dimecres, 9 d’abril de 2008

Montilla diu que el Roine és "una broma de mal gust"Que a Catalunya tenim un problema de sequera, no es dir rés que ningú no sapiguem. Les nostres reserves hidràuliques estan gairebé exhaurides, i la situació a Barcelona es gairebé dramàtica, fins el punt que necessiten portar aigua d’altres llocs perquè no en tenen.

Aquest problema no ve d’ara, ja fa temps que es preveien problemes amb el subministrament d’aigua a Barcelona i rodalies, el creixement desmesurat de la població sense preveure els recursos naturals i l’impacte mediambiental, ha fet que s’arribés a la situació actual.
No en va ja fa 14 anys que per intentar solucionar el problema de l’aigua a Catalunya CIU en el seu moment va defensar el transvasament del Roine, però com que tot el que sona a transvasament sembla tema tabú, el PSC es va manifestar radicalment en contra, simplement perquè era un projecte defensat per CIU, i ni tants sols es van dignar ni a estudiar-ho, i el que es pitjor ni van buscar solucions alternatives.
Per tal de fer veure que el tripartit estava compromès amb el tema hidràulic i amb les nostres reserves aqüiferes, van començar a parlar de la nova cultura del aigua, que hores d’ara, a part d’ésser un simple eslògan ningú sap encara de que es tracta, a part de demanar a Santa Bàrbara que plogui.
Amb el tema de la sequera i Ebre amunt, Segre avall, han aconseguit crispar de nou a la ciutadania i a les comunitats de regants i la Unió de pagesos, al mateix temps, tant els Ajuntaments de Girona ( majoria psocialista) i Lleida ( majoria psocialista) s’han negat a portar aigua a Barcelona, només l’Ajuntament de Tarragona ha acceptat com a passerells, el deixar-nos espoliar els nostres pous per portar el tant apreciat líquid a Barcelona
Només quedava per acabar d’adobar el tema, les declaracions del president Montilla, adduint que el Roine es una “broma de mal gust” i que la solució al problema actual passa pel transvasament temporal del Segre.
Mentre tant Tarragona un cop més serà la gran perjudicada, cedint dels nostres malmesos pous, aigua que serà transportada en vaixells, trens, o qualsevol cosa que es bellugui cap a Barcelona.
Sembla que després de 14 anys de predicar en el desert, el proper president del govern espanyol José Luis Rodriguez Zapatero, s’ha compromès a estudiar el transvasament del Roine com a mesura a llarg termini., i això no ha agradat gaire en Montilla.
Però mentre tant. Les canonades de Badalona i rodalies de Barcelona, tenen fugues que fan perdre mils de litres d’aigua, per mala conservació i manca de previsió, però aquí no passa rés.
4 anys de govern tripartit, i tota la previsió a estat esperar a que plogui., i ves per on, no ha plogut gens.

6 comentaris:

El Capità Tarragona ha dit...

Broma de mal gust és el que volen fer ells!!

El que no volen és acceptar que en tot el temps que porten governant aquest país no aan fet res per intntar solucionar el tema de la sequera. I ara tot ho han de fer depressa i corrents!! I, com no, venent l'aigua d'una zona de Catalunya amb "BAIXA CONFLICTIVITAT SOCIAL".

És a dir, que ens tenen per mansos, rucs i muts.

Doncs no, nosaltres no som culpables de la seva mala gestió!!

El roine és la solució, a mig termini, però és la solució. I ja va sent hora que es posin les piles!!

Quim, rep una cordia salutació i disculpa que últimament vaifg a tope i no he pogut comentar gaire!!

Tot i que et lleixo assiduament!!

Una abraçada

Fenridal ha dit...

See Please Here

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Gràcies Albert, se que ho fas, però m'agrada que em deixis els teus comentaris.
Una abraçada.

feliu ha dit...

