dimecres, 12 de desembre de 2007

La pèrdua de 670 milions de € i la demagògia socialista.


Han sortit moltes veus per part dels socialistes, per criticar i pràcticament ajusticiar a CIU per haver mantingut un veto parcial als pressupostos de l 'estat que a la llarga ha ocasionat amb els vots de EA, CC, PP, ERC i CIU que sumaven 137 senadors, que es deixés en minoria al PSOE, IU, PNB i BNG, per lo que els pressupostos no es van aprovar i ara han de retornar al congrés.

El veto parcial presentat per CIU al Ministeri d’Habitatge, estava motivat, perquè aquesta partida era contradictòria i envaïa competències a l’estatut de Catalunya en aquesta àrea, més accentuada amb la nova ministra curiosament catalana Carme Chacón que no va dubtar gens ni mica en usurpar les competències en exclusiva que gaudeix Catalunya en habitatge.

Llavors han sortit les veus dels socialistes catalans dient que per culpa de CIU més de 670 milions de € que estaven destinats a Catalunya s’hauran perdut, i surten amb amenaces com que els barris afectats pels esvorancs de la ministra Alvarez no seran rehabilitats,o que els beneficiaris de la llei de les dependències ( que també envaeix competències), encara trigaran més a cobrar ( tampoc se sabia quan començarien a rebre els ajuts), ni haurà pluja d’inversions a Catalunya.
Ja hi tornem amb les típiques mentides i demagògies que tant acostumats ens tenen els socialistes, perquè a veure, el veto parcial de CIU als pressupostos, només amb els vots de CIU no s’hagués aprovat, per tant els socialistes podrien haver mesurat les conseqüències de la seva negociació, i intentar arribar a un acord i CIU hagués retirat el veto, però no ho van fer , i van menysprear el veto. Els socialistes no comptaven però que ERC, també s’hi sumés, però clar la culpa com sempre es de CIU.

Quan presentes uns pressupostos has de saber amb quins vots comptes, i intentar recollir les propostes dels altres grups perquè puguin ser aprovats amb tranquil·litat , sense sobresalts i amb una amplia majoria..
No ha estat així, i ara ens recriminen que haurem perdut un munt de milions en inversions. Això es demagògia pura i una descarada manipulació mediàtica, per fer creure un cop més que el dolent de la pel·lícula es CIU.

L’aprovació dels pressupostos del estat, es una tasca que li correspon al govern aprovar-los, i si no s’aproven es un fracàs del govern que no ha estat capaç d’obtenir el consens necessari per a fer-ho. No es culpa de la oposició, com ens volen fer creure.

10 comentaris:

Francesc Robert ha dit...

Quim,

Primer de tot dir-te k he rigut molt amb l'eslogant que has deixat anar al meu bloc:

Primer les persones! Però les ke tinguin el carnet del PSC-PSOE

La veritat és ke m'hi esforço molt per tal de trobar diferències entre el PSOE i el PP...,.. O és un exercici molt complexe per a mi o és que potser no n'hi han.

És una llàstima que haguem de perdre el temps escoltan rucs que ens desacrediten sense objectivitat continuament. D'això, n'estic segur ke molta gent ja hi estava acostumada.,. però el que si ke n'estic segur és no n'estaven a patir-ho dintre casa!!! Així doncs:


PSC o PSOE, prou d'enganyar al personal siusplau.

feliu ha dit...

Quim, aixó es el pacte de la gana.
ho el que et donc o res.

Josep (sl) ha dit...

CiU ha estat conseqüent ja va votar no al congrés però alli no van criticar perquè la configuració de la cambra no permetia tombar los. Com ara ha passat i S'hauran de negociar les esmenes i prendré en consideració de les propostes de CiU tombades pel PSOE a causa del electoralisme de l'últim.

mossèn ha dit...

sempre he sentit a dir : "La culpa ??? ... el de gafas !!!" ... clar, aleshores ... penso, rumio i certifico ... tots els de CIU porten ulleres !!! ... salut

feliu ha dit...

Quim, perqué heu escollit per anar a les llistes una persona com la Ana Ramos, que fa 4 mesos era militant d'Unió i que mai en s'ha vida ha parlat català. Es que a Tarragona no teniu bons militans, que els hi feu aquest lleix o es cosa del Pallàs que torna a la càrrega.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Feliu, tots els militants van rebre una carta on podien presentar la seva candidatura a candidats a candidats, es a dir totes les comarques trien dos persones, i després amb tots els candidats es farà la selecció definitiva.
Pel Tarragonès es van presentar només el Santi Pallàs i l'Ana Ramos, per lo que van ésser escollits. Si s'hagués presentat qualsevol altre candidat més s'hagués tingut que escollir, com ha succeït a Reus. No ha estat així i aquests dos noms es sumen a la resta de candidats.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Feliu, tots els militants van rebre una carta on podien presentar la seva candidatura a candidats a candidats, es a dir totes les comarques trien dos persones, i després amb tots els candidats es farà la selecció definitiva.
Pel Tarragonès es van presentar només el Santi Pallàs i l'Ana Ramos, per lo que van ésser escollits. Si s'hagués presentat qualsevol altre candidat més s'hagués tingut que escollir, com ha succeït a Reus. No ha estat així i aquests dos noms es sumen a la resta de candidats.

http://tresinores.bloc.cat ha dit...

Hem de dir NO a la política de la subvenció a Catalunya, a les escurrialles insuficients després de tot el que paguem. Hi ha qui mira a curt termini i de forma limitada i només veu els “diners perduts” i és hora de deixar clar que per quatre rampoines no hem d'aprovar uns pressupostos que són una vergonya a nivell econòmic i una injerencia en les nostres competències.

Amb la cultura de pacte s'ha defensat la formació del Tripi i sense cultura de pacte han caigut els pressupostos.

feliu ha dit...

Quim, poser hi haguès havgut més candidats, si les oficines estat obertes les hores reglamentaries, en qualsevol cas no era aixó el que preguntava, em la teva "no resposta" en tinc prou.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Feliu que vols dir amb la meva no resposta?, no t'he contestat?, a més a més no sé que ha passat que ho he fet dos cops!!! jejejeje.
En serio, crec que t'he respost no?
es van votar les dos candidatures que en el termini reglamentari es van presentar. Si algú no va poder presentar la seva candidatura per defecte de forma perquè les oficines estiguessin tancades ho podia haver fet palès a l'assemblea i ningú va dir rés!!