diumenge, 11 de novembre de 2007

La marxa enrera de Montilla:


Després d’un any de govern gris d’en José Montilla com a president de Catalunya, els problemes que té el nostre país encara s’han agreujat més, per molt de maquillatge que el tripartit2 li vulgui donar.
Ves per on el nostre president es va desmarcar l’altre dia a Madrid amb unes declaracions que van deixar glaçats als més pintats dirigents socialistes a Madrid. Montilla sense cap mena de dubta va parlar clar i va dir allò que molts catalans pensàvem. I va parlar del risc de la desafecció de Catalunya vers a espanya, les promeses incomplides i del dèficits de infrastructures. Va ser segons van dir molts alcaldes catalans ( de corda socialista) molt valent al explicar les coses com son. I molts vam creure de manera il·lusa, que aquestes declaracions era el millor que havia fet en tot el seu primer anys de govern.

Però que ha passat ara, després del terrabastall que les seves declaracions van provocar a la seu del PSOE Madrid, algú com diu en Duran li ha picat el crostó i el nostre flamant i carismàtic president de Catalunya s’ha aprestat a rectificar, ara resulta que en Zapatero es qui més inverteix en Catalunya i que el PSOE es el partit que més s’ha dedicat al nostre país, i que el dèficit de les infrastructures no son d’ara, sinó que es culpa dels governs del PP i de CIU.
Pobre Montilla ja ha fet marxa enrera, les declaracions que va fer a Madrid on probablement va dir el que pensava, ja no serveixen, davant del risc que li pugui restar vots al PSOE, el discurs ha de ésser un altre, i com sempre la culpa es dels demés. Sobre tot de CIU. Faltaria més!!!.
Una vegada més el nostre president i el govern de Catalunya, com sempre defugien de debatre els problemes del nostre país i l’únic que fan es donar la culpa als governs anteriors. Aquest discurs quant de temps el faran servir?, perquè després de 4 anys de govern tripartit potser ja es hora de que assumeixin alguna responsabilitat, i si per culpa de les obres del AVE, es fan socavons i moviments de terres, es per culpa de les preses en inaugurar la linea per abans de les eleccions, i es culpa del PSOE, no de CIU,
La manca de recursos financers i d’inversions ve de lluny si, però abans del PP havia governat el PSOE 15 anys, dels quals en varies ocasions amb majoria absoluta, i d’inversions a Catalunya ben poques. Per tant la manca d’infrastructures tant es culpa de PSOE com del PP, i si bé CIU governava Catalunya, davant de les majories absolutes a Madrid ben poca cosa podia dir, es quant es trencaven les majories absolutes quant CIU podia incidir i quant es destinaven recursos al nostre país.
I ara que des de fa 4 anys existeix el mateix color polític a Espanya i a Catalunya, les coses encara van pitjor en lloc de millorar. Mai com ara hi havia hagut aquest desprestigi de Catalunya envers la resta del mon.
Es ben trist que davant de la incompetència d’un govern com el que tenim a Catalunya, on no son capaços de resoldre els problemes dels ciutadans, una vegada i un altra vulguin defugir la seva responsabilitat i incompetència escudant-se en la resposta que ,sempre ,passi el que passi la culpa es de CIU.
Potser val a dir, ja n’hi a prou no?.

24 comentaris:

Cesc ha dit...

"Si bé CIU governava Catalunya, davant de les majories absolutes a Madrid ben poca cosa podia dir, es quant es trencaven les majories absolutes quant CIU podia incidir i quant es destinaven recursos al nostre país."
Amb això què vols dir? que voleu ser decisius? CiU i el discurs de sempre: Ara volem estar a Madrid per incidir en els interessos de Catalunya i ara no volem estar perquè nosaltres no tenim res a veure amb Espanya. Ah, ja he vist que ara toca que CiU no és independentista segons he pogut saber per boca d'Oriol Pujol.

Quim Amorós ha dit...

