divendres, 29 de febrer de 2008

SI TU NO VAS ELLS ES QUEDEN

Malgrat els intents de bipolaritzar la campanya electoral, malgrat fer-nos creure als ciutadans que es tracta de triar o Zapatero ó Rajoy, malgrat que com ja s’ha demostrat tant el PSOE com el PP passen olímpicament de Catalunya, amb l’incompliment de l’estatut, menys recursos econòmics, dèficits en infrastructures, intent de fer demagògia amb el castellà a les escoles, i tantes i tantes promeses que no s’han complert, i tants i tants episodis de menyspreu a Catalunya i les seves institucions,malgrat tot, els catalans aquest 9 de març podrem escollir que Catalunya sigui respectada , o que les coses segueixen com fins ara.
Per aconseguir que es respecti a Catalunya, hem de pensar en aquestes eleccions en clau catalana, hem de pensar en qui representarà millor els interessos de Catalunya, i qui farà respectar a Catalunya.
Es des de el rigor que representa la presencia dels diputats de CIU, que aconseguirem si som decisius, que de nou se’ns faci cas, però necessiten la força dels vots, tots els vots que serveixin per que CIU sigui decisiva.
Si tu no vas a votar ells es quedaran, i es quedaran a Catalunya, i es quedaran a l’estat, i el que es pitjor no podrem decidir rés, perquè els catalanistes no pintarem rés.
Si realment volem canviar les coses, perquè tal com estant no s’aguanta per enlloc, es important, es necessari , es vital el teu recolzament per a CIU.
Les dones i els homes que formem part d’aquest projecte estem convençuts que si som decisius ,Catalunya de nou avançarà, com sempre ha avançat quant CIU ha pogut determinar la política a realitzar.
De com incidirem en el nou govern de l’estat , dependrà dels resultats que es donin i de la força que puguem tenir, però per descomptat que si la força guanyadora ens necessita, per poder pactar els hi exigirem :l’íntegre desplegament de l’Estatut, la publicació de les balances fiscals, el finançament adequat per a Catalunya negociat bilateralment (donant compliment al que preveu l’Estatut i, alhora, modificar la LOFCA per tal de reconèixer la singularitat del cas català). i un seguit de pactes en matèria d’educació, pensions, infrastructures i d’altres.

Pels que diuen si CIU entrarà o no al govern amb ministres a Madrid, en Duran Lleida, ja ha explicat que no es “Ni una prioritat, ni una necessitat, ni una exigència. És una possibilitat però no l’única. El nostre únic compromís és amb Catalunya. Si el partit guanyador vol pactar amb nosaltres, hi ha unes condicions per complir, i ja en parlarem de si és possible o no. Ara, certament, si CiU participés al Govern espanyol, crec que aportaríem rigor, seriositat i sentit comú a la política, i que avançaríem en capacitat de consens i centralitat."

I respecte a l’actual govern de Catalunya "És evident que un pacte CiU-PSOE situaria el tripartit en una posició molt incòmoda" i quedaria en evidència les contradiccions i dependències de cadascú en el sí del tripartit.
per tant si tu no vas a votar ells es queden.


12 comentaris:

Cesc ha dit...

Hola Quim,

És curiós que he sentit moltes vegades que dieu de manera clara que no pactareu amb el PP i en canvi amb el PSOE jugueu amb l'ambigüetat.

Dóna una mica la impressió que feu el mateix que a les autonòmiques. Anaveu al darrera d'ERC a veure si conseguieu "camelar-vos-els" i ara feu el mateix amb el PSOE (és la sensació que doneu). A veure com us sortirà la jugada, de moment les enquestes indiquen que els nacionalistes aneu a la baixa.

