divendres, 8 de febrer de 2008

Montilla referma que no farà cas del Parlament


Ens hem sentit al llarg d’aquests 4 anys de govern tripartit, que no governa qui guanya les eleccions, sinó que es el Parlament de Catalunya qui escull president. Per tant si Montilla ha estat escollit pel Parlament de Catalunya (que no pel poble),i per tant, o el que decideix el parlament val per sempre, o de lo contrari estem en un país de pandereta i pixarrí.

El Parlament de Catalunya va aprovar una moció, per canviar el traçat del AVE que el president de la Generalitat ha de respectar, i en canvi no ha mostrat el més mínim respecte cap una institució que no oblidem l’ha fet president, i ja ha declarat que no farà cas del manament del parlament de Catalunya.
Per tant el joc de majories pot fer que perdis una votació, i si avui el resultat no li ha agradat, no pot dir “ara no penso fer cas”.
En democràcia el Sr Montilla ara només té dues opcions o fer cas de l’acord majoritari del Parlament de Catalunya, o dissoldre el parlament i convocar eleccions, ja que al quedar-se en minoria no pot complir el manament del parlament. El que segur que no pot fer es passar-se aquest acord pel folro, com pretén fer, perquè això es antidemocràtic, caciquil i feixista (paraula que als socialistes els hi agrada molt aplicar als altres partits que no son ells)..

Davant d’aquesta situació ERC tindrà alguna cosa a dir, perquè formant part del govern ha votat en contra del seu propi govern, l’ha deixat en minoria, i s’ha sumat a una proposta, que haurà de mantenir fins el final, i reclamar al seu president que la porti a terme, sinó demostraran una vegada més que han tornat a fer teatre ( com ja ens tenen acostumats), només actuen de cara a la galeria perquè s’acosten eleccions i ara els hi toca fer veure que s’allunyen del PSOE, cosa que no es certa perquè viatgen de nou junts al senat amb les candidatures conjuntes de la entesa .

Després ens estranyem que la gent estigui desafectada de la política, però es que es del tot impresentable que Montilla segueixi de president de Catalunya un dia més.No es pot permetre que faci el que li doni la gana, i que aquí no passi rés, crec sincerament que algú haurà de moure fitxa, i alguna cosa haurà de canviar. Cada dia que passa amb Montilla de president es un dia perdut per Catalunya, i això tard o d’hora algú ho pagarà

16 comentaris:

Dani Juárez ha dit...

Quim ja ho estem pagant... El problema es que son uns autentics especialistes en anestesiar la societat i en vendre fum per distraure la realitat.
Si al damunt li fiques "la complicitat" de la majoria de mitjans de comunicació, dona com a resultat la Catalunya gris i anestesiada que vivim.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Dani, estic d'acord en que ja ho estem pagant, Catalunya està patint l'ensopiment a que ens ha sotmès el tripartit.
Jo però em referia que electoralment algú ho pagarà car, i sincerament crec que ERC pagarà car, el seu servilisme al PSOE.
Ens criticaven a nosaltres pel pacte amb el PP, i el pacte ERC-PSC ha estat infinitament pitjor per Catalunya.

Artur ha dit...

Existeixi moció, no moció o aprovació, això no anirà enlloc. No he seguit el tema de l'AVE però el que queda clar és que en el seu moment es van fer determinats pactes per a realitzar determinades accions. És difícil que, just abans d'acabar un projecte ferroviari, es plantegin encara "per on ha de passar". Això vol dir que les coses es fan MOLT MALAMENT. Imaginem-nos que el cirurgià que ens ha d'operar, just 10 minuts abans de començar, no sap si obrir per damunt de la panxa o pel costat dret. Que pensaríem?

Pel que dius de fer o no fer cas al Parlament jo diria que els socialistes segueixen una única premisa: l'interès de partit. Conseqüentment si el partit majoritari no és el socialista, tot s'hi val per a aconseguir la cadira del poder. Si és el socialista que guanya minoritàriament, caldrà esperonar els més alts valors democràtics per a portar a terme la victòria democràtica.