No us alegreu tant, el ZP no és tonto, el que ha fet es el següent, a dit que ho estudiarà, però que es una cosa a molt llarg termini; amb consegueix tres coses, conseguir l'abstenció de CiU, a canvi de res, fum, un estudi i a llarg termini, quan ell ja no serà ni President? i de pas a fotut una patada a la boca al 25 diputats del PSC que s'han quedat amb un pas de nas i amb la demostració pública que no els té per res. Jugada rodona, home ni que l'hagués aconsellat el Zaragoza.

robsup2007 ha dit...

Hola Quim
Si busques un comentari meu del teu post "L'aigua no ens la pendràn" veuràs un comentari meu amb determinades sol.lucions que joa portaría al problema de la sequera. I el primer evidetment es diu previsió (no esperar a que les coses passin per voler prendre mesures, sinò buscar-les ja abans). La situació evidentment es catastròfica, almenys jo no m'enrecordo d'una tan greu situació com aquesta.
El principal problema és que ningú hem pensat mai en la gran necessitat de portar a cap una veritable gestió dels recursos hídrics que ens pot ajudar i molt en casos tan greus com aquest (un nombre de desaladores cogerent i respectuòs amb el medi ambient al mateix temps que ens ajudi a disposar d'unes reserves per a casos d'emergència, depuració d'aigües residuals i reutilització, gestió controlada, etc.).
D'igual manera que he expressat respecte a al situació de Tarragona, a Lleida i Girona passa absolutament el mateix, es a dir, ja estàn prou necessitats allà com per poder cedir l'aigua.
Respecte al trasvasament del Roïne he expressat la meva opinió al comentari que t'he dit, però si em poguessis donar una mica més d'informació podría donar la meva opinió de forma més detallada al respecte. Evidetment si és una sol.lució menys costosa que altres alternatives i de menys impacte ambiental és evident que podría ser una bona sol.lució.
A ERC ens oposem completament al trasvasament tant del Segre com del Ter i ja comencen a sortir veus discrepants amb la situació de Tarragona, però és que no és per a menys. La meva opinió personal és que aquests d'ICV tenen menys d'ecologistes i desenvolupament sostenible que jo de capellà...

PD: Als problemes dels ciutadans s'han de buscar sol.lucions reials i en al mesura del posibble, amb bona previsió del que pugui succeir.

Robert

Anònim ha dit...

Sr. Amoròs, la Bego, no publica els comentaris que se li fan al seu blog politic, per tant l'exposa en el teu.

Espero senyora Floria, que demani disculpes als de CiU i Unió de Pagesos per anunciar abans de la mani per no treura aigua dels pous que es pretenien tirsar ous a la façana de l'Ajuntament, i que CiU crisparia i feria violenta la mani.

Res d'això a passat, el que va dir aquesta porteu terrorista verbal, com la batejat ja el Sr.Aregio (de sus amores), era per desanimar als pacífics tarragonins que saben que la façana de l'Ajuntament no es la cara del Alcalde i amics d'ERC, i no embrutem les nostres institucions, esperem a recuperar-les més netes del que fan ells, mentiders, en tot, en l'aigua, en el accidents nuclears al nostres alumnes, en la mala economia, negada fins a l'endemà de les eleccions, en u reguitzell de promeses incomplertes, busos escolars (ja maig i jun de 5/6e.), no a la caserva de la Guardia Urbana. Aixó sí aprovar en plé un trasvassament d'aigua que deixa al tarragonins sense reserves, això si. I al damunt dir que CiU crispa i violenta, que s'han pensat que els de CiU son com ells que en boa de ZP ja vca dir que l'interesava tensió, dons amb l'aigua la tindra, de momen... el prmer ajuntament d'una capital que rep sal, mai l'Ajuntament de Tarragona havia rebut sal dels pagesos, mai una portaveu (portarabia)habia mentit i intoxicat tant. Crec que els de CiU teniu que exigir una disculpa pública, en plenari o demanar al Alcalde que la ens la "tiri" a fora, no es ni aprenen de socialista aquesta reciclada del PP.