dimarts, 29 de gener de 2008

Bono rebutja el català si és president del Congrés


Algú tenia algun dubta de la sensibilitat que tant el PSOE com el PP tenen per les diferents llengües de l’estat?, ambdós partits tenen la mateixa sensibilitat, i aquesta es simplement la del menyspreu total cap a les llengües autòctones.
Tant per uns com pels altres, això de l’estat plural que tant propugnen no es més que música celestial, que sona molt bé, però en el que no hi creuen, ni creuran mai.
En José Bono, al menys ha tingut la valentia de dir el que pensa (ell i la majoria de barons del PSOE, que callen per qüestió electoral), es a dir ha deixat clar que al congrés l’única llengua oficial es el castellà (espanyol , que diuen ells).
La veritat es que fora bó per la democràcia i les llibertats, que al congrés tothom es pogués expressar en qualsevol de les llengües oficials de l’estat, , lamento però, que en Tardà que tenia l’oportunitat de poder-ho canviar, es dediqués tota la legislatura ,a muntar autèntics números de teatre de cara a la galeria, però sense cap resultat pràctic, ja que no van ésser capaços des de ERC de fer valer el seu recolzament al govern del PSOE, per canviar el reglament d’us del congrés .

Si això s’uneix a les declaracions d’en Rajoy de voler imposar més hores de castellà a les escoles catalanes. Ens dona com a resultat que, amb la recuperació per la política de l’estat de personatges com en Bono, futur president del congrés, tant al PSOE com al PP, Catalunya i els catalans els importem ben poc. En el cas del PP ho puc entendre, perquè d’ençà que hi ha democràcia no han estat capaços de guanyar mai a Catalunya, i per tant massa simpatia per Catalunya no poden tenir, però per part del PSOE?, han guanyat totes i cadascuna de les eleccions generals que s’han celebrat des de fa 30 anys, i en lloc d’estar agraïts, ens responen una vegada més amb menyspreu.

Tant de bo els catalans siguin capaços de donar-se compta que el millor per Catalunya es donar recolzament als partits de casa nostra, i qui millor pot defensar els interessos del nostre país es sense cap tipus de dubte CIU.22 comentaris:

Gerard Castells ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Gerard Castells ha dit...

"lamento però, que en Tardà que tenia l’oportunitat de poder-ho canviar, es dediqués tota la legislatura ,a muntar autèntics números de teatre de cara a la galeria, però sense cap resultat pràctic, ja que no van ésser capaços des de ERC de fer valer el seu recolzament al govern del PSOE, per canviar el reglament d’us del congrés "

Volia posar entrecomillat el que has escrit per si era un error. Pots dir que hem muntat numerets, però els diputats d'ERC han estat els primers i únics en intentar parlar en català al Congrés. Mai cap diputat de cap partit català ho ha intentat, mai tampoc en cap dels governs a qui CiU ha donat suport s'ha plantejat la qüestió. No hem d'oblidar que el PSOE ha tingut el suport de dos partits catalans aquesta legislatura, i els dos són partits on militem els dos.

Si el que fan els diputats d'ERC al Congrés és muntar el numeret, com qulifiques la foto que es van voler fer les JNC amb una estelada al Senat amb Badia i els ho van prohibir? També va ser un numeret?. Per què no dius que enlloc de fer fotos "numeretistiques" es dediquen a pactar amb el PSOE que es parli en català al Congrés?

Per cert, que consti que al principi no me volia llegir l'article perquè Bono no m'interessa gens, però sabia que no podries evitar la tentació de anomenar ERC. Saps quin és el problema d'aquests tipus de manifestacions, que quan els de CiU les feu, hi ha un mecanisme mental al votant que diu "i tú què has fet abans? Mira qui parla!"

Sense acritud

Gerard Castells ha dit...

Per evitar suspicàcies: he eliminat el primer post per manca de signes de puntuació que liaven el text...també vull corregir tentació, per temptació.

En l'altre post afirmes que si governeu amb el PSOE, el govern de Catalunya canviarà: per curiositat: on negociareu el govern de Catalunya al Parlament de Catalunya o a Madrid, la Moncloa? Negociareu el futur govern de la Generalitat amb el PSOE directament? o presentareu una moció de censura a Montilla al Parlament autonòmic (que no nacional) per recaptar suport?

