divendres, 16 de novembre de 2007

Tant endeutat no estava L’Ajuntament.


Així a cop d’ull el primer que destaca dels pressupostos de L’Ajuntament es la pujada de sous que s’apliquen L’Alcalde Ballesteros,i els regidors de l’Ajuntament que s’apugen un 37 % el sou. DEU NI DO!!!.
Tant de dir que els 18 anys de govern de CIU a Tarragona havien deixat el consistori endeutat, i que no hi havia ni un duro de calaix, que hi havia un forat de 6 milions d’euros en factures sense consignar.. etc etc i van i s’apugen el sou fins un 37 %. Això només vol dir dos coses:
1.- Que L’Ajuntament financerament no estava tant malament com deien, ja que segons sembla es pot assumir perfectament aquesta pujada de sou que tindran els regidors de L’Ajuntament i a més a més s’haurà de sumar els sous dels més de 22 càrrecs de confiança, i els nous sous dels nous gerents d’empreses municipals. Tot això evidentment a càrrec de L’Ajuntament.
I per dissimular aquest increment diuen que L’Alcalde Ballesteros només cobrarà un sou, el d’Alcalde i que de la diputació només cobrarà per assistències. ( el que no expliquen es que amb l’assistència als plenaris de la diputació, i a les comissions pertinents ja cobra igual que un diputat normal), per tant tindrà dos sous sencers, i s’anirà aproximadament a 75.000 € anuals, o sigui uns 12 milions i mig de les antigues pessetes, es a dir 1 milió i pico mensuals. No esta malament tenint només dedicació parcial a L’ajuntament..
2.-Que ens han dit de nou una cosa i el resultat es un altre. Per tant un cop més han venut fum o ens volen fer combregar amb rodes de molí. Perquè si certament tant malament estava l’Ajuntament , ara, encara el deixaran pitjor. O ens mataran a impostos, com han fet amb la pujada de la brossa, i ja veurem quins impostos més ens pugen, i clar diran que no els hi queda més remei que pujals per la mala gestió de CIU.

17 comentaris:

Joan Miquel Carrillo ha dit...

Molt bon post, Quim!

Me l'has trepitjat, però el comparteixo al 100%...

Oriol ha dit...

Quim, jo també n'he fet un parlant del mateix, no tenen vergonya per anar enganyant a la gent amb la mateixa cançoneta sempre de que no hi ha diners, i ara pujar-se el sou un 37%

Anònim ha dit...

Al sr. Aregio, también le sube el sueldo ¿NO?

¿Antes no había gerentes de empresas? O es que no cobraban.

Y no es cierto que haya 22 asesores, y los que lo son la mayoria son funcionarios municipales o de otras administraciones que tan solo han sido cambiados de lugar de trabajo o han solicitado un comisión de servicios, manteniendo el sueldo, pero haciendo trabajo de asesoramiento.

Oriol ha dit...

anònim, hi ha 22 càrrecs de confiança, no diguis que no.

Quim Amorós ha dit...

Anònim per la forma de parlar sembles L'Alejandro caballero, he parlat del increment del sou als regidors , anònim, als regidors no al equip de govern, hi n'hi han 22 càrrecs de confianza. i els gerents nous cobraran nous sous. Enfí només he dit el que és.
CIU votarà en contra als pressupostos.
Joan Miquel Carrillo celebro t'hagi agradat el post. Pots fer tu el teu, no passa rés simplement es fer veure l'evidencia.

Josep (sl) ha dit...

Quim per comparar, quants Càrrecs de confiança tenia l'anterior Consistori. Estaria bé veure i comparar el sobrecost què té pel ciutada la pujada dels sous municipals.

Quim Amorós ha dit...

Si no ho tinc mal entés hi havien a l'anterior govern 6 càrrecs de confiança. davant dels 22 actuals....
i de gerents a part de que els han canviat a tots ( cosa normal) els han incrementat el sou als nous que han entrat

Oriol ha dit...

Quim, que no val la pena discutir per això, que tens tota la raó i els números estan per demostrar-ho, que pregunti aquest home a l'ajuntament i a veure que li diuen, si li diuen el contrari el menteixen

Anònim ha dit...

Bon dia Quim:

Poc a poc es va veient el "talante" del Ballesteros i "el resto de sus amiguetes" i la realitat del govern municipal actual una vegada finalitzada la campanya el.lectoral: promeses, molta aparició i fotografia al Diari ... i para de comptar.

Arribarem d´aqui poc als 6 mesos de govern PSC-ERC i no tindrem "desencallat" el projecte de la Façana Marítima, però la pujada de sous si.

Lo de l´augment dels salaris en un 37% és un escàndol. Ahir diumenge precisament a un dels suplements de La Vanguardia apareixia un article que indicava que per al proper 2008 l´augment de salaris pels alts directius d´empresa oscil.laria entre un 3,5 i 3,8% de mitjana. Veient l´augment espectacular de salaris a l´Ajuntament de Tarragona és evident que molts directius es plantejaran la seva carrera professional i dedicar-se, en un futur immediat, a la política tarragonina. Segur que viuen molt millor, amb menys hores de feina, poques decisions i més calers a la butxaca a final de mes.

