diumenge, 23 de desembre de 2007

2007 Annus horribilis per Catalunya. Benvingut 2008!!!!


Sortosament l’any 2007 ja s’acaba, i vull recollir la frase que la reina d’Anglaterra va fer famosa l’any 1992 quant va dir que aquell any va ésser l’annus horribilis.
Em vull referir primer a Tarragona, i es evident que per la gent de CIU aquest any ha estat horribilis, que va culminar amb la pèrdua de l’alcaldia de Tarragona que manteníem des de fa 18 anys. I així ho vaig reflectir ahir , en el tradicional sopar de Nadal que vam celebrar la gent de CDC de Tarragona.
També els hi vaig explicar però, que a pesar de la gran embranzida amb que el nou equip de govern socialista van iniciar la seva legislatura, hem vist en aquest 6 mesos només fum, i promeses que mai compliran, i que això si, ja han posat en marxa les 4 premisses que els socialistes apliquen arreu on governen i que son per aquest ordre:
1.- Apujar-se el sou ( ja ho han fet, s’han pujat el sou un 37%)
2.- Col·locar als amics i parents ( ja han anomenat més de 22 càrrecs de confiança)
3.- Culpar de tot el que passa als demés, es a dir a CIU (igual que fa el govern tripartit, i ja porten 4 anys de govern)
4. Copsar i dominar els mitjans de comunicació, on només surten ells i no donen possibilitat a que l’oposició digui la seva.
Està clar que el lema dels socialistes hauria d’haver dit “Primer les persones que tinguin carnet del PSC_PSOE”.

Però aquest annus horribilis també ho ha estat per a Catalunya, ha estat un any trasbalsat en tots els sentits, problemes de apagades generals de Llum, col·lapses a les autopistes i xarxes viàries de Catalunya amb cues de 70 km, aeroports i rodalies, les infeccions per hepatitis en dos nens de diàlisi, els incendis de dos hospitals ( Vall d’Hebrò i l’Hospital Can Ruti de Badalona) i els famosos esvorancs de les obres del TGV que han provocat la reprovació de la ministra de foment Magdalena Alvarez, Tot això davant de la incapacitat del govern tripartit2 de donar una resposta clara o de buscar solucions, ja que l’únic que saben respondre es que la culpa es dels anteriors governs de CIU. Per això davant de tot aquest desgavell al nostre país ,podem considerar aquest any 2007 com annus horribilis en tots els sentits.
I en aquest mateix sentit els catalans es van manifestar el dia 1 de desembre per a dir prou i reclamant el dret a decidir.

Esperem i així ho vaig explicar ahir al sopar de CDC, que el proper any 2008 sigui un any més profitós pel nostre país, i que la gent de Catalunya ,sàpiguen entendre l’important que es pel nostre país el poder ésser decisius , perquè si som capaços de poder decidir ,moltes coses podrien canviar en aquest país.
N’estic segur que aquest 2008 serà el començament de la fí del govern tripartit2.
Bones Festes i Bona entrada d’any.

16 comentaris:

El Petit ha dit...

Esperem que el tripartit "fenezca" el 2008. Espero que deixem d'"intentar" caure bé als d'ERC i marquem un estil propi. Hem vist de sobres que els d'ERC són més esquerranots que catalanistes, per tant marquem un nou camí.

PEr cert, espero que et milloris, una companya teva em va comentar que t'havien operat de la vista.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

gràcies petit, si tens raó hem de marcar la linia pròpia i de fet la marcarem clarament.
I ja estic bé de la intervenció de la vista, de fet ara ja no necesito ni ulleres de llegir.

Anònim ha dit...

Bon dia Quim:

M´hauria agradat poder assistir al sopar però, com ja saps, obligacions familiars m´ho van impedir.

És cert que aquest 2007 no ha estat un any propici per a CiU, en especial a Tarragona. Fa poc que el PSC va arribar al govern i encara dura l´efecte de la novetat, les promeses, les bones cares, els somriures i els missatges buits de contingut encara fan gràcia. Evidentment això té un termini, una data de caducitat, i la gent de CiU hem de posar de manifest les coses que no es fan bé, les que no funcionen, i els fets que impedeixen que la ciutat avanci o, si més no, que avanci igual per a tothom, com tu bé dius amb independència del carnet polític que tinguis.