Un altra cosa que no entenc. Dieu que el cara a cara ZP-Rajoy va perdre Catalunya. Per què dieu això? En un debat a les generals es parla del conjunt d'Espanya. És com si ara sortís el Javier Arenas dient que el debat el va perdre Andalusia.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Cesc, nosaltres representem a CIU, un partit nacionalista, per a nosaltres la prioritat es Catalunya, i per tant entenem que al cara cara entre Zapatero-Rajoy, Catalunya no es una prioritat, tu diràs que es perquè per damunt de Catalunya estan els interessos generals de l’estat, i jo et dic que ni per el PSOE Catalunya es una prioritat, perquè faci el que faci sempre té el vot assegurat i sempre guanya a Catalunya, ni per el PP per tot el contrari com que no guanya mai a Catalunya, la dona com impossible.
Per tant en el cara cara ZP-Rajoy va perdre Catalunya.
Si em parles de enquestes et puc dir que totes diuen que perd el PP, per tant que em diguis que els nacionalistes baixen, et puc dir que les enquestes més negatives ens donen el mateix número de diputats, per tant segons les enquestes no baixem, i gaire bé totes reflexen que anem a l’alça i podem treure entre 12 i 13 diputats. I en canvi també reflexen la baixada de ERC.
De tota manera Cesc, mai les enquestes encerten el nostre resultat, així que l’única vàlida es el dia de les eleccions amb el recompte de vots.
No li estem fen la rosca al PSOE, nosaltres estem dient que podem i volem ser decisius al govern de l’estat i que des de Catalunya volem incidir en la política de l’estat, les nostres condicions ja les hem dit, ara esperem que si ens necessiten, acceptin les condicions que posarem.
Cesc, sigues realista, sense tenir el govern de Catalunya, difícilment podríem arribar a un pacte amb el PP amb la direcció actual, i amb l’estatut recorregut al constitucional.

Cesc ha dit...

Quim, quan deixo un missatge sempre miro a veure si m'el contesten =)

Continuo pensant que no pots dir que en un debat perd Catalunya perquè d'aquesta manera estan perdent totes les comunitats autònomes. No té sentit aquest missatge en un debat de cara a les Eleccions GENERALS.

Dir-te que nosaltres en cap cas pensem retirar el recurs a l'Estatut i amb això ja sabeu al que us ateniu. Som un partit que no diu mentides. D'altra banda si continueu amb el PSOE doncs vosaltres mateixos. Continuarà prometent l'oro i el moro, continuarà somrient i Catalunya continuarà perdent. El PP no prometrem tant però cumplirem. Aquesta és la diferència.

Enquestes... No se quines mires tu però jo a les notícies i als diaris tant ERC com CiU aneu avall.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Cesc, a les enquestes que mires tu, en algunes guanya el PP?, perquè a totes les que s’han publicat perd. I CIU no baixa, com a molt es manté amb els mateixos diputats que té ara, o en puja dos, Però ja et dic que l’única enquesta vàlida es la del dia de les eleccions amb els vots emesos.
Nosaltres, cas de pactar amb el PSOE, els farem complir amb els compromisos adquirits si pactem govern. No els hi donarem un xec en blanc com han fet d’altres.
I en lo que dius del PP que compleix, cert que quant no vau tenir majoria absoluta i ens vau necessitar, vau complir amb els compromisos, també es cert que vau centrar el missatge, i això us va donar majoria absoluta a les següents, i clar llavors vau fer el que vau voler.
Jo no soc ningú per a donar consells, però el PP quan millors resultats va tenir va ésser desprès del seu pacte amb CIU . Ara aquest pacte es impossible, perquè esteu a les antípodes del que nosaltres defensem, i mentre mantingueu el recurs d’inconstitucionalitat de l’estatut de Catalunya, no cal ni que us molesteu a trucar a la porta.
Per cert un consell, si guanyés Rajoy i pacta amb els socialistes la llei electoral famosa per deixa’ns fora , no pateixis que ja tens automàticament formada una federació de partits nacionalistes i autonomistes a tot l’estat, que sense perdre la seva idiosincràsia i amb autonomia pròpia, ens presentaríem a tot l’estat i pràcticament tindríem els mateixos resultats. ( alguna cosa semblant al partit reformista d’en Roca, que es va avançar al temps, a espanya no va collar però a Catalunya CIU va obtenir 18 diputats. Els temps canvien i això ara si seria possible amb BNG, PNV, CC, Unió Mallorquina, ERC si volgués, i ja veuríem que passaria.

Cesc ha dit...

A les enquestes que et dic jo cap dóna per guanyador a Rajoy. A cas ho he dit en cap moment? Bé, n'hi ha una del setmanari Época que sí.

