dimarts, 19 de febrer de 2008

Tarragona capital cultural 2016 y Zapatero.


Si un projecte havia il·lusionat a totes les forces vives de la ciutat, i aconseguir que tots els partits polítics anessin de la ma era la candidatura de Tarragona capital cultural europea 2016, el seu punt d’inici va ser el novembre de 2004 quant el llavors regidor de Cultura Albert Vallvé, presentava formalment en roda de premsa la candidatura de Tarragona 2016.
Sabíem que la elecció no era fàcil, altres 12 ciutats de l’estat com Màlaga, Cuenca, Córdoba, Càceres, Tenerife, Segòvia, Alcalà de Henares, València, Saragossa,, Burgos, Pamplona i Múrcia també aspiren a la mateixa distinció i volen arribar a ésser seleccionades. Se suposava que fins el moment de la elecció de la ciutat candidata , el govern de l’estat actuaria amb la màxima imparcialitat possible, i en espera que fora Tarragona la ciutat escollida.

Però quina ha estat la nostra sorpresa, quan el president Zapatero es despatxa amb unes declaracions a la premsa de Còrdoba on dona el seu recolzament explícit a la ciutat cordovesa dient “Y muy especialmente apoyamos que Córdoba, como la ciudad universal que es, sea declarada Capital Cultural Europea en el año 2016”. Crec que la frase no precisa de explicació queda clara quina es la posició del president Zapatero i del govern espanyol.

Que diuen els seus companys de partit al govern de Tarragona?, a part de dir que Tarragona guanyarà amb el PSOE, a part de quedar-se impassibles, la Tinent d’alcalde Begoña Floria intenta fer-nos veure que Moncloa recolza per igual a totes les candidatures. Per lo que em torno a llegir les declaracions de Zapatero i la impressió que tinc es que apoya especialmente a Córdoba, no diu rés de les altres ciutats, i evidentment de Tarragona encara menys.
Després la Begoña Floria diu que potser hi ha hagut una mala interpretació. Mala interpretacio???, es que Zapatero parlava en Anglès o potser ho va dir en català i els periodistes no ho van entendre?.

Crec que el govern Zapatero ha demostrat un cop més la poca sensibilitat que té per Catalunya i per Tarragona en particular, ja sabem que vol dir la Catalunya optimista de la Floria i la Chacón, molt de lluir les dents, però per defensar els interessos de Catalunya no els fan servir per a rés.
Esperem una rectificació clara de Moncloa i que en Zapatero expliqui que les declaracions que va fer, van ser fruit d’un error magistral, i que recolza per igual a les 13 candidatures que aspiren a la nominació. Perquè podrà haver fet contents a la gent de Córdoba, però ha aconseguit empipar a 12 ciutats, i molt especialment a Tarragona i a tota la gent que hi ha darrera d’aquest projecte que esperem que finalment sigui una realitat.
Serveixi des de aqui el nostre suport a TARRAGONA 2016 capital cultural Europea9 comentaris:

Artur ha dit...

A Zapatero no li cal donar suport a Catalunya, ni tan sols a endolcir-nos la oïda amb frases recomfortants perquè sap perfectament que a les generals guanyen els socialistes. Potser ara entren en davallada però per a aquests casos tenim a Carod (per a alguns té el malnom de "la Morsa").

En segon lloc, a Zapatero no li convé generositats amb els catalans: pot perdre vots.

Sherlock Holmes ha dit...

Quim,
Te passo feina, tens que fer un meme musical.

Cordialment, Holmes, Sherlock Holmes.

ferran ha dit...

Si guanya Zapatero... guanya Córdova.

Si tu vas... seres mas. los que nos tomen el pelo.

Anònim ha dit...

Propongo QUE en el próximo pleno del Ayuntamiento de TARRAGONA, , una moción en la que instan al presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero a rectificar "inmediatamente" sus declaraciones en el 'Diario de Córdoba', en las que "apoyaba" la candidatura cordobesa hacia el 2016.


"es evidente que el gobierno apoya a Córdoba y que el PSC de TARRAGONA Y DE CATALUÑA, no pinta nada en el PSOE nacional, es un cero a la izquierda". Asi "el principal escollo que tiene TARRAGONA para conseguir la candidatura se llama PSOE, como lo evidencian las declaraciones de Zapatero y sus ministros

RCM

El Capità Tarragona ha dit...

Hola!

Passa't pel meu bloc que hi ha un post que potser t'interessa!

Salut!!

Oriol ha dit...

Quim, jo em pensava que com que en Ballesteros era la cara nova de Tarragona i que feia tans anys que governava CiU, etc... doncs que el tractarien una mica millor des del seu partit, però queda clar que en Zapatero, al igual que passa d'en Montilla i dels catalans, també passa olímpicament d'en Ballesteros i dels tarragonins.

Quan vinguin a fer algún míting aquí, a vuere que és el que diuen, si és que diuen alguna cosa al respecte, perquè dubto molt que en Ballesteros li repliqui alguna cosa.

feliu ha dit...

Oriol, has vist, venen, La Dentetes, el "Mudito" i el Sr. X., quina colla, i el Vallés on és, estudian on posarà el monument a la "ni partia ni doblà ?.

Waipu Joan ha dit...

aquest home l'ha pifiat de valent!

reflexions en català ha dit...

Ostres, aquesta no la sabia. Però no passa res. Aquesta gent tenen els vots assegurats.