diumenge, 17 de febrer de 2008

Els dirigents del tripartit es posen nerviosos


A 4 dies de començar la campanya electoral, una cosa si queda clara, perfí, Tothom ja sap que votar al PSOE-PSC, ERC o ICV es el mateix vot. Les forces tripartites han sumat esforços i aquest cap de setmana tots tres partits han dirigit les seves critiques a CIU, perquè veuen perillar el seu govern i el seu pacte . Saben que alguna cosa pot passar el 9 de març i ara coincideixen a dir que no es pot decidir a Madrid el govern de Catalunya, així hem sentit a la Chacon que a més d’ensenyar la seva blanca dentadura arreu de Catalunya, l’únic que sap fer es despotricar contra CIU, ens ha sorprès amb aquestes declaracions “el govern de la Generalitat no passa per la Moncloa, i adverteix que els pactes post-electorals no faran que CiU entri a la Generalitat
Per altra banda l’inclit Joan Ridao cap de llista per ERC també surt amb unes declaracions com” "Sento vergonya com a catalanista que algú que es denomina nacionalista supediti el govern de Catalunya a alguna cosa que es decideixi a Madrid, però també sento vergonya com a demòcrata, en veure que algú vol guanyar en els despatxos allò que li han negat les urnes", ha dit Ridao.

Tant la Chacon com en Montilla, darrerament estant molt nerviosos, i de debò no sé perquè, ZP ha dit que no pactarà govern amb CIU ( ja veurem amb qui formarà govern).Però clar ja sabem que les promeses de ZP son paper mullat, i ni ells mateixos se’l creuen.

I el sr Ridao s’ha quedat a gust, cada cop que obre la boca es per atacar a CIU, no hi ha una sola declaració pública que no ataqui a CIU, i ja comencem a tenir els nassos una mica inflats d’aquest personatge tan hipòcrita, que es capaç de dir que no es pot guanyar als despatxos allò que han negat les urnes,?? SR Ridao les urnes van donar guanyadora a CIU amb 11 escons de diferencia amb la segona força que va ésser el PSC, i més del doble de diputats que vostès sr Ridao. Es el tripartit2 qui es va gestar als despatxos, contra els desitjos de la decisió popular. I en Mas té tot el dret a demanar el que per justícia li han pres per dos vegades, en dos pactes ignominiosos, que esta abocant a Catalunya al pedregam.

Molt nerviosos estan els del tripartit, veuen que les seves cadires trontollen, perquè ara la gent ja té clar que tenen que fer si volen acabar amb aquest govern tripartit. El proper 9 de març Catalunya serà respectada, perquè sra Chacón Madrid no decidirà la política catalana, serà des de la força de CIU si es decisiva qui supeditarà la política espanyola a la de Catalunya, i no a l’inrevés, no volgeu confondre a la gent, perquè tothom té molt clar això, si CIU es decisiva, serà el començament de la Fi del tripartit, i això a can tripartit ho saben i per això els hi tremolen les cames, i estan nerviosos, molt nerviosos.

I si per un casual, el dia 9 de març, CIU no es decisiva, tranquils, davant de la davallada que irremeiablement patirà ERC,( segons diuen totes les enquestes), Potser prendran nota i se’n adonaran que la gent no vol que ERC hagi fet a Montilla president i potser llavors afavoriran una altra majoria.La majoria natural que les urnes van donar, una majoria nacionalista.

8 comentaris:

Gerard Castells ha dit...

Hola Quim, sóc el Gerard d'ERC, el partit de les cadires, els van fer president al Montilla.

Si CiU no suma més vots que PSOE, ERC i IU junts a Catalunya dimitaran Mas i Duran?

Per cert, dir que ERC baixarà a les eleccions no és cap anàlisi extraordinari, ja t'ho dic ara que baixarà, els resultats del 2004 és ben be impossible que els repetim, la situació de crispació política cap a ERC no és igual i el 2004 vam ser el vot de càstig al PP.

Home, i lo de la majoria nacionalista depen de com se miri, les urnes van donar moltes combinacions: CII-ERC, ERC-PP-PSC, ERC-C's-CiU, ICV-PP-CiU...

Avui Mas ha dit textualment que mai qui tingui més vots no governarà. Què passa si s'empatés en escons i un opté més vots que l'altre, o CiU té un diputat més i el PSC té un vot més.


Ai ai...quan és fan les lleis s'ha de fer també un reglament que les desenvolupi

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Gerard, no dic que baixeu, dic que us fotareu l'hostia, si aconsegui formar grup parlamentari ja serà massa.
I mira, tard o d'hora reaccionareu perquè sino tornareu de nou a l'oposicio dura i pura.
Nosaltres estem a l'oposició, però hem guanyat sempre a les eleccions de Catalunya, vosaltres esteu al govern i no heu guanyat mai!!!, aneu al tanto, potser no tornareu mai més a governar.

Artur ha dit...

ERC ha trobat gust al poder. En moments de degressiva tendència rescaten del congelador allò que anomenen independència, procurant no posar damunt la taula paraules com "catalanisme" i plats similars, no fos cas que alguns possibles votants els assimilessin a CiU.