Cesc, ets una mica demagog.Només he dit que els deficits de les infraestrucutres venen de lluny, i son responsables PSOE i PP. I que quant han tingut majories absolutes no hem pogut influir.
I que jo sàpigue CDC mai ha sigut independentista tot i que molts militants de CDC ho son. El partit mai s'ha proclamat independentiste, i els seus liders molts cops han defensat el sobiranisme.
Queda aclarit? Segueixo pensant que el millor per a Catalunya es CIU, però ja sé que això a tu no t'agrada

Joan Güell i Serra ha dit...

Hola Quim,

És ben sabut que la marxa enrera és una tècnica poc segura i que pot portar sorpreses.
Per una vegada que Montilla exigeix, de manera creïble, millores per Catalunya i després resulta que el dia següent hem d'estar agraïts a ZP per compensar l'historic defècit d'inversió que hem patit a Catalunya.

MARXI JA SR. MONTILLA!

___________________________________

Cesc malgrat creure la tesi de no intervenció a la política espanyola, resultaria sospitosament il·lús que obviéssim la malaurada realitat que tenim; per tant aquí la posició per mi és i serà molt clara: mentre interessos (polítics) catalans depenguin de Madrid aleshores sí que hi tenim molt a dir a Madrid.

Cesc ha dit...

1. En Montilla és lamentable des de qualsevol punt de vista i em sembla que no hi ha res més a dir. El que tant CiU com PP han de fer és lluitar per oferir unes alternatives creïbles. Vosaltres les vostres i nosaltres les nostres.

2. Quim, el que vull dir és que el discurs convergent em té molt despistat. D'una banda veig l'Oriol Pujol i el Felip Puig declarant-se autèntics independentistes i després veig als diaris dient que CiU no ho és. Un dia sento que a Madrid no s'ha d'anar a fer res i l'ensantdemà que s'ha de ser decisiu pel govern de l'Estat.

El millor per Catalunya és desenvolupar la seva economia i està clar que les esquerres no estan per la labor.

feliu ha dit...

No t'hi capfiquis Quim, el d'ERC es declaran independentistes "per demà mateix" i van posar a un del Partido Obrero Español de President i diuen que ningú ho havia fet tant be.

benjamí ha dit...

Alguien se puede imaginar a un "Chavez con berretina ?.

Anònim ha dit...

Quim:

Per primera vegada no estic d´acord amb tu. El govern del PSOE és el que darrerament ha invertit més diners a Catalunya; saps per què? Perquè s´està gastant l´inimaginable en partides no pressupostades com el formigó per tapar forats i socavons, en mantenir una flota d´autobusos al Llobregat, en pagar dietes als conductors d´aquests autobusos, perquè va començar a construir (d´amagades) una estació al Prat per desprès desmuntar-la a correcuita, etc..

A tot això hi has d´afegir que l´Ajuntament de Barcelona és socialista, la Generalitat és socialista, el govern d´Espanya és socialista... I el Montilla, a banda de quatre parauletes de cara a la galeria, no s´enfrentarà mai al seu propi partit reclamant allò que és just per Catalunya.

La clau de la manca d´inversió és clara: nosaltres no som un "swing state", aquell on es decideixen les el.leccions generals. El PSOE a Catalunya té garantits els vots a les generals, i el PP sap que no rasca bola.. Si algún dels dos partits es jugués el govern d´Espanya amb els vots obtinguts al nostre territori (com succeeix a Madrid o València), la pelicula seria una altra de ben diferent.

Tant de bo hi hagui desafecció a Catalunya envers Espanya !!! Però ja vindrà el ZP a prometre la lluna i la gent es deixarà engatusar de nou.

La nostra feina és fer obrir els ulls a la gent i recordar-los que si voten PSC-PSOE tindrem més del mateix.

Ànims Quim.

Òscar B.

El Capità Tarragona ha dit...

quim!

M'agrada molt el rentat de cara que li has fet al teu bloc!

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

M'ha fet molta gràcia que l'hagis retratat amb el seu barret cordovès, la seva camisa regional i el seu vestit negre tal com vestíem als anys vint els meus avantpassats (eren també terratinents cordovesos, però jo ja sóc d'aquí). Li manca el clavell a la sol·lapa (entre el clavel y la rosa, ZP se lo escoja).

