dimecres, 12 de setembre de 2007

Nou curs escolar 2007 els mateixos problemes que sempre
Us enrecordeu? cada cop que començava el curs escolar, Sempre el PSC criticava al Govern de CIU pel tema dels barracons, deien que això era tercermundista i que com podien fer començar als nens d’aquesta manera?.
Ara,curs 2007, llegeixo al diari que al camp de Tarragona 5000 alumnes han començat aquest curs les classes en unes 180 aules prefabricades, es a dir barracons. Però clar ara resulta que donada la demanda es lo més normal del mon
El motiu es segons diu el Govern, que no es pot fer una escola en dos dies, i mentre tant els instal·len en barracons. Que vol dir això que ara esta bé i ja no es tercermundista, i abans estava malament?, es que abans pretenien que CIU fes una escola en dos dies i ara ja no cal fer-ho?.
Ja no pot el govern tripartit donar la culpa de la manca de escoles a CIU, ja fa més de 4 anys que estan al govern i la responsabilitat de la manca de previsió es absolutament del govern tripartit.
També durant bastants anys a Tarragona, el PSC va estar matxucant al govern municipal de CIU amb la cançoneta del Bitllet gratuït de transport per els estudiants de Tarragona, i va ésser una promesa electoral de Ballesteros si arribava a L’alcaldia. Doncs bé ha començat el curs, en Ballesteros es alcalde i els estudiants de Tarragona encara no gaudeixen de transport gratuït a la xarxa municipal de transport. Ho estant preparant diuen, clar només porten tres mesos al govern, però porten 8 anys reivindicant-ho, per tant una mica preparat potser si que ho deurien de tenir no?, però han fet números i no els hi surten, si treuen 500 zones blaves i ara donen bitllet a tots els estudiants, d’on trauran els diners, si ja han augmentat el impost de la brossa ?.
De tota manera el que està estudiant el govern socialista de Tarragona ja no serà bitllet gratuït per tots els estudiants, ara només serà pels estudiants fins als 16 anys. Per tant això serà el xocolata del lloro, no es el que durant 8 anys van dir, ja que uns quants es quedaran fora si algun dia ho posen en pràctica
I que jo sàpigues hores d’ara els estudiants que agafin l’autobús encara hauran de comprar-se el bitllet, durant bastant de temps encara, i si no... al temps.


21 comentaris:

Waipu Joan ha dit...

em sembla perfecte que facis oposició constructiva. Suposo que és el que toca...
De totes maneres, sempre s'ha dit que governar no és tan fàcil. A veure què fan!
De moment no em sembla malament el que dius.

Quim Amorós ha dit...

waipu joan:
A nosaltres ens critiquen quan fem oposició i ells ens ho van estar fent contínuament, cada vegada que passava alguna cosa demanaven dimissions de tots els consellers de la Generalitat de torn, te’n recordes dels incendis a l'estiu?, sempre deien que la culpa era del Govern pel manteniment deficient dels boscos i demanaven la dimissió del conseller de governació. Ara els boscos es cremen igual, però la responsabilitat ara no es del govern, ara es del piròman que li cala foc, i abans.... ????
Dons amb el barracons igual, i tantes i tantes coses, que ens van dir de tot, i ara ells fan igual, i no deixen ni tants sols que els critiquem, quan es la nostra obligació.

Waipu Joan ha dit...

com et dic, m'agrada la crítica constructiva, no el parlar de cara a la galeria.
El tema dels barracons, precisament en parlàvem a la feina. Crec que un dels fets destacats que va fer el President Pujol va ser inaugurar escoles, sens dubte.
El que no comprenc és com encara hi ha barracons i ara manen els socialistes. Això produeix desànim, com una mena de falta de confiança...

Àlex ha dit...

És cert el que dius, Quim. És molt fàcil criticar quan estàs a l'oposició però ara son ells qui tenen les responsabilitats i està molt bé que algú els hi recordi que allò que tant criticaven es continua donant estant ells a la poltrona del poder. A veure quan començen a fer alguna cosa!

Alejandro Caballero Madrid ha dit...

Potser jo sóc un tanoca, però a veure si ens entenem Quim.

El tema dels barracons, com bé dius ha estat criticat pel PSC, encara et diré més, quan jo estava al Sindicat d’Estudiants, era un dels nostres cavalls de batalla.

I si governem des de fa 4 anys, i per això t’invito a que miris quants centres s’han projectat i fet en els darrers 4 anys... i comparis xifres proporcionals amb els 23 anys de govern de dretes.

De passada compara els diners emprats en subvencionar col•legis del opus, durant els vostres mandats, amb els que es donen ara sobre el total del pressupost d’educació (que també ha incrementat).

Que hi ha una mala planificació de centres escolars públics a Catalunya, es una cosa evident, que aquest problema no ve d’ara és clarivident.
Que es podria fer més, i tant que sí, que s’està treballant per tal de solucionar els problemes existent o pots donar per segur... però com pots entendre la planificació de centres respecte de la demanda no es una cosa que es faci en 3 anys...

