divendres, 4 d’abril de 2008

L'AIGUA NO ENS LA PRENDRAN


En Joan Miquel Carrillo, m’envia un altre meme sobre l’aigua que passo a contestar tot seguit:
1.- Si la concessió del transvassament de l’Ebre al Camp de Tarragona presenta a dia d’avui una reserva de 21 Hm3/any i a Tarragona es pretén vendre la quantitat de 4,4 Hm3/any. Com és possible que aquest estiu ens quedem sense aigua a Tarragona?

No es l’aigua de l’ebre la que s’enviarà a Barcelona, es l’aigua dels nostres pous de Tarragona, que per si algù no ho recorda, abans del transvassament de l’ebre a Tarragona, a la nostra ciutat l’aigua era salada, perque els nostres pous estaben salinitzats, ja que no en teniem prou. I si ara els hi donem a Barcelona, segur que es tornarà a salinitzar.
De vegades hem d’utilitzar els nostres pous, quan per alguna causa paren l’aigua que prové del minitransvassament, llavors no tindrem ni per nosaltres ni per ells.
Per cert a Lleida i a Girona dos ciutats governades pels socialistes han dit NO a donar aigua a Barcelona. Vol dir que ells son uns insolidaris i nosaltres no?, o vol dir que nosaltres som uns pasarells?, i ells en canvi defensen els interessos de les seves ciutats?.
2.- Si el polígon d’explotació dels aqüífers de la conca interna del Francolí anomenat “P1. Nord-oest Ventalls” presenta un cabal d’explotació autoritzat de 19,3 Hm3/any, com es pot assegurar que exportant 4,4 Hm3/any aquests aqüífers es salinitzaran al cap d’un any?

No ho diem nosaltres, ho diu l’ACA , fa més d’un any en el pla d’ordenació de explotacions dels aqüifers de la conca francolí-gaià, que diu que l’aqüifer està sobre explotat i amb risc de salinització. Ho diuen els informes tècnics, i per tant en principi s’els hem de creure.


3.- Si tenim tan poca aigua al Camp de Tarragona que no es poden cedir 4,4 Hm3/any, com pot ser que a l’Aprovació Inicial del POUM de Tarragona que van proposar els grups municipals de CiU i PP en plena sequera es proposés la creació d’urbanitzacions de baixa densitat a la Móra-2 o al Pont del Diable?

Mira aquesta pregunta, no la sé respondre perquè no formava part de l’ajuntament quant es va aprovar el POUM. Però tinc entés que a la redacció del Pla, es va fer un estudi medioambiental, i que era factible el creixement moderat de la ciutat.
Si no tinc mal entès la ciutat podria absorbir una població màxima de 250.000 habitants en 10-15 anys, de tota manera t’estic parlant ara de memòria i podria estar equivocat, i aquesta xifra era assumible des de el punt de vista de viabilitat ambiental .


48 comentaris:

feliu ha dit...

Si senyor Amoròs, a l'estudi del POUM, consta que la ciutat d'aqui a 25 anys, no pot pasar de 220.000 habitants, per la simple raó que no hi ha aigua per més persones i això s'ha mantingut al POUM revisat.

Jo pregunto d'on treurem l'aigua de a Tarragona tenim alguna emergencia amb l'Ebre.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

ok feliu, ja he dit que parlaba de memòria i no recordaba la xifra, son 220.000 i no 250.000, no anaba dons tan errat.

robsup2007 ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
robsup2007 ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
robsup2007 ha dit...

Hola Quim, i tant k m'agrada que em deixi comentaris, de fet d'això es tracta,de poder fer un debat independentment de que sigui de CiU o no.
Home, respecto la seva visió, però no obstant discrepo de la idea de que CiU començarà la seva remuntada. Miri, el vot que va perdre CiU fa uns 5 anys era vot plenament sobiranista ¿Què vol dir això ara mateix? Independentista. Això es pot donar si CiU primer trenca amb Unió o es replanteja com a mínim de forma clara la seva relació (que es el que realment li està fent mal) i després adoptès una postura clarament sobiranista. ¿Encara creu vosté reialment què es possible conviure amb l'estat espanyol? Des del meu punt de vista si seguim així desapareixerem com a nació. ¿Es fàcil assolir la independència? Es clar que no, perque la resistencia espanyola serà fortissima però quin dubte cap, que si una majoría de catalans arribem a desitjar-lo, vulgui o no vulgui Espanya, passarà.
És una reflexió personal i que evidentment és complicada però evidentment existeix un greu perill.
I un dels meus análisis és que el que li ha perjudicat moltissim a ERC ha sigut el segon tripartit, que després de tot el que s'havia muntat no tenia cap lògica (jo de fet no li vaig veure...). Però el senyor Duràn va insistir en la idea de la coneguda com sociovergència i molts partidaris que hi havía aleshores de reprendre les relacions entre CiU i ERC van cambiar radicalment per això.
El primer tripartit era lògic després de 23 anys de CiU però la devalalda de CiU llavors va venir provocada pels seus pactes amb el PP (cosa que evidentment també li ha perjudicat a ERC ara amb el PSC/PSOE). Quan es produeixen pactes amb partits d’àmbit espanyol l’electorat acava castigant. També és cert que molta gent ha votat PSC nomès per la por al PP (por justificada, però enormement negativa per al catalanisme i el país).
Jo he parlat amb gent que votava CiU i nomès ara estarien disposats a fer-lo si agafa una línia clarament sobiranista. De fet a la seva evolució això es el que passa amb el catalanisme polític si ens fixem bé, es tendeix cap al sobiranisme independentista ja sigui d'esquerres o de dretes.
Però tornant al que li comentava al principi Sr. Quim el problema que teniu a CiU es diu la part de la U (UDC). El catalanisme ha d'estar unit en questions elementals de país en defensa dels nostres interessos i si l'estat autonòmic clarament ha sigut un fracàs, no se'ns respecta i no es vol evolucionar cap a un veritable estat federal pur... no se quina sol.lució podem trovar que no sigui la de treballar per la independencia del nostre país. És evident que per veure resultats es necessitarà un temps concret perque és un tema complicat que requereix d’una majoría social que hi estigui d’acord.
De totes maneres entenc que posiblement per la seva formació política és un tema força complicat ja que tindràn una bona part del seu electorat d’altres tendencies. L’electorat d’ERC en camvi tot i tenir també diferents tendencies és generalment més compacte en la línea sobiranista.
El catalanisme polític (CDC i ERC) ens hem de plantejar les nostres estratègies.
I moltes gràcies per deixar-me comentari Quim, d'això es tracta, de debatre, :) i jo gaudeixo debatint i participant amb una de les meves passions, la política.

