divendres, 19 d’octubre de 2007

Pasqual Maragall es dóna de baixa del PSC

He llegit avui a e-noticies aquest article:
"L'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, ja no milita al PSC. Maragall ho ha explicat en el decurs d'una entrevista al programa Problemes domèstics, a Catalunya Ràdio. El també expresident del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), càrrec que va abandonar l'11 de juny passat, ha dit que ja no milita al partit perquè no en paga "la quota corresponent". A banda, Maragall ha anunciat també que "no serà candidat del Partit Demòcrata que promou, però que diferents alcaldes i alcaldesses, de qui no pot revelar el nom, s'han apuntat al seu projecte". Finalment, Maragall ha revelat que José Montilla apostava per José Bono com a líder del PSOE en el Congrés de l'any 2000 que va guanyar Rodríguez Zapatero."

Si no fos per qui és, es podria considerar com una baixa més de les que es produeixen habitualment a tots els partits polítics, però home, el que ha estat president del PSC, Alcalde de Barcelona i President de la Generalitat, que es doni de baixa del partit, indica les divisions i lluites internes que hi ha dins del PSC, I a més deixa anar una perla com la de que Montilla apostava per Bono com a líder del PSOE, ja sabem com les gasta en Bono respecte a Catalunya. I en Montilla suposadament pensa com ell.
Després sortirà en Zaragoza i en Iceta treien importància, i parlant de la crisi de CIU, i la mala maror dintre de la nostra coalició.
Es ben curiós tots els partits polítics han parlat de la crisis a CIU, peró jo no veig que hagi hagut cap trencadissa a CIU en trenta anys, i si no fem un repàs als altres partits veiem : primer les crisis d’ERC amb l’escissió del Colom i la Rahola, i ara un altra corrent critica amb Carretero,, la dimissió i marxa d’en Piqué del PP i de la vida política, i ara la marxa de Maragall del PSC.
I en canvi a CIU, tanta crisi, tanta crisis i es manté ferma durant seus trenta anys de coalició.

Que passarà ara amb el sector més catalanista del PSC ? seguiran els passos d’en Maragall i marxaran al partit demòcrata?. Encapçalarà la llista a les generals?.
Seguirà donant suport ERC a un PSC cada cop més PSOE i menys PSC ?
Els propers dies prometen ser interessants per el panorama polític català

9 comentaris:

Oscar Ramírez ha dit...

M'agafen ganes de riure, sincerament. Només faltava aquesta. S'havia parlat en desenes d'ocasions però em pensava que mai arribaria el moment. Quin circ de partit i quin circ de desgovern català!

Cesc ha dit...

Realment sorprenent! Jo crec que la talla de Maragall era massa superior per un partit nodrit de mediocres com és el PSC. De fet era qüestió de mesos i finalment ha passat.

Artur ha dit...

Maragall ha descobert, molt tard, que l'han enganyat, que li han pres el pèl i que l'han sodomitzat. Com? doncs fent-li dir que Zapatero no va tenir res a veure amb la dimissió de Carod Rovira, pel fet de fer-li dir que Montilla no era el candidat de Zapatero, per...

Total, que Maragall, essent conscient de ser un ninot que han dipositat al cubell de les escombreries, plega i trenca el carnet, tal com ho va fer la seva dona. La conxorxa maquinada pel sector no catalanista del PSC ha aconseguit el seu objectiu. Maragall és un cadàver polític que només sortirà de tant en tant a Polònia i poca cosa més. Les "Manuelas de Madre", les "Chacon", els "Zaragozas" i els "Bolaños" podran "campar a sus anchas" pel feu socialista, imposant el criteri de "fer coses per als ciutadans i allunyar-se de la concepció identitària.

Maragall, tanmateix, pot tornar al PSC. Si avui diu blanc demà pot dir negre i cap problema. En això és igual que Zapatero: "aprobaré el estatuto que salga del Parlament de Catalunya" i després...

Quim, canviant de tema: t'he linkat al meu blog: http://comentarisliberals.blogspot.com/

Artur ha dit...

Una campanya (del blog Catalunya ffw):

Acció Cultural del País Valencià ha de pagar 300.000€ de multa per la seva postura ferma en contra del tancament de les emissions de TV3 al Páis Valencià. La multa a l'ACPV és una sanció a la realitat cultural compartida per catalans i valencians, una sanció contra tots els amics de la cultura catalana arreu del món. Una sanció contra tots que hauríem de pagar entre tots!

Recuperant les velles tàctiques resistencials del franquisme i la transició, l'ACPV ha engegat una campanya per recollir fons de cara al pagament de la multa. Com ja havia fet en moments més foscos, l'Antoni Tàpies ha cedit una obra per tal que pugui ser reproduida i enviada a tothom que participi en el pagament de la multa. (Podeu veure-la en la imatge que encapçala aquest post)

Aportació mínima recomanada: 10€
Telèfon de campanya 963918386
Número de compte Bancaixa - 2077-0001-27-3103581289
IMPORTANT: Especifiqueu en l'ingrès nom i cognom,
i per tal de rebre la reproducció de l'obra de Tàpies cal que telefoneu
(de 9h a 14h i de 15h a 18.30h de dilluns a divendres)
al número de campanya teniu a sobre.

El Petit ha dit...

Quim, el Zaragoza i l'Iceta son la pitjor calanya de polítics que et pots trobar. El Zaragoza deia que el pitjor que pot passar a Catalunya és que PP guanyi les eleccions. Per això quan havia CiU i PP es van transferir moltes competencies a Catalunya, i no aquesta presa de pèl del talante, els somriures, i de la despiadada maquinària del PSC...va ser molt divertit quan van dir(arrel de les delcaracions de MAragall que afirmava que no es va presentar a les eleccions per pressions) que Maragall ja va dir al seu dia que no es va presentar per decisió pròpia. Aquests del PSC es de lo pitjor que et pots trobar, pero bé, tan és, no passa res, és lo millor que pot passar a Catalunya, no? va home va!

Dani Juárez ha dit...

Hola Quim,
Primer convidar-te a tu i tots els nastiquers al cinquè aniversari de la nostra penya, Passió Grana, el pròxim divendes 2 de novembre a les 19.30h al local de l'AVV L'Albada.
Primer hi haurà una taula rodona molt interessant amb el Carles Cortes moderant.. Intervindran Miqui tono del diari, Ricardo Resta, Antoni Vallverdú i Carles Borrellas de la SAD, el Cosano i jo mateix. Porta per títol; Nàstic, el nou projecte.
Acabarem amb un pica-pica i xerrant de futbol...

Una abraçada.

feliu ha dit...

Au quim ofereix als del psc (autentics) la casa gran del catalanisme.

benjamí ha dit...

Ostres em pensava que la crisis estava a CiU, ara resulta que al psc li dimiteix un dels fundadors i el que als a portat a cim. A ERC pintan bastos de cara al proper congrès Carretero, Uriel, Carod etc. al PP ha dit a deu el Piqué, a ciutadans "ni te cuento" etc. Ostres i aixó que CiU es tenia que desfer con un bolado.

Josep (sl) ha dit...

Doncs el problema es si el PSC aguantarà com a tal o se convertirà en encarà més satèl·lit del PSOE com el PSPV. Ara clar queda ERc amb els elements més espanyolistes del PSOE de Catalunya. Manant i controlant els PSC ara ERC ha de demostrar Què prima ser partit de govern i pagar el desgast de la mà dels seus socis o trencar el tripartit.