Si que et puc dir que hem començaré a preocupar quan passi el que passava amb CiU al govern... 7 anys per construir el centre del IES Torreforta... planificat un any abans de començar l’ESO i que no van gaudir els primers batxillers que van treure el títol passant per l’ESO.

O quan succeeixi el que va passar al IES Camp Clar, on es van posar Barracons el primer any de l’ESO mentre s’esperaven unes obres... i les obres es van portar a terme quan ja governava Maragall, i com no, abans de acabar aquestes ja es té que començar a planificar una altra ampliació... això si era falta de planificació.

Jo he començaré a preocupar si l’any que bé no estan començades les obres del Nou col•legi al carrer Tarradelles, ja projectat.

Perquè a diferencia del que passava amb els governs de CiU, a mi personalment m’agradaria que el nen que aquest any passi per barracons pugui gaudir del nou edifici abans de finalitzar l’educació primària.

Així que amb calma, que les coses es fan més i millor que abans.


I ara a pel tema local.... je,je... Quim tu de veritat vas ser Regidor???????? Perquè amb les afirmacions que fas hi ha vegades que ho dubto.

Tu això dels pressupostos... i de que l’Empresa Municipal de Transport, mitjançant el seu consell d’administració aprovi els nous preus, bitllets i bonus, per l’any 2008... no et sona veritat...?

Dius que s’han fet números i no surten... que els has fet tu... o qui... potser tens més informació que l’equip de govern...? O parles per parlar per omplir línies i intentar desqualificar l’acció de govern? Perquè si es així el que es desqualifica ets tu.

Tot i que pots estar segur, que els número sortirien millor a l’EMT i també a la resta de àrees, si la bona gestió de la que tant haveu presumit, hagués estat veritat.

I es que cada cop que pregunto a un regidor per la seva regidoria hi ha una paraula que surt de la seva boca: desastre.

I la EMT no es una excepció, hi ha un caos econòmic grandíssim, i per tant es té que començar a treballar per tal de millorar els serveis i la seva productivitat... potser seria mes facil si l’obscurantisme no hagués estat una eina més de treball a l’època CiU, Perquè tot esta bastant pitjor del que molts pensàvem.

No obstant, no dubtis que tenim solucions, i complirem la paraula donada... però tampoc dubtis que les coses ara es faran bé... no com a la vostra etapa de govern on “que es perdin paper en projectes tan complexos es normal”... Raül Font dixit (no es del tot literal...xd...) i s’han de seguir certs processos, abans d’aprovar la gratuïtat dels menors en edat escolar obligatòria.

I lo de barrejar el impost de la brossa amb les zones blaves i l’EMT, tant sols demostrà dues coses: desconeixement i ganes d’empipar al personal amb demagògia i mentides.


I com bé dius es pels menors en edat escolar... que és la promesa que hi havia al nostre programa electoral d’aquestes eleccions. I que va sortir als flyers propagandístics. I si no vaig errat en això consisteix el tema de governar, en complir allò promès. NO????

I el temps, serà el que faci falta perquè el procés es faci legalment, és que no ens agrada mer les coses per la màniga como fèieu vosaltres. .

I respecte a La xocolata de lloro, potser es més la vostra tècnica... més o menys com el Sr. Nadal regalant pisets als expropiats pel seu POUM, quan no es possible.

cesc ha dit...

Al senyor Caballero, he llegit la seva resposta al Quim. Miri el que es veritat es que ara hi ha més barracots que mai a TGN i a Catalunya, que han incomplert la prpmesa de gratuitat del bus pel nens escolars, que no ha calgut cap periode ni pressupost per esborrar (regalar) 500 zones blaves (ja ho apajuran ja)que no han retirar el POUM, que el POUM no expropia a ningú (vegi les ftitxes) es que es dona es el dret al reatllojament, com el pisos de Torreforta amb aluminòsis que varen pagar la diferencia de metres del nou pis. Que la gestió de les empreses son auditadas cada any i tutelades per l'intervenció municipal i mai a trovat el desgavell que vostè diu. Ha per cert si el Fortí de la Reina s'enderroca amb una indemnització millonaria d'euros, serà per culpa del govern socialista del senyor Recasens i Sr. Burgasé.

Hurtis ha dit...

El Fortí de la Reina acabarà "gràcies" al llavors ajuntament socialista; com sempre, les esquerres treballant per... ells mateixos: al poble... "pan y circo".

Quim Amorós ha dit...

Alejandro, només un apunt l'EMT es va constituir el primer any de mandat d'en Nadal, perquè amb els 10 anys de govern socialista previs, no vau ser capaços de crear una xarxa municipal de autobusos. NO hi havien, et sona l'empresa Gasol? eren els autobusos que anaven de Sant Pere i Sant Pau a Tarragona, i era una empresa privada. Per tant amb els socialistes de autobusos municipals res de res. El bitllet gratis pels jubilats va ser obra de Nadal. i cert la empresa de transports fixa els preus i el plenari ho ratifica o no. i vosaltres al consell d’administració de la EMT també hi eren, i sempre demanàveu el bitllet gratuït pels estudiants, perquè no l’heu aplicat ja?. Ara dieu els menors escolars, tenint en compta que fins els 5 anys no paguen, us deixareu molts molts estudiants fora. ara només serà dels 6 als 12 anys?) aquestos aniran sols al autobús? qui s'ho creu això?.
Per cert tal com diu en Cesc totes les empreses municipals passaven auditories cada any i no es va trobar cap irregularitat. Potser que les digueu quines son, perquè dir uffff estan molt malament, fatal!!! I comentaris semblants quant les auditories diuen lo contrari, doncs com que no cola no?

de la Torre ha dit...

