divendres, 28 de setembre de 2007

Això es el que tenim., fins quant?


Un cop passat el debat de política general, una cosa està clara Montilla no enganya a ningú, ell es així: una persona gris, avorrida, li costa parlar i s’equivoca llegint, no transmet cap tipus de confiança, sembla que sempre t’estigui renyant i com a president de Catalunya, fa sentir vergonya aliena inclòs als que el van fer president, els diputats d’ERC que ni tants sol el van aplaudir quan va acabar el seu llarg, llanguíssim i pesat discurs.
Discurs que per altra part els mitjans de comunicació han coincidit en qualificar de llarg llistat d’intencions, sense marcar prioritats. En definitiva un nou capítol de promeses sense complir., amb un projecte subordinat totalment a Espanya.
Montilla sembla haver oblidat que aquest estiu Catalunya ha patit vertaders problemes d’infraestructures, com les constats avaries de RENFE, la gran apagada de Barcelona, els col·lapses constants a L’AP 7, i el col·lapse de l’aeroport de Barcelona, tots aquests temes que els ha passat de puntetes, ens ha fet creure que van ser meres anècdotes.
I també hem pogut conèixer, el que ja sabiem que no es nacionalista i ha definit a Catalunya no com a nació sinó com a comunitat civica, quant va dir “"el patrimoni, llegat històric de Catalunya, cal projectar-lo cap al futur amb el deure, òbviament, de transmetre la consciència de pertànyer a una comunitat cívica a les noves generacions..."Potser que els independentistes d’ERC li demanin que vol dir comunitat cívica de Catalunya

Per contra ,mentre Artur Mas proposava el rescat de peatges, la subsidiació dels tipus d'interès i l'elaboració d'una llei de consultes populars, tot liderant l'aspiració d'aconseguir remuntar la il·lusió del poble de Catalunya, Montilla es limitava a deixar anar una bateria d'accions administratives del Govern tot posant èmfasi en què Mas no havia aconseguit ser president de la Generalitat al primer cop, a diferència d'ell que sí que ho havia aconseguit. Fins i tot Montilla ha parlat de Duran Lleida i les discrepàncies hagudes a CIU en una clara evidència de la frustració que pateix el Tripartit per la seva fracassada gestió.
Certament, és molt preocupant que el President de la Generalitat aprofiti una sessió de control al seu govern per a recordar al cap de la oposició que no és President.
Cada cop que l’Artur Mas, exerceix de líder de l’oposició i critica l’acció de govern del tripartit, li surten amb el discurs de que no a digerit encara que no sigui president. Ja està bé d’aquesta cançoneta, de tant de repetir-la ja es fa avorrida, tant avorrida com el Montilla i tot el seu govern junt, que estant aconseguint que Catalunya esdevingui un pais aletargat i ensopit.
Fins quant tindrà vida aquest tripartit2 ?

8 comentaris:

Cesc ha dit...

Doncs la imatge que es transmet és aquesta. La de l'etern quasi-president Mas que sempre s'erigeix com a president legítim. La intervenció de Montilla va ser lamentable, dades tècniques absents de qualsevol emoció. És un personatge llastimós, però d'allí a dir-li que és un mal president pel sol fet de no ser nacionalista... I el tracte que li doneu a ERC? No podeu evitar "renyar-los" per no haver pactat amb vosaltres. Com si a Catalunya només hi capigués el nacionalisme.

Dani Juárez ha dit...

Hola Quim,

I que em dius de la denúncia que han fet les tres cambres sobre la poquissima inversió de l'estat a Tarragona en els ultims pressupostos?.
Referent al teu comentari, el sr. Montilla es va qualificar ell sol. Dir el que va dir, al guanyador de les eleccions, "vacilar" de ser president gràcies a un pacte als despatxos i ocultar els problemes de Catalunya com ho va fer.. diu molt del President que tenim avui. Que trist!

Quim Amorós ha dit...

Cesc, no diem que es un mal president perquè no es nacionalista, es un mal president perquè es una persona de baix perfil polític, va ésser un mal alcalde de Cornellà, va ser pitjor ministre d’indústria i ara un president de Catalunya deplorable. I son els socialistes els qui li diuen a MAS que està rabiós per no ésser president, es que els socialistes quant estaven a l’oposició estaven calladets?, oi que exercien el seu dret a criticar al govern?, perquè no li permeten fer tranquil•lament al MAS?. El Sr Montilla va i li retreu que ell ha estat president al primer intent.. vinga!!!

Dani Juarez. Gràcies per fer comentaris al meu bloc, sembla que a Catalunya no hagi passat rés de rés aquest estiu i la veritat es que ha estat bastant convulsat el nostre país aquest estiu, però no passa rés, segons Montilla tindrem les millors infrastructures amb els pitjors pressupostos.
I de Tarragona, ja em diràs, que ha passat amb aquell paper signat per el llavors conseller en cap Bargallò i l’alcalde Nadal de la façana marítima, ja no val? Hi havia un document signat, un pressupost i uns terminis d’execució.
Ballesteros va dir que en 6 mesos desencallaria el tema de la façana, i tant que la desencallat, no el pensa fer, i anuncia un projecte fantasma de tunelitzar Tarragona sense saber d’on sortiran els calés i que tot quedarà en paper mullat.

L'home del sac ha dit...

És el que hi ha, un govern submís que no crec que ens porti enlloc... Tot i això hi haurà moltes sacsejades pel davant i les coses s'hauran de moure... Veurem el que passa si es retalla l'Estatut al constitucional... jo crec que s'estan conjurant tots els astres perquè acabi passant...
Tot i això, CiU quan li convé també és un partit submís... crec que personatges com en Duran us fan més nosa que servei...

Hurtis ha dit...

Quim,

Després del que dius del Montilla... com que heu donat tant de suport al ZP i tragat un Estatut d´esquerres on no caben ni els nacionalistes de dretes del teu partit? No, si al final vindran a buscar al PP per governar Catalunya. Com si mai hagués passat... De veritat que no us entenc.

Josep (sl) ha dit...

De la Seva gestió com a Alcalde no puc dir res perquè ho desconec, però el president Montilla es un claríssim Exponent de la llei de Peter. "Què un càrrec cada cop què ascendeix perd eficàcia en la gestió".
Un Mediocre president de la diputació de BCN.
Mal ministre.
Pèssim president de la generalitat.

Josep (sl) ha dit...

Lo mateix del seu substitut al ministeri. Joan Clos.
Com a alcalde (batlle) feia riure.
Com a ministre fa plorar.

Anònim ha dit...

Que fort lo de Valls, no? CIU-PSC!!!!