Per mi la millor situció ara mateix seria una victòria del PP i que governés en minoria i assolís pactes puntuals. D'aquesta manera la gent veuria com som un govern responsable i allunyat de lo que us agrada dir com és retrògada, crispador, etc. i molt possiblement l'any 2012 tornariem a tenir majoria absoluta. Nosaltres tampoc veiem factible un altra Majestic. La CiU de Mas està a anys lluny de la CiU de Pujol.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Doncs mira cesc, nosaltres el que volem es ésser decisius, i des de Catalunya poder incidir en la política de l'estat, que es justament el que no volen ni PP ni PSOE, per tant descartat un pacte amb el PP, el PSOE si guanya i ens necessita, haurà d’acceptar les nostres condicions.
I un govern en minoria del PP com tu dius, donarà molta inestabilitat a l'estat, si no sou capaços d'aconseguir una majoria estable, trontollareu i d’aquí 4 dies eleccions anticipades, o... faríeu el gran pacte PP-PSOE després d'haver-vos llençat els trastos pel cap .
Però tranquil, perquè sí que hi haurà un altre majestic, però amb uns altres convidats. CIU i serà, i segurament el PSOE també, temps al temps..
I si resulta que després de les eleccions, nosaltres no som decisius, doncs mira voldrà dir que PSOE i IU sumen suficients i governaran tots sols. el que seria molt trist per a tots. Però en tot cas haurà sigut la decisiu sobirana del poble, i ho haurem de respectar.

Oriol ha dit...

Quim,

molt bon post, és la realitat. Si la gent que se sent catalana i vol el millor per Catalunya pels propers anys ens quedem a casa i o anem el dia 9 a votar, qui surt guanyant aquí és tothom menys nosaltres els catalans. Per un costat farem que CiU no pugui ser decisiva, per a que passi i hem d'anar tots a votar, i si CiU no és decisiva Catalunya tornarà a ser trepitjada per PP i PSOE, com ja hem vist aquesta anterior legislatura i l'únic que podrem fer és pensar que hagués pogut passar si haguéssim votat a l'únic partit polític que ens garantizaven que era el que no estava lligat a ningú i que defensaria fins el final els interessos de Catalunya, Convergència i Unió.

feliu ha dit...

Cesc, hi una cosa molt clara, quan els del PP o els del PSOE (psc no existeix) es posen a parlar o arreglar Espanya, rep o perd Catalunya, com tots sabem el grans partits espanyols de dretes o d'esquerres volen cambiar la llei electoral, per eliminar el que ells en diuen "periferics". Bé si a un cos li treus la pell, es mort.

Tots em pogut constatar l'important que va ser l'aportació de CiU en governs passats, estic segur que sense ells, avui no esteriem ni a l'UE ni a la OTAN i tindriem uns governs més crispats.

No hi ha res més antidemocràtic que volguer que sigui igual, allò que no es igual.
Espanya es multinacional, multillingüista i multicultural, i això ha de tenir el seu pes politic i no diguem si amés aquets "perifèrics" resulta que son el 40% ó 45% del PIB espanyol. Que no ens volen??, bé que ho diguin. Estan a temps, si volen no cal esperar al 2014.
No entenc com ens empassem els discursos i fatxendaries d'uns Bono's, Guerra's, Ibarra's, Rajoy's, Losantos, Parga's, etc. que nomès parlen de Catalunya per atiar l'aversió cap a naltros i en canvi s'omplen la boca d'exigir solidaritat cap a regions que a vegades tenen més prestacions socials i d'infraestructures que naltros que les fem factibles.

Anònim ha dit...

Hola Quim!!!
Sóc la Yolanda Serra (Alejandro Fernández). Necessito posar-me en contacte amb tu. Siusplau, deixa'm el teu telèfon al meu blog (www.yolandaserra.com)com que hi ha moderació de missatges no es veurà. O bé truca'm.
Gràcies!!!!!
Petonet

Roger T. ha dit...

Quim, molt bon article. He fet un petit exercici de prospectiva electoral al meu bloc. I espero que CiU no es foti una patacada, perquè això podria ser bastant perjudicial per a Catalunya.

El Petit ha dit...

Quim, una pregunta. D'on les has tret les enquestes que apunten que CiU guanyarà un parell de diputats? Es que em poso nerviós perquè totes les que he vist sitúen a CiU entre 9 i 10 diputats.(El País)

Una altre matisació, crec que es un error vincular la política catalana (en aquest cas el govern de la generalitat) a Madrid. Si a Madrid som decisius doncs porem exigir més contrapartides per Catalunya i ja està, Madrid serveix per això.

Per forçar canvis a la Generalitat, els hem de fer a casa nostra. Prefereixo que estiguem a l'oposició que no pas haver fet caure el govern de la generalitat des de Madrid(diga'm tonto).

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Joel, les enquestes van sortir publicades als mitjans de comunicació, i totes excepte la de la vanguardia i el Pais ens donaben que ens manteniem igual o podiem guanyar 2 diputats més.
però no et posis nerviós, les coses aniran bé, segur, però hem de seguir treballant per evitar la bipolarització del vot PSOE_PP