dimecres, 17 d’octubre de 2007

EL PSC vota en contra de la tornada dels papers de SalamancaUn cop més, per si quedava algun dubte el PSC es desmarca del que ha defensat a Catalunya i vota tot el contrari al parlamento espanyol.
El PSC-PSOE ha rebutjat en el Congrés dels Diputats la moció del Grup Parlamentari Català CIU, ERC i IU-ICV, que, recollint la proposta de la Comissió de la Dignitat, reclama que es restitueixi de forma efectiva, i abans que finalitzi aquest any 2007, els documents de l'Arxiu de Salamanca que encara estan pendents de devolució a persones físiques, associacions, sindicats i partits polítics de Catalunya.

En la seva intervenció en el Ple del Congrés, el portaveu de Cultura de CiU, Jordi Vilajoana, ha lamentat que hagi estat rebutjada aquesta moció i ha posat en relleu la “incoherència del PSC” al no donar-li suport quan sí que ho va fer en el Parlament de Catalunya i, no obstant això, “avui en la Cambra baixa vota en contra per submissió al PSOE
En aquest context, Vilajoana s'ha preguntat “quin sentit té intentar aprovar una Llei de Memòria Històrica quan una Llei aprovada fa dos anys i mig per a recuperar la memòria de persones físiques, associacions, sindicats i partits no es compleix i encara està pendent de devolució dos milions de documents”, el que li sembla d'una “gran incongruència”.
“L'Executiu i la formació política que el sustenta no compleix la Llei relativa a l'Arxiu de Salamanca per dos motius, per incompetència i perquè creuen o temen que complir aquesta Llei té un cost electoral que no volen assumir”, ha asseverat, i ha afegit que des de CIU “s'actua amb coherència” i ha reclamat la “immediata” devolució dels documents de l'Arxiu de Salamanca pendents de devolució i que es fixi “ja una data” per a això.

Però mireu fins on arriba el cinisme del PSC que no fa ni una setmana la sra Manuela de Madre, presidenta del grup parlamentari del PSC, en roda de premsa llegia un comunicat on entre d’altres coses deia: "el PSC reitera l´exigència que la llei es compleixi i que el procés de devolució dels documents es produeixi amb celeritat". I "demanem al ministre de Cultura que es demostri amb fets la voluntat inequívoca de complir la llei i es procedeixi a convocar la comissió mixta Govern-Generalitat per impulsar aquest procés".
Tanmateix el President Montilla també fa una setmana va dir i així ho reflexa la premsa “encara hi ha més papers que han de tornar, que són, bàsicament, els de particulars”. No es tracta de que hi hagi un compromís” per part del Govern de l’estat, “sinó que s’ha de complir la llei”, ha destacat el president Montilla. Així, ha dit que “al marge del que passi a les eleccions del mes de març, els papers de Salamanca hauran de tornar”, l’Executiu ha assenyalat que “s’ha de complir la llei. Ho hem dit al Parlament i al Govern espanyol, per fer possible la continuació de la devolució”.

Però totes aquestes declaracions han estat només paper mullat, ja que una vegada més el partit socialista diu una cosa a Catalunya i després fa tot el contrari a Madrid. I un cop més han votat juntament amb el PP en contra de la moció presentada per CIU-ERC i ICV.
Aquesta es la coherència a que ens té acostumats el PSC-PSOE. No compliran amb la llei, que diu de retornar els papers de Salamanca que encara resten, perque tenen por que els pugui afectar electoralment en les eleccions del proper més de març.

15 comentaris:

feliu ha dit...

Lo lamentable es que s'imcompleix un acord del Govern, que ja ve de l'època d'en Fraga. Però posats a denunciar, es més gros la manca de publicació de les balances fiscals, que es un altre acord del Congrès dels Diputats. Però que hi hem de fer, hem perdut totes les guerres amb aquest Estat centralista que nomès ens vol per pagar.

Alejandro Caballero Madrid ha dit...

No es cierto, voto en contra de un propuesta vuestra que marcaba unos plazos que son imposibles de cumplir... por la dificultad de mover cerca de 2 millones de documentos...

Además de que en su día ya se aprobó el decreto que hace posible la devolución y los plazos en los que se a de hacer.

CAGARRO ha dit...

ENTREU AL NOSTRE BLOG I COMPROVAREU QUE CAMBRILS ÉS UN REFERENT EN BRUTÍCIA! ENTREU A CANBRILS CANBRUT! UN BLOC MOLT PUDENT!

Quim Amorós ha dit...

has llegit l'article Alejandro?. Em sembla que dic clarament que la moció presentada per CIU-ERC i ICV va ser rebutjada per els vots de PSOE i PP, que un cop més voten plegats per anar contra els interesos de Catalunya!!!.
I del tema dels papers, ja fa temps que haurein de tornar i encara hi son allà.

la justiciera ha dit...

Que m'heu cridat?...ja soc aquí.
veig que hi ha més competencia i a sobre tenim un cagarro.

BeRt ha dit...

Quim, podries fer un post parlant del Tengo una pregunta para usted? de ahir de'n Carod.

