dijous, 10 d’abril de 2008

DEFENSEM L'AIGUA, DEFENSEM TARRAGONA


El sindicat Unió de pagesos ha convocat una concentració, que tindrà lloc aquest proper disabte dia 12 d’abril a la plaça de la Font davant del palau Municipal, per mostrar al consistori tarragoní el seu rebuig a la venda d’aigua a Barcelona. Els pagesos no volen, de cap manera, que l’aigua del pous tarragonins es vengui a la capital catalana. Diuen que cal ser solidari, però amb tothom, i argumenten que d’aigua NO en sobra ni una gota al Camp de Tarragona.

La concentració tindrà lloc dissabte, a les 11 del matí, i comptarà amb els suport de sis tractors.

Des de aquí volem donar el nostre suport a dita concentració, i animem a tots els amics i veïns de Tarragona que facin acte de presència per donar el màxim suport a la citada concentració. La nostra veu ha d’ésser escoltada.
Fes acte de presència, i tots junts defensem l’aigua, defensem Tarragona.

19 comentaris:

robsup2007 ha dit...

És clar que si les actuals reserves d'aigua del camp de Tarragona no donen nomès que per abastir als tarragonins i amb dificultats, es fa impossible cap tipus de cessió a l'àrea metropolitana de Barcelona. Tal i com jo vaig expressar en més d'una ocasió, la solidaritat té uns límits molt clars, es a dir, primer garantir les necessitats d'un i després, amb l'excedent es pot repartir a aquells que els pot fer falta, però home, de cap manera es assumible el quedar-se un sense les coses. Això no és solidaritat, sinò masoquisme. I aquest eixemple és perfectament aplicable a les reserves d'aigua de Tarragona.
Per cert Quim, explica'm una mica si em fas el favor la situació dels pous aquifers de tarragona, ja que es fa força referència i tanmateix no se ben bé quina és la situació.

Robert

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Robert, abans de 1989, any en que es va inaugurar el minitransvassament d'aigua del Ebre a Tarragona, a la nostra ciutat ens abastíem d'aigua dels nostres pous, com que era del tot insuficient, al extreure quantitats massives d'aigua, els nostres pous es van salinitzar i l'aigua que sortia de l'aixeta era aigua salada, no servia ni per a cuinar. durant molt de temps la gent anava als pobles dels voltants, amb bidons i tota mena de garrafes per omplir-los d'aigua per poder cuinar i per a us de boca.
Recordo que quant ens dutxaven amb l'aigua de Tarragona, el sabó no feia ni escuma, i semblava que vinguessis de la platja.
Això es va solucionar amb l'arribada de l'aigua del Ebre.
De tant en tant es barreja aigua del Ebre amb aigua dels nostres pous perquè fan neteja de canonades als ramals de l’Ebre, o senzillament perquè per qüestions tècniques tallen la conducció, però com que es de manera temporal l'aigua es bona. Ara, si es tornen a extraure quantitats massives d'aigua per abasti a Barcelona, es tornaran a salinitzar els pous.
i no la podrem fer servir ni per a nosaltres.

Cesc ha dit...

Quim, felicitats atrassades!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

gràcies cesc, sempre es un plaer saber que de tant en tant em segueixes pel bloc, i hem deixes comentaris. Com sabies lo del meu aniversari?, que jo sàpigues no l'he posat en lloc o si?

robsup2007 ha dit...

Osti, es veritat. Acavo de veure la minibiografía que ens té Quim aquí i és veritat. Un any més vell!!! jejeje. I que siguin molts més, però amb bona salut, que és el que importa. :).
Felicitats!!!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

ondia cesc, si que havia posat la data de naixement, fa tant de temps que vaig escriure el meu perfil que ja no recordava el que vaig posar.!!!

robsup2007 ha dit...

Metge, 47 anys, casat i pare de dos fills. President de CDC Tarragona desde setembre de 2004. Nascut a Tarragona el 08/04/1960 <---. Ahhh, t'hem caçat!! xDDD.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

thakns Robert, ja tinc 48, ummm haviat em caura la prostata a terra com el que diu!!!

Dani Juárez ha dit...

Ostras Quim! Que callat t'ho tenies..