De totes maneres, estem barrejant el gaspatxo amb la botifarra. Ara només queda que agafis el president d'Andalusia i el pintis amb espardenyes i barretina, que tant l'estatut de Vaquèira (sí, el primer estatut d'Andalusia es va signar a Vaquèira pel rei d'Espanya) com la seva reforma actual, que, per cert, aquest s'ha fet abans que el nostre i sense haver d'anar al Tribunal Constitucional, s'han inspirat en els nostres estatuts i ens han estan copiant. El que passa és que ara ha volgut subsanar un error dels temps, ja que al primer intent Andalusia no va poder accedir a la seva autonomia com a nacionalitat, i ho ha fet darrerament.

A la República el nacionalisme andalús també existia, però estava molt minvat pels terratinents, del bàndol fèrriament nacional. Hi ha moltes més semblances que diferències amb aquell poble. Podríem estar parlant d'això, i compartiríem unes poques coses. El senyor Montilla fa la pila d'anys que viu i treballa a Cataluya. Una altra cosa són les connotacions que els hi voleu donar. Vulguis o no continua essent president, i l'has de criticar per les funcions que fa, no pels seus orígen, no pas pel tema racial, o cultural, o com li vulgis dir.

El pots acusar d'altres coses, com ara que fa poc, que no fa res, o que certs temes s'han tractar matusserament, que no estàs d'acord amb la gestió del PSC, però no has d'anar als orígens ni al tema racial. Un dels pocs aspectes amb els què em sento identificat amb el nostre president, i ja me'ls rebutges... I, perdona que digui dels pocs, perquè, de la resta, no se'n parla gaire a la premsa, si no és per criticar-lo pels seus orígens, sense entrar a avaluar la tasca del seu govern, que és el que s'ha d'avaluar.

Una pregunta, a CIU proposareu mai fills de pares immigrants que porten tota la seva vida vivint i treballant a Catalunya com a parlamentaris tant del Parlament com del Congrés perquè defensin precissament Cataluya i els reconeixeríeu també com a catalans, sense pegues?

Anònim ha dit...

Blas,
Diguem on el Quim a criticat el Sr. Montilla pel seu origen o cultura ?
Penso que la foto es per donar un to d’humor a la figura tan sosa del Montilla.
No falta al respecta ni insulta a ningú crec jo.

Maria Teresa ha dit...

Quim,
jo penso que si la foto us fa mal als ulls potser seria millor posar la dels immensos esvorancs que hi ha hagut a la línia de l'AVE com a prova gràfica del desastre que s'està vivint dia a dia. El tema clau no és l'origen de la persona que porta el nom de president sinó la seva gestió i la seva capacitat de defensar Catalunya i els catalans per damunt de tot i de tothom (sigui quin sigui el partit al qual s'hagi d'enfrontar). Per aquest fet, si es vol tan simple i a la vegada tan important, és pel respecte que tothom té pel president Pujol. És veritat que uns quans il·lusos no ho reconeixen però és més aviat un problema que no aconseguien el poder que volien per a ells mateixos (independentment del què pogués ser bo per a Catalunya i per la majoria dels catalans).

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Anònim immediatament anterior, "el que se pica, es porque ajos come".

Impertinente la pregunta. És el teu comentari el que sembra la discòrdia.

No he dit del Quim que li estigui faltant al respecte al Sr.Montilla. Només he constatat certes connotacions a la fotografia i, una altra cosa, jo també he rigut molt amb la foto al principi. I, molt encertat "para darle salero al asunto".

Del que em queixo és que al Sr. Montilla se'l critiqui pels seus orígens, i per les connotacions que té la fotografia, tant pot fer gràcia, com es pot entendre d'una altra manera, però res més.

És que no m'agrada que se'n facin comentaris racials sobre el Sr. Montilla, perquè pertany amb un sector molt important de la població de Catalunya, dintre del qual estic jo inclòs amb l'agreujant que jo ja sóc nascut aquí, i com jo pot estar molta gent que no forma ni tan sols part de la vida política, però que com que hi queda afecta, també té dret a participar-hi, i per això li he preguntat, llavors, si sota les vostres sigles també ho pot fer una persona en idèntica condició.

Només li he dit que no m'agrada que se'l critiqui pels seus orígens en general, ja que, de segons quines persones, estic tip de sentir certes coses. I la fotografia és un encert humorístic, sí senyor, però es pot interpretar de moltes maneres.