També és un escàndol veure especificats els sous d´alguns membres del consistori. Hi ha directius, autèntics professionals amb molt més seny, preparació acadèmica, trajectòria i capacitat professional que molts membres de l´actual equip de govern que no arriben al salari del Sr. Alcalde i d´alguns regidors, que tot sigui dit i en el primer cas amb la pujada de sou i el que cobrarà de la Diputació "per assistències" (que la gent sàpiga que per assistències cobra el mateix que si hi ha dedicació parcial), guanyarà més que el President ZP.

Que una colla d´inoperants (perquè decisions polítiques i assunció de responsabilitats ben poques) s´embutxaquin aquestes quantitats és, avui en dia i veient la situació econòmica i els salaris de la gran part de la població, que amb prou feines arriben a finals de mes, una autèntica aberració i un mal exemple que potencia, encara més, la desafecció política.

Dit això, algu es creu ara lo de primer Tarragona? JAJAJAJAJA. No home no, ho vam entendre malament. Primer, la butxaca del Ballesteros, segon la butxaca de la Floria, i després la de tots els altres del PSC.

Ànims Quim, segueix així.

Òscar B.

feliu ha dit...

Quim deixa, quan el contrari s'equivoca no el corretgegis. El que hau de fer, es que quan torneu a governar (que serà aviat) no fer el mateix, salvat treures del damunt a tota la collada dels càrrec de confiança i als que han medrat amb el carnet a la boca.

feliu ha dit...

Com al blog de la Bego no ens deixa entrar, ho dic aquí.

Es deia que si un gos mossegava a una persona no era noticia, doncs mentida, al blog de la Bego, es noticia que un gos a mossegat a una dona (instigat per una altre), el colmo, mira que tota una regidora s'ha de preocupar d'una cosa com aquesta i que amés un Regidor no hi té res a fer, si a cas es cosa de que l'agresor/a s'el denunciï als jutjats. Crec que coses més importants pasen a la nostre ciutat, però aquesta es la mesura de la regidora socialista que hi dedica el seu temps i els nostres diners.

Alejandro Caballero Madrid ha dit...

Oriol y Quim, Sí soy yo AlejandroC. ... que estuve ayer en el ordenador de mi hermana y no tengo grabado automáticamente el nombre. Por
Por lo que tendré que revisar los mensajes dejados en un par de blogs más porque no habrá salido la firma... xd... Si no hubiera entrado ahora ni me habría dado cuenta.
En el mío lo tengo automático... y no me acuerdo de meter los códigos y le doy directo al enter...
En cuanto a sueldos de los regidores, considero que se han puesto al día con el resto de ayuntamientos con una población similar a la de nuestra ciudad.
Claro que como antes el que no era diputado, era presidente de diputación y el que no presidente del consell Comarcal o de Ematsa, no les hacia falta subirlos pues los cobraban de otras administraciones y estos si fueron subiendo...

Pero si se quiere dedicación exclusiva de los gobernantes estos han de estar bien pagados, de todos modos la subida todavía deja por debajo de ayuntamientos similares a los regidores de Tarragona.

Otra cosas sería evaluar riesgo, profesionalidad, productividad, competencias, etc... evaluar si los políticos en Tarragona, Catalunya y España, cobran lo suficiente, cobran de más o cobran de menos.

Siempre he pensado que se debería aprobar una ley en cortes generales que marcara los sueldos de todos los cargos electos tanto del estado como de las CCAA, como a nivel municipal, según unos baremos justos que no permitiera casos extraños, como el que el alcalde de una población de poco más de 2000 habitantes si llega, pueda cobrar más que el de una ciudad de más de 130.000 habitantes.

No hay 22 asesores... y si antes había 6 sería en la última época, cuando todos los cargos habían pasado a funcionario mediante el proceso de plaza sacada a concurso con nombre y apellidos...

Y el resto de gente que "consiguió" la plaza en el último año que no fueron pocos.

Yo no entraré a juzgarlo, haya cada cual, si no se cometió ninguna ilegalidad, es licito aunque no sea ético... y menos luego criticar a los demás.

De todos modos el ayuntamiento de Tarragona no tiene una mala situación económica por el número de trabajadores o funcionarios a los que ha de pagar... no es el mayor problema, ni lo era en época de CiU, ni lo es ahora... eso es una parte insignificante del problema existente.

El autentico problema es la mala gestión, económica, que obliga a pedir créditos de más de 5 millones de Euros para pagar facturas y deudas de una ya famosa obra de la cual es responsable el anterior equipo de gobierno... y problemas económicos resultan de una mala planificación que hace que gastos que podrían haber sido menores gracias a subvenciones de otras administraciones, y que no bajaron por entregar tarde los proyectos.

Problemas es pagar más de 1 millón de euros por una carpa y una maqueta que luego pasan al baúl de los recuerdos...