A més, el 2008 ha de ser l´any de recuperació de la confiança de les persones en la política. Aquest concepte tant repetit, la desafecció democràtica, és el resultat de pactes contra-lògica, estratègies per perpetuar-se al càrrec, l´aparició de bombers-piròmans que primer crispen i després prometen solucions miraculoses, pujades de sous del 37% enlloc de augments graduals, incompliment de promeses, etc.. i tot aixó es subsana amb lideratge, proximitat amb les persones, un bon programa polític i sobretot, amb credibilitat i demostració de que es treballa per la ciutat i no per al partit.

Mostres de treball per a la ciutat n´estem demostrant dia a dia, oferint-nos a col.laborar i pactar els grans temes de la ciutat amb el PSC i ERC, tot i que el govern municipar va declinar la oferta sens més. Crec que això és reflexe suficient del tarannà dels dos partits. Uns disposats a col.laborar i els altres que marginen a l´oposició.

En fi, Quim, que a més de desitjar-te Bones Festes comparteixo amb tu, i desitjo de tot cor, que el nostres projectes de ciutat i país vegin la llum i siguin una realitat, o comencin a ser-ho, durant el proper 2008.

Òscar B.

Cesc ha dit...

CiU té un problema, per vosaltres el dimoni és el PP. Vau dir que no pactarieu amb ell i encanvi no tindrieu cap problema per pactar amb ICV-EUiA partit de dubtós compromís democràtic. "El PP va contra Catalunya", us quedeu amb aquest missatge, tant fa que va ser amb Aznar quan més s'invertí a Catalunya, tant és que el tripartit pressumeixi de catalanista quan el que fa és estancar l'economia i fer que Catalunya ja no sigui el motor econòmic d'Espanya. Vosaltres us quedeu amb el missatge de veure qui "fa més país" qui "és més catalanista" independentment del resultat. El PP no anem amb la bandera penjada a l'esquena a modo de capa, però la nosta gestió sempre és positiva per Catalunya.

Cesc ha dit...

D'altra banda, molt bones festes... DE NADAL!!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Oscar gràcies pel teu comentari, pensem el mateix, espero i desitjo que la gent de Catalunya se’n adoni de la estafa del tripartit i reaccionin.

Cesc, quina mania tens , que jo sàpigues en el meu post no he anomenat per a rés al PP, però ja que tu ho comentes et diré que mentre el PP faci la política anticatalana que està fent i mantingui el seu recurs contra l'estatut de Catalunya, a nosaltres no ens hi trobaran. No es qüestió de Notari o no notari, es qüestió de sentit comú, i aquest sentit comú diu que no podrem establir llaços amb un partit que presenta un recurs contra l'estatut aprovat pels catalans.

elracodemataro.blogspot.com ha dit...

Bon Nadal Quim.

Una abraçada

David Morgades

elracodemataro.blogspot.com

Maria Teresa ha dit...

Quim,
si em permets m'agradaria fer un comentari al Cesc. Avui sortia una notícia que a la Moncloa demanaven al PSC que llancés missatges amb un contingut més clar de catalanisme. Suposo que a les enquestes han notat que és necessari per guanyar les eleccions a Catalunya i que això no és perjudicial a la resta d'Espanya. Llavors jo em pregunto: per què s'entesta el PP en llançar dia rera dia missatges amb un fort contingut anti-català pensant que això els farà guanyar les eleccions a la resta d'Espanya. Per què resulta essencial per al PP presentar un recurs contra l'Estatut català i per què no han decidit que potser es podia iniciar una Espanya diferent? Espero que la història els assenyali clarament que han comès un greu error estratègic i que era molt millor haver emprés un camí diferent.
Bones festes a tothom i que l'any 2008 sigui millor que el 2007

Francesc Robert ha dit...

Quim,

Ara toca fer balanç del 2007. Crec que ho has simplificat i redactat amb claretat.

Em porto un bon gust de boca per la part que ens toka. Tot i que en política hem perdut molt de terreny,.. crec que nosaltres personalment n'hem guanyat molt.

Bones Festes Quim!!!

Cesc ha dit...

