dimarts, 23 d’octubre de 2007

El Govern tripartit permet que a Catalunya hi hagi ciutadans de primera i de segona.
Arran del caos ocasionat per les obres de L’AVE i el moviment de terres en la linea de Tarragona a Barcelona, els passatgers tenen de fer transbord en autobús a Sant Vicens de Calders, i a l’arribar en allà ningú sap que s’ha de fer. A més ,RENFE ha decidit que els viatgers provenint de les comarques Barcelonines no paguin el bitllet, i en canvi no dona el mateix tracte als viatgers provenint de Tarragona direcció Barcelona. El govern tripartit Català ha permés aquest tracte desigual, evidenciant que a Catalunya hi ha ciutadans de primera( Barcelona) i ciutadans de segona, en aquest cas les comarques Tarragonines.

No entenc a que espera el Govern català en possessionar-se davant d’aquesta discriminació, no entenc perquè després de tanta incompetència en les obres publiques d’aquest país i en les infrastructures, encara es manté en Joaquim Nadal com a conseller i no dimiteix d’una vegada encara que sigui per dignitat, o que el president Montilla el cessi d’una vegada per incompetent ( projecte que toca, projecte que espatlla).

No entenc a que espera l’alcalde Ballesteros a sortir i defensar els interessos del tarragonins que es mereixen el mateix tracte que els altres, i que a sobre de trigar més de 4 hores en arribar de Tarragona a Barcelona, a més del caos que es produeix des de fa uns dies a Sant Vicenç i Tarragona, els nostres conciutadans han de pagar el Bitllet, i en canvi els de Barcelona no.
S’enfrontarà el nostre alcalde amb els seus a Madrid per demanar a Foment i RENFE un tracte igualitari?, demanarà als seus companys de partit que formen part del govern Català que s’acabi amb aquesta disbauxa?, quines mesures pensa prendre el govern de la ciutat respecta a aquest tema?.
Demanarà el nostre alcalde responsabilitats a qui pertoqui?.
En tot cas ha quedat demostrat que el govern tripartit català permet que a Catalunya hi hagi ciutadans de primera i ciutadans de segona, i davant d’això el nostre ajuntament i el seu alcalde Josep F.Ballesteros es mostren impassibles.

11 comentaris:

Artur ha dit...

Cal tenir contenta la parròquia o al menys que el cabreig general sigui alleugerit el màxim possible. És obvi que la xifra de ciutadans de Barcelona és una població més nombrosa, amb molts més vots possibles que no pas la de les comarques tarragonines. És la dictadura del número.

Jo no sé si el PSC vol que tots siguem o no iguals, el que jo crec fermament és que tots els ciutadans som iguals davant la llei.

En aquest cas diríem que no tots els ciutadans són iguals davant la manca de serveis ferroviaris: Els uns són compensats amb el retorn del bitllet i altres no. Una altra dosi de demagògia barata i caduca.

El Capità Tarragona ha dit...

Hola!

S'apropa la segona trobada de blocaires!

Serà el proper DISSABTE DIA 1 DE DESEMBRE a les 21:30

Que, t'hi apuntes?

Si vols venir, envia un correu a blocairestgn@gmail.com i ja està!

Salutacions!!

Hurtis ha dit...

Quim,

Quanta raó que tens amb el tracte discriminatori de Tarragona - i no només Tarragona- respecte a Barcelona.

Jo durant uns quants anys he passat per això; a banda de que els trens están gens nets i amb mal comportaments de nouvinguts -i de casa alguns-, etc.

Tarragona és una ciutat oberta que ara ja no es defensada com abans. El problema del PSoe+ERc... és que están sotmesos al poder tripartit.

Solució: privatització. Gràcies a la UE... per al 2010... toca. Visca el Liberalisme!

Feliu ha dit...

Quim penso que com a President local de CDC tindries que demanar que el Ballesteros es quexi i demani igual tracte pels viatjers de Tarragona que Renfe dona als del entorn de Barcelona.
Menys fotos al butlleti municipal, menys egocentrisme i més defensar a la capital de la provincia i als seus habitants.

Oriol ha dit...

Hola Quim,

el que torna a passar un altre cop fa vergonya, no sé quantes avaries hi ha hagut en dos o tres mesos, quais cada setmana surt alguna cosa a la premsa o als telenoticies parlant de retrassos, problemes, avaries, etc... com dic, una autèntica vergonya.

a tot això, com bé comentes, només falta ara que la gent de la "capital" deixi de pagar, i els de Tarragona no, a que juguen? si no es dóna un servei ni a Barcelona ni a Tarragona, perquè a ells no se'ls cobra i a nosaltres si? Quin sentit té tot això?

