dilluns, 10 de març de 2008

Guanya Zapatero, i ara que...?

D’entrada la meva felicitació per en José Luis Rodriguez Zapatero per la seva victòria, i al PSC per la seva inapel·lable i contundent victòria a Catalunya amb els seus 25 diputats.

Després vull expressar la meva satisfacció, perquè a pesar de la brutal bipolarització que s’havia fet durant la campanya i de la disjuntiva de... o PSOE o PP, L’única força política que ha aconseguit resistir aquesta tremenda bipolarització ha estat CIU, que amb 11 diputats, aconsegueix el seu objectiu de ésser la força decisiva a Madrid.
Ara s’obre un cicle de reflexions, de estudiar estratègies, de sumes aritmètiques, d’estires i arronses, etc etc. La situació està vertaderament interessant.

Dos partits polítics han fracassat estrepitosament IU-ICV que només ha obtingut dos diputats, i que li va costar la dimissió d’en Llamazares la mateixa nit electoral, i ERC, que amb només 3 diputats d’entrada es queda sense grup parlamentari propi (tret que el PSC li deixi algun diputat, i saltar-se de nou la decisió sobirana de les urnes, que els deixen sense grup). En Puigcercós ja ha dimitit de Conseller de Governació per dedicar-se exclusivament al partit.(Suposo que voldrà posar ordre).

Reconec que no esperava una victòria socialista tan ample a Catalunya, em pensava que tot el desgavell dels darrers 4 anys els hi passaria factura i que com a màxim repetirien els 21 diputats , però han aconseguit la xifra rècord de 25.(La por al PP, a Catalunya ha sortit efecte).
Potser aquest cop el PSOE es doni compta de veritat que els vots de Catalunya li donen la victòria a l’estat, ja serà hora que tingui algun gest cap a Catalunya.

I ara seran uns altres els que hauran de reflexionar de perquè han perdut el suport popular, perdent fins a 5 diputats. Pràcticament ERC ha perdut el 50% del seu suport popular. Que s’ho facin mirar , no serè jo qui els hi digui el que tenen que fer, però haurien d’estar vertaderament preocupats , perquè novament han tornat a les cavernes del grup mixt ( que era el lloc on sempre havien estat, tret dels darrers 4 anys). I que pensin que els hi aporta donar suport al tripartit, tret de perdre vots a cada elecció.
També nosaltres haurem de reflexionar el perquè, dels 5 diputats que vam perdre fa 4 anys i que van anar a parar a ERC, perquè ara que ERC els ha perdut de nou , només hem estat capaços de recuperar un, els altres 4 els ha guanyat el PSC.

En tot cas vull felicitar al nostre diputat per Tarragona Jordi Jané i al nostre senador Josep Maldonado, perquè ells dos, juntament amb la resta de companys i companyes de CIU a les corts espanyoles faran que Catalunya sigui respectada, i ells dos, vetllaran perquè les comarques de Tarragona siguin també respectades.

El poble ha parlat a les urnes, i ningú discuteix que en zapatero, guanyador de les eleccions ha de ser el proper president i per tant li pertoca formar govern, perquè si ningú ho discuteix, i tothom ho troba normal, no es va fer el mateix reconeixement a Catalunya quan CIU i Artur Mas van guanyar les eleccions catalanes?.

Zapatero ha guanyat, ara li toca bellugar peça. Si ens truca a la porta escoltarem que ens té de dir.

28 comentaris:

feliu ha dit...

Quim, sobre la primera linea, crec que es un dia trist per Catalunya, els 4 que guanya el PSC, en relitat trebalarran pel psoe, ja veuras el que pasarà amb l'Estatut i les Balances fiscals.

Tens raò amb lo d'ERC, però el vot no "salta" a la primera, primer es queda a casa, reflexiona i desprès si el convençes et vota.
Per cert ja que recordes el que li va pasar al Mas, que guanyan no va ser President, cal precisar que serà la Camara qui votarà el President i jo com a persona centrada i de Catalunya, crec que CiU a de proposar a Duran i Lleida per Presidente del Gobierno Español. De més verdes han madurat i així que s'acolloneixin fins al 1 d'abril. Primer el jerro d'aigua i desprès les floretes al jerro. jejeje.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Feliu, gràcies pel teu comentari.
tens raó amb lo del votant que primer es queda a casa, i després reflexiona, esperem que antics votants nostres, després d'ERC i ara abstencionistes, ens tornin ben aviat.
lo de presentar en duran com a candidat, no es mala idea. perque no?