robsup2007 ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
robsup2007 ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Quim Amorós Le-Roux ha dit...

El tema d’unió, doncs mira no està a les meves mans, encara que tinc una posició molt clara al respecte, però estic segur que se sumaran també al projecte d’assolir l’alliberament nacional de Catalunya,

PD, no cal que em tractis de vostés si us plau, tractam de tu, ok?.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Robert, gràcies per passar-te pel meu bloc, sempre seràs benvingut, m'encanta debatre idees amb els demés, i m'agrada també fer amics.
Així que em tindràs disposat a donar la meva opinió i a defendre els meus plantejaments sempre que vulguis.
m'agradat molt el teu comentari que m'has fet al meu bloc i et puc assegurar, que aquest es l'estil que aprecio, el poder explicar cadascú les seves idees, sempre respectant les dels altres i poder trobar punts de coincidència per poder sumar cada vegada mes persones vers els plantejaments sobiranistes, i t’asseguro que a CDC fem i farem una aposta clara per el sobiranisme.

Joan Miquel Carrillo ha dit...

Hola Quim,

Merci per contestar el meme. T'he de dir que estic força en desacord amb alguna de les teves respostes i que tot seguit et comento:

1. Dius que no és l'aigua de l'Ebre la que venem. Ja. Però la que noslatres consumim sí, i encara no portem el tub plè, ens en sobra un 20% aproximadament. Per això et dic que a nosaltres no ens ha de mancar l'aigua aquest estiu, i, en qualsevol cas, si ens tallessin la de l'Ebre nosaltres no en faríem mai prou amb els pous (26 Hm3 contra 100 que venen de l'Ebre). Assegures que els pous es salinitzaran sense aportar cap dada, i tu ets científic, Quim, així que m'has de convèncer! Sobre el que dius de la solidaritat, és fals, no podem ser solidaris amb allò que no ens pertany. Això és sentimentalitzar. En qualsevol cas, entrant en aquest joc, si a algú no se li pot dir insolidari és a la gent del Ter, que ja de normal dóna el 70% de la seva aigua a BCN.

2. Et remeto al que he contestat en aquest punt al Sr. Aregio. El polígon P1 permet exactament l'extracció de 4,41 Hm3/any, per tant, has de llegir tot el que diu l'ACA. Si això no és així i l'aigua és del polígon P2, doncs aleshores tens raó tu.

3. Jo tampoc et rebatré el que dius. Perquè és cert, el que no vol dir que em sembli correcte que es planifiqui duplicar el poblament sense comptar amb l'aigua necessària, però si es compta amb la dessaladora de Cunit, llavors és factible, però aleshores no es pot ser tan tremendista, no et sembla?

Bé, com sempre, un plaer debatre amb tu.

Rep una cordial salutació.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Sr Joan Miquel Carrillo, em fas unes preguntes al meme sobre l’aigua i jo et contesto el que opino al respecte i lo que els experts diuen.
Només et dic que sobre el tema de la salinització dels pous, no recordes que abans del minitransvassament a Tarragona teníem aigua salada?, això a que es devia?, a que els nostres pous estaven salinitzats, per una sobreexplotació dels pous. I teníem una mancança d’aigua important a la nostra ciutat, no recordo que ningú ens vingués a portar aigua de cap lloc, va ser la insistència del Govern de Pujol ( amb el vot en contra dels socialistes, inclós de l’alcalde Recasens), que va fer possible la portada d’aigua amb el minitransvassament de l’Ebre