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Gerard, a veure per on començo? Tens raó no m’he pogut estar de parlar de ERC com no es pot estar en Ridao, en Carod i Puigcercós de parlar de CIU cada cop que obren la boca.
I Si en Tardà va muntar numerets, perquè podíeu haver aprofitat l’avinentesa per canviar el reglament del congrés i no ho vau fer. Només anàveu de cara a la galeria perquè sortia a totes les teles i us quedava molt mediàtic,
No comparis amb la foto de la JNC que era una foto de record d’ells i que un individu del senat la volia interceptar.
Nosaltres es cert, que no vam anar a parlar en català, però vam aconseguir
el traspàs de la gestió dels ports, el desplegament dels mossos d’esquadra, millorar el finançament. Vosaltres rés de rés, ni tan sols el poder parlar en català al congrés. Com diuen en castella “mucho ruido pero pocas nueces”.Anomenam tres coses que els de ERC heu aconseguit per Catalunya amb el vostre suport a ZP, digam només 3 ( no seràs capaç de dir-me cap). la diferència amb CIU quant va ésser decisiva es que tothom sabia que aconseguiem per Catalunya a canvi del nostre suport.
Lo del canvi del govern. Es farà a Catalunya, seran els propis diputats del parlament de Catalunya que cercaran una altra majoria, no pateixis, que quant es faci ja te’n assabentares. Ah i el Montilla si tant t’agrada ja t’el pots quedar tot per a tu, per cert té data de caducitat saps?
Ja veig que a can PSC i ERC esteu una mica nerviosos perquè CIU pogui ésser decisiva, mira ja veurem que pasarà, potser no passa rés o potser si, qui ho sap?, però t'aseguro que nosaltres estem disfrutant molt veient com esteu de nerviosos!!!. I si no pregunta al teu partit pels resultats de les enquestes que heu fet!!!.
apa gerard sense acritut, si treieu 5 diputats ja podeu donar gràcies. Es el minim per poder fer grup parlamentari propi.

mossèn ha dit...

ara més que mai ... independència ja !!! ... contractem a l'asterix i l'obelix per la lluita, per la defensa de la nostra identitat ... i que portin la poció, clar ... salut

Gerard Castells ha dit...

1. S'ha aturat el Pla hidrològic nacional

Gerard Castells ha dit...

2. Le retorn de part dels papers de Salamanca

Gerard Castells ha dit...

3. EL traspàs de costes.

Gerard Castells ha dit...

Sobre la millora del finançament què te va semblare el paper de l'Homs en tot això?

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

home gerard, l'aturada del pla hidrologic, no es mèrit vostre, era una promesa electoral del PSOE, es una mica fort quie l'adjudiquis a ERC. els papers de salamanca mira t'ho acepto, pero nen, saps que es el traspàs de costes que heu gestionat?, tenim les competencies en el lloguer dels xirinquitos, les hamaques i els patinets de les platjes. Molt bona negociació, això es un bon traspás de costes!!!.
En tot cas només m'has anomenat dos
reconeix que heu fet un paper ben pobre aquests 4 anys!!!
De tota manera gràcies per contestar, perque estaba convençut que no contestaries

Anònim ha dit...

Bé, quim,
qualsevol cosa que digui no serà valorada i serà utilitzada en contra nostra: diga'm tres motius perquè t'he de respondre?

Gerard

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Gerard, perquè t'enfades?, es que només valen els arguments per criticar a CIU?, sempre ens critiqueu que em pactat amb el PP, que no hem fet això, que allò altre ho vam fer malament, i quan nosaltres fem palès les vostres mancances llavors et rebotes i em dius que qualsevol cosa que diguis no serà valorada. Gerard, intentava rebatre els teus arguments, de la mateixa manera que tu em deuries de rebatre els meus. Els resultats estan a la vista no m'invento rés, he dit alguna cosa que no fos certa?, t'he faltat al respecte?, de totes maneres, ets molt lliure de no contestar, entenc que quant una cosa no es pot defensar, més val estar callat oi?.
Fes una cosa, fixat cada cop que en Ridao fa declaracions , no hi ha dia que no aprofiti per carregar contra CIU, després ens dius que som nosaltres qui comencem.
Teniu la mania de que vosaltres aneu de víctimes, i no us doneu compta que ja fa 4 anys que teniu responsabilitats de govern, i per tant d’alguna cosa haureu d’ésser responsables no? Ja no val dir que tota la culpa es de CIU.Potser que canvieu la lletra de la cançó, perquè aquesta ja esta passada de moda

