dissabte, 26 de gener de 2008

El 9 de Març exerceix el teu dret a votar, no et quedis a casa


Sovint ens preguntem, perquè la ciutadania està tant desencantada amb els polítics, perquè cada cop acudeix menys gent a votar, i perquè cada vegada l’abstenció va guanyant terreny.
Els anàlisis que es fan, reflexa que els polítics estem allunyats del que vertaderament preocupa als ciutadans, molt sovint parlem de temes que considerem d’alta política, però que als ciutadans els interessa ben poc, ,i en canvi els preocupa més, el poder arribar a final de més , el poder passejar tranquil per seu barri, tenir una feina estable, i veure créixer tranquils als seus fills. i per tant la política els deixa gairebé indiferents.

Per altra banda, als ciutadans els hi preocupa ben poc on han nascut els seus representants polítics, i si treballen o viuen al territori, el que volen es que siguin uns bons gestors, que els solucionin els veritables problemes que els afecten, i que intentin millorar al màxim el seu territori.
Tampoc entenen maniobres estranyes postelectorals, que deixin al partit guanyador a l’oposició, desvirtuant així la decisió popular manifestada lliurement a les urnes.
No s’entén la facilitat en fer falses promeses, i l’adquisició de compromisos que mai es compliran, i que l’únic que suscita al personal , es a veure qui promet més , perquè segur que complirà menys.
Totes les forces polítiques han manifestat la preocupació envers la poca participació dels ciutadans en les conteses electorals, però cap partit ha intentat posar solucions per lluitar contra l’abstenció.
Aquesta abstenció només es podrà combatre si som capaços de tornar a il·lusionar als ciutadans, de fer entendre que passant d’anar a votar, uns altres decidiran per ells, i que una de les avantatges de la democràcia es precisament el dret a exercir lliurement el nostre vot. No es bo per la democràcia que no exercim aquest dret, perquè després no hi ha temps per lamentar-se, perquè vot que no es posa, vot que no conta, i del nostre vot pot dependre decidir una majoria.

Queden gaire bé 1 mes i quinze dies perquè es celebrin eleccions generals, i els partits polítics hauran de saber il·lusionar als ciutadans perquè acudeixin a votar el proper 9 de març.
Nosaltres des de CIU, volem que els nostres vots siguin decisius, que no es quedi cap vot a casa per culpa d’aquest desencís de la política ,o aquesta desafecció vers els partits polítics en general, Ajudants amb el teu vot a poder aconseguir-ho.Si us plau, no et quedis a casa.

15 comentaris:

Àlex ha dit...

La abstenció és cada cop més elevada i això perjudica cada cop més, perque tot i que cadascú és lliure d'anar a votar o no, cada cop és menys la gent que decideix qui ha de manar i això no pot ser bo. Tota iniciativa que incentivi l'anar a votar em sembla perfecte.

Cesc ha dit...

Economia, immigració descontrolada i seguretat. Problemes que afecten a la gent i des del Parlament només es parlava de l'Estatut. El desencant està totalment justificat.

Anònim ha dit...

i per això poseu, al davant, un que no el volien a Barcelona?

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

anònim, això de que no el volien a Barcelona ho dius tu, mirat el seu curriculum al congrés dels diputats, i veuràs que els hi dona 50 voltes a qualsevol dels altres que es presenten per Tarragona.
Ara resulta que tothom menys els militants de CDC, saben tot el que passa al nostre partit?, voleu que començi jo a dir bulos del que es cou als altres partits?, dir falsetats no costa gaire saps?.
Que ens expliquin els diputats de l'entesa el que han fey aquests 4 anys, que donaven suport al govern i a les comarques de tarragona no ens han beneficiat per rés!!!

mossèn ha dit...

votar ??? ... bé, si és amb la Sabrina ... ok !!! ... salut

Gerard Castells ha dit...

Hola quim,

jo també crec que la gent ha de votar, però la democràcia no consisteix només en això, hi ha molta gent de corrents llibertaris que no voten però políticament són molt actius: un exemple tota la campanya en contra del servei militar dels anys 80 ve dels moviments antisistema: llibertaris, esquerra abertzale i independentisme català. Votar és una forma de lluita però no la única.

Jo crec que encara que el PP guanyi les eleccions si no té majoria i el PSOE ofereix bones condicions per Catalunya (sigui amb un pacte amb ciU o ERC), no se l'ha d'investir president a Rajoy.

Jo no crec en lo de votar PSOE perquè no guanyi PP, però crec que CiU s'equivoca traslladant el que succeix a Catalunya a un possible escenari polític a Espanya. Si el PP guanya però no suma i en Zapatero ofereix més, per què ha de ser president Rajoy?