Es evident que no es pot demostrar, que portant l’aigua a Barcelona es tornin a salinitzar, l’única prova tangible serà quant a causa de la extracció de l’aigua destinada a Barcelona, els nostres pous es salinitzin de nou, però llavors serà massa tard, i només podrem dir “ Nosaltres ja ho vam dir i no ens van fer cas”, perquè el mal ja estarà fet.
La nova cultura de l’aigua que tant havien pregonat els socialistes, es basa en que plogui i en que la gent no la malgasti, però no tenen ni tenien previst rés per intentar arreglar la solució.
Nosaltres fa al menys 12 anys que defensem el transvasament de Roina, però sistemàticament han dit els socialistes que NO, però no ofereixen cap alternativa a canvi.
Ara ens diuen que el transvasament del Roina les obres durarien tres anys, i no solucionen el problema actual, però coi en 12 anys des de que el vam proposar, ja podria haver estat acabat si el govern hagués donat l’autorització.
Mira no es tracta de ser solidaris o no, es tracta de defensar els interessos dels ciutadans de la nostra ciutat, i nosaltres no estem en condicions de solucionar els problemes de Barcelona, de la mateixa manera que a Lleida i Girona ham dit que no, L’Ajuntament de Tarragona hagués tingut que manifestar-se en la mateixa línia que Lleida i Girona, però el nostre alcalde no s’enfrontarà mai amb els seus companys de partit, encara que això vagi en detriment de la nostra ciutat.
Gràcies Joan Miquel per permetrem el debat tranquil i seré, sempre es un plaer poder expressar els nostres punts de vista.

Joan Miquel Carrillo ha dit...

Hola un altre cop, Quim!

Ho sento però fuigs d'estudi.

Anem a pams, és clar que recordo que l'aigua era salada. Per això tenim el transvassament de l'Ebre!!! Com em pots dir que ningú ens va ajudar quan teníem l'aigua salada i al mateix temps apuntar-te el tanto del minitransvassament! Que el va pagar el Sr. Pujol de la seva butxaca? No! El van pagar els catalans!

Per això ara no tindrem aigua salada, Quim! Perquè ens arriben 100 Hm3/any dolços i encara en podrien arribar 21 més!

És clar que es pot demostrar si es salinitzaran els pous, Quim! Per això estan els models de predicció! No fotem, es pot calcular l'aigua que entra a un pou cada any, i és aquesta i no més la que es pot extreure, per a mantenir el nivell piezomètric! No fotem, que això no és màgia Borràs!

I l'ACA ho ha calculat i diu que es poden treure 4,4 Hm3/any més al polígon P1 i 2,09 Hm3/any al P2. No és un pensament màgic, són números!

Lo del Roina em sembla molt bé, però invalida el vostre argument antitransvassista, no et sembla? Si és qüestió de solidaritat, per què haurien de ser més solidaris els francesos que nosaltres? No es pot ser una cosa i la contrària a la vegada!

Rep una cordial salutació.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Mira Joan Miquel, no et rebatré els números perquè ja no sé si estic al P1 o al p2, en tot cas et puc assegurar que l'aigua de Tarragona abans del minitransvassament era salada, per tant els nostres pous estaven salinitzats. i que el minitrasvassament es va fer per la aposta clara de CIU, amb el vot en contra dels socialistes, que inclòs van votar en contra a l'Ajuntament de Tarragona, si hagués sigut per ells, hores d'ara encara tindríem aigua salada.
I el transvasament del Roine, ja hagués estat acabat fa temps i s'hagués solucionat el problema a Catalunya.
però si tu dius que Tarragona pot solucionar el tema del aigua de Barcelona, dons, segueixo pensant que aquesta no es la solució. Porten 4 anys de govern tripartit i encara es hora de conèixer els projectes de la anomenada nova cultura del aigua, perquè per lo que veiem, encara es hora de que solucionin rés.
Lo del conseller Baltasar clama al cel, però es veu que aquí no passa rés, menteix per dos vegades als ciutadans, amb el beneplàcit, del president Montilla i aquí tot segueix igual, de tota manera no es de estranyar, perquè per lo que es veu es passen pel folre, totes i cadascuna de les decisions que pren el parlament de Catalunya si no coincideix amb el que ells volen.

Joan Miquel Carrillo ha dit...

Quim, només una acotació, perquè ja veig que no entres als números. Jo no dic que Tarragona hagi de resoldre els problemes de Barcelona, primer perquè ni Tarragona ni Barcelona són aquí subjectes de res, però veig que això et dóna igual, en segon lloc perquè a Barcelona 4,4 Hm3 els hi fan pessigolles, són un ajut més, però no "els treuen de pobres".

Finalment, això del Conseller Baltasar, que tens raó, no m'ho expliquis a mi, el que heu de fer és una moció de reprobació al Parlament d'aquest paio! A veure si reacciona, li agafa un atac de dignitat i marxa!

Bueno, pues, un plaer.

Anònim ha dit...

Quim: La obra más importante que se ha hecho en Tarragona desde la llegada de la democracia ha sido sin duda el trasvase del Ebro, tanto por lo que representa para uso de boca como para la industria que tantos puestos de trabajo necesita, directos e inducidos.

Pero a continuación hemos de decir que lo más grave que ha ocurrido en Tarragona en los últimos 100 años, ha sido la pérdida del ferrocarril que pronto se consolidará como tal.

Así son las cosas y así hay que contarlas.

Saludos atentos.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Anónimo, tens tota la raó,
però si ens descuidem no passa ni per les comarques Tarragonines, ja que el projecte inicial aprovat pel govern central el TGV anava Madrid-Zaragoza-Lleida-Barcelona, i va ésser Jordi Pujol qui va aconseguir desviar una mica la trajectòria de la via fen-la baixar fins a Perafort que era el màxim que es podia desviar la línia.

robsup2007 ha dit...

