dimecres, 29 d’agost de 2007

Esquerra rebutja el projecte sobiranista amb CDC
Definitivament fora les màscares.
Si d’alguna cosa a servit l’experiència del tripartit 2, es perquè definitivament ERC es tregui la màscara de la cara, i aparqui definitivament la seva suposada equidistància de PSC i de CIU. Ara clarament ja es un apèndix definitiu del PSC.
Davant d’una corrent a CDC que aposta per la via sobiranista i per un acostament a ERC, en Francesc Ridao, portaveu de ERC al parlament de Catalunya ràpidament i de manera contundent ha manifestat “en referència al plantejament de la plataforma sobiranista de CDC d'establir un pacte amb la seva formació a partir del 2008, que un eix sobiranista "abocaria a Catalunya a un empat infinit entre nacionalistes i no nacionalistes". Esquerra prefereix mantenir el pacte amb el PSC, ja que creu donarà "més rendiment a llarg plaç".
Bé nosaltres ja ho teníem clar, de fet per dos vegades consecutives ens han arraconat a l’oposició. Després que no diguin que es CIU qui no vol pactar amb ERC, perquè una vegada més cada cop que CIU intenta acostar posicions amb ERC rebem de nou una portalada als nassos.
De que parla en Carod de fer un rereremdum per l’autodeterminació al 2014, es que aconseguirà el suport del PSC per a fer-ho?, amb qui el tindrà que pactar si el vol tirar endavant, bé ell no tindrà de pactar amb ningú perquè aviat ja serà fora d’ERC.
L’actual direcció d’ERC està actualment més preocupada en conservar el seu poder dintre del partit i en com mantenir el pacte de govern amb el PSC, veient com veuen que les eleccions del proper més de març no li seran favorables i que això dificultarà el manteniment de l’actual equip de govern tripartit., i cada cop estan més allunyats de les bases del seu partit, que reclamen més sensibilitat nacional, però en tot cas, aquest debat no em pertany a mi, sinó a ERC que tard o d’hora es donarà compta del seu error, i que ho pagarà electoralment, per mantenir de president en Montilla, que malgrat els esforços que fan per dissimular ni ells mateixos es creuen en el president que han triat.
Per tant, tant que demanaven que CDC apostés pel sobiranisme perquè poguéssim pactar amb ERC, i a la mínima insinuació que fem, de fer-ho i d’acostar-nos, patapam rés de rés, ERC com sempre prefereix al PSC.
Allà ells i la seva decisió.

17 comentaris:

Oriol ha dit...

Hola Quim,

Jo ho he escoltat aquest matí per la ràdio i m'he quedat glaçat. Creia que algun dia arribaria el pacte CiU -ERC i que tots dos junts aniríem a una per demanar el que fos per Catalunya, fins i tot la independència. Sembla ser que no, prefereixen seguir amb els espanyols, mentre alhora intenten confondre a la gent dient que faran referèndums per l'autodeterminació.

No té ni cap ni peus el que estan fent. Suposo, espero i desitjo que sigui pura tàctica per les generals, però si de veritat ERC es posiciona de manera ferma en aquesta posició, si ja d'independentistes tenien poc, ara ja no sé que els quedarà.

Quim Amorós ha dit...

Mira Oriol, pels fets els jutjaran, ens van matxacar durant 8 anys el pacte amb el PP, i no s’adonen que ells han fet el mateix amb el PSOE, pitjor encara , van fer president a un espanyolista com Montilla, que ni tan sols ells creuen en ell. Per tant tard o d’hora pagaran aquesta submissió que tenen envers el PSOE. I si no temps al temps.
Estic segur que la majoria de votants d’ERC que prèviament havien votat a CIU ens tornaran a votar. De tota manera el pas endavant que ens demanaven estàvem disposats a fer-ho i ens han donat de nou amb la porta al nas.

Quim Amorós ha dit...

Mira Oriol, pels fets els jutjaran, ens van matxacar durant 8 anys el pacte amb el PP, i no s’adonen que ells han fet el mateix amb el PSOE, pitjor encara , van fer president a un espanyolista com Montilla, que ni tan sols ells creuen en ell. Per tant tard o d’hora pagaran aquesta submissió que tenen envers el PSOE. I si no temps al temps.
Estic segur que la majoria de votants d’ERC que prèviament havien votat a CIU ens tornaran a votar. De tota manera el pas endavant que ens demanaven estàvem disposats a fer-ho i ens han donat de nou amb la porta al nas.

Oriol ha dit...

El més curiós de tot , és que el mateix Ridao, al seu bloc, no para de rajar del Montilla i PSC!!

http://blocs.esquerra.cat/ridao

CLD ha dit...

Doncs jo crec que qui fa el ridícul, si em permets l'expressió, anant-hi darrera d'Erc és CDC. Haurieu d'haver après la lliçó, els d'esquerra el que més temen és l'abraç de l'ós dels convergents, en canvi amb el Psc, poden marcar diferències més fàcilment i a l'hora poden culpar als seus socis quan les seves propostes sobiranistes no tenen sortida. És la situació ideal, governen i fan d'oposició a l'hora. I mentre tant, CiU perdent vots de centre, per la seva mania de competir a veure qui és més nacionalista.

Quim Amorós ha dit...

