dimecres, 21 de novembre de 2007

Un gran líder per un gran país

A la conferència que Artur Mas va pronunciar ahir al palau de Congressos , una cosa va quedar clara clara, la casa gran del catalanisme està oberta a tothom. L’Artur va desgranar els 4 pilar bàsics per la refundació del catalanisme, Aquest 4 pilars son : 1.-Assolir la nació plena,2.- convertir Catalunya en un país capdavanter,3.- construir la Catalunya global i situar-la al món i 4.- l’exercici del dret a decidir dels catalans sobre allò “que ens és propi”. Mas va expressar la seva intenció de tornar a ser candidat a la presidència de la Generalitat, i jo crec que s’ha guanyat el dret a tornar-ho a intentar ja que no en va , ha estat guanyador per dos cops consecutius de les eleccions catalanes. En Mas va demostrar en el seu discurs seré, tranquil i entenedor, que Catalunya serà el que els catalans vulguem que sigui, i va explicar també quines son les propostes que fa en cas que el desacreditat tribunal constitucional retallés l’estatut de Catalunya aprovat en referèndum pels catalans. Fins i tot va parlar de la constitució d’un govern de concentració o d’unitat. Aquest discurs, on en cap moment es va fer referència a cap partit polític, es evident que no haurà agradat a la resta de forces polítiques com son el PSC, ICV, PP ja que ràpidament han sortit els seus portaveus per dir que clarament hem radicalitzat el missatge i ERC en canvi diu que Mas s’ha quedat curt en els objectius. Tots els partits polítics estan parlant per tant en clau partidista, ja que veuen perillar els seus possibles votants que es considerin catalanistes i que es puguin sentir identificats amb el projecte de la casa gran del catalanisme. Artur Mas ha obert la porta clarament a la refundació del catalanisme, un catalanisme que sempre ha sigut solidari, que sempre ha buscat la justícia social, i que sempre ha volgut ser capdavanter. Els 4 pilars que ens va explicar Artur Mas son essencials per poder afrontar el repte que suposa tirar endavant amb el projecte de país. Ahir no es va anomenar cap partit polític, ahir no era un acte de CDC ni de CIU, ahir era una conferència d’un líder que va expressar la seva opinió i que ha explicat el seu projecte, des de la força que li representa ésser la persona que més vots va aconseguir a les darreres eleccions. Ahir de nou va quedar demostrat una cosa, Artur Mas es el gran líder que Catalunya necessita.

18 comentaris:

Elies ha dit...

Hola Quim, vaig anar a la conferència, i he fet un post descriptiu i valoratiu... "des de fora", però amb molt interès.

Crec que ha estat un gran encert promoure aquest procés de la CGC i que el discurs d'ahir va ser molt important, un dels discursos més importants dels últims anys i amb més potencial de futur.

A veure...

Cesc ha dit...

Hola Quim, per què no comentes els punts tant encertats que Mas va tenir respecte defensar una economia liberal; que no es pot viure de subvencions i que respecte la inmigració a Catalunya "no hi cap tothom" i s'ha d'afavorir més aquell que es vol integrar que aquell que no?

Les bases convergents sou monotema!! Només us importa el catalanisme, com si els problemes que afecten la societat es resolguessin exclusivament amb "assolir la nació plena". Puja l'IPC? Catalanisme!

M'agradaria sentir a Mas per la tele defensant el que he comentat abans, però de moment el discurs aburrit de sempre...

Elies ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Elies ha dit...

Cesc, si m'ho permets, t'ho respondré també jo, que hi era, i a més era el primer acte de l''entorn convergent al que assistia.