Us penseu que el vostre electorat entendrà que feu president a Rajoy perquè ha guanyat les eleccions amb l'argument de "és que a Catalunya el partit més votat no governa i això és molt anitdemocràtic, per tant a Espanya deixarem governar al PP"

No sé com ho justificareu davant el vostre electorat, però sobretot davant l'electorat d'ERC que voleu atraure

Tampoc no crec que si guanya el PSOE i us necessita, es trenqui el tripartit, El PSC ja va demostrar independència quan el Mas va anar a "negociar" a Madrid el govern de Catalunya i el seu Estatut.

A Montilla ja li van posar pressió fa un any i mig per pactar amb CiU la Generalitat i no va fer cas a Zapatero, per què ara hauria de ser diferent.

A CiU també li convè més un govern del PSOE que del PP. Un govern del PP amb el suport de CiU seria una bocada d'oxigen pel tripartit, ja podeu anar dient que el Majestic va ser un bon pacte, no seré jo qui ho haurà d'explicar. De totes formes amb un PSOE fora de la Mocloa no voldran desetabilitatzar el PSC perquè governaran la CA més important de l'Estat i amb un PSOE a l'oposició qualsevol pacte que aneu a negociar a Madrid per la Generalitat serà en va. Me deien que quan hi van haver les corredisses després de l'1-N i es va parlar d'un pacte CiU- PSC, les bases socialistes casi que fan un motí.

Gerard Castells ha dit...

Per cert, en els útlims dos anys ERC no ha votat els pressupostos de Zapatero.

Gràcies a ERC i ICV avui no tenim Pla hidrològic nacional, al Ebre ho saben.

El Capità Tarragona ha dit...

Gerard, tu i tots els joves que viuen a Catalunya i a Espanya hauriem d'estar agraïts a CiU i en concret a Carles Campuzano ja que, gracies a ell, nosaltres no fem, ni hem fet, ni farem la MILI.

S'ha d'anar a Votar, és clau pel nostre país, i més en aquestes generals.

Insistiu i insistiu en que pactarem amb el PP tot i que haguem dit en diverses ocasions per activa i per passiva que no ho farem!!

Això només te un nom, i és ENGANY. Seguireu utilitzant aquest discurs per intentar fer creure a l'electorat això.

Nosaltres no farem com vosaltres que heu fet PRESIDENT DE LA GENERALITAT A JOSÉ MONTILLA, i no farem President del Govern espanyol a Rajoy.

Salutacions

feliu ha dit...

! Al voto, Al rico voto, vote, vote a 400€ el voto, venga que se acaba a 400€, si pierdo yo, pierdes tú, ale al voto, y apoyaré al que me vote en las urnas.... !

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Mira Gerard, de la mateixa manera que els de ERC ens heu criticat i seguireu criticant el pacte que en el seu dia va fer CIU amb el PP, nosaltres també tenim dret a criticar el pacte de ERC amb el PSOE, amb la diferencia que quant CIU va pactar amb el PP, tothom va saber quin fruit es va obtenir d’aquest pacte, en canvi del pacte de ERC amb el PSOE ningú sap quin benefici ha obtingut Catalunya.
La vostra estratègia es dir que votar CIU es votar PP, i sabeu que no es cert, i esteu mentint descaradament. Per la mateixa raó d’ésser podríem dir que votar ERC es votar al PSOE i a Montilla.
Mira Gerard, els vots nacionalistes son els que son, vosaltres es vau fer grans a expenses de CIU, i ho sabeu, per això exploteu al màxim el tema de CIU= PP, perquè no tornin aquests vots de nou a CIU, però mira noi, ara la gent ja sap que ha representat CIU quant ha governat i quan ha estat decisiva, i també coneix el que ha representat el tripartit.
I es evident que la ciutadania decidirà que es millor per Catalunya, si una ERC sotmesa totalment al PSOE, o una CIU que està en la equidistància ( mira per on, ara us molesta que CIU estigui equidistant del PSOE i del PP, l’altre dia en Ridao deia que ens definíssim, quant durant molt de temps ERC ha jugat el paper d’ésser equidistant, ves quina ironia...)
I estigues tranquil, no pactarem amb el PP (quant vam anar al notari ens vau criticar,ara no hem anat i no ens creieu) fem el que fem sempre serà mal vist per vosaltres.

Josep (sl) ha dit...

S'ha dir que Entesa, si hi ha votat a favor al senat, llavors si Heu votat els pressupostos penúltim any. Clar no és la única forma de representació però és la única que decideix és la delegada pel ciutadans amb el seu vot.

De fet si no fos per CiU encarà hauries fet la mili.
m'encanta aquesta argumentació teva.

"Us penseu que el vostre electorat entendrà que feu president a Rajoy perquè ha guanyat les eleccions amb l'argument de "és que a Catalunya el partit més votat no governa i això és molt anitdemocràtic, per tant a Espanya deixarem governar al PP"

Home no crec que donem cap suport a Rajoy, en cap cas a causa de la oposició i la campanya electoral què esta fent.

