dilluns, 12 de maig de 2008

Anem de 1ª comunió!!


Aquests dies anem una mica atrafegats a casa, el Pol farà aquest proper diumenge 18 de maig la 1ª comunió. Després de dos anys de catequesis a l’ermita del Loreto, supervisades pel pare Mario i pel pare Mateo, per fi aquest diumenge serà el gran dia.
Per tant aquests darrers dies hem estat i estem enredats amb tots els preparatius perquè tot vagi bé.
Es clar que al Pol li hem explicat que fer la primera comunió, representa el primer pas per saber el que representa ser persona, el que volen dir els valors de la solidaritat, amistat, confiança, igualtat, i tants valors que cada cop més semblen oblidats per la nostra societat actual.
Malgrat que evidentment li hem explicat tot això, per ell, el diumenge serà el seu dia, un dia on ell serà el protagonista i que espera amb molta impaciència, per entre d’altres coses rebre els regals que aquell dia ha demanat.
I ben mirat a ulls d’un nen que tot just acaba de complir 9 anys, difícilment li podem explicar els valors que han de caracteritzar als éssers humans si entre nosaltres , entre la nostra societat no practiquem aquests valors que intentem explicar-li, perquè quant mira la televisió els items que li arriben son violència de tot tipus, insolidaritat, i disputes entre d’uns i d’altres.
Per tant el Pol, que està immers en el seu mon, on el que li agrada es jugar, es molt amic dels seus amics, li agrada molt el futbol i els esports en general, i que es fan de la Juventuts, del Nàstic i del Barça per aquest ordre, Doncs vull que segueixi així, il·lusionat per celebrar el seu dia.

Després de la gran desil·lusió per haver descobert la gran mentida dels reis mags, de papa Noel , del Tió i del ratolinet Pérez, tot d’una tacada, després d’aquest gran desengany, no per haver-ho descobert, sinó perquè deia que s’havia sentit enganyat( li posava molta il·lusió). Després d’això, aquest diumenge ha d’ésser el seu dia, serà un gran dia per ell, un dia on ell es sentirà el protagonista del mon, i aquest cop sense enganys, sabrà de qui son tots els regals que rebrà.
N’estic orgullós de la meva família, ja sé que ho he dit més d’un cop, però es que es així, es el meu estímul i es la que em dona força per viure i superar-me dia a dia., perquè el rol de pare, fa que tinguis que practicar el que els hi expliques als teus fills.
En aquest post hauria posat evidentment la foto del Pol, però aquesta vegada faré cas a la Loreto i no la posaré, perquè diu que una cosa es que jo pugui ésser una persona més o menys pública, però que la resta de la família han d’ésser preservats i per tant han de passar desapercebuts.
I com que a casa qui mana es ella, doncs li faré cas.

6 comentaris:

Oriol ha dit...

Espero doncs que us vagi molt bé tot, sobretot al Pol!

feliu ha dit...

Sí Quim, a mesura que ens fem grans, ens anem desenganyan i la realitat esborra les nostres il·lusions infantils, pero com molt bé dius, a partir d'aquets fets, ens fem adults, la nostre personalitat s'ha forjat per afrontar la realitat i el futur, la nostre vida ja no serà aquella còmode i feliç de la infantesa, será dura lluita en la realitat social que ens envolta, per tant em de fer fora el desànim, desafecció en diuen ara, cal lluitar pel que creiem, per fer al nostre entorn un mon i una societat millor, més justa, més lluire, i nosaltres, cadascun, en la nostre mida hi em de posar el nostre grà de sorra, les dificultats son moltes, trobarem persones que no ens ho posan fàcil, però em de lluitar, no llençar la tovallola, ser durs, consistens, persistens, no aflojar, i ser un model pels altres, com sé que ho ets per la teva familia.

Felicitats al Pol, per la seva entrada a la pubertat, una abraçada per a tu i un petò a la Loreto.

theskiman35 ha dit...

Hola Quim!

Enhorabona a la família, gaudiu d'aquest dia amb la mateixa il·lusió que el vostre fill.

Una abraçada

Anònim ha dit...

Que vagi tot força bé.
Disfruteu i gaudiu-ne, amb en Pol.
Són anys imborrables.
Després veureu que tot avança massa depresa, ..però es llei de vida.

I que faci molt bon temps!!!

Salutacions

Andreu

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

oriol, feliu, Joan, Andreu, gràcies pels vostres comentaris.
Espero que sigui un gran dia per a tots i especialment per el Pol. Al mateix temps que esperem que el ens acompanyi el bon temps.
PD. Andreu ens coneixem personalmet?

Joan ha dit...

El nostre fill , ara fa gairebé un any i per aquestes dates, va rebre la primera comunió.
Després de dos anys de catequesis, tan els pares com el fills, l’experiència va ser mol gratificant.

Nosaltres vam celebrar 2 coses a l’hora, la primera comunió del nostre fill gran i el bateig del nostre fill petit, una experiència que no oblidarem mai.

Espero que aixo serveixi per que el nostres fills aprenguin a ser personas.

Desitjo que gaudiu tots d’un gran dia que recordareu tota la vida.

Molt d’acord amb la Loreto.

Rebeu una salutació ben cordial.