dimecres, 6 de febrer de 2008

Maragall confessa que no votarà al PSC a les eleccions del 9 de març:


Les darreres setmanes, s’especulava si en Pasqual Maragall es presentaria a les eleccions amb el seu partit, el partit català d’Europa, però finalment ja ha anunciat que no es presenta.
En un article a la Vanguardia Maragall ha anunciat, que aquest cop no votarà a la Chacón ni al PSC a les properes eleccions del 9 de març, i anuncia que probablement votarà en blanc. Després fa un repàs de la gestió del tripartit2, on diu que no se sent satisfet, que no ho estant fent bé, i critica específicament a la titular de salut Marina Geli, perquè les visites als especialistes triguen varis mesos. (Tot sigui de pas a la Marina Geli la va anomenar el propi Maragall Consellera de Salut).

Es curiós que en poc temps, dos personalitats importants de dos partits que formen el govern de Catalunya, es desdiguin del seu partit i anunciïn públicament que no els pensen votar. No fa gaires setmanes L’ ex president del Parlament de Catalunya, històric militant i ex president de ERC Heribert Barrera anunciava que no pensava votar al seu partit en aquestes eleccions, i ara es en Pasqual Maragall, ex president de Catalunya el que anuncia que tampoc votarà al seu partit el PSC.
Alguna cosa està passant al nostre país on els propis dirigents històrics d’ambdós partits no estan a gust amb la feina feta, ni amb la imatge que estant donant, i prefereixen votar en blanc.

Mentre tant a l’estat espanyol, sembla que en lloc de parlar de perquè la economia ha sofert un revés històric, i la percepció que tenen els espanyols de que son mes pobres que abans, de perquè les dates de l’atur han arribat a les cotes més altes dels darrers anys, rècord històric d’aturats, arribant al 8.6 % amb la caiguda del sector de la construcció i del sector immobiliari. En canvi Tant PSOE com PP semblen embarcats en una subhasta, per qui dona més, uns dient que crearan 1 milió de llocs de treball i els altres dient que ells encara més, 1.5 milions de llocs de treball, total, més promeses que després no pensen complir.
Però el més trist de tot, es que ara resulta que la culpa de tots els mals, ara la tenen els bisbes. Com si no haguessin prou problemes a l'estat, que ara els hi preocupa la església.
Potser que es prenguin les coses més en serio i expliquin veritablement que pensen fer amb els problemes que té el país, i aportin solucions, com les que està plantejant en Duran Lleida, perquè potser ja es hora que es parli en serio de la immigració (no podem obrir la porta a tothom, el papeles para todos, ha resultat ésser un veritable problema, i un error).
Ja es hora també de parlar de la seguretat ciutadana, de la economia, de la mitjana empresa, de l’ensenyament(perquè estem a la cua d’Europa?, i el fracàs escolar cada cop més alt), de la salut(mancança de metges i infermeres, llargues llistes d’espera), del benestar dels ciutadans( la famosa llei de la dependència que no es pot aplicar per manca de pressupost). Del desplegament de l'estatut, la publicació de les balances fiscals, del dret a decidir, del nou model de finaçament i del concert econòmic, i tantes coses que als partits estatals semblen no preocupals.
Enfì es tracta de parlar del que vertaderament preocupa a la societat, i no del que hagin dit o no els bisbes.

15 comentaris:

feliu ha dit...

Quina llàstima que aquests dos personatjes, tan influients, al final de la seva vida política coincideixin més en els postulats de CDC que en els seus antics partits.
Maragall marxant i deixant plantats al seu partit i Barrera coincidin amb CDC amb les coses importants (salvat l'independencia inmediata).

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Feliu, al menys han vist la llum abans que sigues massa tard.
Al final acabaran donant el seu vot a CIU

L'esquerranós de Camp Clar ha dit...

Bona nit Quim, vinc a donar-li una mica de marxa al teu bloc que està adormiscat. T'has enterat que el consistori haurà de fer-se càrrec de pagar la comissaria provisional dels Mossos perquè el Nadal no va fer els deures? Una herència més de l'anterior govern local que haurem de pagar entre tots, inclosos els bisbets convergents com el capità Tarragona

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

vas una mica equivocat,el Nadal si que va fer els deures, el que passa es que els socialistes van canviar varies vegades d'ubicació la comisaria, al final ja no se sap quina es la que es va aprovar de tants cops que van canviar d'opinió.
gràcies per entraqr al meu bloc esquerranós.

Roger T. ha dit...