Hola Quim

He entrat per aquí i acavo de llegir aquests comentaris. Bé, Barcelona té un problema greu de manca de recursos hídrics a l’gual que la resta del país, però vaig a introduir una questió nova, ¿No heu pensat que s'havía d'haver tingut una visió clara dels problemes relacionats amb sequera que es podríen desenvolupar al futur mitjançant mesures de prevenció adequades?
Per eixemple, les desaladores poden tenir un impacte ambiental molt negatiu si es fan en excès degut la gran concentració salina que això portaría al litoral. Però fent-lo amb informes avalats pels experts de la matèria i de forma raonable i controlada penso que podría haver sigut part de la sol.lució. Dic part, perque evidentment es necessitaría encara més. Per tant a això s'hauría de sumar la possibilitat d'un adequat tractament d'aigües residuals que si bé no és molt aconsellable pel consum degut el seu desagradable sabor si podría servir per abastiment agrícola en situacions de sequera com l'actual. Després també hauriem de pensar en l'aprofitament dels aquifers de reserva en casos indispensables com aquest. I portar a cap veritables plans de concienciació social sobre el consum inadequat i/o excessiu/innecesari de l'aigua (no pot ser que anem a dutxar-nos o a rentar els plats i deixem oberta l'aixeta durant hores malgastant...). Més que retalls d'aigua a determinades hores del día, jo més que això proposaría tenir preparats també uns mecanismes de control del consum de l'agua als habitatges, com per eixemple, a tant consum d'aigua diari (una quantitat raonable del que fos indispensable evidentment) es talla. No es tracta de posar un "manus militaris" però és que evidentment en situacions de manca de recursos hem de ser conscients que s’ha de repartir entre tots i estalviar el màxim possible. És com si per eixemple jo tinguès pocs diners, em queixès d’allò però després em comprès un cotxe de luxe.
S’ha de tindre en compte també la quantitat d’aigua que es perd a les canondades (estimat en un 20%) que és molt i és per tant una cosa a la qual s’hi hauría de posar remei.
Però evidentment ara tenim un problema greu i s'han de buscar sol.lucions inmediates.
¿Quina podría ser la sol.lució a mès de altres propostes que he llençat més amunt?
Podría ser que s’haguès d’agafar aigua de l’Ebre per aquest cas tan excepcional (però de forma molt controlada i en tot cas sempre provisional) per garantir uns mínims d’abastiment.

¿Trasvasament del Roïne?

És evident que no es pot descartar com una bona sol.lució, a no ser que els francesos ens volguessin cobrar l’aigua a preu d’or. Però d’entrada jo no m’hi oposaría tampoc, perque repeteixo, per casos d’excepcionalitat s’ha de ser previsor.

¿Trasvasament del Segre?

De cap de les maneres. El Segre es troba sota mínims i ja de per sí presentarà greus problemes d’abastiment a les poblacions de la conca. ¿Els hem de treure l’aigua a sobre?. IMPOSSIBLE!!!.

¿Trasvasament del Ter?

Altre tant del mateix que el Segre.

Els trasvasaments del Segre i el Ter ja és increible fins i tot nomès pensant-lo.

PD: Proposo també establir per llei retalls d'aigua a les cases dels consellers Saura i Baltasar.

Anònim ha dit...

See Please Here

Anònim ha dit...

Quim:

La estación del AVE no está en el término de Tarragona porque el Ayuntamiento en su conjunto no supo defenderlo. Sólo hay que ver lo que ha pasado el Lleida y Girona y lo que ahora prevé el anteproyecto del Plan parcial territorial del Camp para Tarragona.

Esto es más largo de explicar. Lo dejamos para otro día. Me recuerda la pérdida de la Facultad de medicina donde uno pierde y el otro siempre gana.

Atentos saludos

Dani Juárez ha dit...

Hola Quim,

Gràcies per les teves paraules al meu blog.

En el temps que corren s'agraeixen.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Dani, no es mereixen, saps que dic el que sincerament penso, í per això t'ho faig saber, si no ho pensés així m'hagués callat i no hagués dit rés

feliu ha dit...

Uns aclariments al tema de l'aigua.
Quan Tarragona va tenir aigua salada i no potable i a Reus, 2 hores d'aigua, NINGÚ, NINGÚ VA SER SOLIDARI, ni els nostres politics, locals, els socialistes de Reus i Tarragona dels Ajuntaments i de la Diputació van votar que NO. Ni la gent de l'Ebre tampoc, ningú va DONAR AIGUA, l'aigua cap a Tarragona, es la que es VA RECUPERAR al reparar el canal de la dreta de l'Ebre, era aigua recuperada, no trasvasada del riu, a més la va pagar el Consroci de Tarragona, no el Govern.

Aquí el que ha passat, ha estat una manca de previssió del govern de la Generalitat. Solidaritat, sí, pero nomès per l'aigua de boca. Per tant que s'eliminin "puntualment" els recs tant els urbans, com els agrícols, com els industrials (Tots) i si falta aigua de boca, dons a DONAR-LA TOTS (tots) i de franc. Si no és així, DE TARRAGONA NI GOTA.

Per cert St. Amorós, en l'anterior post seu ha preguntat que com EL SR. TERRASA M'HA ANUNCIAT QUE ELIMINARÀ TOTS ELS MEUS COMENTARIS, LI DEMANO PERMIS PER REPLICAR AL TERRASA A TRAVES DEL SEU BLOG.

feliu ha dit...

