divendres, 18 d’abril de 2008

TOCAT I ENFONSAT.

La singladura del segon govern tripartit, ja no va començar bé, si malament va acabar l’experiència del primer govern tripartit, malament va començar el segon intent. De nou després de perdre estrepitosament les eleccions, ens expliquen per activa i per passiva que no governa qui guanya, sinó qui aconsegueix majoria parlamentària, i de nou i menyspreant el resultat electoral exclouen per segona vegada al partit guanyador del Govern de Catalunya.
La suma de tres perdedors dóna com a conseqüència la instauració al nostre país de un govern completament ineficaç, fins el punt que en 4 anys d’ençà el primer tripartit han hagut 4 consellers de governació, per lo que aquesta conselleria, dona una imatge constant de interinitat. Sense cap projecte ni cap línia d’actuació.

Si fem un repàs de la tasca de govern, només ens venen al cap nyaps, accidents nuclears, caos d’infrastructures, fallides elèctriques, esvorancs, vagues i conflictes laborals, la farsa del transvasament de l’Ebre i un llarg etc., i tot això amb l’aquiescència d’un govern que no governa, d’un president que amaga el cap i no dona respostes, i uns consellers com ara el de medi ambient, que es permet mentir fins a tres cops al parlament de Catalunya i no ha estat fulminantment cessat.

Al mig de tot això, es celebren eleccions generals a l’estat espanyol i dóna com a resultat una consolidació del vot del PSOE a Catalunya ,per la por a que guanyés el PP, però un càstig important envers als socis del govern tripartit, es a dir l’ensorrament de ICV i ERC. Aquests resultats no fan més que posar de nou en entredit la conveniència o no de mantenir el govern tripartit2, que cada dia que passa trontolla cada vegada més, i que sembla que s’aguanta d’un fil.

Aquest govern està tocat de mort, d’ença el 9 de març sembla la crònica d’una mort anunciada, aquest govern té data de caducitat, això no hi ha qui ho aguanti. Aquesta nefasta experiència del govern tripartit2, altrament dit d’entesa, es el govern dels despropòsits, cadascú va a la seva i es tracta ara salvar el que puguin, es un govern que fa aigües per tot arreu, perquè la seva línia de flotació està tocada i s’enfonsa. I entremig les crisis internes dels partits que formen el govern ,tant ERC com ICV es debaten per la seva subsistència, i el psc que observa com el PSOE els menysprea malgrat el resultat obtingut a Catalunya.

Quant un govern ho fa malament la responsabilitat es únicament del govern, però sembla que els socialistes amb el seu afany de dominar els mitjans de comunicació, s’entesten en divulgar dia rera dia que la responsabilitat es de tots, fent creure després de més de 4 anys de tripartit que la culpa es de CIU, Ja ni ha PROU, la responsabilitat d’aquesta ineficàcia no es de CIU, es únicament del Govern TRIPARTIT,

Sr Montilla, acabi d’una vegada amb aquesta agonia, dissolgui d’una vegada aquest govern i plegui, potser llavors haurà fet l’única cosa responsable de la seva presidència.

13 comentaris:

Joan ha dit...

Magdalena Alvarez i Carme Chacon, com a ministres, crec que ha estat una decisio anticatalana, pero encara fa mes mal a la resta del pais.

Penso que el cas Chacon es el mateix del Saura, no es pot estar en un carrec de tanta responsabilitat, si no tens experiencia, es com posar a Jugar a Victor Valdes com a davanter centre i al Etoo de porter.

Es curios que durant la precampanya , no pasaba res i ara surt tot, economia, infraesrustures, atur, aigua, i terrorisme.

Aqui tenim la proposta catalanista del PSC/Psoe i Tripartit.

http://es.youtube.com/watch?v=J1vpMBDO_iI

Recientment, el discurs de Juan Carlos,feia referencias a lluitar contra la crisis economica, las caras de Zapatero i la vicepresidenta de la vega miran al cel disimuladament, eran dignes de veure.

Crec que la societat catalana ha d'actuar ja.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Joan en ZP sap perfectament que el magnífic resultat que ha tingut el psc-PSOE ha Catalunya, ha estat mèrit del PSOE i per la por que hi ha a Catalunya de que tornés el PP. Per tant el PSC no té cap poder, i son uns manats del PSOE.
Per altra banda el govern tripartit a Catalunya esta ferit de mort i com dic al post està definitivament tocat i enfonsat es qüestió de temps que Montilla convoqui eleccions anticipades.

Cesc ha dit...

Quim, com va dir en Xavier Sala Martí, deixeu de queixar-vos per una cosa tant legítima com el Tripartit.

Celebro que diguis les vergonyes de l'actual govern de Catalunya. No s'aguanta per cap lloc, la seva imatge és lamentable i la seva gestió pitjor encara. És el pitjo govern que ha tingut Catalunya i el pitjor que pot tenir qualsevol comunitat autònoma d'Espanya.

Ara bé, és un Govern totalment legal i legítim. Vivim en un país amb una democràcia parlamentària i no presidencialista i igual passa amb les comunitats autònomes que el conformen. Les urnes escullen el Parlament i és el Parlament qui s'encarrega de formar Govern. Tu has sentit en Jaume Matas o el PP Balear queixant-se una i altra vegada de no governar a les Illes Balears quan havien guanyat les eleccions?