Bé Carles, aquesta es la impressió que tens tu. Però no pas nosaltres. Mira ERC va tenir la gran pujada de vots l’any 2003, a costa de CIU, perquè vam pagar el preu del nostre pacte amb el PP. Aquests antic votants de CIU que van optar per ERC, estant decebuts del pacte tripartit i del president Montilla.
Només amb un projecte Catalanista ferm i sense dubtes, aconseguirem recuperar els vots que en el seu dia ens van marxar, i que té prestats ERC.
El vot nacionalista es el que és, i es evident que hi ha un traspàs de vots ERC-CIU i a l’inrevés.
Igual que els vots de PP a Catalunya es molt fidel i sempre es manté dintre del mateix ventall ni puja ni baixa exageradament.

Cesc ha dit...

Un apunt, has posat Francesc Ridao i és Joan Ridao, no?

Un cosell, deixeu d'anar al darrera a ERC.

Waipu Joan ha dit...

gràcies per linkar-nos!
si bé et conec des de fa temps pel teu passat polític, és un plaer re-coneixe't virtualment.
Així doncs, et seguirem.
I pel que fa al teu post, et diré que aquesta baralla contínua entre els partits catalans em dol molt.
Què passaria si els catalans anéssim tots a una?

Gerard Castells ha dit...

No digueu que som partidistes: si defensem el tripartit ens critiqueu, i si el critiquem, ens criticarieu perquè el critiquem i no el trenquem

Oriol ha dit...

clar gerard, aleshores ja esta be el que feu, esteu al govern amb els espanyols, i que vagin fnt, vosaltres no dieu res. que heu de fer no si només se us critica? la solució és aquesta, clar que si, no fer res i esperar 3 anyets a que es continuin rient de nosaltres. molt encertat

Ciscu ha dit...

Kullons Quim, tens un bloc molt ferm. Et dono les gràcies per linkar-me. Suposo que ara tinc una major responsabilitat alhora de fer que el meu bloc sigui com a mínim un bloc!!!

Gràcies!!

Gerard Castells ha dit...

Hop veus Òriol: fem el que fem i diem el que diem, excepte si és donar la raó a CiU i caure en les seves mans, ens criticareu. El teu post confirma el que he dit.

Quim Amorós ha dit...

Gerard, quan ens queixaven nosaltres que féssim el que féssim ens criticaven, ens dèieu que érem uns victimistes i uns ploramiques.
I no us doneu compta que esteu fent, tot el que a nosaltres ens retrèieu, però amb diferent company de viatge, vosaltres heu triat al PSC_PSOE com a company de viatge i per tant haureu d’apetxugar amb ells.

Cesc tens raó no es Francesc Ridao es Joan Ridao, ha estat un lapsus però es digui com es digui em cau igual de prepotent, sempre parla amb aquell tó de que tot el que diu sent càtedra i que va de perdonavides pel mon. I després diu que el prepotent es en Mas.

Waipu Joan gràcies per entrar al meu bloc i deixar els teus comentaris, no sabia que ja em coneixies d’abans, així que encara estic més content. I si tens raó els partits catalans hauríem d’anar de la maneta, però mira noi cada cop que intentem un acostament rebem una pantoflada als morros, i saps que es el bo de tot plegat que desprès ho venen com si fossim nosaltres els que no ho volem fer.

Ciscu, tot es posar-si i mirar de ésser com tu ets, segur que tindràs molt d’èxit, i per cert segurament tu podràs atraure al personal femení que m’han dit que estàs fet tot un gentelman, i de pas servirà per mobilitzar una mica a les noies a que participin de la bocosfera Tarragonina. ( jejejejej) ja m’ho explicaràs no?

Anònim ha dit...

ERC no vol saber res de CiU. Sap perfectament que quan treu el tema de la independència alguns sectors de Convergència es revolucionaran. Esquerra i PSC-PSOE volen fer desaparèixer la coalició i que Catalunya esdevingui una regió més dominada pel bipartidisme de la resta de l'estat. A tal fi ERC és ideal: manté viva la flama dels independentista dels jovenívols universitaris i traspassa a la "dreta" els convergents.

Tal com apuntava en un escrit d'opinió a l'Avui el Jordi Graupere, CiU és un conglomerat de gent que va començar des de la base ensenyant català, fent país en cadascuna de les tasques vitals. Jo també penso que Convergència representa moltes sensibilitats: social-demòcrates, liberals, independentistes, catalanistes, etc... però tots units per la catalanitat del partit i per la centralitat. Fer de la independència la raó de ser d'aquest partit és fer el joc als que volen la mort de CiU.
Tothom parla de Companys però la xarxa de biblioteques a Catalunya va començar amb la mancomunitat i Prat de la Riba.

Els forums de debat i les plataformes són interessants però són això: espais de discusió. Sovint pensem que pel fet de tenir uns intel.lectuals allí, la cosa és sempre millor que un partit. Les ONG's tenen també una valoració social molt alta i això és realment un perill. Un espai de debat és també un partit i les diferentes visions dels problemes ha de ser enriquidor.

Carod és un veritable demagog i el que em sap més greu és que quan Carod diu això del referèndum per al 2014 surt això de la plataforma. Sembla que anem a toc de pito del Carod.

Artur

Oriol ha dit...

Gerard, no vagis de víctima. Del que em queixo és de que esteu al govern i no feu res. Si estessiu al govern amb CIU i tp es fes res, no només m'emprenyaria amb ERC sinó que també amb CIU. Aquesta resposta demostra que no tens raó.

Oriol ha dit...

a tot això, fareu algo o esperareu al 2014?

Anònim ha dit...

Ostres, avui surt l'Artur Mas i diu que aquest corrent sobiranista no li agrada del tot. Això no és nedar i guardar la roba?

Gerard