Però tranquils, que ara sembla ser que el conseller Nadal compareixerà al Parlament per explicar que Catalunya no funciona, que és culpa del govern anterior, i es quedaran tan panxos, al igual com farà Zapatero el pròxim 31 d'octubre al congrés.

Una autèntica vergonya!

Ferran ha dit...

Gent de CiU quan explotareu d'una vegada i encapçalereu la protesta més gran que hauran vist els segles. PROU MAL GOVERN, PROU MAL SERVEIS PUBLICS, VOLEN AUTOVIES GRATIS, VOLEM LES BALANÇES FISCALS, VOLEM AGENCIA TRIBUTARIA PROPIA, VOLEM AUTOGOVERN

VISCA CATALUNYA I MORI EL MAL GOVERN

Quim Amorós ha dit...

Feliu ahir vam enviar una nota de premsa de CIU demanat que Ballesteros exigeixi al govern tripartit tracte igualitari envers els ciutadans de Tarragona, però la premsa ha publicat el que ha volgut.
De fet aquest post el vaig fer un cop vam redactar el comunicat de premsa que vam enviar als mitjans de comunicació.
ha obert boca L'alcalde Ballesteros respecte aquest tema? em temo que NO
FERRAN la gent de CIU som tan nobles que no som capaços de muntar cap manifestació en contra del govern perquè no ens agrada provocar crispació, tot el contrari dels socialistes que son experts en mobilitzar i utilitzar i manipular les masses amb qualsevol excusa

àlex ha dit...

Hola Quim,
moltes gràcies per la teva visita i pel teu comentari. M'alegra molt que la gent de Tarragona et parli bé de mi, perquè tot el puc dir jo d'ells també és molt positiu. Són la canya!!llàstima per l'Alcaldia, i pels atacs antidemocràtics que vau patir fa pocs dies, però així actua aquesta gent, i això és el que diferencia cdc i ciu de la resta, el nostre tarannà i el nostre saber estar. Et linko al meu bloc, al que estàs convidat sempre que vulguis! disculpa la tardança en contestar (errors tècnics amb l'internet), i gràcies!

Anònim ha dit...

Hola Quim:

Abusant de la teva confiança, "te cuento"...

Dilluns tinc judici a les 9:05 a Sant Boi. Hauré de matinar més del compte i sortir a les 6 del matí tot preveient l´embús que em trobaré a l´autovia de Castelldefels, típic tenint en compte que serà dilluns i a més per l´increment del 10% de vehicles que segons he sentit pels mitjans de comunicació s´està produïnt des de la suspensió de les linea de tren.. I dic que hauré de sortir a les 6 perquè a les 7 ja em trobaré la cua (abans començava a les 8).

Si m´emprenyo potser em converteixo en un més dels "assaltadors" del carril bus, i si tinc mala pata potser m´atura un mosso d´esquadra i em sanciona.

Una vegada arribi a Sant Boi, intervindré com a professional sense poder expresar-me en la meva llengua, co-oficial segons la Constitució Espanyola i per tant, utilitzable davant l´Administració de Justícia... i tot perquè, com a la majoria de Jutjats del meu país, els Jutges i Secretaris judicials són de fóra de Catalunya.(Si m´entesto en parlar en català segurament m´advertiràn i/o fins i tot m´amomestaràn.)

I quan acabi el judici, agafaré la mateixa autopista direcció a Tarragona, tornant a pagar peatges cada 20 km. No agafo el tren per motius obvis....

I ja que hi som posats, mentre viatgi en cotxe posaré la ràdio i sentiré les queixes dels ciutadans i com els responsables de tot aquest desastre ni s´inmuten ni assumeixen responsabilitats. Amb una mica de sort escoltaré a la Ministra treient ferro a l´assumpte i recomanant paciència i sentit de l´humor... No es preocupi, Sra. Ministra, que riurem junts,... si... si... No voldria que a més d´insolidaris ara ens titllin de rondinaires.

Després de tot això, algú creu que el burro català desapareixerà mai?

Ànims Quim (que en fan falta, oi?)

Òscar B.

feliu ha dit...

