dilluns, 5 de maig de 2008

Acebes marxa entre elogis del PP i crítiques de la resta de partits


Sembla que a la seu del PP s’ha encès per fi la llumeta, els hi ha costat però al final s’han adonat que per poder ésser alternativa de govern, no poden renunciar a Catalunya ni a Euskadi, sense aquestes nacionalitats històriques el PP hagués guanyat clarament a l’estat espanyol, però amb els resultats en aquestes nacionalitats, el PSOE els hi passa pel davant amb prou avantatge.
Per tant segons els càlculs del PP n’hi ha dos solucions, la primera donar la independència a Catalunya i Euskadi, cosa que a nosaltres ens satisfaria molt, però del tot impossible en un partit tant centralista com es el PP, i la segona solució es moderar el seu missatge, no ésser bel·ligerants amb Catalunya i Euskadi per intentar créixer en vots i no fer por, i evidentment centrar el partit, ja que tant a Catalunya com a Euskadi el PP segueix sent el papus.

A la retina de molts catalans encara tenim la imatge de dos personatges que no ens podem treure del cap i que mentre hi fossin al PP, sabíem segur que el PP no tenia rés a fer a Catalunya, em refereixo evidentment a Zaplana i Acebes, ambdós han contribuït molt a la crispació que hi ha hagut entre Espanya i Catalunya, i la imatge que s’ha volgut donar dels catalans a l’estat espanyol, i amb la forta antipatia que els catalans generem a Espanya.

Suposo que a la seu del PP per fi s’han adonat que a l’estat espanyol totes i cadascuna de les eleccions s’han guanyat des de postulats de centre, va guanyar 2 cops la UCD, després el PSOE amb varies majories absolutes , quant va abandonar el marxisme i va centrar el discurs, després quant AP es va refundar en el PP i va centrar-se també va ésser capaç de guanyar dos cops i darrerament de nou el PSOE amb un ZP que aplica política de centre-lliberal.
Crec que l’abandó de la direcció política d’en Zaplana i Acebes es una bona noticia per el PP, que es treu un gran llastra de sobre, i per fi s’alliberarà de la ombra allargada de Aznar, i en Rajoy tindrà les mans lliures per centrar definitivament el PP, i al mateix temps es una bona noticia per a Catalunya, perquè a priori, amb la desaparició d’aquestos dos personatges del mapa polític, tornarà de nou un clima menys crispat a la política de l’estat.

Si volen parlar d’un estat plural, aquest es basa en la defensa de les idiosincràsies de cada nació que formen aquest estat i no pas en la confrontació d’unes contra d’altres ni fer creure que uns (els catalans),son insolidaris davant dels altres simplement perquè defensem els nostres interessos, que per altra banda venen donats per un estatut aprovat democràticament en referèndum.

6 comentaris:

Cesc ha dit...

Hola Quim, creume que lamento la marxa d'Acebes. Persones tant fidels i treballadores com ell no en sobren pas.

Discutible per molts la seva gestió durant l'11-M, però per què ningú recorda com va ser quan ell era ministre d'Administracions Públiques l'època en que es va arribar a nombrosos acords de traspassos de competències a les Comunitats Autònomes?

També va ser ell com a ministre de Justícia quan es va fer que ETA estigués a les últimes.

Una molt bona gestió. Llàstima que uns només es volen quedar amb la seva cara de l'11-M i cara d'anticatalà (si s'és anticatalà per estar contra l'Estatut jo sóc el primer)

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Cesc, no dubto de la seva gestió al front dels dos ministeris tal com dius, però creu-me, potser a nivell intern del partit era un bon element, però les eleccions no es guanyen només amb els vots dels militants, es guanyen amb els vots de la gent, i si un partit en algun lloc concret fa por!!!, s'ha de posar remei. de debò estic segur que sortireu guanyant amb la seva marxa.

robsup2007 ha dit...

Hola Quim.
És evident que sembla que els del PP volen tranquilitzar-se una mica. Com tu ben bé has expressat si no haguès estat pels resultats de Catalunya i Euskadi el PP hauría guanyat amb diferència. De fet a l'Espanya profunda el PSOE va perdre una part important de suport a Andalusía, a Madrid (territori comantxe) va escombrar el PP, igual que a València i la inmensa majoría de llocs, a excepció de petites llacunes d'alguns llocs concrets). I no s'ha d'oblidar de que podría haver tret molt més de no ser per la por precisament que el discurs del PP feia. En la meva opinió els governs del PP van ser un desastre i ficats al mateix de sempre i el PSOE ara han sigut igual de mentiders i falsos, ja que els fets són a la llum del día (no cal enrecordar-los).
He fet aquest comentari per expressar la meva opinió i omplir-te una mica de debat el post, però ja saps que a mi tant el que faci el PP com el PSOE no és que m'importi gaire, treballo per altres coses i estic per tant en altre sintonía ben diferent de las eva línia...
Un salut

Robert

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

La veritat Robert es que a mi tant em fa el que facin el PP i el PSOE, però vaig voler destacar la noticia perquè aquesta persona, va ser una de les responsables de la crispació de la política, i de l’animadversió que ens tenen als catalans.

feliu ha dit...

No baixeu la guardia, el PP i el PSOE son exactament iguals pel que fa a Catalunya, el que volen es marginar-la, aviat ho veurem amb la reforma de la llei electoral i la reforma del Senat, ens voldram escombrar-nos, per acabar amb "el problema catalan". Ha estat la guia dels 300 ultims anys dels governs de l'estat espanyol.

Mentres, i per si en vé l'acudit de "marxar-nos", ens estan destruyen en infraestructures, i deixan-nos sense serveis (sanitat, energia, aigua etc.), perqué per ultim no tinguem ni teixit ni portencial económic.

Ay castella, castellana, si em trenques el quart pal (l'economia), ay castella castellana, no t'haguès conegut mai.

El Petit ha dit...

Ostres! i què en faré jo ara de les samarretes del Save Acebes?? Acebes te queremos...

Bromes a banda, crec que la sortida d'Acebes ajudarà al PP, Acebes inexplicablement està ben vist per la militància del partit, encara que hi ha 2 línies d'investigació...una que està ben vist per la militància i l'altra que ESTÁ MAL VIST PER LA IMMENSA MAJORIA DE LA POBLACIÓ.

Enhorabona, us ajudarà la seva sortida.