Quim! En cap moment ho has fet, només has criticat el Tripartit, això ja ho se, però a mi m'agrada burxar una mica jejeje. A més tampoc vaig gens encaminat, només critiqueu el tripartit una vegada constituït, i ho feu perquè PSOE i ERC es van entendre d'allò més bé i vosaltres encara no ho heu peït. Primer anant darrera ERC i després anant darrera PSOE.

I ara contestant a la Maria Teresa i a tu. Estar en contra de l'Estatut és fer política anticatalana? El PP s'ha guanyat la fama de ser anticatalà per posicionar-se contra l'Estatut i això és patètic. Jo de sempre he estimat Catalunya, però com no sóc ni nacionalista ni independentista i considero aquest Estatut una aberració jurídica,cultural i econòmica es veu que dec practicar política anticatalana. Siguem seriosos no s'és més o menys catalanista per apoyar o rebutjar aquest infumable estatut. I Quim, amb la minsa participació que va tenir el referendum i on molts dels electors van votar el text amb el desig de "a veure si callen ja amb l'Estatut" em sembla agosarat presentar-lo com un text sagrat pels catalans. A mi el terme nació tant me fa que estigui al preambul, a l'articulat o les disposicions, el que jo no m'empasso és que aquest article estableix que la planificació econòmica pertany a la Generalitat i pinta l'Administració com un ens sagrat. Mira que anticatalà que sóc.

Cesc ha dit...

On he dit "aquest article estableix" volia dir "aquest Estatut estableix".

mossèn ha dit...

bones festes !!! ... salut

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Cesc: els estatuts d'autonomia de València, i Andalusia no son intervencionistes?, per què el PP no presenta recurs de anticonstitucionalitat també per aquells estatuts?.
Vinga Cesc siguem seriosos, al PP tant se li en fot l'estatut de Catalunya, al PP espanyol tan se li en fot Catalunya, perquè saben que aquí no guanyaran mai, es un feu psocialista on rés té a fer el PP, per tant van a buscar pujar vots a l'estat espanyol a costa de Catalunya, incidint en temes com la fracturació de la societat catalana, l'independentisme i l'obligació de tothom a Catalunya de saber català, com els spots que van passar per espanya sobre el català i les escoles.
Aquests arguments us podran fer guanyar vots a espanya, però esta clar que aquí no fareu mai rés, i sincerament per una persona que es considera pepero com tu, crec que hauria de ésser un motiu de reflexió, perquè deu ser molt dur perdre de manera consecutiva totes i cadascuna de les eleccions que s'han celebrat d'ençà que hi ha establert la democràcia, en 30 anys no heu guanyat MAI a Catalunya, alguna cosa deu haver quan el poble no confia en vosaltres, i no digues que som els altres qui us endimonieu, sou vosaltres mateixos qui us poseu en evidència.

feliu ha dit...

el trio es tapa les vergonyes. Anim ja li queda poc.

Salvador Guinart ha dit...

Bona tarda Quim...
noto certa mala llet i ressentiment en el teu article, però, bé, suposo que deu ser normal. Jo també vaig fer algun de la mateixa linea quan estàva mamant Pujol per un tubo. Però bé, això ja és aigua passada.
No res, que et vull desitjar un bon any. Però sento dir-te que, de moment, tant aquí (a l'Ajuntament), com allà (a la Generalitat), us toca passar per alló que hem passat tots i que, sens dubte, és un gran exercici: la oposició. No me n'alegro tant per tu, per que et conec i se que ets una bona persona, si no per d'altres dels teus (tant d'aqui com d'allà... però sobretot d'aquí que són els que conec personalment), per que li baixin una mica els fums i no siguin (que dubto que ho deixin de ser mai), tant fastigosament prepotents, i pensant que tant l'ajuntament com la Generalitat els hi pertany com pertenyía al senyor feudal el dret de pernada.

Una abraçada i que et vagi bé el 2008.

Salut!

feliu ha dit...

Quim, no veig res de resentiment, més aviat veig suspicacies per part del Guinart que no desaprofita per tractar de no sé qué als Convergents, una mica més de humilitat per part dels actuals dirigents d'ERC que aviat algú els posarà el lloc que toca. Moltes gestos d'estripats i molts esterabots i de governar un pais i complir les promeses electorals res, i vaja treura el "dret de pernada" en quansevol época (que com a tal dret no existir mai) es que apart de demagogic es treatrero.