divendres, 14 de març de 2008

Qui extrapola els resultats?

Durant la passada precampanya, i la campanya electoral ,els membres del govern tripartit2 es van fer un fart de dir que CIU volia extrapolar els resultats de les generals a la política catalana, que volíem supeditar el possible recolzament a la investidura de ZP a un canvi al govern de Catalunya, que nosaltres preteníem un canvi de cromos, i que volíem aconseguir a Madrid el que no teníem a Catalunya i ara resulta que els primers que han extrapolat els resultats han estat els propis membres del govern tripartit.
Per una banda en Puigcercós que de manera unilateral deixa el govern de la Generalitat per poder dedicar-se al partit i poder-se fer amb les regnes de ERC de cara a arribar al proper congrés ben situat, i on han estat manifestes les seves discrepàncies amb Carod.
Per un altre costat el president Montilla demanant en Zapatero que no pacti amb CIU per evitar anar en contra de Catalunya, vull creure que va ésser un lapsus lingüístic ( dels que ens té acostumats), i que el que vertaderament volia dir, era que no s’anés el contra dels interessos del PSC i del tripartit.
Montilla també ens vol fer creure i així ens ho manifesta que el govern tripartit no està en perill, que aguantarà fins al final de la legislatura i que convocarà eleccions quant toqui ,i al mateix temps exigeix als membres de ERC i al propi Puigcercós lleialtat al govern de Catalunya. Em quedo completament sorprés, es que.... en Montilla dubta de la lleialtat dels seus socis?, vol dir això, que no se’n fia gens ni mica d’ells?, Vol dir això que el govern de Catalunya està basat en interessos personals, i no en aconseguir el millor per a Catalunya?.
Demanar públicament a un soci de govern lleialtat es molt greu, perquè se suposa que ja la hauries de tenir garantida d’entrada, i per tant si la demanes es perquè no la tens assegurada i això vol dir que en qualsevol moment aquest govern petarà per algun cantó.

Els resultats electorals de ERC evidentment els hi passarà factura, perquè si no volen convertir-se de nou en una força merament testimonial hauran de reaccionar, i el proper congres extraordinari del mes de juny assentarà les bases del que ha d’ésser la ERC del futur immediat, i això pot passar per canviar o no la cúpula del partit, però amb tota seguretat es voldrà renegociar, perquè així ho han dit diversos sectors del partit ,les condicions del pacte tripartit, que podrien no ésser assumides per Montilla i obligar-ho a convocar eleccions anticipades.

Mentre tant a CIU estem a l’espera dels esdeveniments , perquè d’ençà que han hagut les eleccions han dimitit en Llamazares, Puigcercós, la Imma Mayol. En Zaplana anuncia que no serà portaveu, i en Acebes diu que no optarà a la secretaria general del PP. I després ens diuen que qui està nerviosa es CIU, tothom parla en boca de CIU, i precisament CIU encara no ha dit rés.
El millor que pot fer CIU en aquests moments es això, el que està fent, deixar passar els dies, perquè sabedors com som de que podem ésser decisius, ja arribarà el moment en que ens trucaran a la porta i direm quines son les nostres condicions per arribar a algun acord.
Però el que si està clar es que alguna cosa passarà, i jo estic segur que des de les eleccions generals del 9 de març. Malgrat l’èxit aclaparador del PSOE a Catalunya, el tripartit trontolla, temps al temps...
14 comentaris:

Anònim ha dit...

Quim dixit: "El millor que pot fer CIU en aquests moments es aix� el que est� fent, deixar passar els dies, perqu� sabedors com som de que podem �sser decisius, ja arribar� el moment en que ens trucaran a la porta i direm quines son les nostres condicions per arribar a algun acord"

Vols dir que no seria millor que pos�ssiu un fanalet vermell a la porta? m�s que res per a fer bona la frase del Ra�l Font: "CiU es una chica que se va la cama con quien sea"

Delirium tremens

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Bé, en tot cas ens vindran a buscar,i llavors decidirem que ens convé o no.
I mira si després de tot no venen doncs tampoc passa rés. a veure com s'ho fan per obtenir majoria.
de fanalet a la porta no ens cal cap, el nostre portal està prou bé il.luminat, i anem de cara, no cal amagar-si per trobans.

Anònim ha dit...

El fanalet t'el pots penjar als collons, rojillo, el Monty plegarà quen ERC li toqui el pito, que je es estar fotut.

Anònim ha dit...

Jo tinc coneixements d'electricista, si voleu puc passar per l'avinguda de Catalunya a penjar-vos el fanalet vermell
rcm

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

rcm, amb fanalet o sense fanalet vermell, d'altres voldrien estar en la situació de CIU, que et recordo es la primera força parlamentaria a Catalunya, i que pot ésser decisiva a Madrid, i et recordo també que te grup parlamentari propi, d'altres han perdut el seu suport popular, el seu grup parlamentari, i ja veurem en el congrés que faran al juny quina decisió prendran sobre el seu futur immediat. potser més que preocupar-vos pel que farà CIU, hauríeu de preocupar-vos de que passarà amb ERC, perquè de debò que fa pena.

rcm ha dit...

Quim, pena fa el Raül Font que en uns pocs anys va col·locar a la seva germana d'Arquitecta Cap del POUM, va arribar a president del Nàstic, va fitxar a Tobías Grahn, es va currar la històrica pretemporada a Àustria de l'any a Primera i va acabar fent rica amb el seu vot a tota la seva família, cosins inclosos. I així hi tot, si no hagués fotut la pota, a hores d'ara estaria de diputat a Madrid. Doeu-li un mono i unes alicates i que vagi a penjar ell el fanalet a la seu de CiU de l'Avda de Catalunya.

rcm

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Mira rcm la seu de l'avinguda de catalunya no es la seu de CIU, es la seu de CDC. i ja et dic que no ens cal cap fanalet, perquè ja esta prou il•luminada, i per cert brilla amb llum pròpia, potser d’altres seus hauran de tancar la porta i tirar la reixa, per manca de clients i per fer haver fet fallida.

rcm ha dit...

Tens raó Quim, doncs que vagi a la seva seu a penjar el fanalet vermell. O potser no calgui, perquè la seu de Raül Font deu ser una de les seus que, com molt bé dius, han tancat la porta i han llençat la clau al mar per manca de clients i per haver fet fallida.

Quins polítics de curta volada que tenim oi?
Penós, però cert!!

Anònim ha dit...

pero Font no es jardiner? A veure si s'electrocutará posant el fanalet al local convergent

Tony

ferran ha dit...

Anónims, una vegada ,hi havia un que anava de dia amb una fanal a la mà, quan li van preguntar que feia, va dir, busco un home. Gràcies pel fanalet!!.

rcm ha dit...

Es nota que en Font domina b� el tema aquest d'anar-se al llit amb noietes de vida alegre

Anònim ha dit...

tu no ets el autentic rcm, tu ets un cabro pero de tota la vida,un buyol i una merda de persona ipequi vugui saver mes del ml p it
crec que trealla a l`Ajuntament de Taragona i te que pagar els favors
rcm

Anònim ha dit...

tu no ets el autentic rcm, tu ets un cabro pero de tota la vida,un buyol i una merda de persona ipequi vugui saver mes del ml p it
crec que trealla a l`Ajuntament de Taragona i te que pagar els favors
rcm

l'alterego del rcm ha dit...

rcm, ja t'has tornat a fumar aquelles herbes verdes que et fan tartamudejar? Ves en compte que no et parin els mossos i et facin la prova del algodon
jojojo