Xapix ha dit...

Bones Quim, estic totalment d'acord amb tot el que diu, soc partidari de que si es pacta sigui per una millora per Catalunya, i espero que sigui així i que el primordial per tal de que pactem amb el psoe es que apliqui el estatut, que publiqui les balances fisca, que ens traspasi rodalies,... en fi moltes coses, que espero que siguin aixi.

Salutacions des de Mont-roig del Camp

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Xapix, ja veurem que fara en ZP, esperem aconteixements

feliu ha dit...

Quim, perdona, però havies estat massa moderat, massa bó, ets massa marca CiU. S'ha de tenir mala llet i allò de tal faràs tal trovaràs. Heu de recomposar les files del catalanisme, inclus us vindran del PSC autentics federalistes que ara patiran el jou del PSOE, d'en Motilla's, Corbachos's, Rodriguez's de tota pell, etc. EM DE FER LA CASA GRAN DEL CATALANISME, que predica el Mas.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

mira feliu et poso la resposta que he posat en un altra bloc en referencia a ERC:


A la gent d’erc:
tant de dir-nos que el pacte amb el PP ens va passar factura ( i es cert), a vosaltres us està passant el mateix amb el PSC, i encara no us heu adonat. només una diferència nosaltres seguim sent forts ( a l'oposició per decisió vostra) però som la primera força al Parlament de Catalunya, vosaltres cada cop teniu menys i menys força. Menys i menys representants arreu.
Vertaderament es una llàstima, però us asseguro que ja no sento ni alegria ni tristesa per vosaltres, ERC ja tant em fa, vosaltres fareu. A mi m’interessa el meu partit i la meva federació CIU i malgrat tots els entrebancs que ens heu posat seguim vius, amb força i decisius.

L'Esquerranós de Camp Clar ha dit...

VISCA, VISCA, VISCA, TARRAGONA SOCIALISTA!!!

Cal celebrar un RESULTAT HISTÒRIC del SOCIALISME TARRAGONÍ i, no ho oblidem, en bona part gràcies a l’Alcalde BALLESTEROS. Els resultats a Tarragona han estat magnífics, millorant una posició que ja era molt bona el 2004. QUATRE dels sis nous diputats tarragonins seran socialistes. Som únics !!!

Quim, qui pagarà el cafè pendent?

Oriol ha dit...

Quim, som els únics com bé dius que no tan sols hem aconseguit aguantar els resultats sinó millorar-los. Això diu molt de la feina feta de cara a la militància i a la gent no militant ja que de nou amb el missatge que hem transmès s’ha tornat a confiar en CiU ja que era la única força que podia garantir els interessos de Catalunya i vistos els resultats sembla ser que podem ser decisius, però també cal dir que podem no ser-ho.

D’entrada dir que s’ha fet una molt bona feina i que ara ja només ens toca esperar a que els nacionalistes espanyols del PSOE vinguin a picar la porta dels nacionalistes catalans, i mirar de posar-nos d’acord, i sense cap mena de complicació, nosaltres sabem el que volem, la gent sap el que els hi demanarem, i si no ho volen, aire.

mossèn ha dit...

ara ??? ... doncs, com sempre ... res de res !!! ... salut

feliu ha dit...

Esquerranós, a CiU quan governaba a Tarragona, mai, mai, va dir, visca, visca, Tarragona, nacinalista, això dona idea del vostre sectarisme, a Tarragona com a tot arreu a funcionat el missatge de la por, por a que ve el PP, que trits, governeu sobre en uns vots de la por, por, com quan el vostres interventors s'acostaven "amablement" al yayos per "ajudarlos a reomplir els sobrs i les paperetes.
Bé tindreu al poder a l'Estat espayol, tindreu de recondiur l'economia, desenvolupar l'Estatut, publicar les balances fiscals i obrar en consecuencia etc. CiU s'encarregarà de fer-ros fer el que s'ha promès.
En quansevol cas salut i sort, per a "tots/es" els catalans i catalanes.

El Sr. esquerranós de camp clar ha dit...

Feliu, com vols que digués 'Tarragona nacionalista'. El Ricomà s'hauria cabrejat molt no?
Abans d'obrir la boca, s'ha de fer un pas previ que es diu reflexió.

Visca, visca visca, Tarragona socialista!!!

