divendres, 2 de novembre de 2007

11M es desmunta la teoria de la conspiració.


Ja tenim sentència sobre els atemptats del 11 M, els jutges confirmen la teoria de la cèl·lula islàmica, i es descarta la teoria de la conspiració i la participació de ETA.
Aquest fet, mai reconegut per el PP, va ocasionar la derrota electoral d’un partit al que una setmana abans de les eleccions totes les enquestes donaven com a guanyador i que l’única dubta que hi havia es si treia o no majoria absoluta.
Arran dels fets terroristes del 11 M, i la posició inflexible de la plana major del PP que de manera reiterada anunciava la participació de ETA en l’atemptat, quan tothom al país sospitava una trama islàmica, arran de tot això i davant de la sensació que el govern de l’estat estava enganyant als ciutadans impunement i amb alevosia, tres dies després, en la jornada electoral va existir una mobilització fora de la habitual, i molts ciutadans que en condicions normals, no haguessin anat a votar, aquell dia, al sentir-se enganyats i estafats pel govern, aquell dia van anar a votar per ZP, que així i de manera sorprenent va guanyar unes eleccions que en condicions normals mai hagués guanyat. Personalment crec que l'anterior govern del PP no va saber gestionar els terribles fets ocorreguts, i per por a una davallada electoral pel tema de la guerra d'irak i els atemptats, van intentar parar el cop mediàtic sofert esperant que en tres dies,després de les eleccions podrien explicar que havia passat.
Aquesta bolcada electoral va tenir unes conseqüències no esperades, ja que el primer govern tripartit a Catalunya es va maquinar pensant que a Espanya guanyaria el PP i el posarien en un compromís amb el tema de l’estatut, i en canvi , el compromís va ésser pel tripartit que havien de aconseguir que els seus homòlegs a Madrid no s’enfadessin pel tema de l’estatut.
Al mateix temps el PP ha seguit mantenint la estratègia de que tenien raó amb els fets del 11 M, i ara es desmunta tota la seva teoria.
Davant d’això crec que la situació dels Srs Acebes i Zaplana, que en el seu moment van quedar com “los mentirosos del reino”, ha quedat ja completament desacreditada, i bé faria el PP en pensar en el seu relleu, ja que el seu discurs ja està esgotat.
A la retina de molts ciutadans encara tenim les imatges i declaracions d’en Acebes reiterant per activa i per passiva “ ha sido ETA”. Ara podem dir ben clar Sr Acebes “ va a ser que no!!!!


9 comentaris:

Cesc ha dit...

Si, i la sentència també diu que Iraq no va ser i els socialistes vinga a dir que tot era per culpa de l'Iraq.

Tota aquella gent que va votar el PSOE i que no ho hauria fet en condicions normals el proxim any es quedaran a casa. Fets que de ben segur ens tornaran a donar la victòria electoral.

Anònim ha dit...

ELs del PP pateixen d'amnèsia del Ranciocasposisme.

David Morgades ( http://elracodemataro.blospot.com )

Oriol ha dit...

Al PP encara li dol haver perdut aquelles eleccions, però potser que algú els recordi el perquè ho van fer. Com diu el Quim, ara ha quedat clar que no va ser E.T.A., i si no s'hagués manipulat tant la informació potser els resultats electorals haguessin estat ben diferents.

Artur ha dit...

"La avaricia rompe el saco". Tenien les eleccions guanyades per majora però volien més, volien una victòria aclaparadora que portés als inferns als nacionalismes perifèrics: ETA i CAROD eren la solució. La gent va sentir-se enganyada i Zapatero va aprofitar fer un gol d'oportunisme al darrer minut amb allò de "retiraré las tropas de Iraq..." (cosa que volia molta gent).

Heus aquí que l'estultícia humana juga un paper important en la història i tenim un futur més que patètic: Uns socialistes d'ineficàcia contrastada i un cavernícola PP i Catalunya sense possibilitat de millora. Els socialistes, recolzats per l'inefable i abominable Carod donen una prespectiva molt negre al canvi. Els catalans, malalts per l'enfermetat de moda, el metropolitanisme, seguiran votant socialistes, malgrat que anar a treballar els comporti 5 ó 6 hores de cues diàries. I després es queixen del franquisme. Tenim una societat genèticament estúpida.

Realment tothom sap que ETA mai va participar. Obliden que sabem llegir i escriure (com a mínim). Si bé es diu que som molt més estúpids del que semblem, tot té un límit....

Cesc ha dit...

El que jo encara no entenc és que hi pinta l'adjectiu cansí de sempre respecte el PP: "cavernícola".

Artur ha dit...

Cesc, tens raó. El magrejat adjectiu s'ha de canviar i ho faré en el proper post. Cavernícola fa referència, de forma histriònica i potser un punt esperpèntica a l'ancorament que té ara aquest partit en estructures i formes polítiques més pròximes al tradicionalisme ibèric que no pas a la dreta "zarkozyana", liberal o moderna de la resta d'Europa. Val a dir que l'Angela Merkel no té cap mena de semblança ni amb Acebes ni amb Zaplana.

Cavernícola té a veure amb petrificat, enquilosat, (ara en diuen juràssic)... I també, per simpatia, s'ha contagiat a la premsa "més conservadora" de Madrid.

Reitero: Podem intercanviar recíprocament entre els dos partits els adjectius utilitzats perquè la percepció ciutadana és que estem condemnats a viure amb l'estultícia dels nostres governants i amb la mediocritat de molts polítics.

Cesc ha dit...

Ja m'agradaria a mi que el PP tingués més similituds amb la UMP de Sarkozy, ja que aquest últim encara és més de dretes que el PP. El PP pot ser titllat del que vulguis, però d'ultraconservador diria que no. Això de ranci, caspós, cavernícola, juràssic, ufff, cansa tant, però taaaaant...

Joan Güell i Serra ha dit...

Quim molt interessant l'apunt: El primer Tripartit es va fer pensant que el PP guanyaria les eleccions.
diu l'artur (blocaire) que va ser la voracitat del PP el que va portar a fer aquelles "carambolesques" declaracions que van fer de Zp un president de "carambola". I de retruc van condemnar Catalunya legitimant una actitud democràticament reprovable del partit socialista i la fórmula Tripartit, que començarien des de llavors a fer-se amb les institucions de tots els àmbits excloent-ne la força guanyadora.
Una fórmula, que molt bé apunta el Quim, és va tenir la poca vergonya de fer (vist ara amb prespectiva)perquè els socialistes sabien que a Madrid, ells sols, tenien les eleccions perdudes.

I així és com uns criminals van condemnar de retruc el nostre país a la misèria. Fent sense saber-ho Montilla president.

Definitivament van acostar més l'Al Andalus a Catalunya, encara que sigui per proximitat geogràfica.

Josep (sl) ha dit...

No va ser ni ETA ni Iraq que quedi clar. Jo estic per les tesís defensades pel periodista del país José Maria Irujo. Que diu: Que els atentats van ser planificats després de les detencions pràcticades pel govern Aznar el 2001 de terroristes d'Alqaeda. Que la policia creia que Espanya era una base logística i prou i per això la policia va vigilar i no va actuar, tampoc la policia va saber veure que Espanya era un objectiu.