmetres de longitud i 800 mil·límetres de diàmetre fins a desembocar en dos dipòsits de 8.440 metres cúbics de capacitat.

Mentre llegia aquesta noticia, al mateix temps s’anunciava que El Centre d'Emergències de Catalunya ha activat l'alerta per inundacions a les comarques del Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta, a les terres de l'Ebre, davant la previsió de fortes pluges , que podrien acumular uns cent litres en un dia.

El temporal a Catalunya deixarà precipitacions importants que podran acumular més de cent litres per metre quadrat en dotze hores en àrees del litoral i el prelitoral, segons les últimes previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).La borrasca, que arribarà a la península procedent de les Illes Balears, deixarà les primeres pluges a les comarques de Tarragona, encara que al llarg del dia s'aniran desplaçant fins a Girona, fins a afectar pràcticament la totalitat del territori. Les precipitacions, persistents, aniran acompanyades de fort vent de llevant, que a la costa causarà onades de més de dos metres d'altura.
Per al dissabte dia 10 s'espera que el temps continuï molt inestable, amb pluges i xàfecs a totes les comarques, si bé es localitzaran a la franja costanera.Aquestes pluges permetran millorar el nivell dels embassaments de les conques internes de Catalunya, que segueix pujant progressivament i es troba ja al 25,45% de la seva capacitat màxima, cosa que permet allunyar unes setmanes més l'entrada en fase d'emergència per la sequera.
A Tarragona ja ha arribat el temporal, acompanyat de fort vent que fa que quant surts de casa en un minut i a pesar dels paraigües que per altra part degut al vent no pots controlar, et quedes ben xop.
Esperem doncs, que aquest temporal que està assotant a casa nostra, serveixi al menys per omplir els nostres agònics embassaments i serveixi per calmar una mica tota la crispació al voltant del tema del aigua, que un cop més s’ha demostrat que la nova cultura de l’aigua tants cops inculcada per el govern de Catalunya i que ningú sap exactament que volia dir, es basava únicament en que plogués.
Per fi ja plou, de moment el govern català ja pot respirar més tranquil.

5 comentaris:

Joan ha dit...

Si Quim, aqui a Bcn tambe plou, ojala tinguem aigua a tota Catalunya.

Demanar tambe al Govern que façin una `politica encertada per al tema de l'aigua.

Pel que fa a l'economia, el govern va en caiguda lliure, mireu l'ultima portada de la revista el Jueves.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Joan la política de l'aigua del govern ha estat una improvisació total, i només depenent de que plogués o no, fins ara havien tingut sort, però aquesta sort no durarà sempre. Així que potser això ha servit perquè es plantegin seriosament la política de l'aigua d'una vegada.
Fins ara les úniques desaladores que existien les havien fet els governs de CIU, i el minitransvassament de l’Ebre a Tarragona també.
El govern tripartit en temes d’aigua zero patatero.
Però clar això no treu que s’hagin omplert la boca de la nova cultura de l’aigua, que hores d’ara ningú sap en què consisteix.

El Petit ha dit...

Des que el "Tristpartit de les Esquerdes Esqueroses" s'ha negat un altre cop a fer el trasvassament del Roine, inclús quan una empresa ha avalat la seva fiabilitat, em sembla un govern encara més irresponsable, penós i vomitiu.

Sort de la pluja, que vé com l'aigua de Maig.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

ni que ho diguis petit, estic d'acord amb tu.
De totes maneres segueixo pensant que aquest govern li queda poca volada, i aviat tindrem eleccions anticipades.
Tres anys més de tripartit no ho aguantarà ningú!!!.

Joan ha dit...

Molta gent ho pensa, el tripartit, esta partit i tocat a la linea de flotacio.

Toca a l'oposicio del partit mes votat a les eleccions a Catalunya durles a terme.

Pero mentres tant benvinguda la pluja.