Com veig que el "pitu" et deixa entar al seu blog i a mí m'ha elimina totes les entrades, doncs li responc des d'aqui.

Pitu, respecta a les votacions, dir-li que era el seu pare i el Sr. Ramon Torres qui demanaven paperetes al sr. Del Amo i sr. Musté, per tant cap cosa bruta ni abús de cofinaça, amb aixó "pitu" dius mentida, i que la superiora (una vasca fundamentalista) al Sr. Torres el deixava sense postre, no el deixava sortir de l'habitació o no sopava, li puc jurar per Deu. La "vasca" només feia "amiga" amb el Notari "pepero", el del vot per correo, les demés paperetes, al foc.
Home em fa gràcia que tildi al Sr. Nadal del pitjor alcalde, durant molts anys vostè i ell van ser c... i m... ,Joan Miquel, per aquí, Pitu per allà i a més vosté va ser la nineta (periodística) de la Sr. Julia.
Quan es va trencar això??, dons quan per un assumpte que no dirè (encara) el Sr. del Olmo el va cessar del seu programa i vostè li imputat al Sr. Nadal aquest cessament (despedir a un periodista anormal). Altre equivocació.
Ara no mal digui d'una persona en la van intercanviar confidencies, idees i "altres coses", a part que de guanyar les eleccions durant 16 anys i no pels vellets precisament, es lo pijor alcalde.

En el darrer post del Pitu fá un arrepentiment del seus actes, encara que continua faltan a la veritat, quan diu que algún "feliç" l'insultava, si us plau, que em digui un insult o injuria meva, en canvi jo d'ell i d'altres dels seus amics, n'hi rebut de tote mena.
Per cert vergonya em donaria ser de la mateixa colla del Pinel, agressor, incivic, ensenyaculs etc. I ara en el propi blog notàlgic del pitu confesa el Pinel haver anat de "putas" a Tarragona citan el bars de la seva època, ja veuen, un explotador sexual de dones, un que s'ha aprofita de la miseria humana de l'ofici més antic del mon, que promociona la trata de carn humana, compran els favors sexuals per diners, quina vergonya de companyia. Ah! i això no es cap injuria ni insult. ES UNA VERITAT CONFESADA PEL PINEL.

Una darrera, Pitu, em tornarà a publicar els comentaris al seu blog??. O tindre que utilitzar, en més llibertat, els dels altres. Per cert jo no soc amic (com va ser vostè) del Sr. Nadal, simplement em van agradar el seus 18 anys d'alcalde. Gràcies senyor Amorós per fer costat al dialeg i la llibertat.

la casa de pinel ha dit...

anonimo sin verguenza feliu te dedicare mi proximo post te lo mereces.
en la vida el pinel habra recorrido al igual mas de 100 locales de alterne, nunca e tenido necesidad como tu de pagar para hacer el amor, de hecho mi objetivo no era la bejacion que es lo que tu siempre haces anonimamente.
ahora te dire del pitu que yo que tu se lo decia a la cara ya que por tu mala boca no te deja escrivir en su blog como mucha gente y desde ahora yo.
lastima del blog del señor quim el cual contagiaras con tu malas artes.
quim disculpa mis palabras pero como comprenderas no es para menos con este agitador de masas mentiroso.

Pitu Tarrasa ha dit...

Benvolgut Quim,
Desprès d’aquest comentari que segueix penjat al teu bloc, i recordant al que ahir mateix comentaven, et demano coherència, que no tinc cap mena de dubta, que la tindràs.
Salut!

feliu ha dit...

Pinel, putero, aunque es una palabra fea, peor és el usar esos "servicios", y que ahora me aplicas en una invención digna del mayor embustero del mundo, no tienes credbilidad, nadie entra como tu dices en un prostibulo y no usa alguna vez los servicios, y no digas amor a la compra de carne a que tu ibas a regodeartea, pobres chicas y yo que te creí tan humano y civilizado.
Y haber si aprendes a escribir castellano. Y si no tengo verguenza de ir descubriendo vuestras iniquidades, el blog de Quim por demòcrata me dejarà entrar comentarios que por los visto agita a esas masas tan pobres de espirítu que han tenido que combacharse unos cuantos pàra tratar de silenciarme, pero no podreis acallarme ni de eviotar que ponga en evidencia vuestras falsedades. Por cierto Pinel el abogado del tema Fortí, hoy a entregado la ultima dirección de los localizados de los insultantes y enseñaculos, gràcias por tu aportación con de nombre y de foto, no sabes como te lo agradeceran. Ahora ve a ver si aparte de los insultos, por impotencia, me sacas algún razonamiento de una persona que sabe escribir y hablar y no mentir o insultar.

la casa de pinel ha dit...

que lastima de ser, como me gusta lo que desvarias. lo de direcciones y nombres pide las que te hagan falta, sin problemas ya sabes que me gusta cooperar con miserables como tu, lo del aboga ya me huele a otra mentira de esas gigantes tuyas.
bueno deja de molestar y malgastar la imagen de quim.

robsup2007 ha dit...