Moltes Felicitats!

Una abraçada.

robsup2007 ha dit...

Alaaaaaa!!! Com et passes!!! No serà per tant home!!, xDDD.
Per cert, buscant sobre el transvasament del Roïne he trobat aquest enllaç: http://www.rivernet.org/rhonebarcelone/welcome_cat.htm
Està en francès, però penso em pot servir per donar una opinió detallada sobre aquest projecte.

Robert

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Dani, la veritat es que he tingut unes setmanes que no han prestat gaire a celebrar el meu aniversàri, però mira les coses van con van.
vinga una abraçada

El Capità Tarragona ha dit...

Quim!

FELICITATS!!!

Oriol ha dit...

Quim,

en primer lloc felicitats, molts de nosaltres tenim la data de naixement pel bloc i quan arriba el dia ningú s'enrecorda!

Espero que la gent respongui a la manifestació de demà, es tracta d'un tema en el qual ens hi juguem molt, com ens prenguin l'aigua, que sembla ser que així és, d’aquí un temps podem pagar les conseqüències molt cares.

El Capità Tarragona ha dit...

Quim!!

acabo de sentir que en una setmana inicien els transvassament del SEGRE, saps alguna cosa?

feliu ha dit...

Quim, ja us han tornat a pendre el pel, ZP ha mentit, els diaris digitals anuncien que el Pepiño Blanco han dit que no està a la agenda ni es pensa demanar res del Roine al Govern Francés. El Montilla està que s'en surt. Que penseu fer, teniu o no dignitat.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Feliu, una abstenció no es un vot a favor de ZP. per tant no ens han pres el pel, perquè no li hem fet confiança, la confiança se l'haurà de guanyar al llarg de la legislatura.
Capità no sabia rés però acabo de llegir a e-noticies que Zaragoza diu que les obres per portar aigua del Segre a Barcelona començaran en una setmana!!!!.
Oriol gràcies per recordar-te de mi. I si espero que demà els tarragonins surtin al carrer per defensar Tarragona i l’aigua.

Anònim ha dit...

Toa, toa, toa, te necezito toa
mira el bloc del bloc de l,oscar

Apa Noi


per cert dos comentaris:

1=Diari el Punt dia 12

EL GOVERN TARRAGONÍ TEM CIU.
L'equip de govern de Tarragona va tornar a carregar contra l'actitud de CiU a la ciutat i, segons la portaveu, Begoña Floría, es tem que la manifestació d'avui a les 12 del migdia a la plaça de la Font adquireixi un to «crispat i desagradable».Sra. foria :
Aquí un dit tradicional Castella

Se cree el ladrón que todos son de su misma condición?


2= La Coordinadora d'Entitats del Camp abandona la plataforma en defensa de l'aiguaNo participarà en la manifestació d'avui d'Unió de PagesosLa Coordinadora d'Entitats del Camp de Tarragona va anunciar ahir que es desmarca de la plataforma L'Aigua No ens la Prendran perquè ja no comparteix el seu lema ni els seus objectius. L'associació no participarà avui en la manifestació convocada per Unió de Pagesos, una concentració que, segons el govern tarragoní, CiU ja s'encarregarà de crispar.

Sr. portaveu de la coordinadora, Àngel Juárez
Necessitem explicacions i motivades perquè no es el que diuen els restants membres de la Coordinadora
Pot ser que li tinguem que cantar la cansoneta.

Toa, toa, toa, te necezito toa

Apa Noi


pots pasar=lo

feliu ha dit...

Quim, demenreu o no rectificacions i disculpes a la Begoña pels comentaris dirigits a CiU, al diari de que és tiraran ous a la façana al'Ajuntament , crispar l'ambient i tensen al personal.

Com us podeu deixar embrutar per aquesta impresentable manipuladora dels diaris, demanreu que el diari publiqui l'afegitò que a la manifestació no hi va haver res d'aixó. O es que aquesta senyora (dit per educació) ha d'anar deixan la merde que té a dins.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Quant al tema de l'aigua, només faltaria que, a sobre de p..es, ens toqui posar el llit.

Solidaritat amb les piscines de Barcelona, que assequen els nostres cultius.