dimecres, 13 de febrer de 2008

Mai més qui perdi governarà


En un dinar amb les entitats, Artur Mas, ha dit que si CiU és imprescindible a Madrid “farem que a Catalunya mai més pugui governar la llista que perdi les eleccions, farem que governi la més votada” ja que entén que aquesta és una mesura imprescindible per a la regeneració democràtica i per retornar a la ciutadania la confiança en la classe política. Fets com aquest són exemple de la “regressió democràtica” que viu el país i que no només provoca desencís entre els catalans sinó que suposa una “pèrdua de confiança en els polítics i en les institucions”. Una manca de confiança de la qual ha posat un altre exemple de plena actualitat: “no pot ser que mentre el Parlament, que és l’expressió de la voluntat del poble, demani una moratòria per a la construcció del túnel del TGV a Barcelona, el mateix dia el sr. Montilla i el seu govern, diguin que el túnel no s’aturarà”. “El govern té l’obligació de defensar el que diu el Parlament”

Amb aquestes declaracions de l’ Artur Mas , es referma el que les persones de CIU defensem, i que es tracta de respectar els resultats electorals, respectar al guanyador de les eleccions., no pot ser que qui guanya les eleccions no estigui al govern, perquè llavors el que s’aconsegueix es que els ciutadans se sentin manipulats.
Ja hem entès que al parlament de Catalunya, governa qui aconsegueix sumar majoria, però no pot ser que a la llista majoritària no se li permeti sumar majoria, per una conxorxa de les forces perdedores per arraconar-la, I que tot i ésser el grup majoritari al Parlament, resti a l’oposició.

Això no pot tornar a passar mai més, com tampoc pot passar que el Sr Montilla i el seu govern, no facin cas del manament del propi Parlament de Catalunya, perquè si permetem això, estem permeten que les nostres institucions siguin febles, i estem permeten que la expressió de la voluntat popular, sigui ridiculitzada i anul·lada.

Ja es hora de dir prou, ja n’hi ha prou de tenir un govern que es passa pel folro les nostres institucions, Ni Catalunya ni els catalans ens podem permetre tenir aquest govern ni un dia més.
En qualsevol país democràtic, quant un govern es queda en minoria i perd una votació amb la diferència en que ho va fer, no li queda més remei que dimitir i convocar eleccions, o buscar un canvi de govern amb una altra majoria, però al nostre país això no es així, aquí no passa rés, ni dimiteix, ni convoca eleccions ni rés de rés, aquí, encara el president es permet el luxe de desafiar al propi Parlament de Catalunya.

Per això es important que CIU sigui decisiva a Madrid, perquè només sent forts i tenint poder de decisió podrem fer canviar les coses el proper 9 de març. Els catalanistes no es podem quedar a casa, hem de sumar molts, un per un, els vots per Catalunya, perquè tornem a ser un país normal, on el guanyador exerceixi el seu dret a governar, on es respectin les institucions i on la normalitat democràtica sigui l’ habitual, que hagi llibertat de premsa i els periodistes puguin expressar la seva opinió sense por a ésser represaliats ni amenaçats com està passant actualment.

Vull acabar aquest post desitjant una ràpida recuperació de la seriosa intervenció quirúrgica, amb l’ extirpació d’un tumor pulmonar al que ha estat sotmès en Josep Anton Duran i Lleida, cap de Llista per CIU a les properes eleccions del 9 de Març, i que ben aviat es pugui tornar a reincorporar a les seves tasques al capdavant dels diputats i diputades que formaran part del grup parlamentari de CIU al congrés.

A partir del 9 de març, moltes coses poden canviar. I a Catalunya ens respectaran. Depèn de tots que ho aconseguim.18 comentaris:

El Capità Tarragona ha dit...

QUIM!!

Espero i dessitjo que sigui veritat!

Després sempre parlen de la desafecció de la gent per la política i, com no, la culpa es de CiU!!

Inclús l'altre dia un anònim em va dir que jo també tenia culpa de la desafecció dels joves! (i jo què sóc?)

