divendres, 12 d’octubre de 2007

PP, PSC i la suposada radicalització de CIU,


Arran dels actes del 12 d’octubre, amb la presència del espanyolista José Montilla als actes commemoratius, i a la desfilada militar, que a comptat amb el beneplàcit dels seus socis de Govern ICV, i ERC, que ho consideren del tot normal . ( anys enrera ERC va criticar que Pasqual Maragall hi assistís). Tant el PP com el PSC-PSOE han criticat durament les declaracions d’en Artur Mas, en referència a la presència de President de Catalunya a la desfilada militar, on deia a més que si ell fos president no hi hagués anat.. Ràpidament han sortit les veus del Iceta (PSC) i del Sirera (pp) i tots dos han coincidit en dir, que CDC ha radicalitzat el seu missatge, i ha perdut la centralitat.
Ves per on, els dos suposats partits antagònics, coincideixen en la mateixa crítica a CIU ens diuen que hem radicalitzat el nostre missatge.
Sembla ser que tant PP com PSC encara no se’n adonat que CIU es una federació Nacionalista, i un partit nacionalista es aquell que defensa que el seu país es una nació, i la nostra nació es Catalunya. Això ho defensem des de que es va fundar CDC a l’any 1975 i ho seguim defensant ara.
Durant els 23 anys de govern de CIU, mai l’honorable President Jordi Pujol va assistir a cap desfilada militar del 12 d’octubre, talment dita la festa nacional de Espanya.
Per tant es normal que Mas defensi la no assistència del president de Catalunya a la desfilada, perquè durant 23 anys nosaltres no vam assistir-hi i ningú ens va dir llavors que radicalitzàvem el missatge. CIU no ha radicalitzat rés, estem justament on érem. Però ens trobem davant d’un govern tripartit a Catalunya que està fent aigües i esquerdes per tot arreu, que veu com la imatge del president de Catalunya no aixeca cap tipus de passió ni adhesions, .I que necessita un bon resultat a Catalunya el proper més de març, per poder mantenir a Zapatero com a president de l’estat. ERC per altra banda immers en una crisis d’identitat donant un suport incondicional al PSC, que li fa perdre suport popular dia si i dia també i que està més preocupada per acallar la corrent interna del partit que vol un canvi de rumb i de objectius, que no pas de la tasca de govern. Per aquest motiu aquest cop a ERC li sembla bé que Montilla hagi anat a la desfilada popular.
I el PP, ja fa temps que el PP a Catalunya, per tal de guanyar vots moderats, cada cop que té l’oportunitat treu la cançoneta de que CIU ha radicalitzat el seu missatge, i ens recorden dia si i dia també el famós tema del notari.
N’estem acostumats que en segons quines coses PP i PSC_PSOE coincideixin, i sempre ho fan en contra de CIU, o quan afecta als interessos de Catalunya.
Mireu CIU, no ha radicalitzat el seu missatge, CIU està on estava sempre a favor de Catalunya, I fent una aposta ferma i un pas endavant per la sobirania de Catalunya.

24 comentaris:

Hurtis ha dit...

Quim Quim,

No facis trampes:

No pots comparar el carinyo que li tinc a CiU amb el que li tinc al PSC/PSOE. Parlo per mí, però no crec que hi hagi molta gent del PP que pitjor opinió de vosaltres en contrapossició amb el PSOE.

I si que us heu radicalitzat, mira:

De pactar amb el PP a dir que no ho volieu fer mai (les coses escrites queden ahí); com si Rajoy no fós un angelet al costat del "dimoni" Aznar. I sempre pinteu vosaltres al PP com si fós...

De reclamar el vot de centre-dreta i centre i no dir que sou independentistes... a dir l´Artur Mas que CiU és de centre-esquerra (ho va dir ell, jo no) i sobiranista.

I... de tindre un vot de molts catòlics catalans a aprovar un Estatut esquerrà que traiciona molts valors dels vostres votants. Més avortament, més matrimonis com sigui i menys llibertat a l´escola.

I clar, si teniu portaveus com el Felip -de Borbó- Puig que diu que si el PP va al Monument de Rafael Casanova per l´11 de Septembre és provocar... ja em diràs si no us heu radicalitzat. Sí, ja sé que Felip Puig és un moderat, jajaja.

I que el Montilleja vagi a l´acte de l´Hispanitat... doncs normal, és president de Catalunya, una comunitat més d´Espanya. Com si València no tingués "llengua pròpia" i es sentí més espanyola que ningú: és el model a seguir.