Hola Quim,

Sí, efectivamente veremos un efectivo o no ejercicio de las promesas prometidas.

Por lo pronto, lo único que se ha conseguido hacer es creo abrir los centros educativos el fin de semana o algo así, no me lo hagas decir.

Hay cosas más importantes que esas, y unas condiciones normales para, no ya aprender, sino para evitar el fracaso escolar, son las ideales.

de la Torre ha dit...

Hola Quim,

Sí, efectivamente veremos un efectivo o no ejercicio de las promesas prometidas.

Por lo pronto, lo único que se ha conseguido hacer es creo abrir los centros educativos el fin de semana o algo así, no me lo hagas decir.

Hay cosas más importantes que esas, y unas condiciones normales para, no ya aprender, sino para evitar el fracaso escolar, son las ideales.

Alejandro Caballero Madrid ha dit...

Quim educació obligatoria fins als 16... xd...

Alejandro Caballero Madrid ha dit...

No he hablado de nada ilegal... he dicho que económicamente esta fatal... hay una deuda de la leche... por culpa de vuestra gestión.

Quim Amorós ha dit...

Alejandro al post ja havia posat fins els 15 anys, però en la teva resposta semblava que encara ho reduíeu més, per això he posat fins els 12.

L'home del sac ha dit...

Això de queixar-se pels barracons quan comença el curs és un clàssic de qualsevol oposició...
Malauradament els barracons continuen...

Oriol ha dit...

algun nen petit en edat escolar té el carnet de bus gratis que va prometre en Ballesteros? és que el meu cosí està en edat escolar obligatoria i m'ha dit que no el té...

no em direu ara que això és una d'aquelles coses que es diuen per guanyar eleccions i després no es fan no?

bueno, si a algu li sobra algun ja m'ho dira

Gerard Castells ha dit...

Algú sap en quina situació econòmica es troba l'EMT? Evidentment en transport no podrem igualr la gran gestió que bé podria tenir el lema "l'autobús a la porta" i que consistia a fer una parada d'autobus cada 8 metres. Espero que Ballesteros cmpleixi el que va dir, però de totes formes criticar que hagués promés que serien per tos els estudiants i ara diu que només serà pels menors de 16 anys és criticable, però és bastant més que abans.

Sobre els barracons, en la meva época també hi havia barracons...el que és cert és que amb els acutals fluxos d'immigració es complica pdoer calcualr exactament el nombre d'estudiants d'un curs a l'altre. En aquest cas la població immigrada creix exponencialment, però els recursos i els permisos i la projecció creixen aritméticament. No és excusa, però tampco no "ricemos el rizo"

Quim Amorós ha dit...

Es normal Gerard que defensis al tripartit. però la realitat es que segueixen havent barracons i abans els criticàveu.
i l’autobús estàveu presents als consells d'administració de la EMT, sabeu com estaven les comptes i seguien demanat el bitllet gratis pels estudiants, endavant dons, a que esperen?

El Capità Tarragona ha dit...

Quim, completament d'acord amb tu.

Alejandro, dis que als "flyers", jo li dic propaganda perquè flyer em recorda massa auna disctoeca encara que... Potser us preneu estar a l'Ajuntament com una festa... Be, tu dius: com bé dius es pels menors en edat escolar... que és la promesa que hi havia al nostre programa electoral d’aquestes eleccions...

MEnors en edat esolcar?? Qualsevol persona que llegeixi això entén dels 5 als 17. no creus? Que llavors es suposa que ja es pot tenir cotxe.

una pregunta, si la EMT dius que està tan malament i ara només pagaran el bitllet entre la gent de 17 a 64 anys.... COM QUEDARÀ QUAN MARXEU DEL GOVERN????? o també puajreu el preu com a la taxa d'escobraries? Es convertiran els autobusos de Tarragona en els més cars d'Espanya com ja passa ems els taxis?

Oriol ha dit...

Gerard, Gerard...

Gerard Castells ha dit...

Uriol, Uriol??? Uriol!, Uriol?

Té la mà Maria - Reus ha dit...

tots dos CiU i PSC teniu la culpa, però donant la culpa a l'altre no solucionareu el problema i la gent ja comença a veure la tela. no tu tens la culpa, no tu, he dit tu i tu i mes tu. El vots van menguant i la gent cada vegada és mes abstencionista, quan és doneu compte potser ja serà masa tard.

salutacions d'uns ganxets

P.D. Comencem a ser una mica durs amb el emigrants encara que aixó costi la poltrona, sinó mes tard ens pots costar un altra cosa i que consti que ho diu un llibertari i dona la benvinguada a totes les raçes.