jajajajaja, de veritat us demano que em perdoneu per riure , però es que de veritat, us faré una pregunta, ¿vosaltres creieu que el bloc del senyor Quim és per dir aquest tipus de coses? Que si el tal Pinel es un putero, que si ha demanat servei de putes, etc.. Home, posatas a parlar d'això, les putes treballen per això... per sexe a camvi de diners. Si el tal Sr. Pinel no està casat, no té cap tipus de compromís actualment ni paga a les putes amb diners públics, doncs que voleu que us digui? Es perfectament lliure si ho fa... Perque això de pobres senyorites... a no ser que siguin il.legals obligades a prostituir-se, si treballen d'això voluntariament... es la seva feina.
Però maaaare meva, que jo sàpiga això és un blog per parlar i debatre sobre política i no sobre les putes, jajajajaja. Ai deu meu. M'imagino que Quim esborrarà aquests missatges i no m'extranya de veritat, xDDDD.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Acabo d'arribar a casa de una reunió de permanent de CDC i em trobo aquests comentaris, que trobo del tot inadequats, no els he esborrat perquè fins ara no havia fet servir la moderació dels comentaris, i no els esborro perquè vull que us doneu compta que aquest comentaris fan veritablement vergonya, el primer impuls era esborra’ls, però aquests no els penso esborrar, perquè es pugui veure fins a quins extrems estem arribant, crec que tots plegats estem fent una mica el ridícul.
Però no penso permetre més comentaris d'aquests estils, així que o fem debat sensat, i com deu mana, o cap comentari més d'aquest estil es publicaran al meu bloc.
Si us plau pel bé de la llibertat d’expressió no m'obligueu a moderar els comentaris.
Robert gràcies pel teu comentari, estic plenament d’acord.
Feliu ja et passes, moderat, o em veure obligat a esborrar els teus comentaris. No penso permetre més comentaris amb manca de educació.
Pinel contestant amb insults, només aconsegueixes més insults, de vegades hauries també tu de vigilar els teus comentaris. Estic disposat a debatre amb tu tot el que faci falta, saps que moltes coses ens separen, però sempre he donat la cara., i crec que sempre amb educació
Pitu, intento sempre actuar amb coherència, encara que no sempre donen els resultats esperats. Espero i desitjo que aquest mal son no es torni a repetir.

la casa de pinel ha dit...

totalmente de acuerdo contigo quim.
perdona por la parte que me toca.
creo que no es lugar un blog para esta sarta de miserias.
repito le ruego me disculpe.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

disculpes aceptades pinel

Pitu Tarrasa ha dit...

Quim, Insisteixo, tens un post penjat on s’ aboquen
insults i mentires.

Això no és llibertat d'expressió.

Aquest blocaire "robsup2007" al que no conec, amb molt bon criteri, crec que ha demostrat seny, i t'ho ha deixat molt clar.

PD. Si pots i vols, posa ordre al teu "galliner".
Salut!

feliu ha dit...

Quim. mire que ara sortir el "pitu" a dirte que el teu blog es un "galliner", de totes maneres com jo NO HE INSULTAT, i ells si, i si al que va a Roma es un romero, el que va de putas (confesat) es un putero i punt.
El tal Robert, vergonya em donaria defensar l'existencia i treball de la prostitució, el tal "pitu", els comentaris a esborrar son els teus, perqué els meus vers a tú cap insultant ni mentiròs, si de cas calificatius i realitats, m'ha arribat de algun metge conegut teu, que no està satisfet de les teves intervencions, cuidat que per la boca ( o la mà) more el peix.
Sr. Amoròs, jo no li embruto ni embrutarè el seu blog, però sortirè al pas contundenment i amb les paraules més dures que pugui davant de mentides, desqualificacions i insults.
Pinel, xato, t'has picat molt? bé això es que l'em ensertat, au ves a buscar els restant conjurats contra mí i escribiu, escribiu, que si no em dixeu respondre als vostres blogs ho faré amb altres més democràtics i de forma més lliure i dura. Referent al jutje, tens raò maco, això de la justicia va lent i desprès desaprensius van pel carrer, però ja t'arribara les cartes. Ah! i a veura si aprens a escriure correctament el castellà, que per això li deurien ensenyar de gratis.

la casa de pinel ha dit...

señor feliu muchas gracias por sus insultos, gracias a ellos e conseguido llegar a las 10000 visitas.
e de decirle que su emfermedad no se cura pero si se trata, alli donde se encontraba el cavall park ahora ahy un maravilloso centro de dia donde de seguro le encontrarian su problema.
atentamente el pinel, salut feliu.

feliu ha dit...

Abans que tot i repasan els meus comentaris veig un greu error VAIG POSAR "ANORMAL" CUAN DEURIA DE DIR QUE EL CESSAMENT D'UN PERIODISTA ES NORMAL". DISCULPEU pero encara que el Pinel vol enviarme a un centre de disminuit psquics no podrà senzillament perqué no ho soc, en canvi ell es podria fer mirar si té alguna enfermetat d'aquelles que abans deien de senyores, mirar que visitzr més de 100 "cases de barrets". Ja està bé Pinel, tú ves anant insulten que és el senyal que l'estic encertant, vaja el tio civic i humanista no pot expresar-se sense suposar malalties als altres, quina humanitat té cap els que les pateixent, o es que es pensen que les han agafat pel seu mal cap, com s'agafa la sífilis.
Gràcies Sr. Amoròs, pel seu acolliment i torno a demanar disculpel pel error amb lo de NORMAL.

robsup2007 ha dit...