11 milions de vots i 169 escons.
A Tarragona, 4 escons guanyats en part al treball del Sr. Ballesteros durant la campanya als barris de ponent.

Visca, visca visca, Tarragona socialista!!!

Anònim ha dit...

Esquerrenòs,. lo de senyor deixemo estar, clare que naltros no em dit mai, per cert perqué no ho diuen els teus socis de coalició, els enssorats esquerrenos dits republicans. El Ballesteros, pero si va com un adormit, per on va. Ponent, ja et fotran, quan la Canonja i part de Bonavista es segregui no fotreu un brot. Apa esquerranos de "campclaro lo tienes ya claro"??..

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Esquerranós, ho sento però el café l'he guanyat jo, tu et vas apostar que treuriem el pitjor resultat de la nostra història, i jo et vaig agafar el gua i et vaig dir que millorariem el resultat, i aixì ha estat, el cafè m'el deus tu a mi.

Josep (sl) ha dit...

Crec què s'ha de felicitar al PSC per la seva capacitat de capitalitzar el vot de la por al seu favor.

Crec que és hora d'aprofundir en "La casa gran del Catalanisme" un bon resultat, què permet fer ho en calma i seguir en la renovació d'idees per adaptar-se als nous reptes de futur.

L'esquerranós de Camp Clar ha dit...

Quim, en referència a ERC t'he de dir que va pactar amb CiU a la primera legislatura, aleshores ERC tenia 22 diputats, al cap de quatre anys això li va passar factura i només en va treure 1
Com volies que s'arrisquessin a un pacte ERC + CiU = CAT
El peix gran sempre acaba menjant-se el petit. Això ho va dir Darwin?

Visca, visca, visca, Tarragona socialista!!!

Visca, visca, visca, Tarragona socialista!!!

Anònim ha dit...

SEÑOR AMOROS, ME PARECE QUE SE EQUIVOCA, EL RESULTADO DE CONVERGENCIA Y UNIÓN, ES EL PEOR EN 20 AÑOS. REPASELO BIEN Y LO VERA

feliu ha dit...

pel anónim de les 04, sí en nombre de vots ha estat el pijor resultat, però pitjor als hi anat als d'ERC i als d'ICV, que son els socis dels socialistes, s'els han menjat, també es espectacular la pujada del PP, i encara més si mirem als barris de ponent, francament jo del PSC també reflexionaria. De totes formes, la bipolarització dels discursos, debats, cartells, i que eren unes Generals, feien preveura al que a passat. En quansevol cas CiU será la tercera força al Congrès i molt determinan al Senat on el PSOE (inclos psc) no té majoria, i amb la que cau i caurà penso que millor no poden estar els de CiU

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

A veure, Sr anònim de les 04, mirem vots o mirem escons?, 11 escons son més que els anteriors 10, i suposant que al final escrutat el vot dels emigrants ens quedem en 10 no baixem d'escons respecte de les darreres eleccions.
I mira al final CIU esdevindrà la força politica decisiva a Madrid, i.... ja veurem que pasarà a Catalunya, perque la patacada de ERC, malgrat que diguin el contrari, farà trontollar al tripartit.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Esquerranós, si bé el pacte de l'any 1980 CIU-ERC gairebé els va fer desapareixer com molt bé expliques, no sembla que el pacte PSC_PSOE-ERC els hi hagi anat massa bé tampoc als de ERC, potser s'hauran de replantejar el que han de fer, perque vertaderament es preocupant.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Vot útil que probablement haurà vingut d'ERC i que no volen votar al PSC per considerar-lo un partit estatal. El vot catalanista pensa que amb CIU a Madrid són més forts.

A les eleccions al Parlament, ja veruràs com ballaran aquests escons el millor ball que saben fer: ball de bastons!

L'Esquerranós de Camp Clar ha dit...

Quim, no facis les trampes de la canalla que visita el bloc del capità tarragona. Ho sento molt però el café l'he guanyat jo. Vaig apostar que treurieu el pitjor resultat de la vostra història, i em vas agafar el gua dient que millorarieu el resultat, i no ha estat així. El cafè m'el deus tu a mi.

Mira Quim:

2008 774.317 vots, 2004 829.046 vots 2000 970.421 vots 1996 1.151.633 vots 1993 1.165.783 vots1989 1.032.243 vots 1986 1.014.258vots.

Visca, visca, visca, Tarragona Socialista!!!

Anònim ha dit...

