dissabte, 17 de novembre de 2007

La incoherència del govern tripartit2 , altrament dit govern d’entesa.


A la sessió plenària del Parlament de Catalunya, es va posar de manifest el que tothom ja sabia, el PSC es va quedar sol defensant a la Ministra d’obres publiques, mentre el resta de forces polítiques de Catalunya, inclòs els dos socis del govern tripartit ERC i ICV van votar a favor de demanar la dimissió de la ministra.
Això posa de manifest que el PSC anteposa els interessos de partit als interessos de Catalunya i que el famós lema de primer les persones era completament fals, per ells primer el partit, i evidentment no aniran en contra dels seus companys del PSOE ja que tenen dependència i li reten pleitesia.
També posa de manifest que el govern de Catalunya es un govern fet de manera artificial, on cada soci va pel seu cantó i no dubten en dir-li el nom del bacó als seus companys de govern si així es creuen que ells guanyen credibilitat, (una credibilitat que cada cop està més per terra). I es habitual retrets entre els tres socis del tripartit. Una mostra de tot això son les declaracions ahir al parlament de Catalunya d’en Ridao dient que el PSC son sucursalistes del PSOE, i que no defensa els interessos de Catalunya. Ràpidament li ha raspós Iceta de la coherència d’alguns que titllen de sucursalistes als seus companys de govern i en canvi es presenten de nou plegats al senat.
Aquest cop li dono la raó a L’Iceta. Que critica i que retreu ERC al PSC?, si estan fent el que tothom sabiem que farien, que es donar suport al PSOE.
Si Ridao els reteu que son sucursalistes, perquè s’empenyen en donar-li suport i tornen a pactar candidatura d’entesa al senat?.
Com pot ERC mantenir el suport al Govern Tripartit si creu que el PSC no defensa els interessos de Catalunya?. Això es totalment incoherent malgrat que en Ridao digui que tanta coherència l’aclapara.
Potser els líders d’ERC i la cúpula del partit entenguin l’estratègia que segueixen, però la majoria de ciutadans de a peu (no militants), que a la fí son els que voten, crec que no entenen aquesta disbauxa.
Aquest govern no s’aguanta per en lloc, i el que es pitjor a pesar de tot ens amenacen en que seguiran passi el que passi.
Crec que els ciutadans ja comencen a estar cansats d’aquesta farsa, i arran del desgavell de les obres de RENFE i els problemes a les rodalies, la plataforma dret a decidir a convocat una manifestació contra el caos de rodalies, CIU s’adherit i ERC també, que de nou obrirà una bretxa entre els socis del tripartit, aquest cop ICV ha quedat una mica descol·locada i no sap quina postura adoptarà.
Fins quant els catalans haurem de patir aquest desgavell del tripartit2?
Recordo que una altra majoria es possible.

5 comentaris:

Oriol ha dit...

Parlen del govern d’entesa. D’entesa entre qui? Cada un busca objectius diferents, defensen interessos ben diferents, i busquen realitats ben diferents. De nou, davant el caos de infrastructures, que per la seva importància és un dels temes on el govern hauria de buscar consens, de nou cadascú defensa una cosa diferent. Aquest és el govern que es mereix Catalunya? Si el president de la Generalitat, quan el caos de l’estiu no va ni interrompre les seves vacances per a solucionar res, ara no ha estat menys, i mentre els grups parlamentaris menys el PSC demanaven la dimissió de la Ministra de foment, ell es va excusar per no acudir a la sessió, a sobre covard.

Aquest govern d’entesa no té res de res, interessos els que vulguis.

catalunya.ffw ha dit...

Quim,

A l'Olla de Grills s'ha obert un debat interessant: o PSOE=PP o CAT=PSOE.

http://olladegrills.wordpress.com/2007/11/18/o-psoepp-o-catpsoe/

T'hi apuntes?

Marc Arza
www.catalunyafastforward.blogspot.com

Josep (sl) ha dit...

El desafiament què han Fet els socis del PSOE al parlament no els faig capaços de repertir ho al congrés. I exigir allí el cessament de la ministra Álvarez.
Ja hem vist què al senat. No ho han fet. I l'entesa continuarà.

Francesc Robert ha dit...

Estem aprop d'unes eleccions molt importants, així doncs, Suposo que ara toca tornar a enredar al personal utilitzant la tan vista tècnica de desunió.

És una llàstima que la política catalana hagi transformat als seus polítics en funcionaris degut a una mena de pactes d'ambició de poder. Seria molt agoserat dir que CIU o un altre pacte de govern no tindria cap problema en les actuals infraestructes però com a mínim es vetllaria per buscar una solució immediata enlloc de buscar la manera d'amagar la realitat per tal d'assolir un resultat electoral millor.

ERC deixa'm dir-te que és una llàstima k estigueu desil·lusionant a tanta gent que realment confiava amb vosaltres, entre ells molts amics meus.

Espero que la gent penalitzi els interessos personals enlloc dels interessos del país,... Pel bé de Catalunya i dels catalans.

feliu ha dit...

Hem l'unic que s'entenent es en "enxufar" amics i parents i pujar-se el sou i les dietes.