Ara, aprofito l'avientesa, et reconvinc clarament i contundent, On creus i dius tu al meu comentari que acusi al Sr. Amoròs de faltar el respecte al Sr. Montilla?

Quim Amorós ha dit...

Blas:
Lo de la foto com pots entendre es per donar-li una mica d'humor i salero a un president que no es caracteritza precisament per ésser simpàtic.
No he criticat ni ho faré mai, ni mai CIU a criticat a Montilla per ser andalús, tots i que molts ens volen fer creure que nosaltres el critiquem per no ser català i això no ho hem dit mai. No caurem nosaltres en aquest parany. Nosaltres critiquem que Montilla i el PSC faci un seguidisme total al PSOE, i que ERC a fet president a un espanyolista, cosa que CIU mai hagués premés.
I crec que queda clar que es un mal president i que porta a Catalunya a un nivell d'ensopiment .

Quim Amorós ha dit...

Perdona, se m’oblidava contestar la teva pregunta Blas a CIU hem presentat en més d’una ocasió a fills de pares andalusos per parlamentaris, tant al parlament de Catalunya com al parlament espanyol, i evidentment a molts ajuntaments de Catalunya com a regidors i alcaldes.

Oriol ha dit...

quim, ja he respós el teu meme! per cert, molt bona la foto del Tio Pepe!

Cesc ha dit...

Blas, molt al meu pesar trencaré una llança (o dos) a favor de CiU:

1. No es critica la procedència ni l'origen del president Montilla. Es critica la seva dubtosa integració a Catalunya i el poc esperit català que té. És això el que es critica i és una crítica en la qual participo.

2. Al meu poble el numero 2 de la llista de CiU (i actual regidor) és castellano-parlant i no és el primer.

Anònim ha dit...

Blas,
La meva resposta:
Blas diu “ El pots acusar d’altres coses.........però no has d’anar als orígens ni al tema racial”.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

I això vol dir que el Quim li hagi faltat al respecte al Sr. Montilla?

feliu ha dit...

Jo crec que qui falta al respecta a catalunya es el Montilla, que si es volia presentar per President, tenia que haver après el català en forma correcta, com a minim, el que es demana per funcionari.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Hola, Feliu,

Un altre cop amb el tema de la llengua. Ser catalanoparlant o castellanoparlant no té res a veure amb la llengua que s'empri a la vida pública. De les poques intervencions públiques del nostre "salerós" president,sempre l'he sentit parlar català, una altra cosa és que a casa seva, si és castellanoparlant, com si vol parlar xinès.

No és tant que CiU el matxaqui per ser castellanoparlant, com les crítiques que fan els mitjans de comuncació o certs sectors d'opinió, com si donessin a entrendre que els sectors castellanoparlants tinguessim prohibit l'accés al nostre Parlament.

I, lògicament, a Madrid encara no fan com a l'ONU ni al Parlament Europeu, on cadascú empra la seva pròpia llengua i tenen els seus serveis propis de traducció. És molt senzill i no ho fan.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Demano disculpes perquè estic una mica "torracollons" amb aquest tema, però s'ha d'anar amb molta cura. Som tan catalans com vosaltres.

feliu ha dit...

No Blas Jesús, t'equivoques si no defenses la llengua catalana al teu propi país i al teu Parlament no sou "tan" catalans con nosaltres, nomès cal que reflexionis amb el fet que als catalans tot i parlar la llengua castellana o com dieu valtros la espanyola, i no ens consideren com uns "espanyols com els altres", al menys pel que fa a les inversions.
Blas has de entendre que si la llengua ha estat el que ha mantingut viu al poble català, ha de ser en català com ens podrem perpetuar en el temps, qui no segueixi aixó va en contra del manteniment de la esencia del poble català.
El romans ja deien: L'estigma de l'esclau es parlà la llengua de l'amo.

Josep (sl) ha dit...

Ttos sabem què és la marxa enrerà i quins desagradables efectes secundàris pot tenir. El menys desagradable dels quals es quedar amb cara de circustàncies i lamentar el problema on tu solet t'has possat.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Som i serem gent catalana, tant si es vol com si no.