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Perdona Gerard, em deixava els tres motius pel que m’has de respondre, et donaré 4 de motius:

1.- perquè la democràcia es basa en la llibertat d’expressar cadascú les seves idees, inclòs des de la discrepància, podem no estar d’acord, però això no vol dir que no podem expressar la nostra opinió de manera civilitzada i amb respecte l’un per l’altre.

2.- perquè si estàs convençut dels teus arguments, els pots confrontar amb els meus, i potser a lo millor podem acostar posicions, o no...

3.- Perquè encara que no t’ho sembli et considero amic meu, virtual si vols, però et tinc respecte i m’agrada que facis comentaris al meu bloc, perquè a més a més crec que els nostres ideals no estan pas tan allunyats, malgrat que moltes vegades la nostra militàncies política potser no ens deixa veure una mica més enllà de l’horitzó.
4.- Em portaria una terrible desil•lusió si no em responguessis ( perquè entre d’altres coses crec que t’estàs morint de ganes de fer-ho oi? Jejejejje)

reflexions en català ha dit...

Doncs Bono, ja ho sabíem. Que el bombin. I que bombin a qui doni suport a la seva proclamació com a president de l’Spanish Congress.

feliu ha dit...

Gerard, el que cal fer es canviar el reglament i no montar numerets.
ERC va donnar suport a ZP a canvi de res, encara m'en recordo del ridicul d'en Ridao corrent al registre.
Al menys haguesiu fet complir el retorn del "papers" i atmpoc deixar d'invadir els competencies amb la llei de la Dependencia i la de l'Habitatge. No importa on es facin els acords (valtros als feu a la platje en traje de bany), el que importa son els acords i per Catalunya. De totes maneres potser al Majestic o el Tinell son dos noms que volem seguin recordats, Gerard quin prefereixes?.

Gerard Castells ha dit...

Abans que res, i veient que els debats pol´tics són més un combat de boxa que no un intercanvi d'idees (a vegades ocurrències), recordar-te Quim que no has aconseguit convéncer a algú si l'has reduït al silenci.

Considero que els deabats que mantenim són estèrils, tan perquè fora dels militants dels partits polítics no interessa a ningú. Ja no es tracta de fer propostes, si no de ridiculitzar el rival, aniquilar-lo i fotre-li el tret de gràcia. Però vaja es veu que és això el que els grans asseosrs dels partits polítics (molt ben remunerats) diuen que és el que hem de fer.

No vull contestar-te perquè le que estem mantenint no és un debat, és un debat de salsa rosa del "i tú més" Aquests debats, i totes les idees que s'hi extreuen no les hem creat nosaltres, sorgeixen dels argumentaris que tan el teu partit com el meu ens fan arribar per les eleccions. Com s'entén si no que les teves idees siguin exactament iguals les de tots els militants de CiU i les meves siguin també molt semblants a les de tots els d'ERC.

Els argumentaris que després nosaltres adaptem als nostres blogs s'han fet en despatxos on hi ha gent que té la informació, ens la mastega i ens l'entrega segons creu oportú.

Realment creus que val la pena que jo te contesti sobre uns temes que si no hagés rebut per argumentaris dificilment sabria. Alhora, tu me llençaràs totes les dades dels teus argumentaris que t'han fet arribar.

Si jo te dic, el Tinell és millor pacte que el Majestic (tot i que no són pactes comparables) me diràs argumentàriament un munt de dades que jo les interpretaré i agafaré per on vulgui. Si tu me dius que vau aconseguir 800, jo te diré que perquè no en vau aconsegur 801.

Jo te dic que hem tornat part dels papers de salamanca, tu me diràs que no ho heu fet amb tots i jo te diré que hem fet més que valtros.