Quim, a Tarragona també tenim ciutadans de primera i de segona, m'explico. Recordaràs que el 6 d'octubre va tenir lloc unes actituts violentas i antidemocràtiques dirigides a vosaltres, els de CDC, per diversos medis és sabut que un dels dirigents de les actituts (senyalaba a les victimes) era el Sr. Josep Albert Castellví (ex-CDC), dons bé, ha estat invitat pel Bastelleros, junt amb la seva muller Conchita Lesmes i la seva germana Alba Albert Castellvi, a la visita a Pompeia, aquest ha estat els agraiment dels socialistes, que tenen com de primera al seus acolits i de segona o per a rés al altres. Per cert m'han explicat que en l'homenatge que el pompeians varen fer a J.M. Nadal i Mercé Martorell el socialistes a part de distanst i muts varen tenir una actitud gens encartada cap el ja ex-alcalde, està vist que de senyor i de porc s'ha de venir de mena.
Quim fes arribar al teus regidors per tal que esbrinin com es van escollir als acompanyans a la visita a Pompeia, pagada en diners públics i com ho serà la que pensen fer a Marina d'Or (tornarà a "recaure" a aquests tipejo de Josep Albert i familia.

Anònim ha dit...

NOTÍCIA DEL 2004
ESCANDALO / El edil convergente se los ha repartido junto a su hermano Juan, promotor de Terres Cavades, y otros socios / Esta semana, el alcalde Joan Miquel Nadal tiene que decidir si acepta su dimisión
El responsable de urbanismo de Tarragona ganó dos millones de euros con negocios inmobiliarios
SALUD MUÑOZ

TARRAGONA.- Más de dos millones de euros (2,17 millones), 362 millones de las antiguas pesetas. Ese es el patrimonio acumulado en los últimos años por el teniente de alcalde de urbanismo de Tarragona, Angel Fernández, según la documentación a la que ha tenido acceso EL MUNDO.

Publicidad
anapixel
El dirigente municipal, que autorizó una multimillonaria promoción inmobiliaria en Terres Cavades impulsada por su hermano Juan, se ha repartido con éste y con algunos otros socios esos dos millones de euros por la liquidación de algunas empresas inmobiliarias.

Angel Fernández ha presentado su dimisión en repetidas ocasiones al alcalde de CiU que gobierna Tarragona, Joan Miquel Nadal, después de que este diario desvelara el caso Terres Cavades, pero el primer edil se ha negado a prescindir de sus servicios.

Angel Fernández, ha cobrado, junto a su hermano Juan y otros socios, 362 millones de pesetas por la liquidación de dos empresas, Luxinver SA, en el año 2000 y Construcciones Confer SA, en enero de este mismo año.

La relación empresarial de ambos hermanos aún se mantiene en otras firmas, aunque no así en las sociedades Inversiones Tarma y Saferpu SA, sociedades con las que Juan Fernández participa del proyecto urbanístico Terres Cavades, una modificación del Plan General de Tarragona que se ha tramitado en su mayor parte siendo titular de la cartera de Urbanismo Angel Fernández.

La empresa Construcciones Confer, la única sociedad constituida antes de que Angel Fernández entrara en el Ayuntamiento de Tarragona, fue liquidada por 1.241.352,06 euros (casi 200 millones de pesetas) el pasado mes de enero de 2004. La segunda sociedad, Luxinver, registró una reducción de capital en el año 1994 de 32 millones que se repartieron ambos hermanos y fue liquidada en marzo de 2000 en más de 162 millones de pesetas.

Además del líquido percibido, el patrimonio inmobiliario de ambos hermanos se extiende desde la zona de Tarragona, el Camí de la Cuixa, hasta la exclusiva zona de Las Rozas en Madrid, donde ambos, Angel Fernández con la empresa Gedon S.L y Juan, con Marsein SA, poseen cerca de una veintena de parcelas. Por separado, Juan Fernández, con la empresa Saferpu SA, poseía 71 fincas registrales en la zona de la Rabassada, la conocida urbanísticamente como Plan Parcial 20, que construyó y vendió igualmente siendo su hermano concejal.

Angel por su parte, con la empresa Piscinas Piscicon SL tiene, según el registro de la propiedad de Alcalà de Henares, más de 300.000 metros cuadrados de terreno industrial en Mejorana del Campo (Madrid). Su reciente incorporación, el 16 de julio de este mismo año, a la Inmobiliaria Maspalomas como socio y apoderado, le hace dueño además de diversas propiedades en Avilés, Corvera de Asturias y Siero, según consta en el registro mercantil de Asturias.

Además de la relación empresarial, cabe destacar la coincidencia de socios y directivos en las empresas de los hermanos Fernández y el principal constructor en Tarragona, José Luis García, que les da en la práctica, según diversos expertos consultados, el control para diseñar y aprobar el Plan urbanístico de Tarragona.

Según los datos de diferentes registros mercantiles, la mayoría de las empresas de Juan Fernández registran el inicio de su actividad empresarial a su nombre en Tarragona a partir de 1990, un año después de la moción de censura al alcalde socialista Josep Maria Recasens, que permitió a CiU hacerse con la alcaldía de Tarragona.