Creo que con estas 3 cosas, hay para aumentar la plantilla del ayuntamiento en unas cuantas personas... así que solo con no cometer esos errores, a los que el gobierno CiU-PP nos tenia acostumbrado, se pueden hacer muchas cosas.

Y te repito no hay ese número de asesores, y de los que hay la mayoría son funcionarios que están en comisión de servicios es decir ya erán trabajadores de la administración.
Salud... y perdón por el anónimo... no era mi intención...

Y la próxima vez avísame por mail, ya que al final los estilos de los que somos habituales son inconfundibles y podré reparar el error antes…

Salud.

Pd: por cierto supongo que tanto tu como Oriol iréis a la cena ¿no?

Quim Amorós ha dit...

Alejandro, el teu comentari no esta malament del tot, si no fos perque ha deixat de dir que en Ballesteros té dedicació parcial a L'Ajuntament i s'ha pujat el sou un 37%, i a més cobra de la diputació. Informat i pregunta a final de mes quin sou es treu per asistencies de la diputació, perque al final resulta que cobrarà la totalitat del sou de diputat en asistències.
Per tant que no digui que renuncia a cap sou perque no es aix+i. La realitat es que es puja el sou d'alcalde un 37 % i cobrarà també de la diputació.
Per tant un Alcalde amb dedicació parcial a L'Ajuntament cobrarà un sou de dedicació exclusiva i a m´wes a més el seu sou de diputat.
aquesta es la realitat Alejandro, després tu interpretala com vulguis.

Alejandro Caballero Madrid ha dit...

Quin sou treu l'Aregio? I quin sou quan era president de la Diputació i cobrava les assistència al ple de l'ajuntament i a les comissions.

O es que els teus pagaven "bula"?

I cobrara la part proporcional a la seva parcialitat, no diguis coses que no són. El que s'ha fet es augmentar la remuneració total i nevelarla amb la resta d'ajuntaments de ciutats de la població de Tarragona.

Fins ara era un sou equiparable al del alcalde del morell (CiU) que per cert treballa per la diputació i cobra un bon sou... podeu mirar-lo as bolletins de la dipu.

benjamí ha dit...

Caballero, a mi lo que me importa es lo que cobra el Ballesteros y cunato tiempo le dedica, de lo uno mucho y de lo otro poco. En cuanto a los cargos de CiU metidos a funcionario, o lo demuestras o callate. Y dale copn tu mania de legislarlo todo, así de dogmàticos sois, porque no es el pueblo quien diga el sueldo que va a pagar y el que quiera que se presente a alcalde?.
En cuanto a lo de la carpa y la maqueta, hay que ser cínico (defino, no insulto) para tirar el trabajo y luego decir que los otros han tirado el dinero.
En todo esto de las arcas vacias se os a visto "el llautó" pues además de los sueldos hay gastos suntuarios o prescindibles como los viajes de la Rosell o la visita de Al Gore o las fiestecitas y fuegos en los barrios etc. y además observo que el Ayuntamiento quiere pasar de 14 a 24 millones las inversiones en 2009, de donde va a sacar el dinero, en una economia en repliegue y que a falta del POUM no habrà actividad (impuestos licencias) constructora.
Bien no serè yo quien os corrija, vais mal y a la proxima "a la calle" osea que ya puedes buscar sitio para el Cuadrado, la Bego, el Diez, el Cosano etc.

Alejandro Caballero Madrid ha dit...

Al Gore viene con financiación privada no pública... lee bien las noticias.

La maqueta se hizo hace 5 años, tuvistes 4 para algo más que una maqueta, para mi si no me demuestras lo contrario es tirar el dinero.

Lo de los funcionarios a concurso de CiU podemos quedar tu y yo un día y intentar convencer a recursos humanos del Ayuntamentos para que nos den la información.

Pero yo te hablo de personas conocidas de Tarragona, en distintos ámbitos de gestión municipal a los que se les hizo fijos en el último año... como comprenderás no diré nombres aquí... no me parece ético, pues la culpa no es del currante y no pretendo perjudicarlos, de todos modos si conoces un poco el ayuntamiento sabrás que es cierto.

Lo de la ley o que lo vote el pueblo, se pueden hacer ambas cosas, una ley que se presente en referéndum fijando los sueldos y las subidas que se tengan que acometer.

Dices que se gastará más, claro con una buena gestión se puede conseguir más dinero para las arcas municipales a través de otras administraciones y se puede invertir mejor...

Y que había un caos financiero, te lo puedo asegurar, en algunas áreas más que en otras... la empresa d'aparcaments es un claro ejemplo.

En cuanto a colacar gente, de momento no tengo una ETT, pero si quieres la monto, y vamos colocando a los convergentes que lo necesiten... de peón de obra, de panadero, de electricista, de camarero.

Salud.

Alejandro Caballero Madrid ha dit...

Quim, lo del vídeo de Mas de la barra lateral se puede arreglar para ajustarlo.

Pasame el código por mail, y te lo arreglo para que se te quede centrado y sin salirse. O si lo quieres hacer tu, tienes que modificar los números que hay en el código que marcan la anchura y la altura y ajustarlos a los de la barra lateral.