Tu me diràs que el majestic és un bon pacte, jo te diré que el tripartit és millor i que vau apctar amb el PP i tu me diràs que és pel bé de Catalunya
Jo te diré que hem aconseguit el traspàs en costes ¡, tu me diràs que tindrem xiringuiteros funcionaris i jo te diré que és millor costes quetenir competències en artesania.

És per això que considero aquests debats inútils, no aporten res i és temps que podríem passar convencent a gent que ens podria votar.

Vaja, no sé si t'he contestat, però a dia d'avui CiU i ERC competim pel mateix espai electoral i estem molt resentits l'un amb l'altra, crec que és molt més interessant determinats debats amb les joventuts del PP, perquè com que ja sabem que no ens trepitjem l'electorat realment hi ha intercanvi d'idees i exposició moderada. CiU i ERC competim, per tant aquest debat del i tu més es repetirà eternament, fins el dia en què potser pactem, llavors la ERC que ara critiqueu tindrà totes les virtuts del món i més Carod serà un gran estadista i els defectes d'ERC seran les meravelles. I els de Ciu direm que pactar am ciU és le més meravell´so que ens ha passat mai i que avacem cap a la independència

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Gerard, amb la mà al cor, si vols em contestes:
1.- tu, com a militant d’ERC, et sents satisfet d’haver triat a Montilla president de Catalunya?.
2.- Si estigués en les teves mans, que preferiries un pacte PSC-ERC o un pacte CIU-ERC?.
3.- Consideres que les forces catalanistes haurien d’anar juntes, o ets del parer que ERC hauria d’aspirar a aconseguir l’espai electoral de CIU i per tant desitges la desaparició de CIU?.

Entenc perfectament que després de la experiència de l’any 1980 on ERC va donar suport a Jordi Pujol, i va entrar a un govern tripartit CIU-ERC- UCD, i que després van significar dos majories absolutes de CIU, i la pràctica desaparició de ERC, no volguéssiu repetir experiència, i al 2003 haguéssiu triat en Maragall, però després de la trista experiència del tripartit1, tornar a repetir ... no sé, potser l’electorat no us ho perdonarà.. o sí.
Gerard, no sé si el que fem tu i jo es debatre, o dir qui es mes maco dels dos partits, en tot cas, coincideixes amb mi que representem el mateix espai electoral, i ja t’he dit més d’un cop que el vot catalanista es el que es, i que quant CIU puja ERC baixa, i a l’inrevés.
Enfì seria una llàstima que no em fessis més comentaris al bloc, perquè sempre m’agrada contestar-te, encara que a vegades t’emprenyes una mica.

Josep (sl) ha dit...

No oblidem la situació en la que ens trobem avui què mentre en ZP anunciava més 5000m€ en inversió de rodalies a Madrid. A Catalunya i havien incidències i la inversió promesa aquesta tarda és -1000m€ de la què és calcula necessària per Catalunya (6000m€) i no inclou la construcció de més xarxa.

Gerard Castells ha dit...

Vaja,

es veu que tota la reflexió i rotllo que foto abans no l'has entès i seguim mirant el dit quan ens senyalen la lluna. Me preguntes:

1.- tu, com a militant d’ERC, et sents satisfet d’haver triat a Montilla president de Catalunya?

El meu candidat és qualsevol d'ERC, però com això és tirar pilotes fora, te diré que preferixo a Montilla de president de la Generalitat abans que a Mas, considero que hi haurà moltissima gent millor per ser president de la Generalitat. Però el Mas sí que no m'agrada gent, no per semblar un bon president ni per semblar una persona preparada vol dir que siguis una persona apte per un lloc. Ser president de la Generalitat requereix quelcom més que una persona de perfil baix que té Montilla, però també una persona millor que Mas. Reconec que a mi Mas no m'agrada ni em transmet confiança, però les sensacions només serveixen per lligar a la nit i a vegades ni això. No m'agrada Mas perquè no sé quin projecte té per Catalunya, i perquè quan vols acontentar a tothom acabes no acontentant a ningú. No m'agrada CiU, perquè no m'agrada Unió i perquè crec que CDC té la suficient força política com perquè un partit tan minoritari com UDC no el condicioni tant (com a exemple un botó amb Tarragona: quants militants té Unió a Tarragona i com us van tocar els...a les munucipals). A mi no m'agrada cap dels dos, però dir que no m'agrada Montilla només vol dir això, no m'agrada Montilla.