Volia puntualitzar que els motius d'aquests dos exdirigents són diferents. En Barrera veu que el que ERC doni suport al PSC és nefast i molt perjudicial per Catalunya a mig-llarg termini. En Maragall, amb perdó per a qui es senti ofés, és un xitxarel.lo sense ideologia, que sempre ha anat cap on bufava el vent socialista, i que ha estat fet fora dels llocs de poder i de decisió del seu partit, amb la qual cosa simplement vol venjança. Això ja va bé a Catalunya, de tota manera, ja que en Maragall, vulguis que no, té un prestigi i un ascendent en certs sectors afins al PSC, que li ha creat a base de propaganda durant decennis el propi partit que al final s'ha després d'ell. Bé, salutacions a tothom.

feliu ha dit...

A l'esquerranos de Campclar, teniu més cara que esquena, el endarreriment de la Caserna del Mossos es degut a la postura impresentable del Sabatè amb l'amen del "rielles més guapo del mon", fen que la Generalitat volguès la caserna a la zona dels quatre garrofès, en quansevol cas no es de rebut que el moduls el paguem els Tarragonins quan pertoca a la Generalitat. Dixeu d'una vegada de donar les culpes als de abans, ara goberna el PSOE i toca a ells les solucions i si volen, posar-se la medalles.

L'esquerranós de Camp Clar ha dit...

Quim, avui vull relatar la faula clàssica més famosa, la Cigala i la Formiga però actualitzada als nostres temps amb un parell de retocs amb clau d’humor i sàtira. Ho faig per a fotre'm dels que escriuen al bloc del capità Tarragona, manipulant i tergiversant la realitat de manera interessada i partidista.
Fa uns dies, Tarragona ha estat titular als diaris de tot Catalunya perquè l’Ajuntament haurà de pagar la manca de previsió i entesa de l’anterior equip de govern municipal. És a dir, els tarragonins haurem de pagar de la nostra butxaca el cost de la comissaria provisional dels Mossos, fins que estigui construïda la definitiva, perquè el Sr. Nadal els darrers anys del seu mandat se’ls passava desfullant “la margarida de la seguretat” per a decidir si la comissaria es feia a la carretera de Valls o al barri de Camp Clar. Però la broma no acaba aquí, pel que es veu, la mateixa manca de previsió també afecta a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, que també haurem de pagar la seva provisionalitat durant dos anys prop de l’hospital Joan XXIII. I no parlem de la Caserna de la Guàrdia urbana, que fa 10 anys que s’està construint i encara no s’ha ficat ni un sol totxo.
A Reus, on governen les formigues del tripartit, han sabut fer els deures i ara tenen enllestides les comissaries dels Mossos i de la Policia local. A Tarragona la cigala es pensava que les formigues reusenques eren ximples i es passava l’estiu rient, ballant i jugant.
Els darrer anys del nadalisme van ser errants i caòtics, i el primer en pagar-ne les conseqüències polítiques va ser CiU i el seu candidat, però ara, tots els tarragonins, haurem de pagar les econòmiques de la nostra butxaca. I es podrien enumerar altres despropòsits com el POUM, els 180 quilos aquells de la “maqueta preelectoral” de la façana marítima del Bofill, el nyap aquell anomenat pàrking Jaume I, amb un cost final que s’ha de multiplicar per quatre, etc, etc...
Aquesta és la veritable i trista herència del nadalisme, fruit dels pactes i maridatges entre CiU+PP a la nostra ciutat. Hem perdut “la pole” i ara, els que encara sentim alguna cosa per la nostra ciutat i els nostres barris, continuarem tossudament alçats treballant de valent per demostrar que Tarragona pot aspirar a tornar a ser un exemple de ciutat al camp i a Catalunya.

feliu ha dit...

Esquerranós, no se a que et refereixes amb el "tornar a ser ". Tarragona el que és avui dia es degut als 18 anys de CiU, amb pactes a esquerra i a dreta. Si tenim l'estació prop de Tarragona i no pasan per Tàrrega xcap a Barcelona, es pel Vilalta de CiU, si tenim una ciutat orgullosa de si mateixa, amb bona flota de bus es per CiU, si als barris hi han centres Cívis, Habitatges de PO, es pel govern de CiU, sí tenim aigua bona es per CiU, que el PSC va votar en contra del minitrasvàs, s'han fet un munt d'aparcaments municipal que els socialistes han doblat el preu i tres piscines municipàls i en quan a la caserna del Mossos, repasa la hemeroteca i veuràs qui va posar traves i fer ballar l'aigua. Es trist que en 8 mesos de govern socialista no s'hagi començat res, ni pisos, ni piscines, ni caserna, ni urbanos, ni façana marítima.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

No sé què pensar per reactivar l'economia.