Espero que, si això passa, es presentin les 4 forces polítiques existens, CiU, PP, Ciutadans i Tripartit.

a veure si deixen d'enganyar a la gent i, d'una vega per totes, vsn junts, així sabrem que vol la gent, CiU o Tripartit.

Salutacions Quim

PD: estic amb tu, dessitjo que el Duran es recuperi aviat.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Albert, el tripartit ja van junts, al senat es diuen la entesa de la esquerra, i van junts PSC-PSOE-ERC-ICV.
Jo estic segur que la gent ja ha obert els ulls, i ara tenen on comparar, els governs de CIU o els governs dels tripartit i segur que votaran a conciencia, només cal mirar qui tenim de president i qui ha fet posible que ho sigui, per tant la elecció es fàcil, si no vols tripartit, vota CIU

El Capità Tarragona ha dit...

i per quan la foto dels candidats al senat del l'entesa de l'esquerra?

PErquè no fa un únic cartell PSOE, ERC i ICV??????

com a ecologistes que són els verds hi haurien d'estar d'acord, menys cartells, menys arbres talats! no??

PROU D'ENGANYAR!! Si van junts, van junts.

Això ho fan per poder tenir grup i no haver d'anar a parar al grup mixt... en fi. Tot plegat, una vergoyna.

Josep (sl) ha dit...

De forma encoberta van junts al congrés i de forma descarada al senat.

Anònim ha dit...

El Montilla, diu que el govern de Madrid no pot condicionar el govern tripartit.

El que oblida el sr. Montilla, es que ell no respecta la voluntad del catalans, el PSC no va obtenir més escons que CiU, en canvi governa ell, per voluntad del Parlament, en hi hem de conformar perqué així es el nostre sistema, peró aixó queda anul·lat, quan aquest mateix Parlament aprova una moció contra el govern i a damunt diu que no respectarà el que ha aprovat el Parlament. Actua llavors com un tirà.
I perqué passa tot això?. llisa i clarament perqué ell l'han fet president en contra de la votació democràtica del poble que és la màxima sobirania.

reflexions en català (marc) ha dit...

Què me'n dieu d'un pacte PSOE-CiU que inclogui el Govern de Catalunya per a CiU i el suport de CiU al govern de ZP?

Gerard Castells ha dit...

no dic que CiU no pugui governar la generalitat pròximament, és l'alternança democràtica, però Mas no serà mai president, aneu preparant l'Oriol Pujol perquè té més opcions.

La meva familia convergent està flipant amb les declaracions del Mas. El substitut de Pujol hagués hagut de ser Collel

Gerard Castells ha dit...

Per cert Quim,

CiU va plantejar les últimes autonòmiques com un o CiU o Tripartit, i ara les esteu plantejant igual. Fa un any vau repetir fins la sacietat que ereu la única alternativa al Tripartit i ara dieu el mateix: que si ensp resentem junts al senat que perquè no ens presentem junts i ens fusionem amb el PSOE, llavors si en la vostra imaginació som una sola força pol´tica i en la vostra realitat ho veieu així el PSOE_ERC_ICV suma 20 diputats més que CiU...des de la vostra perspectiva, si sou la única alternativa al tripartit i teniu 20 diputats menys, què prefereix la gent?

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Gerard la teva teoria falla en una cosa, malgrat que voslatres us ajunteu, s'heu presentat per separat, per tant els escons son els que el poble va donar, i CIU va guanyar amb 11 escons de diferencia al PSOE de Montilla, es evident que la suma de PSOE_ERC_ICV dona mes escons que CIU, però es podrien fer altres sumes com CIU-PSC, o CIU_ERC, que haguessin sigut més democràtiques perque el partit guanyador seria al govern i no com ara que tres perdedors es junten per fotre al guanyador.

Gerard Castells ha dit...

Quim,

el problema és que aquest debat, que ja'lheu repetit, que ja li heu tret tot el suc, fora dels vostres militants, no interessa a ningú més, ni als vostres propis votants, i molt menys als dels altres partits.