feliu, mira, ¿defensar jo la prostitució? Ni la defenso ni estic en contra. Xímplement dic les coses com son. El sexe ara ja és el que havía d'haver sigut sempre, per gaudir i no per fer, "fills pel cel" com abans. I no entraré al tema de si la prostitució és la millor manera o no de proporcionar servei sexual a aquells que no poden normalment disposar de relacions sexuals (la vida sexual plena es fa força necesaria a una persona). Acuses els d'esquerres de ser radicals (a algun altre post ho vas dir) i mira't a tu en camvi el que estàs fent, demostrant una veritable radicalitat antidemocràtica i irrespetuisa amb la resta de persones. A tu potser hi hauràn coses que t'agradin i altres que no t'agradin i no per això has d'anar criticant pel mon de mala manera el que facin els altres (si donessis la teva opinió de forma correcta i educada altre gall cantaría). Nomès un consell, actualitzat que estem al segle XXI i les generacions van camviant cada cop més t'agradi o no.
Estic convençut de que Quim no et vol ni veure fer un mítin de CiU, ja que amb la teva enorme radicalitat i forma de pensar (l'estil del passat) li restaries suport.

PD: ¿Que tú no vols fer determinades coses o no les faríes? Perfecte. Però ja saps, respecta el que facin els altres, que cadascú té la seva vida i tot està ple de diferents colors.

robsup2007 ha dit...

Quim, per cert, t'acavo d'afegir a F/F.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Feliu, de la mateixa manera que li vaig dir al pinel que contestant amb insults només genera mes insults. i va demanar disculpes, et prego, que pel bon funcionament del debat moderis els teus comentaris, No et permetré més comentaris insultants, es poden dir moltes coses sense caure en desqualificacions personals i sense menysprear ni insultar a ningú. No vull que el meu bloc es transformi en un bloc de crispació, fins ara m'he resistit a esborrar cap comentari, ESPERO I DESITJO NO TENIR QUE FER-HO.
L'estil que sempre ens ha caracteritzat a la gent de CIU ha estat l'estil del respecte i educació, defensem aferrissadament allò que creiem just,critiquem a qui creiem que hem de criticar, però sense caure en la provocació i respectant les idees de tothom, tot i que moltes vegades no ens respecten les nostres.

robsup2007 ha dit...

Hola Quim
Gràcies a tu també per deixar-me comentari. I coincideixo plenament amb el teu plantejament. La idea de que els partits catalanistes s'han de deixar de barallar entre sí és certament correcta. El veritable perill, tal i com s'ha demostrat, és que quan hi ha crispació de la manera que s'ha produit i situacions com les que hi han creades, l'electoral catalanista (ja sigui de CiU o d'ERC) es queda a casa de forma majoritària, amb l'evident benefici que això suposa pels partits espanyols. Qui sortim perdent som nosaltres, ells no.
Jo també penso que és questió de temps el que assolim la independència. Quan sigui percebut que el referèndum d'autodeterminació el podrem guanyar serà el moment de plantejar.lo i votar-lo (Un SÍ grandíssim evidentment ;)).

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

No sé si ho sabeu, potser hem perdut tos una mica els papers, però aquest post parlava del aigua. I el títol es l’aigua no ens la prendran.
Si ara el govern de la Generalitat vol portar a Barcelona, l’aigua sobrant del minitransvassament de L’Ebre, crec que haurien d’ésser la pròpia gent de L’Ebre qui regulés aquest excedent d’aigua .
Segueixo pensant que una solució a llarg pla es el transvassament del Roine, que els socialistes sempre han votat en contra i ara resulta que en Montilla demanarà un estudi, En serio?, porten 14 anys dient que no i no coneixen el projecte i ara iniciaran un estudi?, vol dir això que han votat que no, sense saber de que es tractava simplement perquè era una proposta de CIU?.
Així ens va a tots plegats!!!!

robsup2007 ha dit...

Hola Quim, jajaja doncs sí s'havia desorientat el debat xDD. Jo entre tots els comentaris més amunt trobaràs un on parlava del tema i proposava algunes mesures en situacions de sequera. I evidentment en el cas d'agafar aigua de l'Ebre per emportar-la cap a l'àrea metropolitana de Barcelona, primer s'ha de comptar amb Tarragona, es a dir, ¿Quines són les neccesitats de recursos hídrics que presentaràn les comarques de Tarragona? ¿Cóm redistribuir-lo de la forma més eficient? . Després d'això s'ha de tindre en compte un cabal ecològic adequat del riu. Amb el sobrant (i sempre i quan fos de forma provisional per culpa d'aquesta situació d'excepcionalitat que estem vivint, però repeteixo, de forma provisional) aleshores es pot plantejar un trasvasament temporal cap a Barcelona amb l'excedent.

PD: Avui els alcaldes d'ERC de les terres de l'Ebre han demanat la dimissió del conseller Baltasar. M'imagino que de seguida vindràn també els de CiU i altres formacions polítiques. Tot això per ocultació d'informació... la veritat és que la gestió portada a cap amb aquesta situació ha sigut "excel.lent". Mare meva....

Robert

feliu ha dit...