Qualsevol totalitarisme ha tingut sempre una estratègia: culpar de tots els mals un determinat enemic: els jueus, els USA, el capitalisme burgès, etc... De fa temps que l'explicació de tots els mals radica en els 23 anys de CiU, que acaba essent el papus electoral.

ERC s'ha venut, per no dir sodomitzat, a la voluntat del PSC (el senyor de Mordor) que té la intenció de diluir, eliminar i destruir qualsevol espurna de catalanitat. Els seus espies i traidors, tal com el Ridao, treballen sense parar. En els focs del Turó del Destí de Catalunya, és a dir, la Generalitat, s'està fraguant l'anell de poder que sotmetrà els catalans, el tercer tripartit.

Disculpeu el símil cinematogràfic. ERC només sap que parlar de contes de fades, com el de la independència. El dia a dia és malviure de la caritat del PSC: alguna conselleria, les dietes i desplaçaments i tota la retribució que pot rebre un traidor de Roma.

feliu ha dit...

Quim , ERC es responsable històric d'haver partit en dos parts irreconciables el catalanisme polític, a més amb l'agreujant de pretendre eliminar politicament al seu posible aliat natural, precisament alian-se a Catalunya, amb l'enemic politic natural, el PSC-PSOE i amés en una època en que els catalanistes del psc com Maragall, Serra, Obiols, etc han desaperegut a mans del socialisme motillesc i del "baix llogregat".
per sort el de CiU no heu desaparegut, es més, a vegades seu possat en camisa d'onze varas, com els acords Mas Zapatero, que ni el "cejas" ha complert.
Penso que primer es el pais, pero sense un partit català fort i que pensi amb el pais no es pot fer res.
Retrobeu la mirada cap en dins, prou de pedagogies, a Madrid a cobrar i a tronar com abans millor i ja que en han dit tant que sou materialistes i només penseu en valtros (o en Catalunya) doncs feu-ho d'una vegada, em remou la panxa quan l'altra dia sentia que a Andalusia i a Extremadura la comunitat paga el canvi de sexe quan reben diners d'altres comunitats, que ni tant sols tenen prou hospitals o facultatius i al damunt tenen el PER que es una mamella esteril.
Quin, encara que crec que Kosovo, serà una font de conflictes, per les etnies i les religions, penso que aquí "tocaria" fer un viatjet a EEUU, i donat que el "cejas" encara espera una trucadeta dels EEUU, podriem preguntar-lis, ellò de "que hay de lo mio". Que aquí es diu que el govern no es decideix a la Moncloa, i tant , !! es decideix a Whassington !!

Roger T. ha dit...

Quim, sí que sembla que estan nerviosos, els socialistes i els del tripartit en general. Això és molt bona senyal. Estic molt d'acord amb la teva anàlisi. Hi afegiria que tot catalanista concient hauria de votar CiU en les properes espanyoles, és el més beneficiós per a Catalunya. El meu raonament: http://magradaparlar.blogspot.com/2008/02/votem-massivament-ciu-i-enfonsarem-el.html

Només voldria afegir, que l'estil que imprimeix a les campanyes de CiU en David Madí, és totalment innecessari i fora de lloc. Li falta subtilesa i és, crec, poc eficaç. Ara, que potser, tal i com estan les coses, amb tot dominat pel PSC, potser cal una estratègia de comunicació política una mica "destroyer". Bé, salutacions.

Oriol ha dit...

Quim, al principi va ser la Chacón farà un parell de mesos que anava dient que els catalans teníem la clau per fer un govern recolzant l'amic de Catalunya en ZP o l'enemic de Catalunya en Rajoy. Ara, això ja no s'hi val ja que és el propi ZP qui va dient que no pactarà amb CiU. La veritat és que no s'aclaren ni ells, estan tan concentrats en fer campanya a tot espanya que s'obliden de Catalunya, fent-nos creure que governant ells Catalunya guanya, i vist el que em vist, espero que no enganyin a massa gent.

Josep (sl) ha dit...

Ho he tret de la Fundació Catalunya Oberta. Però en vista de les opinions expressades. On fiqui socialista podries llegir tripartita.

Democràcia Socialista

...Durant les dues darreres legislatures els dirigents socialistes s’han fet farts de defensar els seus governs de perdedors amb l’argument que aquestes són les regles del joc i que cal respectar les decisions del Parlament de Catalunya... El que no s’hi val és exigir que s’acatin les resolucions del Parlament quan et van a favor i passar-se-les per l’arc de triomf quan et van en contra.
El dirigent socialista italià Bettino Craxi ha passat a la història per haver dit, a resultes d’un periodista que li pregunta què era el socialisme, “socialisme és tot allò que fan els socialistes”. Els socialistes catalans encara han anat més enllà i actuen sota el lema “democràcia és tot allò que afavoreix als socialistes”.

Josep (sl) ha dit...

La nostra feina és votar massivament i empènyer a tothom qui podem i fer el millor resultat possible.
Llavors mirem com es queixen.