diumenge, 30 de març de 2008

El PSC aspira a substituir CiU en el catalanisme polític


Del president Montilla, ja poques coses em sorprenen, sembla que ja m’he acostumat a la seva manera de parlar tant característica, tan Montillesca, però hi ha coses que per molt que ho repeteixi, ni m’acostumaré ni me’l creuré, no em crec que Montilla sigui el defensor dels interessos de Catalunya, perquè no ho ha estat mai ni ho serà, en Montilla pensa més com a membre de la Executiva del PSOE que com a secretari general del PSC.
Fer-nos creure ara que el pes dels 25 diputats del PSC es faran sentir a Madrid, es una fal·làcia, perquè fins ara amb 21 no es feien sentir, tampoc ho faran ara amb 25, en tot cas el que faran aquest 25 diputats com sempre, es integrar-se plenament dintre del grup del PSOE.
Fer-nos creure ara que el PSC representa el catalanisme polític es una altra fal·làcia, perquè en Montilla sap perfectament que qui ha guanyat a Catalunya no ha estat ni ell, ni la Chacón. ni el PSC, ha guanyat el PSOE i Zapatero, entre d’altres coses per la campanya de la por, la por al PP en que van basar tota la campanya. Quant ell ha encapçalat la llista ha perdut estrepitosament.

Ara, en Montilla surt amb les declaracions de que el PSC es avui l’expressió més solida del catalanisme integrador, i que vol liderar la centralitat del catalanisme polític, en una paraula diu que el PSC aspira a substituir a CIU en el catalanisme polític. I vull recordar-li que fa un any, a les eleccions catalanes, amb ell de cap de llista, sense el paraigües del PSOE va perdre per una diferència de 11 diputats davant de la força majoritària al parlament de Catalunya que es CIU, liderada per Artur Mas.
Dona la sensació que tothom vol substituir a CIU en el catalanisme polític, i d’altres que ho han intentat s’han quedat pel camí en l’intent. Ara es el PSC i en Montilla qui ho vol intentar, això només vol dir una cosa, quant tothom vol fer el que tu fas, vol dir que tant malament no ho devies haver fet. Encara que es dificil de creure que un partit sucursalista del PSOE pugui liderar el moviment d'alliberació nacional.
CIU seguirà treballant per aquest país perquè es el nostre primordial objectiu, i qui es vulgui sumar al projecte serà ben rebut, les portes de la casa gran del catalanisme, resten obertes per a qui vulgui entrar.

Per altra banda esperem que els ciutadans segueixin confiant en CIU com a la força política que vertaderament defensa els interessos del Catalunya i dels catalans, i serà la força política que farà possible donades les circumstàncies i els nous reptes, que els catalans puguem exercir el dret a decidir el nostre futur.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

mira el blog del capita
historieta
CATALANISME


APA NOI

Cesc ha dit...

És ben curiosa la reflexió Convergent a les eleccions generals. El vot catalanista d'ERC va en massa al PSC i CiU no rasca bola d'aquest traspàs de vots, conclusió: hem de ser encara més catalanistes i apostar encara més per la sobirania. Si el PSC és tant espanyolista com dieu i s'emporta tants vots i diputats d'ERC, voleu dir que feu una lectura acertada?

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Cesc, estàs equivocat, el vot catalanista de ERC no ha anat en massa al PSOE, ha anat en massa a l’abstenció. Qui ha anat en massa al PSOE ha estat el vot de IC.
Per tant la reflexió es ben clara, la gent no creu en una ERC que va il•lusionar, amb el lema de la independència però a l’hora de la veritat rés de rés, i no acaba de confiar prou en CIU, perquè encara ens consideren prou tous en els nostres plantejaments, però CIU ha aguantat el cop, perquè segueix tenint el suport de gent que confia en el projecte seriós de CIU, i per tant estan a l’espera que siguem més valents en els nostres plantejaments.
Fes la lectura com cal Cesc, el vot Catalanista que no ha anat a CIU ha anat a parar a l’abstenció, ara més que mai hem de obrir de bat a bat les portes de la casa gran del catalanisme.
El PSC mai serà un referent catalanista CIU sí.

Anònim ha dit...

Quim: podries sumar i restar, si ho fas comprovaràs que la teva explicació no s'aguanta.

Artur ha dit...

Encertar en la diagnosi dels resultats electorals és sempre temerari. Ni tan sols els experts (n'estic tip dels experts) podran aportar evidències objectives de les seves conclusions.

El que estic segur és que el tema "independentisme" no és l'eix del debat. Probablement al PSC li interessa que es debati sobre el sexe dels àngels, és a dir, de separatisme, perquè a tal fi té el que se'n diu "constitució" i "exèrcit". Mentre es discuteix si volem ser independents, si el referèndum serà el 2014 ó el 2034, el socialisme va controlant tot el mercat i totes les institucions.

Jo recordaria que CiU és un partit central i el que vol ara el PSOE-PSC és també allò que vol el PP, però presentat de forma maquillada: volen que el catalanisme es dilueixi. Com pot ser catalanista el PSC amb el Joan Ferran en llocs preferents? Montilla pensa el mateix que pensa en Ferran, però es mantindrà silenciós, com sempre.

Montilla vol "valencianitzar" Catalunya amb un estil diferent: ells són conscients de que molts catalans han votat al PSC per obligació moral, per a estalviar l'entrada del PP (argument ben pobre....) i ara han de "recomfortar" aquests nous votants.

Catalunya torturada i segueix votant al seu botxí perquè li havien dit que l'altre botxí és encara pitjor (i tristament, s'ho ha cregut).

On és l'esperit crític de Catalunya? Probablement Duran l'ha inocolut perquè ens haurem de tragar al Bono amb l'aquiescència de CiU. El catalanisme del PSC aplaudeix fervorosament l'arribada de Bono però ningú els hi diu res. És normal. Això és el socialisme: puc expoliar, puc torturar, puc delinquir, però com que sóc d'esquerres i bo, cap problema.

Estem cansats de deixar "portes obertes" a la negociació, i això no vol dir ser independentistes o voler el separatisme. Jo parlo de separatisme perquè sembla ser una paraula denostada i soterrada pel políticament correcte. Jo només vull que CiU tingui dignitat. No m'agrada anar darrere sempre pidolant. Com coi ens han de respectar si som uns cagadubtes amb en Bono?

Malament. I ens estranyem de no guanyar vots....

Dani Juárez ha dit...

Hola Quim,

T'he deixat un MEME al meu blog.

Una abraçada.