Quim, com i qui, pot garantir que no entrarà aigua salada als aquifers??. Que pasaria si en la neteja del residus de Flix es contamina l'Ebre. Algú garantitza llavors al subministrament d'aigua a Tarragona i Terres de l'ebre?.
L'aigua no es nega a ningú, perì s'ha d'anar a buscar on n'hi ha. Igual que porten 10 barcos de Marsella (Roine) en poden portar 40, el Roine es 10 vegades l'Ebre.
El Govern d'aquí i de Madrid tenen que donar solucions a l'area de Barcelona, no Tarragona, on els romans ya varen fer un aqüeducte.
I amb l'experiencia de la nula informació de la contaminació per la Central d'Ascò, en tenim la prova de la transperencia que es gasten.

feliu ha dit...

Sr. Amoros, no sé perqué renye al Feliu, he revisat als comentaris i no ha insultat a ningú, en quan a les mentides, serà de la teva paraula o la meva. Ell si ha rebut calificatius de : Malalt, obsès, borratxo, mala persona, inclús l'enviaven a l'Oliva etc.
Bé es veu que el corporativisme seu i del Titu és notori, l'un metge i l'altre cap de premsa del col·legi de metges. Bé tothom té amics a tot arreu i hi ha que depen d'un sou i hi ha que tenen la "felicitat" de ser jubilats. Espero la correcció d'ambdòs colegas.
Per cert sr. Amoros, si vostè haguès asistit a l'Asamblea en defensa de l'aigua, ara podria contestar en dades al Sr. Carrillo, amb els Poes (P1,P2 i P3) elñs sobrats, els riscus i el comentari que la gent del Baix Francoli-Gaia, es "POC CONFLICTIVA SOCIALMENT".
Salut i república.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Sr feliu de les 13.27.
No sé que té a veure aquí el corporativisme, amb el pitu no em mou cap tipus de corporativisme, no sé perquè barreges la gimnàstica amb la magnèsia.
I l’únic que l’he fet notar es que no toleraré més missatges insultants, peró ni a vostè ni a ningú, en pinel es va disculpar, esperava el mateix d’una persona que es diu propera a CIU.

Respecte de l’assemblea de l’aigua, miri feliu, no tinc perquè excusar-me de no haver anat a l’assemblea popular del aigua, perquè no vaig poder assistir-hi com era la meva intenció.
Motius personals i familiars m’ho van impedir, i tampoc tinc perquè donar les raons per no poder haver assistit.
Li asseguro que m’hagués agradat el poder haver estat, perquè el tema era prou important per la nostra ciutat, però les prioritats de cadascú les determina cadascú i per a mi primer va ser la meva família, que en aquell mateix moment em necessitaven de manera imperiosa.

feliu ha dit...

Sr. Amoròs, nop m'hi disculpat, perqué no tinc res per disculpar. Si de cas l'ofès soc jo, però no ofen qui vol, sino qui pot. En quan al tema de l'aigua, bé si era imposible, que hi farem. En quan al corporativisme, miri es una forma de mirar-ho. Vostè metge i l'altre Cap de Premsa del col·legi, al menys pertanyen al mateix ens. En quan a que soc proper a CiU, és que a CiU no tenen sang i no defensen al seu antic Alcalde op surten al pas de coses incertes que malmeten un treball de 18 anys. Vinga si hasta vostè tindria que sortir i no un de fora de CiU, per cer CiU es ara un partit o qué.

feliu ha dit...

Sr. Quim Amoròs, com al blog d'en Pitu m'eliminaran. Li contesto al seu, sobre el comentari que fas en aquell blog, només dirte que algúnes pensa que el que ell diu o pensa es el suumun, i que els demés no tenim raó i intoxiquem, bé nomes dirli que "dime de lo que alardeas y te dire de lo que careces". Penso que els que en va agradar l'època Nadal i de CiU (i vostè ho és) tenim el deura i el deuta de sortir quan s'el desprestigia injustament i s'anuncien posesion de "dossiers" dels confesats antics amics seus. Fins un altre sr. Amoròs

feliu ha dit...

Sr. Amoròs no vulgui defensar amb raonaments als que es guien per sentiments, això es el que ha perdut a CiU. Es que s'han de fer perdonar els 23 anys de govern d'en Pujol i TOTES les autónomiques guanyades per CiU i els 18 anys d'en Nadal que va treura la tarragona, obscura, bruta i sense il·lusió d'el Racasens?. Qui a conectat els barris, que a fet parkings, qui a portat l'aigua qui estava en contra. No s'enganyi Sr. Amoros el partit del Sr. Carillo, ell mateix, els pensaments del Sr. Pitu i els del Sr. Pinel no acceptran mai la bona feina del Nadal, no sé el motiu, bueno d'algún sí. Pero la meva avia deia "un parenostre pels que van errats". No sigui tant comtemporizador, s'ho pendran per debilitat dels arguments.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Feliu, he sigut, soc i seguiré essent defensor de l'acció de govern de l'alcalde Nadal, perquè entre d'altres coses jo hi vaig formar part durant dues legislatures i sé quina mena de persona és i com em va deixar treballar en la meva àrea.
Sr Feliu Nadal ha estat el millor alcalde que ha tingut Tarragona en els darrers temps, i malgrat que alguns el vulguin desprestigiar, Nadal amb tots els seus errors que els va tenir ( qui no es pot equivocar al llarg de 18 anys), i amb tots els seus encerts, que van ésser molts, va aconseguir transformar la nostra ciutat de manera total, aconseguint una ciutat meravellosa, bonica, moderna, i que es l'enveja de moltes altres ciutats, per això va rebre el suport dels ciutadans elecció rera elecció durant 18 anys.