Sobre el que dius de la meva teoria: no falla peruqè si retallés alguns posts dels vostres blocs en tots es diu el mateix (per cert, no cal pagar-li tants diners al Madí per acabar dient aquests eslògans que qualsevol seria capaç de redactar). A tot arreu dieun que ens presentem junts, que el tripartit ja estava lligat. Ostres Quim, només cal veure el DVD i allí ens presenteu com un totum revolutum i vosaltres com la única alternativa dient que cada vot a CiU evitava un tripartit, doncs la suma del tripartit és molt superior a la vostra.

Us ho dic amb sinceritat, deixeu de dir lo de mai més el perdedor governarà perquè no interessa a ningú. Això només us serveix a vosaltres pel dia 10 de març justificar determinades accions i poder dir "nosaltres som coherents". No és un missatge electoral, sino postelectoral.

Dani Juárez ha dit...

Quim, si tot fos normal la gent ha de parlar fort el dia 9 de març.

Però tu saps que en política en hores tot pot canviar...Ara, dit això, crec que CIU serà decissiva.

Respecte a la por d'alguns als pactes, es normal que la tinguin, ja que ells han pactat i pactaran amb qui faci falta per elimininar del mapa a CIU.. Tristement per a ells no ho han aconseguit... ni ho aconseguiran.

En aquesta vida el que tu fas desprès sempre et torna a tu per partida doble... sino temps al temps.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Gerard, si vosaltres haguessiu dit que farieu president a Montilla,abans de les eleccions, la gent no us hagués votat i ho sabeu. cert que nosaltres vam dir per activa i per passiva que o CIU o tripartit, però la gent no es va creure que vosaltres ho féssiu i ho vau fer.
i estic segur que tard o d'hora ho pagareu car, mirà podeu tancar els ulls i aqui no passa rés, potser tant de parlar i vosaltres es foteu l'hostia el 9 de març i nosaltres no som decisius com esperem ser. Però penseu que la gent està farta del Montilla i el tripartit, i si tú no tens aquesta sensació llavors es que no xafes el carrer, surt i pregunta.
I Gerard la sensació es que el tripartit s'acaba.Potser un cop sabut els resultats del 9 de març, es podria plantejar una moció de censura a Montilla i que ERC li donés suport, al menys vosaltres salvarieu els mobles, perque la vostra hòstia el 9 de març pot ser sonada.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Dani estic completament d'acord amb tu.
Hi han uns pactes que no han respectat la decisió popular, i que per dues vegades han arraconat a CIU a l'oposició, i estic segur que això els hi pasarà factura.
una abraçada dani,

Gerard Castells ha dit...

Quim, parles de futurologia,

parlant de futurologia: Si el PP guanya les eleccions pactareu amb ells o us abstindreu perquè puguin tenir la investidura. Pactareu amb el PP si guanya?

Respon a una pregutna fàcil

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

No gerard, no pactarem amb el PP si guanya.
Ja sé que a tu t'agradaria que ho fessim, però no ho farem, nosaltres hem aprés dels nostres errors, ni han que no aprenen i repeteixen tripartit 2 cops. Enfì ja veurem que passa, però... tant el Montilla com el carod estan molt molt nerviosos, perque saben que alguna cosa es mourà el 9 de març

Gerard Castells ha dit...

Quim,

si no te fa res, me guardaré la última resposta on dius que mai pactareu amb el PP, per si es donés el cas

Artur ha dit...

El llenguatge sovint és un parany: "digues si pactaràs mai amb el PP". El PP esdevé el costat fosc, la malignitat. Aquesta premisa moral errònia condiciona un debat estèril. "Digues que mai més pactaràs amb Montilla, el president que creu que TV3 i Catràdio són la crosta nacionalista".

Quina diferència hi ha? Cap, però pels d'ERC el PP els és el papus ideal, l'excusa perfecta quan no tens res a dir ni a oferir a una societat catalana ja traïda i menyspreada.

Si jo fos simpatitzant d'ERC em preocuparia, francament, per tenir un dirigent que va ser condemnat per cremar caixers. Una cosa és tenir un lluitador per Catalunya com va ser Pujol i que en va patir les conseqüències en ple franquisme. L'altra és haver estat condemnat per brètol i delinqüent en plena democràcia.

Josep (sl) ha dit...

Crec què el tripartit en privat deu estar resant perquè guany el PP i tingui raó d'existir.