En Mas va analitzar, fins i tot amb més detall del que hauria calgut per a una conferència d'aquesta mena, tot de qüestions CLAU per a la nostra societat i per a tots els catalans. Es va parlar de l'economia, i es va elogiar i apostar per una economia productiva, que té a les empreses el seu motor; impulsar els emprenedors, més que subvencionar l'apalancament. Es va parlar d'educació (en 5 anys el nivell de l'educació a Catalunya ha caigut en picat -amb 4 anys del tripartit-, segons un estudi que avui ha presentat la fundació Bofill), de la importància i el paper dels mestres, atorgant-los reconeixement, autoritat, autonomia... i exigència, responsabilitzant-los, al costat de les famílies, d'aquest element clau per al nostre país. Es va parlar del territori, com a patrimoni a preservar per a les generacions futures, en un discurs molt interessant i gens demagògic. Es va parlar de la necessitat de garantir les màximes prestacions de l'estat del benestar, però sense necessitat que la prestació l'hagi de fer sempre el sector públic. Es va parlar de les Universitats, la recerca, la preparació per competir en un món cada cop més globalitzat. Es va parlar dels valors positius que són els que cohesionen i fan atractives les societats: el civisme, la tolerància, la solidaritat... una societat exemplarment cívica, però alhora compromesa en els drets i deures. Es va parlar de la immigració, sí, però per dir el que es diu a tot el món, i és que els fluxos d'immigració no poden ser incontrolats, i es va comprometre en la integració dels immigrants i en la correspondència de drets i deures, amb una mena de contracte social que faciliti la convivència i la integració (i no la ghetització).

Va parlar de tot això, amb profunditat, rigor, sense gota de demagògia, i amb una visió de futur que va deixar en boles el discurs del progres "perroflauta" que tot ho intoxica i manipula. Perquè va parlar de solucions, no de manipulació de les persones, que és l'especialitat dels progres.

Es va parlar, per tant, i com no podia ser d'una altra manera, del nostre país, de la nostra nació, i de les seves persones. I es va parlar de com fer millor el nostre país, més fort, i millorar i assegurar la qualitat de vida de TOTS els catalans, des del realisme, amb l'ambició de ser un país de primera, i no una república bananera i bolivariana.

Quim Amorós ha dit...

Cesc, no pretenia en el meu blog rescriure el discurs d’en Mas, per això estaven els mitjans de comunicació i tel pots baixar d’internet, Només pretenia ressaltar el paper de liderat d’en Mas .
Però en Elies ja t’ha contestat, et puc dir que en l’hora i mitja de conferència en Mas va parlar d’economia i la importància que tenen les empreses, va parlar també d’immigració i que no hi cap tothom, va parlar de educació i ensenyament, va parlar de la societat del benestar, d’una Catalunya solidària i més justa, Va parlar també del canvi climàtic, i va parlar també del dret a decidir.
Enfí Cesc sincerament crec que també a tu t’hagués agradat el seu discurs,
En Mas no va fer cap referència a cap partit polític, encara que ràpidament tots els partits han criticat el seu discurs, els partits polítics depenent de l’estat dient que en Mas ha radicalitzat el discurs i en canvi ERC dient que va estar massa tou. En tot cas han parlat en clau partidista, perquè saben que poden perdre els vots de la gent que se senti catalanista i els hi hagi agradat el projecte de la casa gran.

Joan Güell i Serra ha dit...

Al nivell que estan la resta de partits, que facin una crítica del discurs de Mas, crec que demostra que va ser una bona conferència.
Lamento, i ja em diràs que en pesnes Quim, que la resta de partits no han sabut estar a l'alçada en un moment on s'oferia una mà oberta pel benefici del País per sobre d'interessos partidistes.

Bon post (has sabut anar més enllà del discurs que com bé apuntes es pot consultar arreu)

Josep (sl) ha dit...

Es una mostra del mal nivell dels altres partits què sols crítiquin i no possin cap alternatives.
Es evident què en Mas ha demostrat ser un lider.
Ja va passar en l'anterior campanya electoral, què van recorrer a les visceres i als sentiments, en comptes de la raó. Els altres partits és van dedicar més a acusar l'Artur Mas de prepotent què d'expossar el seu programa.

Dessmond ha dit...

Cesc,
El discurs de'n Mas fou molt liberal. Però ser liberal a Catalunya és la cosa més anti-sistema que puguis tirar-te en cara.
Ni la gent del PP està preparada pel que significa el liberalisme. A l'hora de la veritat els tira massa la veta conservadora. Incompatible del tot amb el liberalisme, és clar.
Per això és millor fer poltítiques liberals sense dir que ho són.

