dissabte, 12 d’abril de 2008

La presencia de ministres catalans al govern espanyol:


Ja coneixem quin es el pes específic dels 25 diputats que el PSC aporta al PSOE, novament gaudiran de dos ministres al govern espanyol, la flamant ministra de defensa Carme Chacón, i el de treball i immigració Celestino Corbacho.
També ha estat un èxit pel PSC la continuïtat de la Maleni Alvarez com a ministra de foment quant el parlament de Catalunya va demanar la seva dimissió, no fa gaires mesos.
Enfì no dubto de la capacitat de la Chacón al front de defensa. A partir d’ara, ja no caldrà portar a la Marta Sánchez perquè animi a les tropes espanyoles, ara només caldrà que enviïn a la Chacón.
Tampoc dubto de la capacitat del Celestino Corbacho al front del ministeri de treball, ja que si sense ésser universitari ha estat Alcalde de L’Hospitalet de Llobregat i President de la Diputació de Barcelona, segur que això del ministeri de treball i immigració doncs estarà xumat per ell.
Així que a can PSC tots estant contents perquè no han perdut cota de poder al Govern, volien tres ministres pels seus resultats electorals , però, mantenen els dos càrrecs ministerials, però i ara?, que faran amb el Clos, el tornaran a Barcelona?, que li faran fer?, perquè ... sap fer alguna cosa?. Iceta de moment ha fet un reconeixement de la tasca feta per Joan Clos, que “seguirà desenvolupant funcions d´importància política com a dirigent del PSC, com a diputat en el Congrés i les responsabilitats que li siguin encomanades en el futur”. Per tant tranquils que seguirà vivint del momio.
I que diu ERC, principal aliat del PSOE al govern català?
El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, ha dit que la continuïtat de Magdalena Álvarez al capdavant del ministeri de Foment és "gairebé ofensiva", alhora que ha afirmat que té "més importància el PSOE andalús de Chaves que els 25 diputats del PSC triats el 9 de març".

D'altra banda, el president de CiU al Congrés, Josep A. Duran i Lleida, ha afirmat que el de Zapatero "és un govern de sorpreses, fins a cert punt, que és la continuïtat de la ministra de Foment. Aquí hi ha hagut una batalla entre els socialistes andalusos i els catalans i és obvi que l’han guanyada els socialistes andalusos. A CiU no li satisfà la seva continuïtat. No serà fàcil entendre’ns com no ho ha estat en el passat.”

Veurem que ens aporta el nou govern de l’estat i temps tindrem per explicar si respectaran Catalunya, o ens voldran tornar a prendre el pel com en l’anterior legislatura.

12 comentaris:

Xapix ha dit...

uiuiuiiiiiiiii!!!

Quina por la Maleni de nou, el sr.ZP no veu que aquesta dona no la vol ningú, quina legislatura ens espera.....

Salutacions des de Mont-roig del Camp!!!!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Xapix, en ZP ha degut pensar "tant malament no ho he degut fer a Catalunya, perquè el PSOE ha tret 25 diputats, per tant mantinc a la Maleni no sigui que s'enfadin a Andalusia!.

Artur ha dit...

Si Zapatero fes les coses bé ja no seria Zapatero. Per sort s'ha deslliurat de Clos (després d'aportar-li un electroencefalograma i no els explico la línia recta allí dibuixada).

Zapatero és estricte amb l'imperi de la llei, de la llei de Murphy, i a tal fi ha mantingut els pitjors ministres: el Hezbollah-Moratinos, la Magdalena Alvarez (sobren les paraules), la Chacón (un embarassada als cuartels) i el de cultura que li falta un bull. Bé, cadascú pot fer la seva tria però aquesta em sembla prou adient.

Ah, per a recompenar l'esforç català a la victòria socialista, anomena Celstino Corbacho de ministre. Males llengües dieuen que no té titulació universitària, tal com en Montilla. A l'igual que Montilla el Celestino és un home de partit i d'experiència: porta molts anys aferrat a la menjadora...

Jordi Roca ha dit...

La gestió de la ministra Álvarez ha tret 25 escons a Catalunya.

Crec que ho hauríem d'analitzar tots.

O ens podem quedar amb Acebes, Zaplana, escolta la Cope, ...

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Artur. completament d'acord amb tu, si en Montilla amb el seu historial acadèmic es president de Catalunya, perquè no pot ser Corbacho ministre de treball, bé que s'ho haurà treballat per arribar on ha arribat no?.

Jordi Roca, no he entès gaire el teu comentari, lo de la Maleni i els 25 diputats del psc-PSOE sí, queda clar, però lo del Acebes i Zaplana no se a que et refereixes, a Catalunya no han votat per Acebes i Zaplana, precisament, entenc que la gent que ha votat al PSOE a Catalunya deu preferir a la Maleni que al PP, perquè si no , no ho entenc.

Cesc ha dit...

Doncs a mi la Chacón a Defensa no m'inspira gens de confiança. No obstant celebro que sigui una catalana qui estigui al capdavant de l'Exèrcit espanyol :)

feliu ha dit...

Quina casaulitat, s'anuncia el trasvàs de l'Ebre i al mateix temps el ministru i ministra del socilaisme català (el més montillesc).

De totes maneres "tantu" vigilem al Mohamed no se li ocurreixi fer una marxa verde o salta la tanca a Mellilla, quan la Chacon es posi de part. Mira que aquets moros s'ha les saben totes.

robsup2007 ha dit...

Feliu, si el Mohamed va per Melilla, a nosaltres que ens importa?. Melilla que ho sol.lucionin els espanyols si volen. Altre cosa sería que Mohamed ho fès a Catalunya...

robsup2007 ha dit...

Respecte a la Chacón i Corbacho no opinaré ja que ja s'ha dit tot aquí. Excepte una cosa, això si, amb la qual discrepo profundament. No està escrit enlloc que per governar bé s'hagin de tindre titols universitaris i sí en camvi, capacitat de gestió i vocació política.

feliu ha dit...

robert, no xato, si hi ha merdè al africa et tocaria anar-hi, estàs en edat militar i dins l'estat epañó. Jo per l'edat ja no anirìa. Lo dit "tantu" que el moru se les sap totes.

I en aquest poble nostre, que en lloc de fer-nos tilin les propostes politiques en fan talan, allò de "si tu no vas ellos volveran". Fixet quin misatge politic plé de propostes. A qui se li haguès ocorregut. !. A ELLS !. es la por, tonto, es la por.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

La Ministra de Fomento repeteix.

¿I què fomenta?

robsup2007 ha dit...

Feliu, doncs desertaría amb totes les comsequencies, el tinc clar. Jo el que no faré sería representar a una cosa en la qual no crec.
I sí, la por és la que ha donat el resultat que ha donat. Hi ha un president mentider i un altre possible d'una gavina salvatge i despiadada. Així la gent vota el que consideren menys dolent. Nomès amb la salvetat de que com en ZP a sobre cau simpàtic doncs tot deu a votar-li (incloses les seves mentides). Ara, un cop més veurem les comsequencies de fer això.
Un salut

Robert