2.- Si estigués en les teves mans, que preferiries un pacte PSC-ERC o un pacte CIU-ERC?.

Jo a dira d'avui, prefereixo un pacte PSC-ERC-ICV, perquè no veig cap a on vol anar CiU. No estic en contra d'un pacte amb CiU, però per fer què? També crec que Catalunya necessitava un canvi d'aires i que es fes política diferent i amb una altra vessant. Dir quin pacte preferiria és futurologia, amb quin programa? Per fer què? No es tracta només de dir te dono lo mateix que el PSC. Potser després no es cumpleix ni la meitat del que diu el pacte, però si no hi ha un full de ruta mínim ja no val la pena posar-s'hi. N oes tracta d'un qui dies passa anys empen. Dius que ERC no vol pactar amb CiU perquè tenim por que se'ns mengeu. No sé si això serà veritat, però suposo que és tan legítim com que CiU no vulgui pactar amb el PP per por de pedre vots, encara que el PP oferís un pacte millor per catalunya que el PSOE.


3.- Consideres que les forces catalanistes haurien d’anar juntes, o ets del parer que ERC hauria d’aspirar a aconseguir l’espai electoral de CIU i per tant desitges la desaparició de CIU?.

Una cosa és la política de partits on és legítim que un partit desitji esgarrapar-li a un altre el màxim de vots possibles, seria de rucs si no fos així. Què hi ha de dolent en què CiU esperi que ERC desapareixi per captar els seus 21 diputats? O al revés? És una acusació tan estèril com acusar al PSC de voler prendre vots a ICV fent polítiques d'esquerra.

Jo aspiro a la desaparició de CiU, però també del PSC i d'ICV i poder aglutinar tots els vots (no se malinterpreti, és una exageració). No aspira CiU de Tarragona a que ERC desapareixi del mapa per tenir els seus dos regidors? La desaparició d'ICV de Tarragona han anat a parar al PSC. La desaparició de UCD i CDS va fer créixer CiU i AP. Que ERC guanyi un diputat comporta que un altre el perdi, no hi ha més llana. Si ERC aspira aspira a treure 35 diputats el 2011 o CiU 70 d'on sortiran? Dels que perdin els altres, per créixer un ha de mimvar. És així de senzill

Valtros no espereu "robar" un parell de diputats a ERC i PSC i PP a les pròximes autonòmiques? Si no és així com preteneu créixer?

Fora d'aquesta aritmètica partidista hi ha problemes estructurals o més importants on els tres partits d'àmbit català haurien d'anar a una, per`oaixò són coses diferents. Un d'aquests és l'Estatut, altres podrien ser la política lingüiística, immigració, infraestructures i un Pla B econòmic. Però són coses diferents i dos plantejaments diferents

Cesc ha dit...

Els convergents en certa manera sou realment desconcertants. Si el PSOE menteix i diu el que els convergents voleu sentir i després no fa res de res, els autèntics anticatalans som el PP. El PP sempre amb la veritat per davant i direm amb el que no estem d'acord, però mai fem servir Catalunya prenent-vos el pèl. Pel PSOE el catalanisme és una careta que es posarà quan li convé i quan no la trepitjarà i això al PP no ho fem. Solbes anuncia que no publicarà les balances fiscals i Pizarro diu que no tindria cap problema per publicar-les. Com està la situació? Duran diu que PP és pitjor que PSOE i en Gominal a l'acte d'inauguració de la JNC de Riudoms va dir que CiU no pactarà amb el PP, encanvi del PSOE no va dir res. Permeteu-me una metàfora: CiU és com un nen petit, prefereix com a pare al PSOE que li diu que li comprarà moltes joguines i tot és alegria i al final res de res i el PP és com el pare amb molt menys sentit de l'humor que li diu que no li comprarà res i al final li compra el que ha demanat o un producte similar.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Gerard, gràcies per haver sigut sincer i haver-me contestat.
Cesc tens raó en que el PP va de cara, si diu que sí es que si, No com el PSOE, que diu que si, i després es NO.
En canvi quan el PP diu que no, no enganya, d’entrada es NO, però es pot negociar.

Anònim ha dit...

!así me gusta, que la derecha se entienda!