Pablo Pérez ha dit...

No negaré que em va sorprende la força i la convicció amb que desgranava les seves tèsis...

Només un dubte: ¿Decidir qué?

Quim Amorós ha dit...

Pau, el dret a decidir el que la societat Catalana vulgui, i aqui entra com bé pots entendre decidir si l'estatut que ens pugui retallar el constitucional l'aceptem o no, o si el poble català decideix esdevenir independent, o el dret a decidir si ens quedem com estem. Això ho decidirà el poble de Catalunya, i ningù ens ho pot negar.

Josep (sl) ha dit...

Dessmond.
Tens raó va ser molt liberal i això me va agradar. Què s'atrevis a ser-ho, diu molt del seu lideratge. Aqui costa molt defensar idees liberals.

Anònim ha dit...

Per què el Sr.Montilla no deixa de criticar al Sr.Mas i critica als seus socis de gobern,que estan d'acord amb la manifestació del dia 1?

Hurtis ha dit...

Quim,

Em sembla molt bé que us agradi Artur Mas, però... quan us adonareu que les esquerres el que volen es fer desaparèixer el centre-dreta a Catalunya? No veieu que ERC forma fa anys part de l´Entesa al Senat espanyol?

Si no fem pinya PP i CiU deixant a una banda les diferències nacionalisme-no nacionalisme... les esquerres governaran Catalunya como deia la canço de TV3 el Club... "anys i anys, per molts anys...".

Heu abandonat la defensa -com diu el Cesc- de l´economía de dreta liberal, etc... i primat el nacionalisme "transversal"; així us anirà.

Sherlock Holmes ha dit...

Qim,
Gràcies per partida doble, per linkar-me (ho has fet a l’estil basc)
Jo també t’he linkat en el meu bloc, això si, només he posat 1 link.
Salut.
Cordialment, Holmes, Sherlock Holmes.

jordi molinera ha dit...

Uhm... Quim... no és per tocar-te la moral però... tan Gran és la caseta que fins hi tot hi cap en Rajoy???


La Vanguardia
http://www.lavanguardia.es/lv24h/20071127/53413929888.html

Mas abre la puerta a pactar con Rajoy si el PP retira el recurso contra el Estatut

El presidente de CiU cree que una eventual retirada antes de las generales probaría un cambio de estrategia de los populares respecto a Catalunya

Hurtis ha dit...

Jordi,

A la "gran casa" caben aquells que no defensen res en concret: només el catalanisme segons convingui.

Tranquil que dubto que el PP entri al "pastel".

Per cert, que té de dolent que CiU pacti amb el PP? No li va anar tant malament fa uns anys a la Generalitat, no? jejeje.

Quim Amorós ha dit...

Sherlock, no he acabat d'entendre això de linkar-te a l'estil basc, ja n'he tret un link, perque t'habia doblat.

Jordi, en Mas no ha dit que pactaria amb el PP, ha dit que per poder parlar, abans de les eleccions han d'haver retirat el recurs contra l'estatut, sino no cal que vinguin. Això no vol dir que pactin, primer ha de guanyar el PP les eleccions, després que nosaltres tingurm la clau, i depsrés que aceptin les nostres ocndicions, de la mateixa manera que si guanya el PSOE els hi oosarem condicions, no farem com ERC que li va donar un xec en blanc, i no ha reportat cap benefici cap a Catalunya, en canvi el recolzament del PNV al PSOE els hi ha repercutit amb més diners, mes infrastructures, per el Pais basc.
Hurtis, la porta està oberta, però serà dificil, i sí el pacte CIU_PP va ser molt més beneficiós per Catalunya que el pacte ERC_PSOE que no ha reportat rés de rés.

Sherlock Holmes ha dit...

Quim,
Doncs t’ho explico, però penso que és molt conegut això dels topics típics, tipus: “El Català, és garrepa” “El basc és exagerat, i ho fa tot a lo gran”
En fi, només te fet una petita “broma”, per allò de que m’hi havies posat 2 links, enlloc d’un.

Cordialment, Holmes, Sherlock Holmes.