Quim Amorós ha dit...

javi agraeixo les teves paraules, sé que em tens un apressi especial tot i ser de dos partits diferents, però de debò nosaltres no ens hem radicalitzat, això es lo que us toca dir ara a vosaltres per intentar esgarrapats vots a nosaltres.
Nosaltres volem ampliar el nostre marc electoral i tenir els vots de centre dreta i els de centre esquerra, per això obrim horitzons no ens radicalitzem. Escolta i lo del notari, potser ja n'hi ha prou no?, que no enteneu que era campanya electoral?, Tots fem moltes coses quant hi ha campanya, el Rajoy acaba de fer un vídeo en pla president de l'estat i no ho es. enfì javi només critico que ens dieu que ens hem radicalitzat i sabeu que no es cert, però es el que us interessa dir ara, i mira per on el PSC coincideix amb vosaltres, això vol dir que ens vota gent que de vegades vota al PP i altres també que de vegades vota al PSC, per tant tots dos ens els voleu prendre

El Capità Tarragona ha dit...

Quim,

Tal i com t'he dit al meu bloc, uns diuen que en virat a l'esquerra, i els altres que hem virat a la dreta, a veure si s'aclarenq ue m'estic marejant!! (no serà que no ens em mogut???)

Ni virem, ni radicalitzem ni res. Nosaltres sóm els de sempre, som el partit polític que mai ha perdut les eleccions al Parlament de Catalunya desde la instauració de la democràcia.

És una mica cansina la seva insitència en que si em canviat o no, de veritat.

Quim Amorós ha dit...

bé capità es el misatge que els hi toca dir perque hi han eleccions aviat i ens volen esgarrapar vots.
Però ja ratllen amb aquest discurs, la gent no es tonta i sap on som cadascú

Cesc ha dit...

No sé si "radicalitzar" és la paraula adequada, però és evident que heu canviat. Els motius doncs ja els ha exposat l'Hurtis per mi, ja no cal que els repeteixi, i està ben clar que la CDC de Mas i Puig no té res a veure amb la de Jordi Pujol.

Sempre recordo a Jordi Pujol com una gran persona de consens i encara ara el tinc molt ben considerat. La CDC d'avui dia la veig ben diferent i personatges com Felip Puig dient que vull crispar si vull anar a la ofrena a Rafael Casanova no ajuden pas.
I tot això ho diem perquè ho veiem així, no pas per captar vots.

D'altra banda quin problema hi ha en assistir a la desfilada militar del dia de la festa nacional? Per què s'ha de considerar anormal? Per què Montilla és espanyolista? Pel seu origen? Perquè no és nacionalista?

Quim Amorós ha dit...

Cesc, no hem fet batalla de que Montilla sigui de Còrdova, ni que no sigui nacionalista. hem fet batalla de que pertany a un partit espanyolista com es el PSC-PSOE i que a més forma part de l'executiva federal del PSOE. I que es president de Catalunya havent perdut clarament les eleccions, però gràcies als vots dels altres dos partits perdedors.
Que Iceta ens digui que radicalitzem el missatge quan ells han pactat amb ERC i ICV té nassos.
i que PP i PSC coincideixin en les mateixes paraules en la seva critica a CIU té collons.
Al final resultarà que entre el PSC i el PP no hi han tantes diferències.

Cesc ha dit...

Osigui que com PSC i PP coincideixen en una crítica a CiU resulta que no hi ha tantes diferències. Això sí que té collons.

Quim, si jo fos president de Catalunya seria un espanyolista?

Quim Amorós ha dit...

Cesc, serà difícil que siguis president de Catalunya, perquè pertanys a un partit que mai guanyarà a Catalunya. Però si algun dia ho fossis, voldria dir que Catalunya era llavors independent i un partit de dretes governava el país.

Hurtis ha dit...

Quim,

Jo no dic que CiU ha canviat -i té tot el dret- perquè vullgui captar vots, ho dic perquè ho crec i perquè el propi Artur Mas ho va dir a un debat, no jo.

Home si m´oferiu a mi ser president de dretes a canvi de Catalunya independent... jejeje. O al Cesc i jo com Dick Cheney, ok?

I clar, CiU pot reclamar que tothom participi a la Diada, ara, que ni de conya el PP celebri -també- la Festa Nacional d´Espanya. ¡Por Dios! ¡qué aberración es esa!

Quim Amorós ha dit...

pero Hurtis, a mi ja em sembla bé que celebreu la fiesta nacional de España. Es la teva festa, no la meva, jo ho respecto, Per a mi la festa nacional i la meva bandera es un altra i no passa absolutament res. I el president Pujol no va anar mai a la desfilada militar del 12 d'octubre i no passa rés. Mas ha donat la seva opinió de que el president de Catalunya no hauria d'anar. i ja està. Per això estem radicalitzant el missatge?.