Aquí no hi ha més matèria primera que l'agricultura, ja que la pesca comença a escassejar. Però tenim la PAC, que ens fa arrencar vinyes i matar vaques, i es comença a ficar amb l'olivera també en detriment de la pagesia del Camp, de Lleida i de les Terres de l'Ebre.

Cada cop hi ha menys sòl per a edificar.

El turisme ja no és el que era. I cada cop fan menys despesa.

Les empreses tanquen i se'n van a països tercermundistes perquè la mà d'obra els surt més barata i no han de pagar tants impostos. No obstant, nosaltres no permetem, ni volem, perjudicar-nos en el sentit de treue'ns drets socials.

Rebem més del que donem i ho acabem pagant...

Jo ja no sé què fer per reactivar l'economia, preferència sobre la política d'immigració o el principi d'autoritat, o qualsevol altra qüestió simbòlica.


Salutacions i solucions.

Artur ha dit...

Tenim un país de "charanga y pandereta". Això queda reflectit clarament en la nostra economia: totxo i turista de borratxera (amb perdó dels que venen a gaudir del nostre patrimoni cultural). Per a més "inri", els governs socialistes han fomentat la disbauxa, el "tot s'hi val", la insurgència i la moda "okupa". Si no, mireu com està Barcelona, ciutat governada "in aeternum" pels socialistes: és el prostíbul d'Europa, amb la Mayol d'ideòloga.

Espanya no té capacitat competitiva. Està abocada al fracàs. Els europeus, sempre amatents a defensar els seus interessos, ens esperonen a arrancar vinyes, a reduir les capacitats productives agrícoles en ares d'una "Europa del futur".

Hem perdut el nord. Gràcies a la incompetència i l'estultícia dels nostres polítics, el país fa fallida. Si parlem de Catalunya veiem que el lideratge de Pujol, d'un polític de solvència, d'un Churchill, ha esdevingut una comedieta d'aficionats, dirigida per un ex-maoista estudiós de l'estil sicilià, un capo del Llobregat.

Mals temps per Catalunya. El sentit crític del poble català ha minvat i ha minvat perquè TV3 és el NODO dels socialistes. Tanmateix hem de recordar que l'heroïcitat socialista no ve sola, té la complaença d'ERC que amb la seva incúria i niciesa ha traït l'esperit català.

Només ens queda trobar un bon marmolista per a la nostra làpida. I pensar que els germans Marx ho farien millor que el govern Montilla...

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

esquerranós de camp-clar, fins ara no m'havia adonat d'aquest comentari teu:
"Quim si són les dones del PSC d'Esplugues, són xuletes. Si són els regidors pijets de CiU de Tarragona, són fitxes. Que no et recordes quan eres regidor de juventut, sempre en feies servir de "fitxes" perquè et ficaves nerviós i vermellot com un pebrot i t'oblidaves de les coses. Jo prefereixo les "xuletes" de la Chacón que les fitxes del Quim, Of course!!"
Es nota que no em vas seguir massa, perquè no vaig utilitzar mai ni fitxes, ni papers, ni xuletes, sempre parlava i parlo improvitzant, no sé si em posava vermell, perquè no em veia la meva cara, però et puc asegurar que no oblidava les coses.
ets un mentider descarat, tothom que em coneix sap perfectament que mai porto papers a la ma.

apa siau,.

joliu ha dit...

Quim, valenta la resposta a l'esquerranós de Camp-clar, un altre hauria eliminat el missatge com si sentís ploure. Valoro la teva actitud.

Per cert, he fet post sobre els túnels de Montblanc. En sabeu alguna cosa més?

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Joliu, mai he moderat el comentaris des de que vaig obrir el meu bloc ,ni he eliminat cap i no ho penso fer ara, tothom pot expressar el que vulgui lliurement, l’esquerranós ha mentit descaradament i ell ho sap per tant jo també tinc plena llibertat per contestar el que sincerament crec que es el correcte.
tinc la meva consciència molt tranquil•la i puc anar amb la cara ben alta. No em fa por el que puguin dir, perquè rés tinc que amagar.
En altres blocs tots de la òrbita socialista, ens acostumen a posar a caldo, a mentir descaradament, i ni tan sols et deixen la possibilitat ni de contestar ni de fer comentaris.
després diuen que ells son molt democràtics i que els sectaris som nosaltres.

Waipu Joan ha dit...

increïble noi...

La abuela fuma ha dit...

Quim acabo de llegir la resposta que m'has fet. T'has passat company, jo no menteixo