A mi em va sembla força correcte.

Quim Amorós ha dit...

Bert, no crec que el faci aquest post, perquè ahir Carod va estar ingeniós, i en ocasions va estar divertit, va ésser capaç de provocar al personal i va deixar clar que es espanya qui no ens vol. Però davant del que va dir ahir, si veritablement s'ho creu ( que no ho poso en dubte) no entenc que fa encara donant suport a l'espanyolista Montilla de president. A menys que tot sigui una campanya d'imatge per salvar el seu cul davant la militància d'ERC. No oblidem que Carod es el vicepresident del govern i que en qüestió nacional no hem avançat ni un pam del que s'havia avançat amb els governs de CIU. i ja porten 4 anys al govern. Ja no val dir que la culpa es de CIU

Pau ha dit...

Quim ho tenim fotut, el PSOE mesetario vigila molt de prop el que es fa amb Catalunya, Bono's, R. Ibarra's, Guerra's, etc. I no vegis com estan a Salamanca que han de conservar "lo que les pertenece por derecho de conquista" com va dir un insigne escriptor, "de cuyo nombre no me quiero acordar".

pEpE ha dit...

Bones Quim, la veritat és que això que fan dels paper de Salamanca. A les eleccions passades (generals)el PSOE va fer campanya a Catalunya dient que tornaria els papers. Van arribar les eleccions, van guanyar i una de les primeres coses que van fer va ser començar a tornar els papers a Salamanca. Però es veu que als castellans no els hi va fer cap gràcia i ho van paral·litzar, i ara ens diuen que per continuar portant papers necessitem una comissió o una organització... Total que venen les eleccions i estan "jinyadets" es pensen que a naltrus ja ens tenen contents perquè ens van enviar quatre papers, i ara com està paral·litzada la cosa, es pensen que els de Salamanca també estaran contents. A que juguen aquesta gent? A que juga un partit que s'autodenomina català i que pacta amb independentistes a votar en contra la moció per la tornada total dels papers?

Quim, coincidim plenament, que aquesta gent només tenen les eleccions al cap i no saben el que es fan ni el que es diuen. Jo els hi diria que siguin més idealistes i que lluitin pels seus objectius.

Salutacions,

pEpE

Hurtis ha dit...

Quim,

Per a quan una proposta per tornar els papers del Regne de Valencia a aquesta regió? Sí, de l´Archiu de la Corona d´Aragó, ejem ejem

feliu ha dit...

hurtis, quin papers hem fotut i menys a punta de bayoneta al Regne de Valencia ( perqué li dius regió) l'arxiu mitjeval de la Confederació està on estava la seu principal del seu cap Comte-Rei, el fet que s'anomeni Corono d'Aragó es pel costum d'anomenar-se pel titol mél rumbós no pas pel lloc on resideix el sobirà. Crec que tens ganes de buscar bronca.

Oscar Ramírez ha dit...

Hola.
Ha creat una nova enquesta per saber quin dels blogs polítics agrada més a la gent. Com vaig fer amb els altres blogs fa uns dies, he decidit entregar un banner que és un reconeixement per als tres blogs que d'aquí al 31 d'octubre, dia que tancaré la enquesta, tinguin més vots. Espero que t'agradi la idea. Fins ara.

Hurtis ha dit...

Feliu,

El que vosté digui; si vostés volen els papers que están archivat a un altre lloc d´Espanya que no és Catalunya... per què València no pot reclamar el seu tros de la Corona d´Aragó? "Doble rasero" no, gràcies. I si ni pilla les ironies que de tant en tant escric...

Per cert; ara dirà vosté que València és una nació també? Gràcies, i amb majoria del PP. No està mal.

Josep (sl) ha dit...

El dolent és la falta de Coherència a casa nostra que voten a favor i donen suport públic a la comissió de la dignitat per a després a Madrid votar a favor del no retorn. Junt la resta del PSOE i el PP.
Jo diria que són una colla de poca vergonyes i volent quedar bé aqui i a Madrid solament ensenyen les seves vergonyes.

Feliu ha dit...

Hurtis, em sembla que esberra una mica. Anem a pams.
Els "papers" no estan archivats, estan secuestrat a punta de bayoneta de ejercit d'en Franco.

Miri, es fa un embolic amb el "tros" de la corona d'Arago per Valencia, es d'Aragó o de Valencia? perque com Catalunya no tenia rei, aquí no hi ha cap "corona" si es referix als arxius de la corona d'Aragó, estan on han estat sempre, a Barcelona, sense que el nom corona d'Aragó vulgui dis res més que el costum d'anomenar pel tirol més alt a una persona y no que la titularitat sigui propietat del territori. Per sort el catalanys no em tingut mai rei, només que els usurpadors.

Si els Valencians son o no una nació que ho decideixint ells, ara bé pensi que desprès del domini musulmà, va pasar inmediatament a forma part de la Confederació de "corona d'Aragó"i així fins a la derrota d'Almansa al 1712. Sap a qui els hi diuen "els socarrats" i perqué ?