I el vostre electorat entén què és podria tornar a fer president al candidat menys votat a canvi de res.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Per cert Gerard, nosaltres ja us hem estès la ma varies vegades, i hem fet gestos d'apropament a ERC i ens heu donat amb la porta als nassos, No sé que passarà el proper 9 de març, però igual aquesta porta ja no la podreu obrir, perquè haurem canviat el pany.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Mira Gerard, de la mateixa manera que els de ERC ens heu criticat i seguireu criticant el pacte que en el seu dia va fer CIU amb el PP, nosaltres també tenim dret a criticar el pacte de ERC amb el PSOE, amb la diferencia que quant CIU va pactar amb el PP, tothom va saber quin fruit es va obtenir d’aquest pacte, en canvi del pacte de ERC amb el PSOE ningú sap quin benefici ha obtingut Catalunya.
La vostra estratègia es dir que votar CIU es votar PP, i sabeu que no es cert, i esteu mentint descaradament. Per la mateixa raó d’ésser podríem dir que votar ERC es votar al PSOE i a Montilla.
Mira Gerard, els vots nacionalistes son els que son, vosaltres es vau fer grans a expenses de CIU, i ho sabeu, per això exploteu al màxim el tema de CIU= PP, perquè no tornin aquests vots de nou a CIU, però mira noi, ara la gent ja sap que ha representat CIU quant ha governat i quan ha estat decisiva, i també coneix el que ha representat el tripartit.
I es evident que la ciutadania decidirà que es millor per Catalunya, si una ERC sotmesa totalment al PSOE, o una CIU que està en la equidistància ( mira per on, ara us molesta que CIU estigui equidistant del PSOE i del PP, l’altre dia en Ridao deia que ens definíssim, quant durant molt de temps ERC ha jugat el paper d’ésser equidistant, ves quina ironia...)

Gerard Castells ha dit...

Bé, doncs si el pany es canvia es canvia, no passa res, en la política el que avui sembla improbable demà és dogma de fe.

No descobriu la sopa d'all dient que explicar pactes costa molt, mai un pacte serà al gust de tots els votants, si haguessim pactat amb CiU també haguessim perdut vots i desagradat a molta gent, són les coses de triar, qualsevol tria, descarta les altres. Crec de forma bastant sincera, sense partidisme que encara que guanyi Zapatitos no farà que canviï el govern d'entesa a Catalunya, per molt que l'aneu a concretar a Madrid, si no va funcionar amb el Dragon Khan del primer tripartit, no crec que ara hagi de ser diferent.

Una altra cosa, no crec ERC ni CiU truquin a la porta de ningú, les negociacions són com les parelles, avui truqwues tu i demà jo.

Quim, jo vinc d'una familia convergent que durant 20 anys han votat a CiU, alguns fins i tot el 77. Són nadalistes i pujolistes, i no votaran a CiU, no perquè el nen sigui d'ERC, si no perquè flipen amb les declaracions contradient el que havien dit la nit abans ells mateixos i matitzant el matís. no sé si votaran ERC, suposo que sí, però no serà perquè jo els hagi adoctrinat fins el moment.

Albert,

Campuzano no va fer el món en 7 dies. te recordo que a principis dels 90 hi havia milers d'objectors de consciència i centenars d'insubmissos a les presons. Sense un rebuig social generalitzat als segments joves de la mili i amb un sistema i una pressió que feia trontollar la societat i conscienciar-la, mai s'hagués abolit la mili, Campuzano ho va proposar, i és d'agrair, però és com dir que va ser gràcies al rei que avui tenim democràcia i oblidar la lluita anterior.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Gerard, no pretenia que tu votessis CIU, esta ben clar que això et suposaria la expulsió automàtica de ERC.
Tal com bé dius quant tries company de viatge, la decisió la pren un mateix i al fer-ho pot perdre altres amics pel camí. Vosaltres heu triat, i la vostra elecció ha estat clara. Haureu d’explicar molt bé la tria que heu fet, perquè vertaderament molts dels que us van votar no ho han entès encara.
La teva família dius que flippen amb els canvis de opinió de CIU d’un dia cap a l’altre, mira em pensava que em parlaves de ERC, que un dia diu independència i un altre diu pluja fina, un dia diu que es equidistant, i a l’altre surt en Ridao i no ens deixa ésser equidistant a nosaltres, i en lloc d’explicar el que fareu, només us preocupeu de dir que farem nosaltres, i que pactarem amb el PP.
Mira Gerard, potser tu estàs molt còmode amb el Montilla de president, però jo no ho estic gens i com jo, crec que bastants més. I estic segur que això es notarà, vosaltres ho notareu, perquè les vostres propies enquestes que teniu us donen 5-6 diputats i a nosaltres 11-12,, i son les vostres enquestes, per tant estic segur que vosaltres encara podeu baixar més ( en tot cas mai pujareu, sinó que us toca baixar), i nosaltres pujarem.
I t’asseguro Gerard que si nosaltres som decisius, es notarà, vaja si es notarà. I el govern de Catalunya canviarà.