Hurtis ha dit...

Quim,

No, per això no, ja que la cosa és més profona. Mira, per mi no és igual Roca i Junyent que Artur Mas, no és igual Duran i Lleida que Felip Puig, no és igual Pujol que el seu fill.

Quim Amorós ha dit...

Javi no es el mateix Ruiz gallardon que zaplana.
No es el mateix rodrigo rato que acebes
No es el mateix Aznar que Rajoy
No es el mateix zapatero que Montilla
ni Ballesteros que sabaté.
Ningù es igual a cap altre
No per això canvia el partit.

Hurtis ha dit...

Quim,

Ja sé que no, però jo comparo figures de primer ordre a CiU i... aquestos nomenats s´assemblem més del que creus: de totes maneres si em fas triar em quedo amb: Zaplana, Rato y Azjoy, jeje, bon trident aquest.

Però per mi la millor i més fidel al liberalisme es diu: Hope Aguirre.

Artur ha dit...

Hurtis, la més fidel al liberalisme va formar part de Bandera Roja, com Losantos. Els de Bandera Roja deien que el PSUC era burgès.

El debat no és si CiU s'ha radicalitzat. El problema és que el tripartit s'ha ridiculitzat progressivament i ja no queden més temes on puguin esdevenir "el hazme-reir" d'Europa. Ara, els únics preparats per a donar-los arguments de gestió són els Germans Marx.

Un altre factor que cal tenir en compte és la divisió del PP. És simptomàtic que a Tarragona s'hagi escindit. És evident que el trident de que parlaves és el "tristdent", assimilat al trist-partit de les esquerdes. Fer olles barrejades no està a l'abast ni dels millors restaurants. Per cert, heu vist en algun menú d'hosteleria alguna escudella? JO no.

Algú podrà dir que també CiU té les seves baralles internes. No es pot negar però val a dir que és una federació amb posicions ideològicament molt definides. La claretat d'idees pot portar alguna discusió però acaba essent fructífera. Al fil d'això diria que Ciudadanos, en basar el seu vot en l¡anticatalanisme s'està ensorrant perquè la gent, a part de ser anticatalana, és a dir, que vomita quan veu una barretina i una senyera, necessita ideologia.

Tal com l'Alejandro Fernández, crec que CiU i PP poden entendre's. Per això només cal que el PP deixi d'atiar el foc a les Espanyes clavant-nos el San Benito de ser nazis, camises pardes, i no sé quantes infàmies més en qualificatius que, de forma molt professional, alguns dels seus votants i militants van protagonitzar quan el jou i les fletxes estaven a tots els edificis públics.

Jo vull un PP liberal i obert, una dreta europea. Tota la dreta europea va lluitar contra els totalitarismes. Bé, gairebé tota. La nostra, l'espanyola, va canviar de vestit al 1976 i va votar en contra de la consitució. En canvi, la dreta catalana té un historial democràtic que el voldria el tripartit! En fi, Carrasco i Formiguera, personatge de missa diària, afusellat per català i Jordi Pujol a la presó per cantar i portar senyeres al Palau de la Música. Ostres, quants governants voldrien tenir avui aquest historial.

En fi, radicalització, sí. Sóc radical quan veig injustícia però no anar a veure passejar la Legió amb la cabra no és radicalitat, és tenir bon gust. Per cert, l'heroi i fundador de la Legió, l'ínclit Millan Astray va dir allò de: "Viva la muerte y muera la inteligencia".

No és tan complicat: hi ha persones cofoies amb la seva bandera. Per desgràcia l'espanyola no l'han sabut amanir adequadament per a fer-nos-la digerible. Puc dir el mateix de la catalana. A la resta de l'estat causa també angúnia. Això no és anecdòtic sinó molt preocupant. Nosaltres no volem que els salmantins parlin català i ballin sardanes, però que no esperin que menda lerenda es posi a ballar una sevillana. Cal començar per estimar els catalans tal com som. Recordeu Snoopy: "amic és aquell que t'estima tal com ets".

Apa, a seguir barallant-vos en pau

Elies ha dit...

Benvolgut Quim... aquesta banda d'espanyolistes del PP i del PSOE-PSC, si no fós perquè fan tant de mal al nostre país, de vegades tenen una comicitat extraordinària.

Hi ha una sèrie de llocs comuns que fan servir de fa tant de temps, que un dia m'agradaria poder-los-hi posar, en fila, i des del primer dia, aquesta mena de declaracions, com l'acusació a CiU de "radicalitzar-se". A banda que m'agradaria saber què entenen per "radicalitzar-se", fa tant de temps que ho proclamen, que ho fan servir com a argument per a atacar a CiU, que d'haver estat cert en el sentit que ells ho diuen, CiU estaria ja en aquests moments molt més enllà de les CUP.