Desde entonces, la polémica ha acompañado la gestión urbanística de Angel Fernández. El concejal de Urbanismo ya fue forzado en 1993 a dejar la presidencia de una firma inmobiliaria en la que participaban empresarios que pretendían la recalificación de unos terrenos. En aquel momento, tal y como recogía la edición del 18 de febrero de 1993 del desaparecido Nou Diari, Fernández argumentó que la sociedad Invest Tarragona S.L. que él presidía estaba inactiva desde su creación. Aseguró, entonces, que no había dado importancia al hecho de simultanear la cartera de Urbanismo con la presidencia de una inmobiliaria.

El teniente alcalde de Urbanismo, además, está imputado por su vinculación a la firma Metsport, una empresa que en 1991 compró por 500 millones de pesetas los terrenos donde se construyó el complejo comercial Parc Central y los vendió por 1.300 millones de pesetas.

Angel Fernández procede de Cubelles, donde su hermano Juan fue el último alcalde franquista y, según diversas fuentes, donde también Angel ejerció de secretario del Ayuntamiento sin la titulación correspondiente. Tras la etapa de Cubelles, Angel Fernández trabajó como funcionario en la Delegación de la Generalitat en Tarragona hasta que en 1987 entra en el Ayuntamiento de la ciudad como concejal de CiU en la oposición. Tras la moción de censura, Angel Fernández fue concejal de Governació y, desde el año 1991 hasta 1995, el concejal de Urbanismo bajo el cual se gestó el plan general que contemplaba la urbanización de Terres Cavades.

Durante el pacto de gobierno de CiU con el PSC en el Ayuntamiento de Tarragona, desde 1995 hasta mediados de 1999, Angel Fernández no ocupó la cartera de Urbanismo por condición expresa de los socialistas. Tras las elecciones de 1999, en que CiU pactó con el PP, dejó la cartera durante un año en favor de la concejal Maria Lluisa Expósito, aunque fuentes municipales aseguran que en ese mismo período era el propio Fernández quien explicaba las grandes intervenciones en las comisiones informativas municipales.

Angel Fernández recuperó la concejalía de Urbanismo un año después y hasta el final de la legislatura, en 2003. Tras los comicios municipales, la ha ocupado hasta el pasado 27 de agosto, que presentó la dimisión al conocerse que su hermano participa en la sociedad promotora que construirá un barrio de más de 4.700 viviendas en Terres Cavades.

Se espera que sea durante esta misma semana cuando el alcalde de Tarragona, Joan Miquel Nadal, se pronuncie sobre si admite o no la renuncia presentada por Angel Fernández.

A la espera de la decisión de Nadal

La crisis en el Ayuntamiento de Tarragona por Terres Cavades lleva más de un mes abierta a causa de la demora del alcalde Joan Miquel Nadal en cerrarla. Las primeras declaraciones de Nadal sobre el caso Terres Cavades se produjeron ocho días después de conocerse, a través de EL MUNDO, la vinculación familiar de su teniente alcalde de Urbanismo con el promotor del proyecto urbanístico y fueron para negar su conocimiento del caso porque él no era «una chafardera».

El alcalde encargó un informe al vicesecretario general y a la jefe de Urbanismo del Ayuntamiento para que analizara la actuación del concejal Angel Fernández en la tramitación del expediente de Terres Cavades. Su conclusión no fue ninguna sorpresa, tal y como declaró el jefe de la oposición, el socialista Josep Félix Ballesteros, ya que consideraba correcta la actuación del concejal, argumentando interés general, aunque recomendaba su abstención en adelante. El informe corrió en paralelo a la petición del grupo municipal de ERC al Govern para invalidar el trámite sobre Terres Cavades. Y ha sido este informe el que, después de esquivar durante días la solicitud de la Generalitat, ha facilitado el Ayuntamiento a Governació.

Solventada la tensión entre Govern y Ayuntamiento, ya que la Administración autonómica se ha conformado con los documentos aportados, sólo falta por resolver si el alcalde acepta la dimisión de Fernández. Su resolución quedó postergada a su regreso de una visita a El Salvador, pese a que la tirantez en el equipo de Gobierno se ha acentuado durante su ausencia y ha motivado que el PP, socios en el equipo de Gobierno municipal, califique la situación de «callejón sin salida» o que Unió inste a CDC a cerrar la crisis aceptando la renuncia de Fernández. Con todo el asunto queda pendiente no sólo de los dictámenes de Governació y Urbanisme de la Generalitat, sino también del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, donde ERC ha recurrido.