Treballeu per fer fora al Tripartit via mostrant la seva ineficàcia però no pas argumentant que no és legítim perquè això no és veritat.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Cesc, enlloc he dit que el govern tripartit sigui un govern il•legítim.
i no estic parlant de mocions de censures ni res d'això estic dient que es un govern ineficaç, i que en Montilla hauria de finiquitar aquest govern i convocar eleccions.
Coincideixo amb tu que es el pitjor govern que hem tingut mai.

robsup2007 ha dit...

Quim, però que això no és nomès una opinió meva personal. És una opinió molt i molt generalitzada. Ell mai ho dirà públicament, ¡¡Vull ser ministre!!. No, això no ho farà mai. Ell vol mantindre's a l'espera. A veure Quim, que tots sabem a on porten aquestes coses... Voldràs reconeixer-lo o no, però en Duràn s'està passsant fent la pilota continuament a en ZP. ¿Per què? ¿Per què precisament ell?, i el que és més evident, ¿Què és el que pretèn?. Altre cosa és que ho aconsegueixi o no (dubto molt que l'aconsegueixi, el ZP no vol coalicions) però és evident que té aquesta ambició. I és una cosa pràcticament unànim entre la gent...
Per altre part, la federació CiU no és ara en cap govern, ni a Catalunya ni a Espanya, per tant, sería il.lògic que haguès tingut un resultat desastròs com va ser el cas d'ERC. Però això pot camviar de continuar les inexplicables ambicions del Duràn. Si les diverses col.laboracions de CiU amb els governs de l'estat (tant PP com PSOE) i després també amb el PP a Catalunya van provocar un desastre per a CIU, imaginat ara entrant amb una coalició... El fer això sería el no aprendre dels erros comesos, o el que és el mateix, un suicidi polític. Tu mira el que ens passa a nosaltres, a ERC, pel Tripartit 2... Dius Quim, que és que això no passarà de cap de les maneres perque CiU ha aguantat el tiron i jo et dic que el tiron l'ha aguantat perdent vots també i amb la corda molt tensa, i si es segueix estirant una mica més es trencarà. Totes, totes les col.laboracions que els partits catalanistes facin a Madrid, totes, han de ser exclusivament amb pactes puntuals amb coses que beneficiin Catalunya, i mantindre'ls ben allunyats possibles.
Sinò, la imatge que donem al país és que nomès volem cadires i figurar. I per estar així, llavors la gent dona el vot directament als partits espanyols, ja que els deixem com si ells fossin els bons i nosaltres els dolents, els ambiciossos (l'actitud del Duràn per eixemple).
Jo no soc qui per ficar-me en asumptes de CiU, faltaría més, però home, ¿com pretens, Quim, explicar a una persona que CiU a partir d'ara seguirà una línia sobiranista (sobiranisme és independentisme, afortunadament) amb un Duràn que ja ha deixat clar que si CDC agafa una línia sobiranista, llavors si que UDC no podría continuar amb la federació?. La gent de CDC us lo està reclamant a crits i és el que et dic, la corda està molt tensa i es pot trencar...
Evidentment que hauràn de camviar coses als congressos d'ambdos partits, però no serveix amb nomès camvis, sinò que hauràn d'estar enfocats de la forma correcta. Jo ja l'he manifestat milers de cops, o Catalunya treballa per assolir la independència o desapareix com a país, d'altre manera no sobreviurem...
Un salut

Robert

robsup2007 ha dit...

I els que no vulguin la independència que es presentin ells sols o bé que se'n vagin als partits espanyols....

Joan ha dit...

Molta gent, empresaris, treballadors, ciutadans de a peu, pensan que aquet govern, ja no dona mes de si.

No te cap credibilitat, ens enganyan i donen la culpa al empedrat, mai tenen la culpa ells.

No entenc com encara hi ha gent que els vulgui defensar.

Josep (sl) ha dit...

aquesta situació d'interinitat i inestabilitat interna i manca de acció de Govern. Em fa pensar més en una república bananera que en un país desenvolupat seriós.

Joan Bcn ha dit...

totalment d'acord amb tu Josep.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

josep i Joan estic completament d'acord amb vosaltres.
aquest govern está en fase de defunció. crec que està practicament finiquitat, es questio de temps que es convoquin eleccions anticipades

feliu ha dit...

Emb els enganys dels governs socialistes i la manca de reacció del electorat, com vols creura que aquest pais es pugui arreglar, tenim socialisme per anys, i amb les prespectives del PP i de CiU a partir en lloc d'unir, això serà un regim que durarà mil anys. No hi ha res que uneixi tant com el poder, ara ens falta que ens uneixi la desgràcia. Com deia Maquiavel, "... o vas em el guanyador i aixì tindràs la recompensa del victoriòs o vas amb el perdedor i trindràs l'ajut i la comprensió del perdedor.
Quim ja saps el que li cal fer a CiU (o és a CDC).
Gerard, volies alguna aportació?.

Josep (sl) ha dit...

Feliu, sembla que parlis del Reich dels mil anys.

robsup2007 ha dit...

Feliu, ERC amb PSC o CiU amb PP com tu defenses, ¿així creus que avançarà el país?. Va vinga si home, acabem doncs d'enfonsar al país i renunciem als objectius d'assolir la nostra plena sobirania nacional ¿Què et sembla?. Ai feliu feliu...
Un salut

Robert