A un altre nivell és com això del "giro al centro" del PP. Fa tant de temps que ho diuen que ric només d'escriure-ho. Collons, si quan van començar a fer el gir van sortir de la curva i es van estabellar, i allà estant, a la ultradreta!

quin personal...

Àlex ha dit...

És curiós veure al Sirera parlant de suposades radicalitzacions dintre d'un partit.
Pel PSC és normal que el president de la Generalitat hi vagi, perque és un partit espanyol i espanyolista que té un model d'estat diferent del que té Convergència i Unió, per això ells també diuen que CiU s'ha radicalitzat, perque ells no comparteixen el model que CiU proposa.

Cesc ha dit...

Elies no se si ets ignorant o ho fas expressament. Us indigneu quan us diuen que CiU es radicalitza, en canvi que el PP es radicalitza és una veritat innegable, i a sobre et permets el patètic luxe de situar-nos a la ultradreta. M'imagino que ets una adolescent amb moltes ansies d'erigirte en el salva pàtries de torn. Deu ser l'edat, sinó mo m'ho explico.

Josep (sl) ha dit...

Crec què la "radicalització" que veuen a CiU és déu a la pròximitat de les generals i la manera d'aconseguir un vot útil del catalanistes "moderats".

El Petit ha dit...

Per a mi CiU, sempre serà un partit nacionalista. Molt a pesar meu, la idea de Mas de refundar el catalanisme...renoi, no se a què es refereix :S. Que CiU es comporti com sempre, el que una colla de perdedors progres li hagin arrebatat la "Cheneralitat" (no es diu així montilla?)no és motiu d'inventar-se fòrmules extranyes de reinventar el catalanisme, només qüestió de no traïr els nostres principis, fer ls coses bé, i recuperar la Generalitat de mans d'aquest ninot, serà dificil els llepaculs del "Cacarod" fidels cegament al PSC inexplicablement faràn la guitza a CIU.

El Petit ha dit...

Per a mi CiU, sempre serà un partit nacionalista. Molt a pesar meu, la idea de Mas de refundar el catalanisme...renoi, no se a què es refereix :S. Que CiU es comporti com sempre, el que una colla de perdedors progres li hagin arrebatat la "Cheneralitat" (no es diu així montilla?)no és motiu d'inventar-se fòrmules extranyes de reinventar el catalanisme, només qüestió de no traïr els nostres principis, fer ls coses bé, i recuperar la Generalitat de mans d'aquest ninot, serà dificil els llepaculs del "Cacarod" fidels cegament al PSC inexplicablement faràn la guitza a CIU.

Quim Amorós ha dit...

Joel, CIU no trairà els seus principis. La casa gran nacionalista no serà rés més que obrir les nostres portes a totes aquelles persones que en aquests moments es troben desabillats a l’opció que havien triat i que es troben orfes. Per exemple gent catalanista del PSC que no es troben a gust amb la formula PSOE actual, o gent d’ERC que consideren que actualment ERC no es el que es pensaven.
Nosaltres obrim la porta a tots els sobiranistes i catalanistes, el nostre projecte polític es el mateix, però fem un pas endavant amb el tema nacional. Volem ser el pa de paller que deia Pujol, en aquest cas li direm la casa gran del nacionalisme.
I pensa que molts estan nerviosos perquè veuen perillar els seus vots i ens ataquen dient que hem radicalitzat el nostre missatge, i saben perfectament que no es així. Nosaltres sempre hem estat al centre, sembla que tenim consolidat el vot de centre dreta, obrim la porta a que puguem aconseguir també el vot de centre esquerra, sense trair els nostres principis.

feliu ha dit...

A tots el que parleu del 12-O, no creieu que el dia està mal triat, que va suposar per Amèrica la decoberta?, el seu genocidi humà i cultural, i per el reine de Castella-Lleó ( "Por Castilla y León..." i el penò així o testifiquen) que va suposar?, doncs un despoblament humà i uns aires imperialistes i de viure de les riqueses del demès (encara dura) que nop va dur res de bé. Crec que el dia no es l'adecuat, era millor el 2 de maig, aquí sí que tots el pobles d'Espanya varen reaacionar igual.

Benjamí ha dit...

Quim no t'hi capfiquis, un nacionalista es aquell que, en politica la seva nació té prioritat sobre el demès i aquí cadascú s'adscriu a la nació en la que s'identifica.

L'apuntador ha dit...

Ja estic aqui!

Es diu... s'explica... es comenta... que...