Els socialistes no busquen la societat del benestar ni tan sols el benestar de l'estat: busquen el seu benestar. Aquesta afirmació no és exclusiva del PSC perfumat sinó que aplicable a qualsevol dels partits de l'arc parlamentari.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Artur, jo no sé si es pot aturar o no , suposo que tot depèn de l’entusiasme que es posi en l’aturada del projecte.
Però per la mateixa raó el Pla hidrològic estava aprovat, en algun lloc havien iniciat el moviment de terres, i just abans de començar les obres, arriba el PSOE al poder i va retirar el pla, per tant, suposo que es podria aturar si volguessin.

Artur ha dit...

Quim,

Si s'aconsegueix, estic segur que Gaudí, des de la seva tomba, ho agrairà, i també els veïns propers al tunel.

De totes Montilla ha dit que no i ERC farà el paper de "la puta i la Ramoneta" i s'ha acabat. L'escalfor de la cadira és realment captivador i de cara a la galeria ERC sempre té el cartellet d'insurgent a la butxaca, però ràpidament l'amaga quan el "jefe capone" li toca el crustó i veuen perillar "les garrofes".

Tot el que faci Montilla té un origen, el xec en blanc que va donar-li ERC.

Xapix ha dit...

Es impresionant el que pot fer aquest president, ja que le parlament es elegit pel poble, el minim que pot fer el president de la Generalitat, es acatar el que es vota, espero que ERC no faci el teatre de sempre, i que dongui un cop a la taula, i no estiguin pensanten la cadira!!

Salutacions Quim

Josep (sl) ha dit...

No demanem miracles...

feliu ha dit...

Quim, aquest tio no es un demócrata, si ho fos, no haguès acceptat la presidencia quan CiU li guanya per 11 escons.

En un pais democràtic (inclús a Italia) quan un President perd una votació al seu Parlament per deserció d'un soci de govern l'endemà és dimiteix, aquí el Montilla a perdut dues vegades una votació al Parlament, precisament a mans del que va posar a la cadira. Ara el damunt te la barra de dir que a més no farà cas al que ha aprovat el Parlament. Però en quin pais es pensa que està aquest tio?, a la tiera de Maria Santísima o qué?. Dignitat pel Parlament i pel poble català. Fora el PSC i fora Montilla.

Hi ha evidències suficients ha dit...

Quim, m'han dit que aviat sortirà a la llum un escàndol de proporcions inimaginables, relacionat amb Solentiname, d'alguns personatges tarragonins que estan al marge de tota ètica i inimaginable en un sistema democràtic.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Que es això de Solentiname?

El Capità Tarragona ha dit...

Quim, el tema del Parlament... Poques explicacions més que les pròpies d'interes i obediència al partit espanyol que és el PSOE (no ens enganyem, no existeix cap PSC).

ja van dos vegades que els integrants del tripartit voten coses diferents...

Catalunya va com va. Surten forsts per tot arreu, se'n va la llum... Però com volem que funcioni alguna cosa si els que governen no s'entenen??

feliu ha dit...

Aquests socialistes son uns tirants, no obeixent els acords majoritaris dels Parlaments ni l'espanyol ni el català, només cal recordar: Acord de publicar les balances fiscals; Estaut de Catalunya amb finançament aaprovat; Retorn dels Papers dipositats a Salamanca; Acord de apalçar el pas de l'AVE per sota la ciutat. I així fins quan?, que els hi sembla si el poble deixa de pagar els impostos per molt que ho diguin les lleis aprovades pel Parlament?.
Fora del govern els antidemocràtes !!!.

mossèn ha dit...

jo per no fer cas ... ja no en faig ni a la meva dona ... ui, ai !!! ... sí, amor ??? ... salut

Anònim ha dit...

Quim, a veure si et puc ajudar. Segons Wikipedia: El archipi�lago de Solentiname es un grupo de islas situado en el extremo sureste del lago de Nicaragua
Salutacions

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

i? quin escàndol hi ha hagut?

Anònim ha dit...

Una pista: pregunta-li a qui encapçala aquests comentaris (ji,ji,ji)