SEÑOR AMOROS, ME PARECE QUE ESTE ÚLTIMO SEÑOR LO HA DEJADO CLARO
EL RESULTADO DE CONVERGENCIA Y UNIÓN, ES EL PEOR EN 20 AÑOS. CON LOS NUMEROS QUE LE HAN ENVIADO LO PUEDE REPASAR Y VER

Artur ha dit...

Avui Tarragona pot ser socialista. Ahir va ser franquista perquè encara recordo, quan era jove, els "Franco, Franco, Franco" pintats a les façanes. Catalunya s'ha estimat més un individu que l'enganyi, que li escuri la butxaca i que la raspalli quan li convé... tal com moltes esposes submises volien i desitjaven. Probablement el control socialista-goebbelià de totes les institucions públiques fa que el ciutadà respongui als slògans col.lectivistes.

La "Catalunya-marioneta", controlada pel gran ninotaire socialista, ha seguit "fil per randa" (mai millor dit) els consells i suggeriments de l'abominable Montilla, el president que ha de copiar les dedicatòries perquè mai s'ha presentat al nivell C de català (probablement perquè no l'interessa).

Una bona part de Catalunya ha volgut que Joan Clos seguís al govern espanyol. I han fet bé. La natura és sàvia: Quantes vides s'han salvat gràcies a que Joan Clos està ficat en política i no en la medicina (era metge anestesista!!!!).

Catalunya ha volgut fer un homenatge als que van ensorrar el Carmel, i potser valia la pena, no ho sé pas.... potser era un barri lletjot!

Catalunya s'ha rendit incondicionalment als qui, gràcies a les noves normes, no els deixen circular a més de 80 pels voltants de Barcelona. Catalunya ha volgut meritar els qui ens condicionen a fer llarguíssimes cues per a entrar a la ciutat Comtal.

Catalunya fa un homenatge abnegat i constant al saurisme-mayolista. Catalunya agraeix els serveis de Carod i Puigcercós i canvia d'ídols.

Per sort, uns quants no ens hem rendit encara i hem votat per l'esforç i la llibertat. Hem resistit.

El Capità Tarragona ha dit...

Quim!

No pateixis, l'esquerranós no es presentarà mai a "la cita pel cafè". MAI!

No veus que no pot fer-ho??
No veus que no pot dir qui és per molt que digui que ho dirà io que no te cap inconvenient???

Al meu bloc jo ja l'he convidat al cafè, però total, no es presentarà.

Per un cafè de 80 cèntims d'aquests del Zapatero no passa res!

feliu ha dit...

Al menys el de CiU han tingut la dignitat de no votar, el que ha enganyat i mentit, en les balances, l'estatut, el preu de l'AVE, la negociació amb ETA, si els socialistes de catalunya estan contents allà ells, jo no soc masoquista. VISCA, VISCA, CATALUNYA SOBIRANISTA.

Roger T. ha dit...

Quim, exactament, a veure què passarà. A veure quin pas farà en Zapatero. El que no veig clar, és que si CiU és decisiva a Madrid, ho serà per a aconseguir rèdits per a Catalunya. Si CiU no està al govern de Catalunya, no podrà aplicar aquests rèdits que podria aconseguir a Madrid... Em sembla que, si ZP la necessita, CiU no té més opció que exigir, que abans que res, ZP desfagi el tripartit. Si no, què??...

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Roger: està clar que no hem de tenir presa, ja mourà fitxa Zapatero, i ja sap quines condicions li posem.
Amb el nefast resultat de ERC el tripartit ha començat a trontollar, encara que s’aprestin a dir que es mantindrà el tripartit, ERC no podrà aguantar la pressió tres anys més. ja veurem que sortirà del seu congrés extraordinari, suposo que sortirà de renegociar les bases del pacte i això Montilla no ho podrà assumir, i ben aviat hi hauran eleccions anticipades a Catalunya.
Mentre tant a Madrid doncs... ja s'ho faran, si allà ens donen la mà, no poden aquí els mateixos mossegar-la

feliu ha dit...

Quim això del trispartit deix-ho estar, que s'ho facin, al van fer una colla de perdedors amb els estripats al cap davant, allà ells, em sembla qe em de esperar allò de "cuanto peor, mejor" i si no que la societat civil es "mogui" i es manifesti amb la Julia Otero i el Serrats al capdavant.
Sr. Amoròs rectifiqui el "formatge" i posi 10 a CiU i 154 al PP, sembla que el esquerranòs de campclar li fa més por.