dijous, 3 de gener de 2008

El PP ofereix un gran pacte al PSOE en contra de CiU


Sembla que un cop més s’acompleixen les previsions que en el seu moment va fer CIU, i que com tantes vegades el temps ens acaba donant la raó.
Abans de les eleccions al Parlament de Catalunya vam dir que si el tripartit sumava, el tornarien a repetir guanyés qui guanyés i que ERC faria president a Montilla i així va estar.
Fa uns dies vam dir que si guanyava el PP oferiria un pacte de estat al PSOE, per evitar que CIU sigui decisiva., i per reformar la llei electoral, per anular la representació de les forces nacionalistes a les eleccions generals de l’estat.
Així ho confirmen les declaracions d’en Daniel Sirera, president del PP de Catalunya, on manifesta que “no es possible que un grup polític, que representa només a una part d’un territori, pugui condicionar la política de tot el país, per tant s’ha de reformar la llei electoral perquè la representació política sigui més equilibrada”.
Per tant s’acompleix les previsions fetes per CIU, que es vol pactar una llei electoral, que deixaria fora als partits nacionalistes, per tal de fer callar les seves veus.,
Aquesta suposada “representació més equilibrada” del PP voldrà dir que tant PNB, ERC, BNG, i CC, que no arribarien al 3 % de la representació total del estat, es quedarien sense representació parlamentaria, es a dir no obtindrien cap diputat, i la única representació nacionalista seria CIU, que aconseguiria arribar al 3 % però la seva representació seria de tants sol 1 diputat. “Aquesta representació més equilibrada” donaria per contra uns 25 diputats a IU, que seria la força política més beneficiada, amb aquesta nova llei electoral.

Aquest anunci, va justament en contra de la postulació que fa CIU, que vol ésser decisiva a Madrid, perquè malgrat que al PP no li agradi, la realitat de l’estat es la que es, i les forces nacionalistes tenen la seva representació al seu territori, que evidentment han d’estar representades a les corts generals, perquè un estat que s’anomena plural, ha de ser vertaderament plural. I amb l’anunci que ha fet el PP de canviar la llei electoral l’únic que aconseguirà es que a Catalunya el PP obtingui encara més rebuig.
En Rajoy no fa gaire postulava que “ la constitución ni se toca”, ara en canvi, es postula per una reforma de la” constitución” per anar clarament en contra dels partits nacionalistes.

De sempre CIU ha estat lleial amb el partit guanyador de les eleccions, i cada vegada que hem estat decisius, hem afavorit la governabilitat del estat, sempre evidentment en clau catalana, per aconseguir millores per Catalunya, però que a la llarga ha beneficiat també a tot l’estat
Ens acusen ara que CIU ha radicalitzat el seu missatge, i que no es pot deixar la governabilitat de estat en mans dels partits nacionalistes.
Ara amb aquest anunci ens diuen clarament que no ens volen, per tant es ara quan més que mai hem de ésser més decisius que mai, i perquè puguem exercir el nostre dret a decidir.
Som els catalans els que decidirem on volem arribar, i si ens interessa participar d’un projecte que aposta clarament per fer callar la nostra veu.

9 comentaris:

El Capità Tarragona ha dit...

Hola Quim, no havia sentit les declaracions del Sirera, un radical al més pur estil Acebes que han col·locat a Catalunya desde Madrid.

Postures com la seva només crea més nacionalisme i independentisme, i és normal, quan sents parlar gent amb idees com la d'aquest paio t'entra una ràbia per dins que... aaaargh!! CRIDARIES!!

La veritat és que el nacionalistes espanyols tenen molta por al projecte GALEUSCAT, tu pensa en el poder que tindrien els partits nacionalistes catalans, gallecs i bascos tots junts en bloc, espanta, no? doncs imaginat a ells.

JO confio en que d'aqui 3 anys el tripartit no sumarà i, cas que ho faci, ERC no pacti amb ells, seria completament incongruent. El 2007 ha servit per deixar clar que el PSC no defensa els interessos de Catalunya, sino els del PSOE.

En fi, Quim, només ens queda seguir lluitant per una mica més de llibertat i perque tots els radicals acabin extinguits.

Salut i feina

mossèn ha dit...

Òndia, el sr. Sirera sembla més jove i tot !!! ... com coi s'ho farà per aferrar l'adhesiu sense mirar ??? ... ah, vale !!! ... no hi queia, clar ... con Rajoy es posible !!! ... salut

Josep (sl) ha dit...

Qui tampoc queda gens curt és el defensor del pueblo Enrique Mújica. Que sugèria el mateix.

feliu ha dit...

Quim. no sé d'aqué es queixent, quan CiU va apoyar tant al PSOE com al PP, varen ser uns anys de millora economica per a tothom, varem entrar a Europa, a la Zona Euro, reduir el paro, rebaixar la inflacció, etc. no sé perqué els hi fem tanta nosa. Serà perque volem fer-so ells sols. Es pensen que espanya (pobreta) son ells i la resta simples "paganos". Bé que intentin fer-nos callar, crec que s'emportaran una sorpresa, a Altafulla, hi ha un escut amb la frase " segons la guerra així el fusell".

Cesc ha dit...

Aquest tema és bastant complicat.

Si un partit representa un grup d'espanyols siguin del territori que siguin té tot el dret a participar en igualtat de condicions que els grans partits. Ara bé, com s'enten que un partit que no creu en Espanya ni en la Constitució sigui decisiu a l'hora de governar l'Estat? No trobes que és paradoxal?

ERC decisiva pel govern de l'Estat? Però si ells el que volen precisament és marxar d'aquest Estat!

Ara bé, jo prefereixo un pacte PP+CiU (el qual la història ha demostrat que funciona) que donar més poder a Izquierda Unida per a que faci sempre president al candidat socialista.

Hurtis ha dit...

Quim,

Jo crec que al PP hi ha gent que opina pacte amb CiU o pacte amb PSoe.

Jo vull un govern del PP sense pactes estables -cesions- als nacionalistes -no estimeu Espanya- i que faci reformes económiques i endureixi les penes contra els dolents de la societat. El pacte puntual amb el PSoe també el veig, però... a canvi de que marxi ZP i els seus i es renovi el partit. No és fàcil la cosa, però... després de març podrem parlar millor de tot això. Jo no oblido l´acte antidemocràtic del Tinell, però... menys m´esperava que CiU fes un altre acte antidemocràtic signant l´animadversió al PP davant un notari. Fastigós.

Josep (sl) ha dit...

En aquestes eleccions tan el PP com el PSOE semblen estar entestats a fer una competició per veure qui és més nacionalista dels dos.

Tondo Rotondo ha dit...

Aquesta foto és de debò un un photoshop...?

Josep (sl) ha dit...

el PSC diu PP=CiU. Una de les moltes diferències és què mentré un popular arranca aquest adhesiu com aquest en una foto. Un convergent en una foto similar l'enganxa.